Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente

Dani hrvatskoga šumarstva vraćaju se na velika vrata u Našice, 9. rujna 2017

Pogledajte PONUDU poslovnim partnerima - sponzorima

Dani hrvatskog šumarstva i Dani Slavonske šume stopit će se ove godine u jedan velebni događaj na kojem će se slaviti najbolje što hrvatsko šumarstvo današnjice ima za ponuditi širokoj javnosti. Najveća šumarska manifestacija koja se održava povodom 20. lipnja – Dana hrvatskog šumarstva, udružit će snage s poznatom priredbom Dani Slavonske šume koja će početkom rujna već tradicionalno, po 17 put, otvoriti svoja vrata brojnim znatiželjnicima. Ove godine čast je pripala Upravi šuma Našice koja će u tom prekrasnom malom gradu ugostiti šumare iz 16 Uprava šuma podružnica uz popratne kulturno – znanstveno - sportske sadržaje. Manifestacija Dani hrvatskog šumarstva održava se svake dvije godine u organizaciji Hrvatskih šuma d.o.o., pri čemu se pojedine uprave šuma izmjenjuju kao domaćini a prvi Dani održani su u Bjelovaru 1994. godine.

dhs nasice sajam

Središnji događaj manifestacije je natjecanje šumarskih radnika sjekača koje će se održati 9. rujna u našičkom perivoju. Prijašnjih godina posjetitelji su mogli uživati u natjecanju Slavonskih šumara dok će ove godine našički park ugostiti najbolje šumske radnike sjekače iz cijele države.        Pored natjecanja, cijela manifestacija obuhvaća i niz različitih popratnih događanja koji promoviraju šumarske djelatnosti.

dhs arena

Dani hrvatskog šumarstva najviši su oblik promicanja Hrvatskih šuma. Tom prilikom želimo približiti širokoj javnosti šumarstvo, šumu te život u njoj i njezinu neizrecivu vrijednost u očuvanju života na našoj planeti. Uz to, želimo javnosti približiti svakodnevni život šumara i šumskih radnika te ih predstaviti kao vrijedne ljude koji intervencijama u prirodi, od uzgojnih zahvata pa sve do sječe osiguravaju potrajnost naših šuma na radost budućih generacija, kako je to bilo u prošlosti tako i danas.

dhs sjekaci kresanje grana