Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente

Šumari UŠP Ogulin pomažu lokalnom stanovništvu

Pobrojimo li sve elementarne nepogode koje su posljednjih godina pogodile Hrvatsku, primijetit ćemo kako su u svima djelatnici Hrvatskih šuma pružali nesebičnu pomoć. Tako je bilo za vrijeme ledoloma, poplava, orkanskih oluja, požara i suša a ovih dana svjedoci smo kako šumari pomažu i u snijegom zatrpanoj Hrvatskoj.

Naime, golemi nanosi snijega zatrpali su pojedine dijelove države u velikim količinama zbog čega su načelnici pojedinih općina morali zvati u pomoć državne institucije. Tako je bilo i u općinama Josipdol, Saborsko i Plaški gdje su nanosi snijega premašivali visinu od metar i pol, zatrpavši kuće i prometnice te uzrokujući velike probleme lokalnome stanovništvu, kako u prometovanju tako i u opskrbi.

Pozivu u pomoć odazvale su se Hrvatske šume koje posluju u tome području a riječ je o UŠP Ogulin. Sa svojom mehanizacijom probijaju se do najudaljenijih kuća kako bi pomogli mještanima koji su ostali odsječeni od ostatka svijeta. U pomoć su uključeni djelatnici svih šumarija čije su se općine našle u problemima a na ispomoć su poslana tri zglobna traktora koji probijaju puteve do domaćinstava. Tu su i djelatnici koji pomažu u čišćenju ceste te dostavljaju hranu, lijekove i ostale potrepštine osobama treće životne dobi koje nemaju mogućnosti opskrbe u ovakvim uvjetima.

Hrvatske šume nastavit će pomagati diljem države dok god traju ovakvi vremenski uvjeti i dok se ne normalizira život na svim pogođenim područjima.

og01

og02

og03

og04