Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente

MISIJA

Osigurati održivo integralno gospodarenje državnim šumama na čitavom području Republike Hrvatske na ekološki osjetljiv, ekonomski učinkovit i socijalno odgovoran način prema društvu u cjelini i zaposlenicima poduzeća.

VIZIJA

Želimo biti vodeće Trgovačko društvo za gospodarenje šumama u regiji, koje će podizati svijest građana o šumama kao nacionalnom prirodnom bogatstvu RH, te promicati načela održivog razvoja.


Izjava o misiji, viziji, ciljevima i temeljnim vrijednostima HŠ d.o.o. ( rok II-2010)

Božićno drvce jedno je od najpoznatijih tradicija koja se povezuje s proslavom nadolazećih blagdana. Uobičajeno je to zimzeleno drvo koje se postavlja u dom ili na otvorenom prostoru.

Hrvatske šume u nekim od svojih rasadnika uzgajaju i božićna drvca, a na tržištu će se i ove godine naći nekoliko vrsta - smreka, obična jela, pančićeva omorika i srebrna smreka. Cijene će se kretati od 50 kuna za običnu smreku visine oko 70 do 80 cm, a s visinom drvca i ovisno o vrsti mijenja se i cijena. U ponudi će se naći i živa drvca u posudama,  koja su uz odgovarajuću njegu trajna.

Sva drvca na tržištu moraju imati i markice koje izdaju Hrvatske šume. Riječ je o deklaracijama na kojima piše naziv proizvođača, mjesta proizvodnje i latinski naziv drvca. Zelenim markicama označavaju se domaća drvca, a crvenim markicama uvezena drvca.

Božićna drvca u ponudi Hrvatskih šuma uzgajaju se u za to specijaliziranim rasadnicima. Jedno drvce prosječno se uzgaja 10 godina, a svake godine se sade nova koja zamjenjuju prodana.  

Za više informacija molimo kontaktirajte neki od naših rasadnika navedenih u tablici

Rasadnik Cernik – Nova Gradiška 035/369-569
Rasadnik Gajić – Našice 031/609-006
Rasadnik Hajderovac – Kutjevo 034/255-064
Rasadnik Močile – Koprivnica 048/665-108
Rasadnik Župetnica – Križevci 048/714-904
Rasadnik Zelendvor – Varaždin 042/714-299
Rasadnik Lukavec – Velika Gorica 01/6234-817
Rasadnik Brestje – Sesvete 01/2002-770
Rasadnik Oštarije – Josipdol 047/584-016
Rasadnik Kuželj – Skrad 051/837-581
Rasadnik Podbadanj – Crikvenica 051/781-567
Rasadnik Frančeskija – Buje 052/737-015

 

bozicna_drvca

hr PONUDA ŠUMSKIH SADNICA SLAVONSKOG HRASTA LUŽNJAKA

en OFFER OF FOREST SEEDLINGS OF THE SLAVONIAN PEDUNCULATE OAK


ANGEBOT
FÜR SETZLINGE
DER SLAVONISCHEN STIELEICHE
Quercus robur (Q. pedunculata)

Seit 29. November 2008 ist Kroatien Mitglied von  OECD und hat das Recht, mit den Forstsetzlingen und anderem Verjüngungsmaterial unter anderen EU-Mitgliedern zu handeln Die Forstbaumschulen von HŠ d.o.o. (mit einer Gesamtfläche von 430 h) können in der Saison Herbst 2009/ Frühjahr 2010  dreijährige (3 + 0)Forstsetzlinge von Slavonischer Stieleiche Quercus robur L (Q. pedunculata) anbieten:

PREIS: netto Preis (ohne Steuer), frei Wagen des Kunden, in der Baumschule geladen
LIEFERUNG:  nach dem 20. Oktober  2009 – 10 Tage nach Vertragschliessung
DOKUMENTATION: Laut Richtlinie 1999/105 EC
   
BEZAHLUNG: im Voraus – Avans, oder mit einem Aufschub bis 30 Tage seit dem Tag des Grenzenübergangs (JCD), obligatorische Bankgarantie in der schriftlichen Bestellung oder im Vertrag.
TRANSPORT: Kundenwagen; Protokollunterschreibung bei der Übernahme in der Baumschule.
KONTAKT: Milan Žgela, D. ing., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
                                                                    Tel.:  00385 1480 4127
                                                                    Fax.: 00385 1480 4101

Kontaktpersonen an den Produktionsstellen:          e-mail:
UŠP Bjelovar - mr.sc. Sandra Crnković, D.ing.          Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
UŠP Našice -  Krunoslav Glova. D.ing.                     Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
UŠP Osijek -  Stanko Antunović, D.ing.                  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
UŠP Koprivnica - Mirjana Grahovac – Tremski,D.ing.  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

hr PONUDA ŠUMSKIH SADNICA SLAVONSKOG HRASTA LUŽNJAKA

de ANGEBOT FÜR SETZLINGE DER SLAVONISCHEN STIELEICHE

OFFER
OF FOREST SEEDLINGS
OF THE SLAVONIAN PEDUNCULATE OAK
Quercus robur (Q. pedunculata)

Since November  29th 2008 Republic of Croatia is a member of  OECD with the right of trading with forest seedlings and other reproductive material within the European Union countries. In the autumn 2009/ spring 2010 season, the company's nurseries, on the total area of  430 ha, can offer  three-year-old (3 + 0) forest seedlings of the Slavonian Pedunculate oak Quercus robur L (Q. pedunculata):

PRICE: net price (without tax), free buyer's vehicle loaded in the nursery
DELIVERY:  after October 20th  2009 – 10 days upon contract closing

DOCUMENTATION: in line with the Directive 1999/105 EC
PAYMENT: in advance or deferred 30 days since the day of border crossing (JCD), obligatory bank guarantee attached to a written order or contract
TRANSPORT: buyer's vehicle,  waybill signed while loading.

KONTAKT: Milan Žgela, B. Sc. For.., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
                                                                    Tel.:  00385 1480 4127
                                                                    Fax.: 00385 1480 4101

Contact persons in the production places:                    e-mail:
UŠP Bjelovar - M.sc. Sandra Crnković                            Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
UŠP Našice -  Krunoslav Glova, B.Sc. For.                      Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
UŠP Osijek -  Stanko Antunović, B.Sc. For.                   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
UŠP Koprivnica - Mirjana Grahovac – Tremski,B.Sc. For.   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.