Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente

UŠP Nova Gradiška pokrenula komunikaciju s građanima

U velikoj dvorani UŠP Nova Gradiška u srijedu je održana press konferencija koja je za cilj imala približiti javnosti i medijima kompleksnost šumarskoga posla kao i aktivnosti koji će se dogoditi u bliskoj budućnosti a koji su od interesa za javnost.

U uvodnim riječima, voditelj novogradiške podružnice Hrvoje Žakić u brojkama je predstavio UŠP Nova Gradiška ali i podršku koju daju lokalnoj zajednici pa smo tako saznali da samo na području novogradiške podružnice u proračun općina uplaćeno 3.714901 kn kao naknada za šumski doprinos. Također je vidljivo kako je za ogrjev lokalnog stanovništva osigurano 85.866 kubika.

Rukovoditelj proizvodnog odjela Zoran Ferković predstavio je operativne godišnje planove te odvijanje poslovnih aktivnosti u narednom razdoblju. Naglasio je kako se zadnjih 5 godina na području UŠP Nova Gradiška sječe prosječno 420 tisuća kubika te da na proizvodni i privlačenju sudjeluju i privatni poduzetnici čime se potiče poduzetništvo u ruralnim krajevima.

Stručna suradnica za uzgajanje šuma Katica Nuspahić predstavila je planove BOŠ-a te pojasnila prisutnima kako se minimalno 20 % sredstava mora vratiti natrag u šumu. Naglasila je kako se za 2018. planira investirati 28 milijuna kuna što će biti utrošeno na radove, pošumljavanja, popunjavanja, sadnje, njege, čuvanje šuma, održavanje infrastrukture, zaštitu šuma i ostale poslove biološke obnove šuma.

Samostalna taksatorica Vesna Vinković prisutnima je pojasnila važnost šumsko gospodarske osnove te što ona znači naglasivši kako je zadatak propisati načine gospodarenja za svih 29 gospodarskih jedinica vodeći pri tome računa na sve propisane međunarodne konvencije i protokole.

Rad šumarije Nova Gradiška predstavi je Davorin Pečnjak upravitelj šumarije koji je pojasnio prisutnima zbog čega i na kojim dijelovima mora ove godine doći do sječe nastavno na izrečeno od prethodnih govornika.

Za kraj, predstavnici UŠP Nova Gradiška prisutne su odveli u rasadnik Cernik te na teren u šumu kako bi im zorno pokazali kako sve izrečeno funkcionira u praksi.

Koliko je važno komunicirati s medijima, udrugama i građanstvom kako bi se izbjegle neugodne situacije i kako bi se kompleksnost šumarskog posla približilo široj javnosti bilo je vidljivo već u samoj komunikaciji gdje su prisutni izrazili zadovoljstvo ovakvim načinom komuniciranja i gdje su mogli postavit pitanja oko aktivnosti koje smatraju zanimljivima a koje su im do sada predstavljale nepoznanicu. Samim time, u UŠP Nova Gradiška planiraju ovakva druženja pretvoriti u praksu.

ng naslovna

ng01

ng02

 

ng03