Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

naturavita 4logotipa

U Osijeku je održana početna konferencija projekta Naturavita čiji su korisnik Hrvatske šume dok su partneri na projektu Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Hrvatske vode te Javna ustanova Park prirode Kopački rit.

smokva03  

Ovoga tjedna je u Rovinju održan VI. Međunarodni simpozij o smokvama u organizaciji Međunarodnog društva hortikulturalnih znanosti i tvrtke Skink na kojem je prisustvovalo više od sto sudionika iz cijeloga svijeta, mahom predstavnika uglednih svjetskih sveučilišta i instituta.

turska01 

U sklopu Programa razmjene iskustava, Hrvatske šume i Turska agencija za suradnju TIKA zasadile su u petak 6. rujna na Petrovoj gori simboličnu „Šumu hrvatsko - turskog prijateljstva“. Sadnja je simbolična ne predstavlja umjetno pošumljavanje, sanaciju ili rekonstrukciju...

muljava01

U utorak je u Rijeci, na brodu Marina, održana svečanost dodjele plaketa za „100 vodećih hrvatskih restorana – Restaurant Croatica“, koje već 24. godinu bira i dodjeljuje udruga Gastronaut na čelu s voditeljicom projekta „100 vodećih hrvatskih restorana“ Karin Mimica.

sljemenska cesta 1 th

Hrvatske šume mole građane da zbog vlastite sigurnosti ne kreću vozilima na vrh Medvednice. Sljemenska cesta je zatvorena i puna izvaljenih stabala te molimo građane da se zbog svoje vlastite sigurnosti ne pokušavaju probiti prema vrhu Medvednice. 

 ambrozija03

U subotu 7. srpnja djelatnici Šumarije Zagreb i RJ Hortikultura sudjelovali su u javnozdravstvenoj akciji uklanjanja ambrozije iz kamenoloma Markuševec u parku prirode Medvednica. Nastavak je ovo edukacije posjetitelja koju provodi Javna ustanova parka prirode u suradnji s dionicima Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Gradskim zavodom za zdravstvo, Gradom Zagrebom, Hrvatskim šumama, lovačkim društvima, HPD Goršćica i drugima.

kupnja Dana 27. listopada 2017. godine Hrvatske šume su putem medija uputile javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju šuma i/ili šumskog zemljišta koji će biti otvoren sve do 20. prosinca ove godine. Detaljnije informacije o uvjetima javnog poziva možete pronaći ovdje

dhs naslovna mala

Dani hrvatskog šumarstva i Dani Slavonske šume stopit će se ove godine u jedan velebni događaj na kojem će se slaviti najbolje što hrvatsko šumarstvo današnjice ima za ponuditi širokoj javnosti. Najveća šumarska manifestacija koja se održava povodom 20. lipnja – Dana hrvatskog šumarstva, udružit će snage s poznatom priredbom Dani Slavonske šume.

pozar01

Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma d.o.o. Krunoslav Jakupčić u obilasku je opožarenih površina nastalih nakon katastrofalnog požara koji su proteklih dana poharali splitsko područje. U pratnji Ivana Melvana, voditelja UŠP Split i Ante Taraša, upravitelja šumarije Split obišli su opožarene šumske površine u okolici Šestanovca, te na područjima Mosora i Peruna.