Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente

Potpisano Pismo razumijevanja za prostorno drvo

U četvrtak, 19. travnja, u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu, Uprava Hrvatskih šuma d.o.o. i predsjednik Udruženja drvno-prerađivačke industrije pri HGK potpisali su Pismo razumijevanja za ugovaranje okvirnih i godišnjih ugovora za kupoprodaju prostornog drva. Pismom razumijevanja definiraju se pravila za izračun početnih količina prostornog drva, okvirni i godišnji ugovori te jedinične cijene drvnih sortimenata koje će vrijediti do 31. 12. 2019. godine.

Kako su obje strane izjavile, pregovori pri donošenju Pisma razumijevanja za prostorno drvo bili su izrazito dobri, ali i izrazito teški. Intenzivna komunikacija doprinijela je učvrščivanju partnerskog odnosa s drvnom industrijom, te obje strane optimistično gledaju na daljnju suradnju i razvoj cijelog sektora. Javni poziv za prodaju prostornog drva Hrvatske šume d.o.o. raspisat će sljedeći tjedan.

pismo razumijevanja prostorno 2018