Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Unatoč lošem vremenu zasađena šuma prijateljstva


 U sklopu Programa razmjene iskustava, Hrvatske šume i Turska agencija za suradnju TIKA zasadile su u petak 6. rujna na Petrovoj gori simboličnu „Šumu hrvatsko - turskog prijateljstva“. Sadnja je simbolična ne predstavlja umjetno pošumljavanje, sanaciju ili rekonstrukciju i ne mijenja redovne poslove Hrvatskih šuma, a uklapa se u aktivnosti koje Hrvatske šume d.o.o. provode s ciljem promocije šumarstva, bolje komunikacije s javnošću i međunarodne suradnje kao temelja za nove mogućnosti i napredak na tom polju. Ova akcija je prvi korak u razvijanju suradnje između Hrvatskih šuma d.o.o. i predstavnika Republike Turske u Hrvatskoj na promicanju svijesti o važnosti zaštite šuma i okoliša. Sudionici su studenti iz Turske, učenici Šumarske škole u Karlovcu, predstavnici Turskog Veleposlanstva i TIKA-e, predstavnici Hrvatskih šuma, Veleučilišta u Karlovcu, općina Topusko i Vojnić. Iako je cijelog dana padala jaka kiša, to nije omelo sudionike ove hvale vrijedne akcije u svome naumu, te su sve sadnice predviđene za ovu akciju bile i posađene.

turska01

 turska02

 turska03

 turska04