Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente

Održana vježba “Sigurnost 2018 – LIVEX”

U sklopu priprema za protupožarnu sezonu, Državna uprava za zaštitu i spašavanje u suradnji s Ministarstvom obrane i Ministarstvom unutarnjih poslova organizirala je međuresornu vježbu Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti „SIGURNOST 18 - LIVEX“, kojoj je, uz potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane Damira Krstičevića, ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, te ravnatelja DUZS-a Dragana Lozančića, nazočio i predsjednik Uprave Hrvatskih šuma d.o.o. Krunoslav Jakupčić sa suradnicima.

Vježba je zamišljena kao simulacija šumskih požara na prostoru Zadarske, Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije, spašavanja unesrećenih iz željezničke nesreće na teško pristupačnom terenu, sanacije nesreće s opasnom tvari, organizacije prijevoza snaga za gašenje šumskih požara na otoke uz potporu Hrvatske ratne mornarice te traganja i spašavanja za izgubljenim turistima.

Sudionicima je predstavljeno i novoopremljeno Operativno vatrogasno zapovjedništvo u Divuljama – novo, suvremeno opremljeno i logistički organizirano kao centralna koordinacijska točka.

Posebna vježba gašenja šumskih požara održana je u popodnevnim satima u Muću, gdje je glavni županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina u vježbu uključio i djelatnike šumarije Split i pohvalio ih zbog svih učinjenih preventivnih radova i opće efikasnosti operativne grupe tijekom vježbe.

Glavni cilj svih vježbi bila je provjera zajedničkog djelovanja na terenu te spremnosti i koordinacije snaga koje sudjeluju u provedbi požarne sezone 2018. godine.

Uz ostale preventivne mjere koje redovito poduzimaju Hrvatske šume d.o.o, ove je godine ulaganjem Hrvatskih šuma d.o.o. u protupožarni videonadzor, cijelo priobalno područje uoči protupožarne i turističke sezone dobilo novi sustav kamera kako bi se u operativne centre prenijela stvarna slika s terena i na taj način donijele najbolje odluke za sigurnost hrvatskih građana i turista.

sigurnost18 2

sigurnost18 3

sigurnost18 4

sigurnost18 5