Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente

DUZS Gospić, Općina Perušić i Hrvatske šume zajedno obilježili Dan europskog broja 112

 Povodom obilježavanja Europskog broja 112 (11. veljače), u suradnji Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Općine Perušić, Hrvatskih šuma i svih žurnih službi (DVD Perušić, MUP-a, HMP), održana je vježba evakuacije i spašavanja iz zgrade šumarije Perušić. Pokazno-terenskom vježbom u kojoj su sudjelovali zaposlenici šumarije, prikazano je angažiranje i koordinacija žurnih službi u primjeru slučaja požara.

Cilj vježbe bio je praktična provjera Plana evakuacije i spašavanja iz zgrade šumarije kao i radnika određenih za rukovođenje evakuacijom. Vježba je poslužila upoznavanju i ovladavanju osnovnog znanja iz područja evakuacije i spašavanja radnika, a naročito značajno je osposobljavanje za rukovođenje evakuacijom i spašavanjem u specifičnim okolnostima koje mogu nastati djelovanjem iznenadnog događaja koji može ugroziti život ili zdravlje osoba koje se nalaze na svom radnom mjestu.

Samom vježbom izvršila se je provjera aktiviranja i brzine mobilizacije kao i provjera standardnih operativnih postupaka, kompatibilnosti i koordinacije operativnih snaga u spašavanju, evakuaciji i zbrinjavanju ugroženih osoba u slučaju požara.

Kako bi se educirali oni najmlađi, vježbi su u pratnji svojih učiteljica i učitelja prisustvovali učenici OŠ Perušić, za koje organizirana i prezentacija vozila i opreme svih službi, a saznali su i kako postupiti u hitnim slučajevima i raznim nezgodama (potres, poplava, požar).

Kroz vrlo zanimljivu vježbu i poučnu prezentaciju svih žurnih službi i uz brojna postavljena pitanja, učenici ali i građani koji su sa velikim zanimanjem pratili vježbu, saznali su mnoštvo korisnih informacija koje će im zasigurno pomoći ukoliko se i sami nađu u situaciji u kojoj moraju tražiti pomoć žurnih službi, koje su danas pokazale da su spremne i za najteže zadatke koji se pred njih stave.

112 dvd perusic 4

112 dvd perusic 6

112 dvd perusic 12

112 dvd perusic 14

112 dvd perusic 31