Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente

Svečano otvorena zgrada šumarije Topusko

U petak 10. studenog u Topuskom je svečano otvorena nova zgrada šumarije Topusko. Prvi je to put u 10 godina da je na području karlovačke podružnice obnovljen jedan objekt, rekao je u svome govoru voditelj UŠP Karlovac, Marin Svetić. Na svečanom otvorenju nazočio je predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić koji je u svome govoru izrazio zadovoljstvo prekrasnom novom zgradom u kojoj će djelatnicima šumarije sigurno biti puno ugodnije raditi nego do sada. Govor je održao i zamjenik župana Sisačko moslavačke županije, dr. sc. Roman Rosavec, po struci inženjer šumarstva, koji je također izrazio zadovoljstvo ulaganjima kojima Hrvatske šume doprinose boljem životu u krajevima zahvaćenim emigracijom, poput Topuskoga.

Zadovoljstvo je izrazio načelnik Sektora za lovstvo pri Ministarstvu poljoprivrede Marko Tomljanović.

Upravitelj šumarije Topusko Željko Šimunović podsjetio je prisutne na bogatu povijest šumarstva ovoga kraja te na podstanarstvo na koje su djelatnici šumarije bili primorani zbog neadekvatnih uvjeta rada u staroj drvenoj zgradi šumarije. Šumarija Topusko ima najveći etat na području UŠP Karlovac, stoga je bilo i primjereno dobiti ovako lijepu zgradu, istaknuo je Šimunović.

Zgradu šumarije svečano su otvorili Jakupčić, Rosavec i Tomljanović prigodno prerezavši vrpcu šumarskim kosirima.

topusko01

topusko02