Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Neslužben popis katastarskih čestica po katastarskim općinama i UŠP Hrvatskih šuma d.o.o. koje se nalaze u šumskogospodarskom području Republike Hrvatske, a kojima gospodare Hrvatske šume d.o.o.

Službenu potvrdu izdaju Hrvatske šume d.o.o. na pisani zahtjev pravnih i fizičkih osoba (više informacija). 

UŠP Vinkovci UŠP Karlovac
UŠP Osijek UŠP Ogulin
UŠP Našice UŠP Delnice
UŠP Požega UŠP Senj
UŠP Bjelovar UŠP Gospić
UŠP Koprivnica UŠP Buzet
UŠP Zagreb UŠP Split
UŠP Sisak UŠP Nova Gradiška
UŠP Slatina  

(Klikom na UŠP otvara se PDF sa katastarskim česticama po katastarskim općinama)

 

Za potrebe izdavanja očitovanja o statusu čestica, potrebno je na adresu:

Hrvatske šume d.o.o.
Sektor plana, analize, uređivanja šuma i informatike
Služba za uređivanje šuma
Ulica kneza Branimira 1, Zagreb

- poslati službeni zahtjev u kojem je potrebno navesti naziv katastarske ispostave, naziv katastarske općine i brojeve katastarskih čestica za koje se traži potvrda.

- službeni zahtjev piše se u slobodnoj formi ili popunite Zahtjev za izdavanje potvrde o uključenosti katastarske čestice u Šumskogospodarsko područje Republike Hrvatske.

- navesti razlog zbog kojeg se očitovanje traži, te broj telefona (mobitela) na koji se podnositelj zahtjeva može kontaktirati.

- za izdavanje očitovanje o statusu čestica nije potrebno slati pristojbe (biljege).

- izrada očitovanja naplaćuje se po Pravilniku o ustroju Kataloga podataka o šumama i šumskom zemljištu kojim gospodari trgovačko društvo Hrvatske šume d.o.o.

Za sve nejasnoće i eventualne upite pošaljite e-mail na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 

 

 

 

 

JAVNI UVID U OSNOVU GOSPODARENJA ZA GOSPODARSKU JEDINICU "SEKULINAČKA PLANINA"

Uprava šuma podružnica Našice obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da je u tijeku izrada Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu "Sekulinačka planina" na području šumarije Ćeralije. Uvid u Osnovu gospodarenja moći će se izvršiti od ponedjeljka 15. prosinca 2014. do utorka 23. prosinca  2014. godine u prostorijama Odjela za uređivanje šuma UŠP Našice, svakim radnim danom u vremenu od 8 do 14 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u Odjelu za uređivanje šuma UŠP Našice na adresi Trg Isidora Kršnjavoga 2, 31500 Našice.

 


 

JAVNI UVID ZA GOSPODARSKU JEDINICU BOROVAČA

Hrvatske šume d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Split, Šumarija Split obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma da je u fazi odobravanja Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu Borovača                                                          
Program je izrađen za razdoblje od 10 godina (01.01.2014-31.12.2023.)
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu Program gospodarenja pogledati u prostorijama Šumarije Split u Splitu (Kralja Zvonimira 35/II) od 09.12.2014. do 22.12.2014. svakim radnim danom od 11.00 do 14.00 sati.
Javna rasprava održat će se u ponedjeljak 22.12.2012. u 8.00 sati u prostorijama Šumarije Split. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati u pisanom obliku za vrijeme trajanja uvida u Šumariji Split ili dostaviti izrađivaču programa Odjelu za uređivanje UŠP Split (Kralja Zvonimira 35/II).

 


 

JAVNI UVID ZA GOSPODARSKU JEDINICU „SMOKVICA“

Uprava šuma Podružnica Buzet obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da su radovi na izradi Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Smokovica“, s važnošću od 2014. – 2023. godine, na području šumarije Labin pri kraju. Uvid u Program gospodarenja gospodarskom jedinicom  „Smokovica“ moći će se izvršiti od 08. prosinca do 19. prosinca 2014. godine u prostorijama šumarije Labin, svakim radnim danom u vremenu od 9 do 13 sati.
Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Labin na adresi: Zelenice 40, 52220 Labin, te poštom na adresu: UŠP Buzet, Naselje Goričica 2, 52420 Buzet. 

 


 

JAVNI UVID U OSNOVU GOSPODARENJA ZA GOSPODARSKU JEDINICU "VALPOVAČKE PODRAVSKE ŠUME"

Hrvatske šume d.o.o. Zagreb, UŠP Osijek obavještavaju zainteresiranu javnost da je u tijeku postupak revizije Osnove gospodarenja šumama i šumskim zemljištem u državnom vlasništvu za gospodarsku jedinicu „Valpovačke podravske šume“ Šumarije Valpovo. Javni uvid u Program gospodarenja moguć je u prostorijama Šumarije Valpovo, svakim radnim danom od 01. do 22. prosinca 2014. godine u vremenu od 8 do 14 sati. Javno predstavljanje smjernica gospodarenja za gospodarsku jedincu „Valpovačke podravske šume“ održati će se dana 15. prosinca 2014. godine (ponedjeljak) u 13 sati u prostorijama Šumarije Valpovo, Bana Jelačića 4, 31550 Valpovo. 

 


 

JAVNI UVID U OSNOVU GOSPODARENJA ZA GOSPODARSKU JEDINICU "LACIĆ - GLOŽĐE"

Uprava šuma podružnica Našice obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da je u tijeku izrada Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu "Lacić - Gložđe" na području šumarije Koška. Uvid u Osnovu gospodarenja moći će se izvršiti od srijede, 26. studenoga 2014. do petka 5. prosinca  2014. godine, u prostorijama Odjela za uređivanje šuma UŠP Našice, svakim radnim danom u vremenu od 8 do 14 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u Odjelu za uređivanje šuma UŠP Našice na adresi Trg Isidora Kršnjavoga 2, 31500 Našice.

 


 

JAVNA RASPRAVA ZA GJ „NOVO SELO BOSILJEVSKO-OTOK NA DOBRI“

Hrvatske šume Uprava šuma Podružnica Karlovac daje na uvid i poziva na javnu raspravu o prijedlogu Programa gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarsku jedinicu „NOVO SELO BOSILJEVSKO-OTOK NA DOBRI“  koja se prostire na području općina Bosiljevo i Generalski Stol. Konzultiranjem javnosti, zainteresiranih strana, kao bitnim elementom FSC certifikacije šuma, želimo integrirati šumarstvo u društvenu okolinu te omogućiti vanjski utjecaj na pitanja gospodarenja šumama.
Uvid u prijedlog elaborata Programa gospodarenja, s važnošću u gospodarskom polurazdoblju od 01. siječnja 2014. – 31. prosinca 2023. godine može se obaviti u općini Bosiljevo, Bosiljevo 14, od 19. studenog -  3. prosinca 2014. godine, od 10.00 do 12.00 sati.  Javna rasprava održat će se u općini Bosiljevo 3. prosinca 2014. godine od 10.00 do 12.00 sati.  

 


 

JAVNA RASPRAVA ZA G.J. DRAGANIČKI LUGOVI

Hrvatske šume Uprava šuma Podružnica Karlovac daje na uvid i poziva na javnu raspravu o prijedlogu Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Draganički lugovi“ kojom gospodari Šumarija Draganići. Konzultiranjem javnosti, zainteresiranih strana, kao bitnim elementom FSC certifikacije šuma, želimo integrirati šumarstvo u društvenu okolinu te omogućiti vanjski utjecaj na pitanja gospodarenja šumama.
Uvid u prijedlog elaborata Osnove gospodarenja, s važnošću u gospodarskom polurazdoblju od 01. siječnja 2014. – 31. prosinca 2023. godine može se obaviti u Šumariji Draganići, Mrzljaki 98. , od 20. listopada -  3. studenog   2014. godine, od  9.00 do 12.00 sati.  Javna rasprava održati će se u Šumariji Draganići  3. studenog  2014. godine  od 10.00 do 12.00 sati.  

 


 

JAVNI UVID U PROGRAM GOSPODARENJA ZA G.J. „KAMENJAK"

Uprava šuma Podružnica Senj obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC - standardu certifikacije šuma, da je u tijeku izrada Programa gospodarenja za g.j. „Kamenjak" na području šumarije Rab.
Javni uvid u Program gospodarenja moći će se izvršiti od 29. rujna - 10. listopada 2014. godine u prostorijama šumarije Rab na adresi Banjol 21 u Rabu, svakim radnim danom od 7 do 14 sati, uz prethodnu najavu upravitelju šumarije Rab mr. sc. Borisu Belamariću, dipl. ing. šum., na broj mobitela 098/455-992.
Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u UŠP Senj, Odjel za uređivanje šuma na adresi Nikole Suzana 27, 53270 Senj.

 


 

OBAVIJEST O JAVNOJ RASPRAVI ZA GOSPODARSKU JEDINICU „PARK ŠUME GRADA ZAGREBA“

Javna rasprava o prijedlogu Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Park šume grada Zagreba“ održat će se u ponedjeljak, 22. rujna 2014. godine s početkom u 10 sati u prostorijama Tribine grada Zagreba na adresi Kaptol 27, 10000 Zagreb. Program će predstaviti diplomirani inženjer šumarstva taksator Davor Varga i stručni tim UŠP Zagreb.

Primjedbe i prijedlozi mogu se iznijeti ili predati u pisanom obliku za vrijeme rasprave, te poštom na adresu UŠP Zagreb, Nazorova 7, ili e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 


 

Obavijest o Javnoj raspravi za  GJ „KAMENSKO – UTINJA-TUŠILOVIĆ“

Hrvatske šume Uprava šuma Podružnica Karlovac, daje na uvid i poziva na javnu raspravu o prijedlogu Programa gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarsku jedinicu „KAMENSKO – UTINJA-TUŠILOVIĆ“  koja se prostire na području grada Karlovca.   Konzultiranjem javnosti, zainteresiranih strana, kao bitnim elementom FSC certifikacije šuma, želimo integrirati šumarstvo u društvenu okolinu te omogućiti vanjski utjecaj na pitanja gospodarenja šumama.
Uvid u prijedlog elaborata Programa gospodarenja, s važnošću u gospodarskom polurazdoblju od 01. siječnja 2013. – 31. prosinca 2022. godine može se obaviti u Šumariji Karlovac, Put Davorina Trstenjaka 1 (zgrada UŠP-e Karlovac), od 16. rujna -  30. rujna  2014. godine, od  9.00 do 12.00 sati.  Javna rasprava održati će se u Šumariji Karlovac 30. rujna  2014. godine  od 10.00 do 12.00 sati.

 


 

Obavijest o javnoj prezentaciji Programa gospodarenja za šume šumoposjednika Donje Dubrave –Skradnik

Pozivaju se svi zainteresirani šumoposjednici i šumovlasnici da u četvrtak 18. rujna  2014. godine u 10 sati prisustvuju  Javnoj prezentaciji Programa gospodarenja za šume šumoposjednika Donje Dubrave –Skradnik.
Ovaj program obuhvaća katastarske općine:  Donje Dubrave, Tounj, Tržić Tounjski, Carevo polje, Skradnik, Oštarije, Otok Oštarijski.
Prezentaciju  će u prostorijama Općine Tounj održati Odjel za uređivanje šuma  Uprave šuma Ogulin koji izrađuju navedeni program, a prisustvovati će i djelatnici  Savjetodavne službe Ogulin, te će tom prilikom upoznati šumoposjednike sa funkcioniranjem službe i promjenama u šumama šumoposjednika i još jednom ih podsjetiti na Javni poziv za uzgojne radove za 2015. godinu.

 


 

 Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu "VREBAČKA STAZA" na području šumarije Gospić

Uprava šuma Podružnica Gospić obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da je u fazi izrade šumskogospodarski plan (Program gospodarenja šuma s važnošću od 2014. do 2023. godine) za gospodarsku jedinicu "VREBAČKA STAZA" na području šumarije Gospić.
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog uređajnih elaborata za navedenu gospodarsku jedinicu pogledati u razdoblju od 01.09.2014. do 19.09.2014. godine, radnim danom od 8 do 14 sati, u Odjelu za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnica Gospić, Budačka 23. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida.

 


 

Obavijest o Javnom uvidu za G.J. „PARK ŠUME GRADA ZAGREBA"

 

Uprava šuma Podružnica Zagreb obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da je u tijeku izrada Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Park šume grada Zagreba" s važnošću od 2014. do 2023. godine. Uvid u prijedlog Programa može se izvršiti od ponedjeljka, od 1. do 19. rujna 2014. godine u prostorijama Radne jedinice Hortikultura ili u prostorijama Odjela za uređivanje šuma, svakim radnim danom u vremenu od 8 do 14 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u prostorijama Radne jedinice Hortikultura (Oboj 3, Zagreb) ili u prostorijama Odjela za uređivanje šuma (Nazorova 8, Zagreb), te poštom na adresu UŠP Zagreb, Nazorova 7, 10 000 Zagreb ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 


 

Javni uvid u Program gospodarenja za GJ Sveti Nikola Šumarije Hvar

Javni uvid u Program gospodarenja šumama i šumskim zemljištem u državnom vlasništvu za gospodarsku jedinicu Sveti Nikola Šumarije Hvar moguć je u razdoblju od 25. kolovoza do 12. rujna 2014. godine u Šumariji Hvar, Jelsa 810, svakim radnim danom od 9 do 11 sati. Javno predstavljanje programa održati će se dana 4. rujna 2014. godine u 12 sati u prostorijama šumarije Jelsa 810.

 


 

JAVNA RASPRAVA ZA G.J. JASTREBARSKI LUGOVI

Hrvatske šume Uprava šuma Podružnica Karlovac, daje na uvid i poziva na javnu raspravu o prijedlogu Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Jastrebarski lugovi“ kojom gospodari Šumarija Jastrebarsko. Konzultiranjem javnosti, zainteresiranih strana, kao bitnim elementom FSC certifikacije šuma, želimo integrirati šumarstvo u društvenu okolinu te omogućiti vanjski utjecaj na pitanja gospodarenja šumama.
 Uvid u prijedlog elaborata Osnove gospodarenja, s važnošću u gospodarskom polurazdoblju od 01. siječnja 2014. – 31. prosinca 2023. godine može se obaviti u Šumariji Jastrebarsko,  I.B. Mažuranić 2, od 26. kolovoza -  9. rujna  2014. godine, od  9.00 do 12.00 sati.  Javna rasprava održati će se u Šumariji Jastrebarsko  9. rujna   2014. godine  od 10.00 do 12.00 sati.  

 


 

JAVNA RASPRAVA ZA G.J. PISAROVINSKI LUGOVI

Hrvatske šume Uprava šuma Podružnica Karlovac, daje na uvid i poziva na javnu raspravu o prijedlogu Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Pisarovinski lugovi“ kojom gospodari Šumarija Pisarovina. Konzultiranjem javnosti, zainteresiranih strana, kao bitnim elementom FSC certifikacije šuma, želimo integrirati šumarstvo u društvenu okolinu te omogućiti vanjski utjecaj na pitanja gospodarenja šumama.
 Uvid u prijedlog elaborata Osnove gospodarenja, s važnošću u gospodarskom polurazdoblju od 01. siječnja 2014. – 31. prosinca 2023. godine može se obaviti u Šumariji Pisarovina,  Trg Stjepana Radića 1, od 26. kolovoza -  9. rujna  2014. godine, od  9.00 do 12.00 sati.  Javna rasprava održati će se u Šumariji Pisarovina  9. rujna  2014. godine  od 10.00 do 12.00 sati.  

 


 

JAVNA RASPRAVA ZA G.J. REČIČKI LUGOVI

Hrvatske šume Uprava šuma Podružnica Karlovac, daje na uvid i poziva na javnu raspravu o prijedlogu Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Rečički lugovi“ kojom gospodari Šumarija Karlovac. Konzultiranjem javnosti, zainteresiranih strana, kao bitnim elementom FSC certifikacije šuma, želimo integrirati šumarstvo u društvenu okolinu te omogućiti vanjski utjecaj na pitanja gospodarenja šumama.
Uvid u prijedlog elaborata Osnove gospodarenja, s važnošću u gospodarskom polurazdoblju od 01. siječnja 2014. – 31. prosinca 2023. godine može se obaviti u Šumariji Karlovac, Put Davorina Trstenjaka 1. , od 26. kolovoza -  9. rujna   2014. godine, od  9.00 do 12.00 sati.  Javna rasprava održati će se u Šumariji Karlovac  9. rujna   2014. godine  od 10.00 do 12.00 sati.  

 


 

Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu „Pištenik-Hum“ šumarije Saborsko-Plaški

Uprava šuma Podružnica Ogulin obavještava sve zainteresirane strane da je izrađen uređajni elaborat za gospodarsku jedinicu „Pištenik-Hum“ s rokom važenja 01.01.2014-31.12.2023. godine. Svi zainteresirani mogu prijedlog navedene Osnove gospodarenja pogledati u prostorijama Odjela za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnice Ogulin, svaki radni dan od 8-12 sati u razdoblju od 25.08.-05.09.2014. godine.

 

 


 

Obavijest o Javnom uvidu za gospodarsku jedinicu „Horvati-Dragonožec"

Uprava šuma Podružnica Zagreb obavještava sve zainteresirane strane, sukladno odredbama Zakona o šumama, da je u tijeku izrada Programa gospodarenja za šume privatnih šumoposjednika na području gospodarske jedinice „Horvati-Dragonožec" s važnošću od 2013. do 2022. godine. Ovaj Program obuhvaća katastarske općine Dragonožec, Horvati, Kupinečki Kraljevec, Starjak, Stupnik, Trpuci i Lučko. Uvid u Program se može izvršiti od ponedjeljka, 25. kolovoza do 12. rujna 2014. godine u prostorijama Šumarije Remetinec, svakim radnim danom u vremenu od 8 do 14 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u Šumariji Remetinec, poštom na adresu UŠP Zagreb, Nazorova 7, 10 000 Zagreb ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Javna rasprava će se održati u utorak, 9. rujna 2014. godine s početkom u 10 sati u prostorijama Šumarije Remetinec, na adresi Luje Naletilića 18, 10020 Novi Zagreb. Program će predstaviti diplomirani inženjer šumarstva taksator Ivan Grubišić i stručni tim UŠP Zagreb.

 


 

Poziv na javnu raspravu povodom izrade Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu Ravna Čemernica (2014. – 2023.)

Obavještavamo sve zainteresirane da će se dana 2.9.2014. godine (utorak) u prostorijama Šumarije Gračac u 10,00 sati održati Javna rasprava povodom izrade Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu Ravna Čemernica. Javni uvid u Program gospodarenja bit će u razdoblju od 19. 8. do 3. 9. 2014. godine u prostorijama Šumarije Gračac, radnim danom od 9.00 do 12,00 sati.  
Gospodarska jedinica Ravna Čemernica nalazi se u Zadarskoj te Ličko – Senjskoj županiji, na području općina Donji Lapac i Gračac te katastarskih općina Begluci, Brotnja, Dabašnica, Dobroselo, Doljani, Neteka, Srb, Suvaja, Zaklopac.                        
Zainteresirani imaju priliku upoznati se s gospodarenjem šumama i šumskim zemljištem na području gospodarske jedinice Ravna Čemernica, kojom gospodare Hrvatske šume, Šumarija Gračac.
Za dodatne informacije obratiti se na tel. 048/250-904 ili 098/451-641 - dr.sc. Dalibor Štorga.

 


 

Poziv na javnu raspravu povodom izrade Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu Ludbreške podravske šume – Križančija (2014. – 2023.)

Obavještavamo Vas da će se održati Javna rasprava povodom izrade Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu Ludbreške podravske šume – Križančija.
Javna rasprava održat će se dana 9. 9. 2014. godine (utorak) u prostorijama Šumarije Ludbreg, u 9,00 sati.
Osnova gospodarenja za gospodarsku jedinicu Ludbreške podravske šume - Križančija nalazi se na dijelu Varaždinske, Međimurske i Koprivničko - križevačke županije i to na području općina Orehovica, Sveta Marija, Donji Martijanec, Mali Bukovec, Sveti Đurđ, Trnovec Bartolovečki, Veliki Bukovec i Rasinja te gradova Ludbreg i Prelog, odnosno slijedećih katastarskih općina:

Katastarska općina

Stanje 2014. g. (ha)

Orehovica

55,83

Podbrest

36,79

Općina Orehovica

92,62

Oporovec

64,22

Prelog

7,83

Grad Prelog

72,05

Donji Mihaljevec

0,72

Sveta Marija

45,28

Općina Sveta Marija

46,00

Donji Martijanec

2,73

Hrastovljan

116,08

Općina Donji Martijanec

118,81

Čukovec

8,32

Selnik

3,40

Grad Ludbreg

11,72

Lunjkovec

27,78

Mali Bukovec

151,36

Novo Selo Podravsko

3,78

Sveti Petar

309,90

Općina Mali Bukovec

492,82

Hrženica

141,30

Karlovec Ludbreški

156,02

Struga

27,32

Sveti Đurđ

22,75

Općina Sveti Đurđ

347,39

Šemovec

145,92

Općina Trnovec Bartolovečki

145,92

Veliki Bukovec

131,13

Općina Veliki Bukovec

131,13

Kuzminec

23,28

Općina Rasinja

23,28

UKUPNO

1481,74

Prilikom Javne rasprave zainteresirani će se upoznati s gospodarenjem šumama i šumskim zemljištem na području gospodarske jedinice Ludbreške podravske šume - Križančija, kojom gospodare Hrvatske šume, Šumarija Ludbreg.
Javni uvid u Osnovu gospodarenja bit će u razdoblju od 21. 8. do 3. 9. 2014. godine u prostorijama Šumarije Ludbreg, radnim danom od 9.00 do 12,00 sati.  
U slučaju potrebe za dodatnim pojašnjenjima, molimo Vas da se obratite na dr.sc. Dalibor Štorga (tel. 048/250-904 ili 098/451-641).

 


 

Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu "Miškovica - Škalić" na području šumarije Brinje

Uprava šuma Podružnica Gospić obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da je u fazi izrade šumskogospodarski plan (Osnova gospodarenja šuma s važnošću od 2014. do 2023. godine) za gospodarsku jedinicu "Miškovica - Škalić" na području šumarije Brinje.
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog uređajnih elaborata za navedenu gospodarsku jedinicu pogledati u razdoblju od 07.08.2014. do 25.08.2014. godine, radnim danom od 8 do 14 sati, u Odjelu za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnica Ogulin, B.Frankopana br 2, Ogulin.( Izrađivač predmetne osnove gospodarenja). Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida.

 


 

Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu "Staza" na području šumarije Gospić

Uprava šuma Podružnica Gospić obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da je u fazi izrade šumskogospodarski plan (Program gospodarenja šuma s važnošću od 2014. do 2023. godine) za gospodarsku jedinicu "Staza" na području šumarije Gospić.
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog uređajnih elaborata za navedenu gospodarsku jedinicu pogledati u razdoblju od 11.08.2014. do 29.08.2014. godine, radnim danom od 8 do 14 sati, u Odjelu za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnica Gospić, Budačka 23. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida.

 


 

Obavijest o Javnom uvidu u prijedlog Programa gospodarenja za šume šumoposjednika za gospodarsku jedinicu "Zapadno trnjanske šume"

Uprava šuma Podružnica Nova Gradiška obavještava sve zainteresirane da je izrađen uređajni elaborat za gospodarsku jedinicu "Zapadno trnjanske šume". Svi zainteresirani šumoposjednici, građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Programa gospodarenja za navedenu gospodarsku jedinicu šuma šumoposjednika pogledati u:
Šumariji Trnjani,na adresi: Trnjani 105 , u razdoblju od 28.07. do 20.08, 2014. godine, radnim danom od 8 do 14 sati.
Primjedbe i prijedlozi na izrađeni Program mogu se dati u pisanom obliku za vrijeme trajanja Javnog uvida, u šumariji Trnjani.
Javna rasprava održati će se dana 20.08.2014. godine ( srijeda ), po slijedećem rasporedu:

Vijećnica općine Bukovlje - 9 sati
Vijećnica općine Garčin - 11 sati
Vijećnica općine Oprisavci - 13 sati
Viječnica općine Klakar - 15 sati
Dom Mjesnog odbora Gornja Vrba - 17 sati

 


 

JAVNA RASPRAVA ZA GJ „DLETVO“ ŠUMARIJE KLANA

Uprava šuma Podružnica Delnice daje na uvid i poziva na javnu raspravu prijedlog Osnove gospodarenja za GJ „DLETVO“ Šumarije Klana. Konzultiranjem javnosti, zainteresiranih strana kao bitnim elementom FSC certifikacije šuma, želimo integrirati šumarstvo u društvenu okolinu te omogućiti vanjski utjecaj po pitanju gospodarenja šumama.
Javna rasprava održat će se u Šumariji Klana, Klana 185, 31. srpnja 2014. u vremenu od 10.00 do 12.00 sati.

 


 

Obavijest o javnom uvidu i javnoj raspravi za GJ Žeževica

Hrvatske šume d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Split, Šumarija Split obavještava sve zainteresirane  (sukladno FSC- standardu certifikacije šuma)  da je u fazi odobravanja  Program  gospodarenja šumom i šumskim zemljištem za gospodarsku jedinicu „Žeževica“. Program je izrađen za razdoblje od 10 godina (01.01.2014.-31.12.2023.).
          
Svi zainteresirani  građani, udruge i ustanove mogu Program gospodarenja pogledati u prostorijama Šumarije Split ; Kralja Zvonimira 35/II od 21.07.2014.  do 01.08.2014. god., u vremenu od 08-12 sati, radnim danom. Javna  rasprava održati će se 01.08.2014. god. u 9 sati, u prostorijama  Šumarije Split.

Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u Šumariju Split.

 


 

Obavijest o javnom uvidu i javnoj raspravi za GJ Kopršnica

Hrvatske šume d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Split, Šumarija Sinj obavještava sve zainteresirane  (sukladno FSC- standardu certifikacije šuma)  da je u fazi odobravanja  Program  gospodarenja šumom i šumskim zemljištem za gospodarsku jedinicu „Kopršnica“. Program je izrađen za razdoblje od 10 godina (01.01.2014.-31.12.2023.). Svi zainteresirani  građani, udruge i ustanove mogu Program gospodarenja pogledati u prostorijama Šumarije Sinj, Glavice 2, 21230 Sinj, od 24.07.2014.  do 31.07.2014. god., u vremenu od 08-12 sati, radnim danom. Javna  rasprava održati će se 31.07.2014. god. u 10 sati, u prostorijama  Šumarije Sinj.

Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u Šumariji Sinj.

 


 

Javni uvid u Program gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Baščanski gaj"

Hrvatske šume, d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Split, Šumarija Makarska obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma da je u fazi odobravanja Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Baščanski gaj".
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu Program gospodarenja pogledati u prostorijama Šumarije Makarska, Kralja Petra Krešimira IV 36 1; 21 300  Makarska od 16. Do 31. srpnja 2013. godine, u vremenu od 8:00 do 12:00 sati, radnim danom.
Javna rasprava održat će se u ponedjeljak , 31. srpnja 2013. godine u 9.00 sati u prostorijama Makarska. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Makarska.

 


 

JAVNA RASPRAVA ZA G.J. GRAČEC – LUČELNICA

Hrvatske šume Uprava šuma Podružnica Karlovac, daje na uvid i poziva na javnu raspravu o prijedlogu Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Gračec –Lučelnica“ kojom gospodari Šumarija Pisarovina. Konzultiranjem javnosti, zainteresiranih strana, kao bitnim elementom FSC certifikacije šuma, želimo integrirati šumarstvo u društvenu okolinu te omogućiti vanjski utjecaj na pitanja gospodarenja šumama.
Uvid u prijedlog elaborata Osnove gospodarenja, s važnošću u gospodarskom polurazdoblju od 01. siječnja 2014. – 31. prosinca 2023. godine može se obaviti u Šumariji Pisarovina,  Trg Stjepana Radića 1, od 17. srpnja -  31. srpnja  2014. godine, od  9.00 do 12.00 sati.  Javna rasprava održati će se u Šumariji Pisarovina  31. srpnja  2014. godine  od 10.00 do 12.00 sati.

 


 

Javni uvid u Plan gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Dišnica-Zobikovac-Petkovača"

Sukladno FSC standardu za certifikaciju šuma, Uprava šuma Podružnica Bjelovar obavještava sve zainteresirane strane da je izrađen prvi prijedlog uređajnog elaborata za gospodarsku jedinicu „Dišnica-Zobikovac-Petkovača" koja se nalazi na području Šumarije Garešnica. Javnom uvidu u spomenut elaborat moguće je pristupiti od 01.08. do 29.08.2014.godine, radnim danom od 10 do 12 sati u prostorijama Odjela za uređivanje šuma UŠP Bjelovar, Matošev trg 1, Bjelovar, te u prostorijama Šumarije Garešnica, Petra Svačića 7, Garešnica.
Javno predstavljanje osnove gospodarenja navedene jedinice održat će se u ponedjeljak, 25. kolovoza 2014.godine u 13 sati u prostoru male sale Hrvatskog doma u Garešnici, ulica Vladimira Nazora 21.

 


 

Obavijest o javnom uvidu u prijedlog Programa gospodarenja gospodarskom jedinicom „Nunićka kosa“

Sukladno FSC standardu certifikacije šuma „Hrvatske šume“ d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Split, Šumarija Benkovac poziva na javni uvid prijedloga  Programa gospodarenja gospodarskom jedinicom „ Nunićka kosa“ u važenju od 01.01.2014.-31.12.2023. 11.07.2014.god.  Javni uvid je u trajanju od 01.07. - 11.07. 2014. god. od 08 do 10 sati radnim danom u prostorijama Šumarije Benkovac.
Pozivamo sve zainteresirane na predstavljanje prijedloga Programa te javnu raspravu o prijedlogu  programa gospodarenja dana 11.07.2014.g. (petak) od 9.00-12.00 sati, u prostorijama „ Hrvatskih šuma“ d.o.o. Šumarije Benkovac u Benkovcu Rivine br.3.

 


 

Javni uvid u Osnovu gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Mrsunjski lug-Migalovci"

Sukladno FSC standardu za certifikaciju šuma, Uprava šuma Podružnica Nova Gradiška obavještava sve zainteresirane građane, udruge i ustanove da je izrađen prvi prijedlog uređajnog elaborata za gospodarsku jedinicu „Mrsunjski lug-Migalovci" koja se nalazi na području Šumarija Oriovac (odjeli 1-8 i 50-56) i Slavonski Brod (odjeli 9-49). Javnom uvidu u spomenut elaborat moguće je pristupiti od 14. 7. do 25. 7. 2014.godine, radnim danom od 11 do 13 sati u prostorijama Odjela za uređivanje šuma UŠP Nova Gradiška, J.J.Strossmayera 11, Nova Gradiška.
Javno predstavljanje osnove gospodarenja navedene jedinice održat će se u ponedjeljak, 28. srpnja 2014. godine od 10 do 12 sati u prostoru Šumarije Slavonski Brod, Petra Krešimira IV bb.
Pismena očitovanja, prijedlozi i primjedbe mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida ili poštom na adresu: Odjel za uređivanje šuma UŠP Nova Gradiška, J.J. Strossmayera 11, 35400 Nova Gradiška.

 


 

Obavijest o javnom uvidu za g.j. "Jelinjak"
 
Sukladno FSC standardu certifikacije šuma „Hrvatske šume“ d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Split, Šumarija Šibenik pozivaju vas na Javni uvid i Javnu raspravu  prijedloga Revizije Programa gospodarenja za G.J.“Jelinjak“. Javni uvid traje od 01.07. - 10.07. 2014. god. od 08 do 10 sati radnim danom u prostorijama Šumarije Šibenik, a javna rasprava će se održati 10. srpnja (četvrtak) 2014. godine s početkom u 09.00 sati u prostorijama Šumarije Šibenik, Bana Josipa Jelačića 1, 22 000 Šibenik. Pisana očitovanja, prijedloge i primjedbe možete dostaviti  šumariji Šibenik do 10.srpnja 2014. godine.

Gospodarska jedinica ''Jelinjak'' obuhvaća  površine šuma i šumskog zemljišta u K.O. Greabaštica, K.O. Jadrtovac, K.O. Krapanj, K.O. Račice, K.O. Rogoznica i K.O. Sevid.

 


 

Obavijest o javnom uvidu i javnoj raspravi za g.j. Koprivničke nizinske šume

Hrvatske šume d.o.o Zagreb, Uprava šuma Podružnica Koprivnica, Šumarija Koprivnica obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma da je u fazi odobravanja Osnove gospodarenja šumom i šumskim zemljištem za gospodarsku jedinicu Koprivničke nizinske šume. Program je izrađen za razdoblje od 10 godina (01.01.2014.- 31.12.2023.).

Gospodarska jedinica Koprivničke nizinske šume nalazi se u Koprivničko-križevačkoj županiji, na području 10 općina: Drnje, Đelekovec, Hlebine, Grad Koprivnica, Koprivnički Bregi, Koprivnički Ivanec, Legrad, Novigrad Podravski, Peteranec i Rasinja.

Javni uvid u Osnovu gospodarenja bit će u razdoblju od 2. do 15. 7. 2014. godine u prostorijama Šumarije Koprivnica, radnim danom od 9,00 do 13,00 sati.  

Javna rasprava održat će se dana 16. 7. 2014. godine (srijeda) u prostorijama Šumarije Koprivnica, u 10,00 sati.

U slučaju potrebe za dodatnim pojašnjenjima, obratiti se na dr.sc. Dalibor Štorga (tel. 048/250-904 ili 098/451-641).

 


 


Obavijest o javnom uvidu za gospodarske jedinice " Laktin vrh - Dabri" i " Šarić duplje" na području šumarije Karlobag

Uprava šuma Podružnica Gospić obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da su u fazi izrade šumskogospodarski planovi (Program gospodarenja šuma s važnošću od 2014. do 2023. godine) za gospodarske jedinice " Laktin vrh - Dabri" i " Šarić duplje" na području šumarije Karlobag.
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog uređajnih elaborata za navedenu gospodarsku jedinicu pogledati u razdoblju od 07.07.2014. do 25.07.2014. godine, radnim danom od 8 do 14 sati, u Odjelu za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnica Gospić, Budačka 23. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida.

 


 

Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu "Javorov vrh - Stubica" na području šumarije Brinje

Uprava šuma Podružnica Gospić obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da je u fazi izrade šumskogospodarski plan (Osnova gospodarenja šuma s važnošću od 2014. do 2023. godine) za gospodarsku jedinicu "Javorov vrh - Stubica" na području šumarije Brinje.
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog uređajnih elaborata za navedenu gospodarsku jedinicu pogledati u razdoblju od 07.07.2014. do 25.07.2014. godine, radnim danom od 8 do 14 sati, u Odjelu za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnica Gospić, Budačka 23. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida.

 


 

Javni uvid za Program gospodarenja za gospodarsku jedinicu: „Stražbenica“


Hrvatske šume d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Split, Šumarija Sinj obavještava sve zainteresirane (sukladno FSC- standardu certifikacije šuma)  da je u fazi odobravanja  Program  gospodarenja šumom i šumskim zemljištem za gospodarsku jedinicu „Stražbenica“. Program je izrađen za razdoblje od 10 godina (01.01.2014.-31.12.2023.). Svi zainteresirani  građani, udruge i ustanove mogu Program gospodarenja pogledati u prostorijama Šumarije Sinj, Glavice 2, 21230 Sinj, od 09.07.2014.  do 18.07.2014. god., u vremenu od 08-12 sati, radnim danom. Javna  rasprava održati će se 18.07.2014. god. u 10 sati, u prostorijama  Šumarije Sinj.

Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u Šumariji Sinj.

 


 

Obavijest o javnom uvidu i javnoj raspravi za GJ Mosor-Perun i GJ Omiška Dinara

Hrvatske šume d.o.o Zagreb, Uprava šuma Podružnica Split, Šumarija Split obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma da je u fazi odobravanja Programa gospodarenja šumom i šumskim zemljištem za gospodarsku jedinicu "Mosor Perun". Program je izraden za razdoblje od 10 godina (01.01.2014.- 31.12.2023.).
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu Program gospodarenja pogledati u prostorijama Šumarije Split Kralja Zvonimira 35/2;  21000 Split, od 23.06. do 04.07.2014. u vremenu od 8:00 do 12:00 sati, radnim danom. Javna rasprava održat će se 04.07.2014. u 9 sati u prostorijama Šumarije Split. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u Šumariji Split.

Hrvatske šume d.o.o Zagreb, Uprava šuma Podružnica Split, Šumarija Split obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma da je u fazi odobravanja Programa gospodarenja šumom i šumskim zemljistem za gospodarsku jedinicu  ”Omiška Dinara". Program je izraden za razdoblje od 10 godina (01.01.2014.- 31.12.2023.).
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu Program gospodarenja pogledati u prostorijama Šumarije Split; Kralja Zvonimira 35/2; 21000 Split, od 23.06. do 04.07.2014. u vremenu od 8:00 do 12:00 sati, radnim danom. Javna rasprava održat će se 04.07.2014. u 11 sati u prostorijama Šumarije Split. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u Šumariji Split.

 


 

Obavijest o javnom uvidu i javnoj raspravi za gospodarsku jedinicu "Stubičko podgorje"

Uprava šuma Podružnica Zagreb obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da je u tijeku izrada Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Stubičko podgorje" s važnošću od 2014. do 2023. godine. Uvid u prijedlog Osnove gospodarenja može se izvršiti od četvrtka, 26. lipnja do 11. srpnja 2014. godine u prostorijama Šumarije Donja Stubica, svakim radnim danom u vremenu od 8 do 14 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u Šumariji Donja Stubica na adresi Kolodvorska 2, 49240 D. Stubica, poštom na adresu UŠP Zagreb, Nazorova 7, 10 000 Zagreb ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Javna rasprava će se održati u četvrtak, 10. srpnja 2014. godine s početkom u 10 sati u zgradi Općine Donja Stubica, na adresi Trg Matije Gupca 20/II, 49240 Donja Stubica. Program će predstaviti diplomirana inženjerka šumarstva taksatorica Jasenka Barilar i stručni tim UŠP Zagreb.

 


 

Uvid u prijedlog Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu  „BUROVAČA“ s rokom važenja od 1. 1. 2015. – 31. 12. 2024.

Uvid se može izvršiti svaki radni dan u prostorijama  „Hrvatskih šuma“ d. o. o., šumarije Obrovac u Obrovcu, ul. Stjepana Radića 39, u razdoblju od  16. 6. 2014. – 27. 6. 2014. godine u vremenu
od 8.00 do 12.00 sati.
U prostorijama šumarije Obrovac  dana 27.6. 2014. organizirana je javna rasprava u 9.00 sati.

 


 

Obavijest o javnom uvidu i javnoj prezentaciji za gospodarsku jedinicu „Senjska duliba" šumarije Senj

Uprava šuma Podružnica Senj obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da je izrađeni novi Programi gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Senjska duliba" na području šumarije Senj s važnošću od 2014. – 2023. godine. Javni uvid u Program gospodarenja gospodarskom jedinicom moći će se izvršiti od 23. lipnja do 06. srpnja 2014. godine u prostorijama Uprave šuma Senj, Odjel za uređivanje šuma Senj, N. Suzana 27. Senj radnim danom u vremenu od 8 do 14 sati, dok će se javna prezentacija održati 03.srpnja.2014. godine u Društvenoj prostoriji UŠP Senj, N. Suzana 27. Senj u 11,00 sati.
Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida ili poštom na adresu UŠP Senj, N.Suzana 27, 53270 Senj.

 


 

Javni uvid u Program gospodarenja za G.J. "NADŽAK BILO"

Hrvatske šume, d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Senj, Šumarija Krasno obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma da je u fazi odobravanja Program gospodarenja za gospodarsku jedinicu "Nadžak bilo".
Program je izrađen za razdoblje od 10 godina (01.01.2014. - 31.12.2023.).
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu Program gospodarenja pogledati u prostorijama Šumarije Krasno, , od 23.lipnja do 06. srpnja 2014. godine, u vremenu od 8:00 do 12:00 sati, radnim danom.
Javna rasprava održat će se u četvrtak, 03. srpnja 2014. godine u 11 sati u prostorijama UŠP Senj. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Krasno.

 


 

Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu "Kosurina - Bogunica" na području šumarija Gospić i Sveti Rok

Uprava šuma Podružnica Gospić obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da je u fazi izrade šumskogospodarski plan (Program gospodarenja šuma s važnošću od 2014. do 2023. godine) za gospodarsku jedinicu "Kosurina - Bogunica" na području šumarija Gospić i Sveti Rok.
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog uređajnih elaborata za navedenu gospodarsku jedinicu pogledati u razdoblju od 06.06.2014. do 27.06.2014. godine, radnim danom od 8 do 14 sati, u Odjelu za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnica Gospić, Budačka 23. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida.

 


 

Obavijest o javnom uvidu za gospodarske jedinice "Kozjak" i "Visočica - Razbojna draga" na području šumarije Gospić


Uprava šuma Podružnica Gospić obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da su u fazi izrade šumskogospodarski planovi (Program gospodarenja šuma s važnošću od 2014. do 2023. godine) za gospodarske jedinice "Kozjak" i "Visočica - Razbojna draga" na području šumarije Gospić.
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog uređajnih elaborata za navedenu gospodarsku jedinicu pogledati u razdoblju od 06.06.2014. do 27.06.2014. godine, radnim danom od 8 do 14 sati, u Odjelu za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnica Gospić, Budačka 23. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida.

 


 

JAVNI UVID U PLAN GOSPODARENJA ZA GOSPODARSKU JEDINICU „DARUVARSKE PRIGORSKE ŠUME“

Sukladno FSC standardu za certifikaciju šuma, Uprava šuma Podružnica Bjelovar obavještava sve zainteresirane strane da je izrađen prvi prijedlog uređajnog elaborata za gospodarsku jedinicu „Daruvarske prigorske šume“ koja se nalazi na području Šumarije Daruvar. Javnom uvidu u spomenut elaborat moguće je pristupiti od 03.06. do 25.06.2014.godine, radnim danom od 10 do 12 sati u prostorijama Odjela za uređivanje šuma UŠP Bjelovar, Matošev trg 1, Bjelovar, te u prostorijama Šumarije Daruvar, Petra Zrinskog 1, Daruvar.
Javno predstavljanje osnove gospodarenja  navedene jedinice održat će se u utorak, 17. lipnja 2014.godine u 13 sati u prostoru sale za sastanke Šumarije Daruvar.

 


 

JAVNI UVID U PLAN GOSPODARENJA ZA GOSPODARSKU JEDINICU „ČAZMANSKE NIZINSKE ŠUME“

Sukladno FSC standardu za certifikaciju šuma, Uprava šuma Podružnica Bjelovar obavještava sve zainteresirane strane da je izrađen prvi prijedlog uređajnog elaborata za gospodarsku jedinicu „Čazmanske nizinske šume“ koja se nalazi na području Šumarije Čazma. Javnom uvidu u spomenut elaborat moguće je pristupiti od 03.06. do 25.06.2014.godine, radnim danom od 10 do 12 sati u prostorijama Odjela za uređivanje šuma UŠP Bjelovar, Matošev trg 1, Bjelovar, te u prostorijama Šumarije Čazma, M.Novačića 48, Čazma.
Javno predstavljanje osnove gospodarenja  navedene jedinice održat će se u ponedjeljak, 16. lipnja 2014.godine u 13 sati u prostoru sale za sastanke Šumarije Čazma.

 


 

Javni uvid u Program gospodarenja za G.J. "ŠIBOVNICA"


Hrvatske šume, d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Split, Šumarija Metković obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma da je u fazi odobravanja Program gospodarenja za gospodarsku jedinicu "Šibovnica".
Program je izrađen za razdoblje od 10 godina (01.01.2014. - 31.12.2023.).
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu Program gospodarenja pogledati u prostorijama Šumarije Metković, Šplitska 64. 20350 Metković, od 04. do 16. lipnja 2014. godine, u vremenu od 8:00 do 12:00 sati, radnim danom.
Javna rasprava održat će se u petak, 16. lipnja 2014. godine u 11 sati u prostorijama Šumarije Metković. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Metković.

 


 

Poziv na javnu raspravu povodom izrade Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu Zelendvor (2014. – 2023.)

Obavještavamo Vas da će se održati Javna rasprava povodom izrade Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu Zelendvor.
Javna rasprava održat će se dana 24. 6. 2014. godine (utorak) u prostorijama Šumarije Varaždin, u 10,00 sati.
Osnova gospodarenja za gospodarsku jedinicu Zelendvor nalazi se u Varaždinskoj županiji i to na području općine Petrijanec i Vinica odnosno slijedećih katastarskih općina:

Katastarska općina              Stanje 2014. g. u ha

Družbinec                                        14,77
Majerje                                           21,22
Petrijanec                                      110,78
Petrijanečka Nova Ves                     190,84
∑ Općina Petrijanec                         337,61
Vinica                                             43,27
∑ Općina Vinica 43,27

UKUPNO                                       380,88

Prilikom Javne rasprave zainteresirani će se upoznati s gospodarenjem šumama i šumskim zemljištem na području gospodarske jedinice Zelendvor, kojom gospodare Hrvatske šume, Šumarija Varaždin.
Javni uvid u Osnovu gospodarenja bit će u razdoblju od 9. do 23. 6. 2014. godine u prostorijama Šumarije Varaždin, radnim danom od 9.00 do 13,00 sati.  
Molimo Vas da obavijest izvjesite na oglasne ploče.
U slučaju potrebe za dodatnim pojašnjenjima, molimo Vas da se obratite na dr.sc. Dalibor Štorga (tel. 048/250-904 ili 098/451-641).

 


 

 Obavijest o Javnom uvidu u prijedlog Programa gospodarenja za šume šumoposjednika za Gospodarsku jedinicu Lipovljansko-novljanske šume

Uprava šuma Podružnica Nova Gradiška obavještava sve zainteresirane da je izrađen uređajni elaborat za gospodarsku jedinicu Lipovljansko - novljanske šume.
Svi zainteresirani šumoposjednici, građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Programa gospodarenja za navedenu gospodarsku jedinicu šuma šumoposjednika pogledati u Šumariji Novska na adresi Kolodvorska bb, Novska, u razdoblju od 28.05.2014. do 17.06.2014. godine, radnim danom od 8 do 14 sati.

Javna rasprava održat će se dana 18.06.2014. godine po slijedećem rasporedu:
Dom Mjesnog odbora Rajić    -  9 sati
Dom Mjesnog odbora Brestača - 11 sati
Vijećnica Općine Jasenovac  - 13 sati

Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se dati za vrijeme trajanja Javnog uvida, u šumariji Novska.

OBAVJEŠTAVAJU SE ŠUMOVLASNICI u katastarskim općinama:Drenov Bok, Jablanac Jasenovački, Jasenovac, Košutarica, Mlaka, Krapje da je završena izmjera šuma u privatnom vlasništvu u gore navedenim katastarskim općinama.
JAVNA RASPRAVA O IZRAĐENOM PROGRAMU GOSPODARENJA U PRIVATNIM ŠUMAMA LIPOVLJANSKO-NOVLJANSKE ŠUME održat će se u Vijećnici općine Jasenovac, dana 18.06.2014.( srijeda ), s početkom u 13 sati.

OBAVJEŠTAVAJU SE ŠUMOVLASNICI u katastarskim općinama:Brestača, Bročice, Kozarice, Kričke, Novska, Plesmo, Subocka, Subocki Grad da je završena izmjera šuma u privatnom vlasništvu u gore navedenim katastarskim općinama.
JAVNA RASPRAVA O IZRAĐENOM PROGRAMU GOSPODARENJA U PRIVATNIM ŠUMAMA LIPOVLJANSKO-NOVLJANSKE ŠUME
održat će se u Domu Mjesnog odbora Brestača, dana 18.06.2014.,( srijeda ), s početkom u 11 sati.

OBAVJEŠTAVAJU SE ŠUMOVLASNICI u katastarskim općinama:Borovac, Donji Rajić, Goleši, Gornji Rajić, Jazavica, Paklenica,  Roždanik, Stari Grabovac, Voćarica da je završena izmjera šuma u privatnom vlasništvu, u gore navedenim katastarskim općinama.
JAVNA RASPRAVA O IZRAĐENOM PROGRAMU GOSPODARENJA U PRIVATNIM ŠUMAMA LIPOVLJANSKO-NOVLJANSKE ŠUME
održat će se u Domu Mjesnog odbora Rajić dana 18.06.2014.,(srijeda ), s početkom u 9 sati.

 


 

Obavijest o javnom uvidu u prijedlog osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Kljuka“ šumarije Pokupsko i Sisak

Uprava šuma Podružnica Sisak obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da je izrađena nova Osnova gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Kljuka“, na području šumarije Pokupsko (odjeli 1 – 20) i šumarije Sisak (odjeli 21 – 56)  s važnošću od 2014. – 2023. godine. Uvid u Osnovu gospodarenja gospodarskom jedinicom „Kljuka“ moći će se izvršiti od 15. do 28. svibnja 2014. godine u Šumariji Pokupsko, Šumariji Sisak i Upravi šuma Podružnici Sisak u Sisku, Odjel za uređivanje šuma, J. Runjanina 12, radnim danom u vremenu od 7 do 15 sati.
Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Sisak ili poštom na adresu UŠP Sisak, J. Runjanina 12, 44000 Sisak.

 


 

JAVNI UVID I RASPRAVA ZA PROGRAM GOSPODARENJA ZA G.J.“DUBIČKE ŠUME”

Uprava šuma Podružnica Sisak obavještava sve zainteresirane, da je u izrađen prijedlog Programa gospodarenja za šume šumoposjednika za gospodarsku jedinicu “Dubičke šume”, s važnošću od 2014. do 2023. godine.
Gospodarska jedinica „Dubičke šume“ obuhvaća područje katastarskih općina: Hrvatska Dubica, Baćin, Cerovljani i Uštica.
Uvid u predloženi Program za gospodarenje može se izvršiti do 2.lipnja 2014. u UŠP Sisak, Odjelu za uređivanje šuma,  J. Runjanina 12 u Sisku radnim danom od 7 do 15 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se dostaviti u UŠP Sisak, Odjelu za uređivanje šuma u istom roku. Javna rasprava bit će održana 2. lipnja 2014. u 10 sati u Hrvatskoj Dubici u Hrvatskom domu, V. Venka 3.

 


 

JAVNI UVID I RASPRAVA ZA PROGRAM GOSPODARENJA ZA G.J.“SVINICA-ŠAMARICA”

Uprava šuma Podružnica Sisak obavještava sve zainteresirane, da je u izrađen prijedlog Programa gospodarenja za šume šumoposjednika za gospodarsku jedinicu “Svinica-Šamarica”, s važnošću od 2014. do 2023.godine.
Gospodarska jedinica „Svinica-Šamarica“ obuhvaća područje katastarskih općina: Babina Rijeka, Bjelovac, Borojevići, Knezovljani, Komogovina, Krčevo, Kukuruzari, Lovča, Mečenčani, Prevršac, Svinica, Umetići, Mala Gradusa i Velika Gradusa.
Uvid u predloženi Program za gospodarenje može se izvršiti do 3.lipnja 2014. u UŠP Sisak, Odjelu za uređivanje šuma,  J. Runjanina 12 u Sisku radnim danom od 7 do 15 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se dostaviti u UŠP Sisak, Odjelu za uređivanje šuma u istom roku. Javna rasprava bit će održana 4. lipnja 2014. u 10 sati u stare škole u Knezovljanima.

 


 

JAVNI UVID I RASPRAVA ZA PROGRAM GOSPODARENJA ZA G.J.“SUNJSKE ŠUME”

Uprava šuma Podružnica Sisak obavještava sve zainteresirane, da je u izrađen prijedlog Programa gospodarenja za šume šumoposjednika za gospodarsku jedinicu “Sunjske šume”, s važnošću od 2014. do 2023. godine.
Gospodarska jedinica „Sunjske šume“ obuhvaća područje katastarskih općina: Bistrač, Bobovac, Crkveni Bok, Čapljani, Donji Hrastovac, Ivanjski Bok, Jasenovčani, Kostreši Šaški, Kratečko, Krivaj Sunjski, Lonja, Mužilovčica, Novoselci, Papići, Pobrđani, Slovinci, Staza, Strmen, Šaš, Timarci, Vedro Polje i Žreme.
Uvid u predloženi Program za gospodarenje može se izvršiti do 4.lipnja 2014. u UŠP Sisak, Odjelu za uređivanje šuma,  J. Runjanina 12 u Sisku radnim danom od 7 do 15 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se dostaviti u UŠP Sisak, Odjelu za uređivanje šuma u istom roku. Javna rasprava bit će održana 5. lipnja 2014. u 10 sati u Društvenom domu u Stazi.

 


 

JAVNI UVID I RASPRAVA ZA PROGRAM GOSPODARENJA ZA G.J.“KOSTAJNIČKE ŠUME”

Uprava šuma Podružnica Sisak obavještava sve zainteresirane, da je u izrađen prijedlog Programa gospodarenja za šume šumoposjednika za gospodarsku jedinicu “Kostajničke šume”, s važnošću od 2014. do 2023.godine.
Gospodarska jedinica „Kostajničke“ obuhvaća područje katastarskih općina: Čukur, Donja Velešnja, Gornja Velešnja, Gornji Hrastovac, Graboštani, Kostajnica, Kostajnički Majur, Meminska, Mračaj, Panjani, Rausovac, Selište Kostajničko i Stubalj.
Uvid u predloženi Program za gospodarenje može se izvršiti do 2.lipnja 2014. u UŠP Sisak, Odjelu za uređivanje šuma,  J. Runjanina 12 u Sisku radnim danom od 7 do 15 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se dostaviti u UŠP Sisak, Odjelu za uređivanje šuma u istom roku. Javna rasprava bit će održana 3. lipnja 2014. u 10 sati u gradskoj vijećnici u Hrvatskoj Kostajnici, Trg N.Š.Zrinskoga 1.

 


 

Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu „Lisina“

Uprava šuma Podružnica Buzet obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da su radovi na izradi Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Lisina“, s važnošću od 2014. – 2023. godine, na području šumarije Opatija-Matulji pri kraju. Uvid u Program gospodarenja gospodarskom jedinicom  „Lisina“ moći će se izvršiti od 26. svibnja do 06. lipnja 2014. godine u prostorijama šumarije Opatija-Matulji, svakim radnim danom u vremenu od 8 do 11 sati.
Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Opatija-Matulji na adresi: Kružni broj 3, 51211 Matulji te poštom na adresu: UŠP Buzet, Naselje Goričica 2, 52420 Buzet.

 


 

Obavijest o Javnom uvidu i prijedlogu Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „SLAVIR" Šumarije OTOK

„Hrvatske šume" d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Vinkovci, Šumarija OTOK obavještava sve zainteresirane građane, udruge i ustanove da mogu pogledati prijedlog Osnove gospodarenja za g.j. SLAVIR u vremenu od 15. svibnja do 21. svibnja 2014. od 8:00 do 14:00 sati u prostorijama Uprave šuma Podružnica Vinkovci, Odjel za uređivanje šuma, Trg bana J.Šokčevića 20, Vinkovci. Pisana očitovanja, prijedloge i primjedbe mogu se dostaviti do 20. svibnja 2014. godine, na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Javna rasprava na prijedlog Osnove gospodarenja za g.j. SLAVIR održat će se 22. svibnja (četvrtak) 2014. godine s početkom u 11.00 sati u prostorijama Šumarije OTOK, Kralja Petra Krešimira IV 9, 32252 Otok.

 


 

Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu „Ramino korito – Šugarska duliba“

Uprava šuma Podružnica Gospić obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da je u fazi izrade šumskogospodarski plan (Program gospodarenja šuma s važnošću od 2014. do 2023. godine) za gospodarsku jedinicu „Ramino korito – Šugarska duliba“ na području šumarije Karlobag.
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog uređajnih elaborata za navedenu gospodarsku jedinicu pogledati u razdoblju od 12.05.2014. do 30.05.2014. godine, radnim danom od 8 do 14 sati, u Odjelu za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnica Gospić, Budačka 23. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida.

 


 

JAVNI UVID ZA GJ NADVODA I ZATON ŠUMARIJE OBROVAC

Javni uvid u prijedlog programa gospodarenja za gj Nadvoda i gj Zaton Šumarije Obrovac za razdoblje od 2014. do 2023. godine moguć je od 05.05. do 23.05.2014. godine u Šumariji Obrovac svakog radnog dana od 8:00 – 12:00 sati. Javno predstavljanje održati će se 16.05.2014. godine (petak) u 12:00 sati u Šumariji Obrovac.

 


 

JAVNA RASPRAVA ZA GJ „ZAVRŠJE“ ŠUMARIJE SKRAD

Delnička podružnica Hrvatskih šuma daje na uvid i poziva na javnu raspravu prijedlog Osnove gospodarenja za GJ „Završje“ šumarije Skrad. Konzultiranjem javnosti, zainteresiranih strana kao bitnim elementom FSC certifikacije šuma, želimo integrirati šumarstvo u društvenu okolinu te omogućiti vanjski utjecaj po pitanju gospodarenja šumama.
Javna rasprava održat će se u šumariji SKRAD, I.G.Kovačića 97, 16. svibnja 2014. u vremenu od 10.00 do 12.00 sati.

 


 

JAVNI UVID U PLANOVE GOSPODARENJA ZA GOSPODARSKE JEDINICE „NOVAKUŠA-ŠIKAVA“ I „BUKOVAC“

Sukladno FSC standardu za certifikaciju šuma, Uprava šuma Podružnica Bjelovar obavještava sve zainteresirane strane da je izrađen prvi prijedlog uređajnih elaborata za gospodarske jedinice „Novakuša-Šikava“ i „Bukovac“ koje se nalaze na području Šumarije Vrbovec. Javnom uvidu u spomenute elaborate moguće je pristupiti od 30.04. do 31.05.2014.godine, radnim danom od 10 do 12 sati u prostorijama Odjela za uređivanje šuma UŠP Bjelovar, Matošev trg 1, Bjelovar, te u prostorijama Šumarije Vrbovec, Kolodvorska 26, Vrbovec.
Javno predstavljanje osnova gospodarenja  navedenih jedinica održat će se u ponedjeljak, 19. svibnja 2014.godine u 13 sati u prostoru Lugarnice „Fuka“, selo Fuka.

 


 

UVID U OSNOVE GOSPODARENJA ZA G.J. “JUŽNI PAPUK” I “POLJANAČKE ŠUME”

Uprava šuma Podružnica Požega obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da je u fazi izrade Osnova gospodarenja za gospodarske jedinice “Južni Papuk” i “Poljanačke šume”(Šumarija Velika), s važnošću od 2014. do 2023. godine. U sklopu pripremnih radova i postupaka za donošenje navedenih elaborata predviđena je obveza mogućnosti pristupa građanima i udrugama te ostalim pravnim osobama za javni uvid u uređajne zapisnike i kartografske materijale, te javna rasprava za organe državne uprave s područja Velike i Kaptola. Pristup podacima bio bi početkom svibnja 2014. u Općini Velika, u redovnom radnome vremenu, a javna rasprava bit će održana tijekom svibnja, također u općinskim prostorijama.

 


 

UVID U PROGRAM GOSPODARENJA ZA G.J. “PRIVATNE ŠUME KUTJEVO”

Uprava šuma Podružnica Požega obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da je u fazi izrade Program gospodarenja za gospodarsku jedinicu “Privatne šume Kutjevo”, s važnošću od 2014. do 2023. godine. U sklopu pripremnih radova i postupaka za donošenje navedenog programa, predviđena je obveza mogućnosti pristupa građanima i udrugama te ostalim pravnim osobama za javni uvid u uređajne zapisnike i kartografske materijale, te javna rasprava za organe državne uprave s područja Kaptola i Kutjeva. Pristup podacima bio bi početkom svibnja 2014. u Šumariji Kutjevo, u redovnom radnome vremenu, a javna rasprava bit će održana tijekom svibnja, također u kutjevačkoj šumariji.

 


 

UVID U PROGRAM GOSPODARENJA ZA G.J.“POŽEŠKE ŠUME”

Uprava šuma Podružnica Požega obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da je u fazi izrade Program gospodarenja za šume šumoposjednika za gospodarsku jedinicu “Požeške šume”, s važnošću od 2014. do 2023. godine.
Gospodarska jedinica „Požeške šume“ obuhvaća područje katastarskih općina: Bolomače, Brestovac, Dolac, Busnovi, Daranovci, Deževci, Donji Emovci, Drškovci, Gornji Gučani, Ivandol, Jaguplije, Koprivna Požeška, Kujnik, Novo Selo, Nurkovac, Perenci, Orljavac, Požega, Stara Lipa, Šnjegavić, Vilić Selo, Vučjak Čečavački, Zakorenje i Završje.
U sklopu završnih radova i postupaka za donošenje navedenog programa, predviđena je obveza mogućnosti pristupa vlasnicima i posjednicima šuma i poljoprivrednih zemljišta, građanima, udrugama, ustanovama, i ostalim pravnim osobama, na javni uvid u uređajne zapisnike i kartografske materijale, te na javnu raspravu.
Pristup  podacima bit će do 10. lipnja 2014. godine u redovnom radnome vremenu u Upravi šuma podružnica Požega, Odjel za uređivanje šuma, Milke Trnine 2.  Javna rasprava bit će održana 11. lipnja 2014. godine u 10 sati u Požegi, u zgradi Šumarije Kamenska, Milke Trnine 5 .  Primjedbe i  prijedlozi u pisanom obliku mogu se dostaviti za vrijeme trajanja javnog uvida.

 


 

UVID I JAVNA RASPRAVA ZA G.J. ORIOVAČKE ŠUME

Uprava šuma Podružnica Nova Gradiška obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da je u fazi izrade Program gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarsku jedinicu „ORIOVAČKE ŠUME" (Šumarija Oriovac) s važnošću od 2013. do 2022. godine.
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog programa za navedenu gospodarsku jedinicu pogledati u Odjelu za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnica Nova Gradiška, Strossmayerova 11 u razdoblju od 24. 04. – 09. 05. 2014. godine, radnim danom od 09 – 12 sati.
Javna rasprava održat će se u petak, 12. 05. 2014. godine u prostorijama Šumarije Oriovac od 10 do 12 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u Odjelu za uređivanje šuma Podružnica Nova Gradiška ili poštom na adresu: Hrvatske šume d.o.o. UŠP Nova Gradiška, Strossmayerova 11, 35400 Nova Gradiška.

 


 

JAVNA RASPRAVA ZA GJ „VELIKA VIŠNJEVICA- SUŠIČKI VRH“ ŠUMARIJE RAVNA GORA

Delnička podružnica Hrvatskih šuma daje na uvid i poziva na javnu raspravu prijedlog Osnove gospodarenja za GJ „Velika Višnjevica - Sušički Vrh“ šumarije Ravna Gora. Konzultiranjem javnosti, zainteresiranih strana kao bitnim elementom FSC certifikacije šuma, želimo integrirati šumarstvo u društvenu okolinu te omogućiti vanjski utjecaj po pitanju gospodarenja šumama.
Javna rasprava održat će se u šumariji Ravna Gora, I.G.Kovačića 97, 15. travnja 2014. u vremenu od 10.00 do 12.00 sati.

 


 

JAVNA RASPRAVA ZA PROGRAM GOSPODARENJA ŠUMAMA ŠUMOPOSJEDNIKA GJ „MALA VIŠNJEVICA“

Delnička podružnica Hrvatskih šuma daje na uvid i poziva na javnu raspravu prijedlog Programa gospodarenja šumama šumoposjednika za GJ „Mala Višnjevica“. Konzultiranjem javnosti, zainteresiranih strana kao bitnim elementom FSC certifikacije šuma, želimo integrirati šumarstvo u društvenu okolinu te omogućiti vanjski utjecaj po pitanju gospodarenja šumama.
Javna rasprava održat će se u šumariji Ravna Gora, I.G.Kovačića 97, 15. travnja 2014. u vremenu od 10.00 do 12.00 sati.

 


 

JAVNA RASPRAVA ZA GJ „BRESTICA“ ŠUMARIJE PREZID

Delnička podružnica Hrvatskih šuma daje na uvid i poziva na javnu raspravu prijedlog Osnove gospodarenja za GJ „Brestica“ šumarije Prezid. Konzultiranjem javnosti, zainteresiranih strana kao bitnim elementom FSC certifikacije šuma, želimo integrirati šumarstvo u društvenu okolinu te omogućiti vanjski utjecaj po pitanju gospodarenja šumama.
Javna rasprava održat će se u šumariji Prezid, Braće Žagar 12, 14. travnja 2014. u vremenu od 10.00 do 12.00 sati.

 


 

JAVNA RASPRAVA ZA GJ „LIVIDRAGA“ ŠUMARIJE GEROVO

Delnička podružnica Hrvatskih šuma daje na uvid i poziva na javnu raspravu prijedlog Osnove gospodarenja za GJ „Lividraga“ šumarije Gerovo. Konzultiranjem javnosti, zainteresiranih strana kao bitnim elementom FSC certifikacije šuma, želimo integrirati šumarstvo u društvenu okolinu te omogućiti vanjski utjecaj po pitanju gospodarenja šumama.
Javna rasprava održat će se u šumariji Gerovo, Pilanska 7, 14. travnja 2014. u vremenu od 13.00 do 15.00 sati.

 


 

 JAVNA RASPRAVA ZA GJ „MALA ŠVARČA-CEROVAC BARILOVAČKI“

 Hrvatske šume Uprava šuma Podružnica Karlovac daje na uvid i poziva na javnu raspravu o prijedlogu Programa gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarsku jedinicu „Mala Švarča-Cerovac Barilovački“ koja se prostire na području gradova Karlovac i Duga Resa te općina Barilović i Generalski Stol. Konzultiranjem javnosti, zainteresiranih strana, kao bitnim elementom FSC certifikacije šuma, želimo integrirati šumarstvo u društvenu okolinu te omogućiti vanjski utjecaj na pitanja gospodarenja šumama.
Uvid u prijedlog elaborata Programa gospodarenja, s važnošću u gospodarskom polurazdoblju od 01. siječnja 2013. – 31. prosinca 2022. godine može se obaviti u Šumariji Duga Resa, Jozefinska cesta 64, od 7. travnja - 22. travnja 2014. godine, od 9.00 do 12.00 sati. Javna rasprava održati će se u šumariji Duga Resa Jozefinska cesta 64, 22. travnja 2014. godine od 11.00 do 13.00 sati.

 


 

 JAVI UVID U PROGRAM GOSPODARENJA ŠUMAMA ŠUMOPOSJEDNIKA ZA GJ „PREZID“

Uprava šuma podružnica Delnice obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC standardu certifikacije šuma, da je u tijeku izrada Programa gospodarenja šumama šumoposjednika za GJ „Prezid" na području šumarije Prezid. U elaboratu Programa gospodarenja propisano je gospodarenje šumama na predmetnom području (utvrđena je drvna zaliha i prirast, propisana sječiva masa, radovi biološke obnove šuma, izgradnja cesta, gospodarenje s divljači, korištenje nedrvnih proizvoda i sl.). Elaborat se izrađuje za razdoblje od deset godina s vremenom važenja od 1. siječnja 2014. do 31. prosinca 2023.
Javna rasprava održat će se 4. travnja 2014. u prostorijama Šumarije Prezid, Braće Žagar 12, u vremenu od 10 do 12 sati.

 


 

 Javni uvid u Program gospodarenja šumama šumoposjednika za G.J. „Novi Vinodolski"

Uprava šuma Podružnica Senj obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC - standardu certifikacije šuma, da je u tijeku izrada Programa gospodarenja šumama šumoposjednika za g.j. „Novi Vinodolski" na području šumarije NoviVinodolski i Crikvenica.
Javni uvid u Program gospodarenja moći će se izvršiti od 31.ožujka - 11. travnja 2014. godine u prostorijama šumarije Novi Vinodolski na adresi Korzo Hrvatskih branitelja 57, 51250 Novi Vinodolski, svakim radnim danom od 8 do 14 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida u šumariji Novi Vinodolski .
Javna rasprava održat će se 10. travnja 2014.godine u Gradskoj Vijećnici Grada Novi Vinodolski na adresi Trg Vinodolskog zakona 1 s početkom u 10,00 sati.

 


 

 Obavijest od javnom uvidu za Osnove gospodarenja Lividraga, Brestica, Završje, Velika Višnjevica, Sušički Vrh i Dletvo

Uprava šuma podružnica Delnice obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC standardu certifikacije šuma, da je u tijeku izrada Osnova gospodarenja za: GJ „LIvidraga" (šumarija Gerovo), GJ "Brestica“ (šumarija Prezid), GJ „Završje„ (šumarija Skrad), GJ „Velika Višnjevica“ i „Sušički vrh“ (šumarija Ravna Gora) i GJ „Dletvo“ (šumarija Klana). Sve osnove gospodarenja s važnošću su od 2014. do 2023.
Uvidi u navedene Osnove gospodarenja mogu se izvršiti u prostorijama Odjela za uređivanje šuma Delnice, radnim danom od 8 do 13 sati, sve do 11. travnja 2014. Primjedbe i prijedlozi mogu se u pisanom obliku dostaviti na adresu: UŠP Delnice, Odjel za uređivanje šuma, Supilova 32, 51300 Delnice.
Javna rasprava za navedene osnove gospodarenja bit će održana naknadno.

 


 

 Obavijest o javnom uvidu za G.J. Pregrada-Klanjec

Uprava šuma Podružnica Zagreb obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da je u tijeku izrada Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Pregrada-Klanjec“ s važnošću od 2014. do 2023. godine. Uvid u prijedlog Osnove gospodarenja može se izvršiti od ponedjeljka, od 10. do 25. ožujka 2014. godine u prostorijama Grada Pregrade, svakim radnim danom u vremenu od 8 do 14 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u Gradu Pregradi na adresi Josipa Karla Tuškana 2, 49218 Pregrada, poštom na adresu UŠP Zagreb, Nazorova 7, 10 000 Zagreb ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Javna rasprava će se održati u utorak, 18. ožujka 2014. godine s početkom u 10 sati u Galeriji Muzeja grada Pregrade „dr. Zlatko Dragutin Tuđina“, na adresi Trg Gospe Kunagorske 4, 49218 Pregrada. Program će predstaviti diplomirani inženjer šumarstva taksator Goran Sertić i stručni tim UŠP Zagreb.

 


 

 Obavijest o javnom uvidu za G.J. Šiljakovačka dubrava II

Uprava šuma Podružnica Zagreb obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC standardu certifikacije šuma, da je u tijeku izrada Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Šiljakovačka dubrava II“ s važnošću od 2014. do 2023. godine. Javni uvid u prijedlog Osnove gospodarenja može se izvršiti od ponedjeljka, od 3. do 21. ožujka 2014. godine u prostorijama šumarije Velika Gorica, svakim radnim danom u vremenu od 8 do 14 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Velika Gorica na adresi Kneza Branimira 1, 10410 Velika Gorica, poštom na adresu UŠP Zagreb, Nazorova 7, 10 000 Zagreb ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 


 

Javni uvid u Program gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarsku jedinicu „Faunus Selva„


Obavještavamo sve zainteresirane da je u toku izrada Programa za gospodarenje šumama šumoposjednika na području grada Našica i općine Đurđenovac i Podgorač.
Izvođač Programa tvrtka Salix  plan d.o.o. organizira Javni uvid u Program u privremenom uredu u Našicama, ulica Kralja Tomislava 28, u vremenu od 7. veljače do 21. veljače 2014. godine svaki radni dan od 7 do 10 sati.
Primjedbe i prijedloge moguće je dati na licu mjesta ili u pisanom obliku, na adresu:
Hrvatske šume d.o.o. UŠP Našice, 31500 Našice, J.J. Strossmayera 1.

 


 

OBAVIJEST O JAVNOM UVIDU PROGRAMA GOSPODARENJA ŠUMAMA ŠUMOPOSJEDNIKA ZA GJ „Prezid“ i GJ „Mala Višnjevica“

Uprava šuma podružnica Delnice obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da je u tijeku izrada Programa gospodarenja šumama šumoposjednika za GJ „Prezid" (šumarija Prezid) s važnošću od 2014. do 2023. i GJ „Mala Višnjevica“ (šumarija Ravna Gora) s važnošću 2014. do 2023.
Uvidi u navedene Programe gospodarenja mogu se izvršiti u prostorijama Odjela za uređivanje šuma Delnice, radnim danom od 8 do 13 sati, sve do 1. ožujka 2014. Primjedbe i prijedlozi mogu se u pisanom obliku dostaviti na adresu: UŠP Delnice, Odjel za uređivanje šuma, Supilova 32, 51300 Delnice.
Javna rasprava za navedene programe gospodarenja bit će održana naknadno.

 


 

Uvid i javna rasprava za gospodarsku jedinicu "Južni Psunj"

Uprava šuma Podružnica Nova Gradiška obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da je u fazi izrade uređajni elaborat za gospodarsku jedinicu „JUŽNI PSUNJ" kojom gospodari Šumarija Nova Gradiška.
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog programa za navedenu gospodarsku jedinicu pogledati u Odjelu za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnica Nova Gradiška, Strossmayerova 11 u razdoblju od 13. 01. – 24. 01. 2014. godine, radnim danom od 09 – 12 sati.

Javna rasprava održat će se u petak, 24. 01. 2013. godine u prostorijama Šumarije Nova Gradiška, Strossmayerova 11, Nova Gradiška od 9 – 12 sati.
Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u Odjelu za uređivanje šuma Podružnica Nova Gradiška ili poštom na adresu: Hrvatske šume d.o.o. UŠP Nova Gradiška, Strossmayerova 11, 35400 Nova Gradiška.

 


 

JAVNI UVID U PROGRAM GOSPODARENJA ZA GOSPODARSKU JEDINICU „NOVOKAPELSKE ŠUME“

Sukladno FSC standardu za certifikaciju šuma, Uprava šuma podružnica Nova Gradiška obavještava sve zainteresirane građane, udruge i ustanove da je izrađen prvi prijedlog uređajnog elaborata za gospodarsku jedinicu “Novokapelske šume“ koja se prostire na području Šumarije Nova Kapela. Javnom uvidu u spomenut elaborat moguće je pristupiti od 7.12. do 21.12.2015.godine, radnim danom od 11 do 13 sati u prostorijama Odjela za uređivanje šuma UŠP Nova Gradiška, J.J.Strossmayera 11, Nova Gradiška.
Javno predstavljanje programa gospodarenja navedene jedinice održat će se u petak, 18.studenog 2015.godine od 10 do 12 sati u prostoru Šumarije Nova Kapela, Kralja Tomislava 19.
Pismena očitovanja , prijedlozi i primjedbe mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida ili poštom na adresu: Odjel za uređivanje šuma UŠP Nova Gradiška, J.J.Strossmayera 11, 35400 Nova Gradiška.

 


 

Obavijest o javnom uvidu za GJ Škabrnja, Lovinac, Novigrad i Zadarski otoci Šumarije Zadar

Uprava šuma Podružnica Split obavještava sve zainteresirane da je pri kraju izrada Programa gospodarenja za šume i šumska zemljišta u državnom vlasništvu na području gospodarskih jedinica Škabrnja, Lovinac, Novigrad i Zadarski otoci Šumarije Zadar s važnošću od 2015. do 2024. godine. Gospodarskom jedinicom Škabrnja obuhvaćene su katastarske općine: Galovac, Gorica, Sukošan, Škabrnje i Zemunik. Gospodarskom jedinicom Lovinac obuhvaćene su katastarske općine: Murvica, Briševo, Islam Latinski, Poličnik, Visočane, Dračevac, Radovin, Ražanac, Slivnica, Posedarje, Poljica i Poljica Brig. Gospodarskom jedinicom Novigrad obuhvaćene su katastarske općine: Novigrad, Posedarje i Pridraga. Gospodarskom jedinicom Zadarski otoci obuhvaćene su katastarske općine: Kali, Kukljica, Lukoran, Poljana, Preko, Sestrunj, Sutomišćica, Ugljan, Božava, Brbinj, Dragove, Luka, Sali, Savar, Soline, Veli Rat, Žman, Ist, Molat, Olib, Premuda, Silba, Veli Iž i Zapuntel. Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu izvršiti uvid u prijedlog Programa gospodarenja za navedene gospodarske jedinice u uredskim prostorijama Šumarije Zadar u Zadru, ulica Vjekoslava Maštrovića br. 12, u razdoblju od 4. do 24. prosinca 2015. godine, radnim danom od 11,00 – 13,00 sati. Pismena očitovanja, prijedlozi i primjedbe mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida ili dostaviti poštom na adresu: Hrvatske šume d.o.o., UŠP Split, Šumarija Zadar, ul. Vjekoslava Maštrovića br. 12, 23000 Zadar. Javno predstavljanje u prostorijama Šumarije Zadar planirano je za dan 21. prosinca 2015. godine (ponedjeljak) u vremenu od 11,00 do 12,00 za gospodarsku jedinicu Zadarski otoci, 12,00 do 13,00 za gospodarsku jedinicu Lovinac, 13,00 do 14,00 za gospodarsku jedinicu Novigrad i 14,00 do 15,00 za gospodarsku jedinicu Škabrnja.

 


 

Obavijest o javnom uvidu i javnoj raspravi za g.j. "Sjeverni Velebit"

Hrvatske šume, d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Senj obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma da je u fazi odobravanja Program gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarsku jedinicu "Sjeverni Velebit". Program gospodarenja šumama šumoposjednika je izrađen za razdoblje od 10 godina (01.01.2015. - 31.12.2024.). Gospodarska jedinica „Sjeverni Velebit“ obuhvaća područje Ličko-senjske županije i to na području Grada Senja, odnosno slijedećih katastarskih općina: Krasno polje, Melnice, Sveti Juraj, Klada i Starigrad Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu Program gospodarenja šumama šumoposjednika pogledati u prostorijama Uprava šuma Podružnica Senj, N. Suzana 25, Senj od 06. prosinca  do 18. prosinca 2015. godine, u vremenu od 13:00 do 15:00 sati, radnim danom. Javna rasprava održat će se u srijedu, 16. prosinca 2015. godine u 10 sati u prostorijama Uprava šuma Podružnica Senj, N. Suzana 25, Senj. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida ili pismeno na adresu UŠP Senj Odjel za Uređivanje šuma, N. Suzana 25, 53270 Senj. U slučaju potrebe za dodatnim pojašnjenjima, obratiti se Daliboru Tomljanoviću (tel. 053/652-421).

 


 

Obavijest o javnom uvidu i javnoj raspravi za g.j. "Rapske Šume"

Hrvatske šume, d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Senj obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma da je u fazi odobravanja Program gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarsku jedinicu "Rapske šume". Program gospodarenja šumama šumoposjednika je izrađen za razdoblje od 10 godina (01.01.2015. - 31.12.2024.). Gospodarska jedinica „Rapske Šume“ obuhvaća područje Primorsko-goranske županije i to na području Grada Raba i Općine Lopar, odnosno slijedećih katastarskih općina: Rab Mundanije, Kampor, Barbat, Banjol, Supetarska Draga i Lopar. Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu Program gospodarenja šumama šumoposjednika pogledati u prostorijama Velike vijećnice Grada Raba, od 06. prosinca  do 18. prosinca 2015. godine, u vremenu od 13:00 do 15:00 sati, radnim danom. Javna rasprava održat će se u utorak, 15. prosinca 2015. godine u 10 sati u prostorijama Velike vijećnice Grada Raba. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida ili pismeno na adresu Šumarija Rab, Banjol 21, 51280 Rab.

 


 

Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu "Šedrvan – Bukova glava" na području šumarije Gospić

Uprava šuma Podružnica Gospić obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da je u fazi izrade šumskogospodarski plan (Program gospodarenja šumama s važnošću od 2015. do 2024. godine) za gospodarsku jedinicu "Šedrvan – Bukova glava" na području šumarije Gospić.
Navedena gospodarska jedinica nalazi se u Ličko-senjskoj županiji, Gradu Gospiću, te na području dijelova katastarskih općina Brušane, Divoselo, Gospić, Lički Čitluk, Lički Novi i Počitelj.
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog uređajnih elaborata za navedenu gospodarsku jedinicu pogledati u razdoblju od 01.12.2015. do 21.12.2015. godine, radnim danom od 8 do 14 sati, u Odjelu za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnice Gospić, Budačka 23. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida. Javna rasprava održati će se dana 22.12.2015. godine s početkom u 8:30 sati u Dvorani za sastanke Uprave šuma Podružnice Gospić, Budačka 23. 

 


 

Javni uvid za gospodarsku jedinicu "Vidovača" na području šumarije Perušić


Uprava šuma Podružnica Gospić obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da je u fazi izrade šumskogospodarski plan (Program gospodarenja šumama s važnošću od 2015. do 2024. godine) za gospodarsku jedinicu "Vidovača" na području šumarije Perušić.
Navedena gospodarska jedinica nalazi se u Ličko-senjskoj županiji, Općini Perušić, te na području dijelova katastarskih općina Donji Kosinj, Konjsko Brdo, Kvarte i Studenci.
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog uređajnih elaborata za navedenu gospodarsku jedinicu pogledati u razdoblju od 01.12.2015. do 21.12.2015. godine, radnim danom od 8 do 14 sati, u Odjelu za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnica Gospić, Budačka 23. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida.

 


 

JAVNI UVID U PROGRAM GOSPODARENJA ŠUMAMA ŠUMOPOSJEDNIKA ZA G.J. „ŠIBENSKE ŠUME"

Hrvatske šume, d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Split, obavještava sve zainteresirane strane, o uvidu u prijedlog Programa gospodarenja za šume šumoposjednika za gospodarsku jedinicu "Šibenske  šume" Gospodarskom jedinicom obuhvaćene su katastarske općine: Bilice,  Boraja, Bratiškovci, Bribir, Crnice, Čista, Danilo Biranj, Danilo Kraljice,  Durava, Dubravice, Donje Polje,  Đevrske, Gorica,  Grebaštica, Jadrtovac, Jezera, Konjevrate, Krapanj,  Lepenica, Lozovac, Mandalina, Martinska, Murter-B.,Ostrovica, Piramatovci, Pirovac, Primošten, Prvić, Račice, Rogoznica,  Rupe, Sevid, Sitno Donje, Skradin,  Slivno, Smrdelje, Srima, Šibenik, Tijesno, Tribunj,  Vaćani, Velika glava, Vodice, Vrpolje Zaton Raslina, Zlarin, Žirje. Svi zainteresirani šumoposjednici, građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Programa gospodarenja za navedenu gospodarsku jedinicu šuma šumoposjednika pogledati u prostorijama Šumarije Šibenik, Bana Josipa Jelačića 21,  u Šibeniku, u razdoblju od 01.12. do 15.12.  2015. godine, radnim danom od 08 do 10 sati. Pismena očitovanja, prijedlozi i primjedbe mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida ili poštom na adresu: Šumarija Šibenik, Bana Josipa Jelačića 21, Šibenik. Javna rasprava održati će se dana 15.12. 2015. godine ( utorak ) od 10.30 do 12 sati u prostorijama Šumarije Šibenik.

 


 

JAVNI UVID U PROGRAM GOSPODARENJA ZA G.J. „VIDOVA GORA"


Hrvatske šume, d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Split, Šumarija Brač obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma da je u fazi odobravanja Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu „VIDOVA GORA".Program je izrađena za razdoblje od 10 godina (01.01.2015. - 31.12.2024.).
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Program gospodarenja pogledati u prostorijama Šumarije Brač, od 30. studenog do 11. prosinca 2015. godine, u vremenu od 8:00 do 12:00 sati, radnim danom.
Javna rasprava održat će se u petak, 11. prosinca 2015. godine u 10 sati u prostorijama Šumarije Brač, Vladimira Nazora 2 Supetar. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u Šumariji Brač.

 


 

Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu „Učka-Opatija“

Uprava šuma Podružnica Buzet obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da su radovi na izradi Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Učka-Opatija“, s važnošću od 2015. – 2024. godine, na području šumarije Opatija-Matulji pri kraju. Uvid u Program gospodarenja gospodarskom jedinicom  „Učka-Opatija“ moći će se izvršiti od 19. studenog do 04. prosinca 2015. godine u prostorijama šumarije Opatija-Matulji, svakim radnim danom u vremenu od 8 do 11 sati. Javna rasprava održati će se 07. prosinca 2015. godine u prostorijama šumarije Opatija-Matulji u 11h. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Opatija na adresi: Kružni put br. 3, 51211 Matulji, te poštom na adresu: UŠP Buzet, Naselje Goričica 2, 52420 Buzet.

 


 

JAVNI UVID U OSNOVU GOSPODARENJA ZA GOSPODARSKU JEDINICU „MLADA VODICA-PUAVICE“

Sukladno FSC standardu za certifikaciju šuma, Uprava šuma Podružnica Nova Gradiška obavještava sve zainteresirane građane, udruge i ustanove da je izrađen prvi prijedlog uređajnog elaborata za gospodarsku jedinicu „Mlada vodica-Puavice“ koja se nalazi na području Šumarija Oriovac. Javnom uvidu u spomenut elaborat moguće je pristupiti od 9. 11. do 23. 11. 2015. godine, radnim danom od 8 do 14 sati u prostorijama Odjela za uređivanje šuma UŠP Nova Gradiška, J.J.Strossmayera 11, Nova Gradiška.
Javno predstavljanje Osnove gospodarenja navedene jedinice održat će se u petak, 20. 11. 2015. godine od 10 do 12 sati u prostoru Šumarije Oriovac, Kolodvorska 1.
Pismena očitovanja, prijedlozi i primjedbe mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida ili poštom na adresu: Odjel za uređivanje šuma UŠP Nova Gradiška, J.J. Strossmayera 11, 35400 Nova Gradiška.

 


 

JAVNA  RASPRAVA  ZA  GJ „VODENA DRAGA – KORENIĆ BRDO“

Hrvatske šume Uprava šuma Podružnica Karlovac, daje na uvid i poziva na javnu raspravu o prijedlogu Programa gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarsku jedinicu „Vodena Draga – Korenić Brdo“ koja se prostire na području grada Duga Resa,  općine Bosiljevo i općine Generalski stol. Konzultiranjem javnosti, zainteresiranih strana, kao bitnim elementom FSC certifikacije šuma, želimo integrirati šumarstvo u društvenu okolinu te omogućiti vanjski utjecaj na pitanja gospodarenja šumama. Uvid u prijedlog elaborata Programa gospodarenja, s važnošću u gospodarskom polurazdoblju od 01. siječnja 2015. – 31. prosinca 2024. godine može se obaviti u Šumariji Duga Resa, Jozefinska cesta 64, 47250 Duga Resa,   od 3. studenog - 17. studenog  2015. godine, od  9.00 do 12.00 sati.  Javna rasprava održati će se u Šumariji Duga Resa . 17 studenog 2015. godine  od 10.00 do 12.00 sati.  

 


 

JAVNA  RASPRAVA  ZA  GJ „DUGOREŠKE ŠUME“

Hrvatske šume Uprava šuma Podružnica Karlovac, daje na uvid i poziva na javnu raspravu o prijedlogu Programa gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarsku jedinicu „Dugoreške šume“ koja se prostire na području grada Duga Resa i općine Netretić. Konzultiranjem javnosti, zainteresiranih strana, kao bitnim elementom FSC certifikacije šuma, želimo integrirati šumarstvo u društvenu okolinu te omogućiti vanjski utjecaj na pitanja gospodarenja šumama. Uvid u prijedlog elaborata Programa gospodarenja, s važnošću u gospodarskom polurazdoblju od 01. siječnja 2015. – 31. prosinca 2024. godine može se obaviti u Šumariji Duga Resa, Jozefinska cesta 64, 47250 Duga Resa,   od 3. studenog -  17. studenog  2015. godine, od  9.00 do 12.00 sati.  Javna rasprava održati će se u Šumariji Duga Resa . 17 studenog 2015. godine  od 10.00 do 12.00 sati.

 


 

JAVNI UVID U PROGRAM GOSPODARENJA ZA GOSPODARSKU JEDINICU „SLAVONSKOBRODSKE ŠUME“

Sukladno FSC standardu za certifikaciju šuma, Uprava šuma podružnica Nova Gradiška obavještava sve zainteresirane građane, udruge i ustanove da je izrađen prvi prijedlog uređajnog elaborata za gospodarsku jedinicu “Slavonskobrodske šume“ koja se prostire na području Šumarije Slavonski Brod. Javnom uvidu u spomenut elaborat moguće je pristupiti od 29.10. do 11.11.2015.godine, radnim danom od 11 do 13 sati u prostorijama Odjela za uređivanje šuma UŠP Nova Gradiška, J.J.Strossmayera 11, Nova Gradiška.
Javno predstavljanje programa gospodarenja navedene jedinice održat će se u petak, 13.studenog 2015.godine od 10 do 12 sati u prostoru Šumarije Slavonski Brod, Petra Krešimira IV bb.
Pismena očitovanja , prijedlozi i primjedbe mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida ili poštom na adresu: Odjel za uređivanje šuma UŠP Nova Gradiška, J.J.Strossmayera 11, 35400 Nova Gradiška.

 


 

JAVNA  RASPRAVA  ZA  GJ „VOJNIĆ - BLATUŠA“

Hrvatske šume Uprava šuma Podružnica Karlovac, daje na uvid i poziva na javnu raspravu o prijedlogu Programa gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarsku jedinicu „Vojnić - Blatuša“ koja se prostire na području općina Vojnić i Gvozd. Konzultiranjem javnosti, zainteresiranih strana, kao bitnim elementom FSC certifikacije šuma, želimo integrirati šumarstvo u društvenu okolinu te omogućiti vanjski utjecaj na pitanja gospodarenja šumama. Uvid u prijedlog elaborata Programa gospodarenja, s važnošću u gospodarskom polurazdoblju od 01. siječnja 2014. – 31. prosinca 2023. godine može se obaviti u Šumariji Gvozd, Kralja Petra Svačića 5, Vrginmost, 44410  Gvozd,  od 26. listopada -  9. studenog  2015. godine, od  9.00 do 12.00 sati.  Javna rasprava održati će se u Šumariji Gvozd  9. studenog 2015. godine  od 10.00 do 12.00 sati.

 


 

Javni uvid za gospodarsku jedinicu „Pregradsko-Tuheljski bregi“

Uprava šuma Podružnica Zagreb obavještava sve zainteresirane strane da je pri kraju izrada Programa gospodarenja za šume privatnih šumoposjednika gospodarske jedinice „Pregradsko-Tuheljski bregi“ s važnošću od 2015. do 2024. godine. Ovaj Program obuhvaća katastarske općine Čigrovec, Črešnjevec, Čret, Gorjakovo, Klokovec, Krapinske Toplice, Mala Erpenja, Plemenščina, Pregrada i Vrbanec. Javni uvid u prijedlog Programa može se izvršiti od ponedjeljka 19. listopada do petka 6. studenog 2015. godine, svakim radnim danom u vremenu od 8 do 14 sati u prostorijama Grada Pregrade (soba 18) na adresi Josipa Karla Tuškana 2 u Pregradi. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u prostorijama Grada Pregrade, ili poštom na adresu UŠP Zagreb, Nazorova 7, 10 000 Zagreb.

Javnu raspravu planiramo održati u četvrtak, 5. studenog 2015. godine s početkom u 10 sati u prostorijama Gradske vijećnice Grada Pregrade na istoj adresi Josipa Karla Tuškana 2 u Pregradi. Program će predstaviti diplomirani inženjer šumarstva Dinko Klarić pod rukovođenjem mr.sc. Ivice Milkovića, dipl.ing.šum.

 


 

Javni uvid za gospodarsku jedinicu „Dubrovčan-Špičkovina“

Uprava šuma Podružnica Zagreb obavještava sve zainteresirane strane da je pri kraju izrada Programa gospodarenja za šume privatnih šumoposjednika gospodarske jedinice „Dubrovčan-Špičkovina“ s važnošću od 2014. do 2023. godine. Ovaj Program obuhvaća katastarske općine Donja Pačetina, Dubrovčan, Gubaševo, Jezero Klanječko, Mirkovec, Pustodol, Selno, Strmec, Špičkovina, Švaljkovec, Velika Erpenja, Veliko Trgovišće, Vrtnjakovec, Zabok i Začretje. Javni uvid u prijedlog Programa može se izvršiti od srijede 7. do petka 23. listopada 2015. godine, svakim radnim danom u vremenu od 8 do 14 sati u prostorijama Grada Zaboka na adresi Zivtov trg 10/II u Zaboku. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u prostorijama Grada Zaboka, ili poštom na adresu UŠP Zagreb, Nazorova 7, 10 000 Zagreb.

Javnu raspravu planiramo održati u četvrtak, 22. listopada 2015. godine s početkom u 10 sati u prostorijama Gradske vijećnice Grada Zaboka na istoj adresi Zivtov trg 10, soba 21. Program će predstaviti diplomirana inženjerka šumarstva Jasenka Barilar pod rukovođenjem mr.sc. Ivice Milkovića, dipl.ing.šum.

 


 

Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu „Rovinj“

Uprava šuma Podružnica Buzet obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da su radovi na izradi Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Rovinj“, s važnošću od 2015. – 2024. godine, na području šumarije Rovinj pri kraju. Uvid u Program gospodarenja gospodarskom jedinicom  „Rovinj“ moći će se izvršiti od 07. listopada do 22. listopada 2015. godine u prostorijama šumarije Rovinj, svakim radnim danom u vremenu od 7 do 10 sati. Javna rasprava održati će se 23. listopada 2015. godine u prostorijama šumarije Rovinj u 11h. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Rovinj na adresi: Stjepana Radića 26, 52210 Rovinj, te poštom na adresu: UŠP Buzet, Naselje Goričica 2, 52420 Buzet.


Obavijest o javnom uvidu za Osnove gospodarenja za GJ “Suho“ i GJ „Oštrac“ te Programe gospodarenja šumama na kršu za GJ „Planik“ i GJ „Priobalne šume Rovinja“

Uprava šuma Podružnica Delnice obavještava sve zainteresirane da je u tijeku izrada Osnova gospodarenja na području UŠP Delnice za GJ „Suho" (šumarija Klana) i GJ „Oštrac“ (šumarija Lokve), te Programa za gospodarenje šumama na kršu na području UŠP Buzet za GJ "Planik“ (šumarija Pazin) i GJ „Priobalne šume Rovinja“ (šumarija Rovinj). Sve su Osnove gospodarenja i Programi važnošću od 01.01.2016. do 31.12.2023. Uvidi u navedene Osnove gospodarenja i Programe mogu se izvršiti u prostorijama Odjela za uređivanje šuma Delnice, radnim danom od 8 do 13 sati, sve do 15. studenog 2015. Primjedbe i prijedlozi mogu se u pisanom obliku dostaviti na adresu: UŠP Delnice, Odjel za uređivanje šuma, Supilova 32, 51300 Delnice. Javna rasprava za navedene Osnove gospodarenja i Programe bit će održana naknadno.


OBAVIJEST O JAVNOM UVIDU U PRIJEDLOG PROGRAMA GOSPODARENJA ZA ŠUME ŠUMOPOSJEDNIKA ZA GOSPODARSKU JEDINICU „SPLITSKE ŠUME“

Uprava šuma Podružnica Split obavještava sve zainteresirane da je izrađen uređajni  elaborat  za gospodarsku jedinicu „Splitske šume“. Gospodarskom jedinicom obuhvaćene su katastarske općine: Blaca, Dolac Donji, D. Podstrana, Dubrava, Duće, Dugobabe, Dugopolje, Gata, G. Podstrana, Jesenice, Kamen, K. Gomilica, K. Kambelovac, Klis, Konjsko, Koprivno, Korušce, Kotlenice, Kučine, Mravinci, Prugovo, Sitno Gornje, Solin, Srinjine, Tugare, V. Bročanac, Vučevica, Zakučac i Žrnovnica.

Svi zainteresirani šumoposjednici, građani, udruge i ustanove mogu  prijedlog Programa gospodarenja za navedenu gospodarsku jedinicu šuma šumoposjednika pogledati u prostorijama UŠP Split, Odjel za uređivanje šuma, Kralja Zvonimira 35/3, u Splitu, u razdoblju od 28. rujna do 12. listopada 2015. godine, radnim danom od 12 do 14 sati. Pismena očitovanja, prijedlozi i primjedbe mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida ili poštom na adresu: UŠP Split,  Odjel za uređivanje šuma, Kralja Zvonimira 35/3, 21000 Split.

Javna rasprava održat će se dana 12. listopada 2015. godine (ponedjeljak) od 12 do 14 sati u prostorijama Šumarije Split.


JAVNI UVID U PROGRAM GOSPODARENJA ZA GOSPODARSKU JEDINICU "ŠUME MANASTIRA ORAHOVICA"

Uprava šuma podružnica Našice obavještava sve zainteresirane da je izrađen Program za gospodarenje šumama šumoposjednika za gospodarsku jedinicu "Šume manastira Orahovica" na području šumarije Orahovica. Uvid u Program gospodarenja moći će se izvršiti od petka 25. rujna 2015. do petka 9. listopada  2015. godine u prostorijama Odjela za uređivanje šuma UŠP Našice, svakim radnim danom u vremenu od 8 do 14 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u Odjelu za uređivanje šuma UŠP Našice na adresi Trg Isidora Kršnjavoga 2, 31500 Našice.


JAVNA RASPRAVA ZA GJ CRNO OSOVJE – VELIKI LISAC

Hrvatske šume Uprava šuma Podružnica Karlovac, daje na uvid i poziva na javnu raspravu o prijedlogu Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Crno Osovje – Veliki Lisac “ kojom gospodari Šumarija Slunj. Konzultiranjem javnosti, zainteresiranih strana, kao bitnim elementom FSC certifikacije šuma, želimo integrirati šumarstvo u društvenu okolinu te omogućiti vanjski utjecaj na pitanja gospodarenja šumama.Uvid u prijedlog elaborata Osnove gospodarenja, s važnošću u gospodarskom polurazdoblju od 01. siječnja 2015. – 31. prosinca 2024. godine može se obaviti u Šumariji Slunj, Slunj Stara cesta  4. , od 24. rujna  -  9. listopada   2015. godine, od  9.00 do 12.00 sati.  Javna rasprava održati će se u Šumariji Slunj  9. listopada  2015. godine  od 10.00 do 12.00 sati.


Javni uvid u programe gospodarenja GJ Musapstan i Gornji Zemunik

Javni uvid u programe gospodarenja gospodarskih jedinicas Musapstan i Gornji Zemunik Šumarije Zadar za razdoblje 2015 – 2024 biti će moguće obaviti od 18. rujna do 9. listopada 2015. godine u prostorijama Šumarije Zadar u Zadru V. Maštrovića 12, svakog radnog dana od 12  do 14 sati. Javno predstavljanje biti će održano 2. listopada 2015. godine na istoj adresi u 10 sati za gospodarsku jedinicu Musapstan, te u 12 sati za gospodarsku jedinicu Gornji Zemunik.


Javni uvid za gospodarsku jedinicu „Lipovljanske šume“

Uprava šuma Podružnica Zagreb obavještava sve zainteresirane strane da je pri kraju izrada Programa gospodarenja za šume privatnih šumoposjednika gospodarske jedinice „Lipovljanske šume“ s važnošću od 2014. do 2023. godine. Javni uvid u prijedlog Programa može se izvršiti od ponedjeljka 21. rujna do petka 2. listopada, svakim radnim danom u vremenu od 8 do 14 sati u prostorijama Šumarije Lipovljani. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u Šumariji Lipovljani ili poštom na adresu UŠP Zagreb, Nazorova 7, 10000 Zagreb.

Javnu raspravu planiramo održati u petak, 2. listopada 2015. godine s početkom u 10 sati u prostorijama Šumarije Lipovljani. Program će predstaviti diplomirani inženjer šumarstva Branko Samaržija pod rukovođenjem mr. sc. Ivice Milkovića, dipl.ing.šum.


Obavijest o javnom uvidu i javnoj raspravi za g.j. Jazmak – Kosturač- Buk - Drobna

Hrvatske šume d.o.o Zagreb, Uprava šuma Podružnica Koprivnica, Šumarija Križevci obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma da je u fazi odobravanje Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu Jazmak – Kosturač – Buk – Drobna. Osnova gospodarenja je izrađena za razdoblje od 10 godina (01.01.2015.- 31.12.2024.). Gospodarska jedinica Jazmak – Kosturač – Buk – Drobna  obuhvaća područje Koprivničko – križevačke županije,a manjim dijelom i  Zagrebačke županije, i to  područje grada Križevci, općine Sokolovac, općine Sveti Ivan Žabno i općine Farkaševac  odnosno  katastarskih općina: Brezine, Farkaševac, Carevdar, Cubinec, Đurđic, Kloštar Vojakovački, Križevci, Ruševac, Špiranec, Sesvete Vojakovačke, Botinovac, Cirkvena, Čvrstec, Hrsovo, Novi Glog, Raščani, Trema i Sv. Ivan Žabno.Javni uvid u Osnovu gospodarenja bit će u razdoblju od 14. rujna 2015. godine do 28. rujna 2015. godine u prostorijama Šumarije Križevci, radnim danom od 08 do 11 sati.   Javna rasprava održat će se dana 29. rujna 2015. godine (utorak) u prostorijama Lugarnice Vratno u Vratnu,  s početkom u 10,00 sati. U slučaju potrebe za dodatnim pojašnjenjima, obratiti se dr.sc. Daliboru Štorgi (tel. 048/250-904 ili 098/451-641).

 


Obavijest o javnom uvidu i javnoj raspravi za g.j. Park šume grada Varaždina

Hrvatske šume d.o.o Zagreb, Uprava šuma Podružnica Koprivnica, obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma da je u fazi odobravanje Programa gospodarenja šumama za gospodarsku jedinicu Park šume grada Varaždina. Program gospodarenja je izrađen za razdoblje od 10 godina (01.01.2015.- 31.12.2024.). Gospodarska jedinica Park šume grada Varaždina obuhvaća područje Varaždinske županije, i to na području grada Varaždina, odnosno  katastarske općine Varaždin. Javni uvid u Program gospodarenja bit će u razdoblju od 14. rujna 2015. godine do 30. rujna 2015. godine u prostorijama Šumarije Varaždin, Šenoina 2, Varaždin, radnim danom od 08 do 11 sati.   Javna rasprava održat će se dana 1. listopada 2015. godine (četvrtak) u prostorijama Šumarije Varaždin, Šenoina 2, Varaždin,  s početkom u 9,00 sati. U slučaju potrebe za dodatnim pojašnjenjima, obratiti se dr.sc. Daliboru Štorgi (tel. 048/250-904 ili 098/451-641).

 


 

Obavijest o javnom uvidu i javnoj raspravi za g.j. Kalnička Kapela – Gornja Rijeka

Hrvatske šume d.o.o Zagreb, Uprava šuma Podružnica Koprivnica, obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma da je u fazi odobravanje Programa gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarsku jedinicu Kalnička Kapela – Gornja Rijeka. Program gospodarenja je izrađen za razdoblje od 10 godina (01.01.2014.- 31.12.2023.). Gospodarska jedinica Kalnička Kapela – Gornja Rijeka obuhvaća područje Varaždinske županije, i to na području Grada Novi Marof, Općine Ljubeščica i Općine Visoko, odnosno slijedećih katastarskih općina:

                  Katastarske općine

  

Sudovec Ljubeščica
Čanjevo Novi Marof
Grana Gornja   Rijeka
Kalnička   kapela  
 
Javni uvid u Program gospodarenja bit će u razdoblju od od 21. rujna 2015. godine do 12. listopada 2015. godine u prostorijama Savjetodavne službe Varaždinske županije, Anina 11, u Varaždinu, radnim danom od 08 do 12 sati.  
Javna rasprava održat će se dana 13. listopada 2015. godine (utorak) u prostorijama  Kulturnog centra Ivan Rabuzin u Novom Marofu, u 10,00 sati, s početkom u 10,00 sati.
U slučaju potrebe za dodatnim pojašnjenjima, obratiti se dr.sc. Daliboru Štorgi (tel. 048/250-904 ili 098/451-641).

 


 

Obavijest o javnom uvidu i javnoj raspravi za g.j. Varaždinske šume

Hrvatske šume d.o.o Zagreb, Uprava šuma Podružnica Koprivnica, obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma da je u fazi odobravanje Programa gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarsku jedinicu Varaždinske šume. Program gospodarenja je izrađen za razdoblje od 10 godina (01.01.2015.- 31.12.2024.). Gospodarska jedinica Varaždinske šume obuhvaća područje Varaždinske županije i to na području Grada Varaždina, Općine Trnovec Bartolovečki, Općine Beretinec, Općine Petrijanec, Općine Sv. Ilija, Općine Gornji Kneginec, Općine Sračinec i Općine Vidovec, odnosno slijedećih katastarskih općina:

Katastarske općine

Bartolovečki Trnovec Jalkovec Petrijanec Žabnik
Beretinec Kneginec Petrijanečka Nova Ves Biškupec – I
Črešnjevo Kućan Sračinec Biškupec - II
Družbinec Majerje Šemovec Varaždin
Ilija Nedeljanec Zamlača  

 Javni uvid u Program gospodarenja bit će u razdoblju od od 14. rujna 2015. godine do 01. listopada 2015. godine u prostorijama Savjetodavne službe Varaždinske županije, Anina 11, u Varaždinu, radnim danom od 08 do 12 sati.  
Javna rasprava održat će se dana 2. listopada 2015. godine (petak) u prostorijama  Općine Sveti Ilija, Trg Josipa Godrijana 2, Sveti Ilija, s početkom u 10,00 sati.
U slučaju potrebe za dodatnim pojašnjenjima, obratiti se dr.sc. Daliboru Štorgi (tel. 048/250-904 ili 098/451-641).

  


JAVNI UVID U PROGRAM GOSPODARENJA ZA GOSPODARSKU JEDINICU "ORAHOVAČKA PLANINA"

Uprava šuma podružnica Našice obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da je u tijeku izrada Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu "Orahovačka  planina" na području šumarije Orahovica. Uvid u Program gospodarenja moći će se izvršiti od 10. rujna 2015. do 24. rujna 2015. godine u prostorijama Šumarije Orahovica, svakim radnim danom u vremenu od 8 do 14 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u Šumariji Orahovica na adresi Zelena 3, 33515 Orahovica.

 

 Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu "Grabar - Brušljan" na području šumarije Otočac

Uprava šuma Podružnica Gospić obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da je u fazi izrade šumskogospodarski plan (Osnova gospodarenja šuma s važnošću od 2015. do 2024. godine) za gospodarsku jedinicu "Grabar - Brušljan" na području šumarije Otočac.
Navedena gospodarska jedinica nalazi se u Ličko-senjskoj županiji, na području dijelova katastarskih općina Brlog, Hrvatsko Polje, Melnice i Prokike.
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog uređajnih elaborata za navedenu gospodarsku jedinicu pogledati u razdoblju od 31.08.2015. do 18.09.2015. godine, radnim danom od 8 do 14 sati, u Odjelu za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnica Gospić, Budačka 23. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida.
 

 

Obavijest o javnom uvidu i javnoj raspravi za g.j. KESTENOVAC-NEBLJUŠKA GORA

Hrvatske šume d.o.o Zagreb, Uprava šuma Podružnica Gospić, Šumarija Donji Lapac  obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma da je u fazi odobravanja Program gospodarenja za gospodarsku jedinicu KESTENOVAC-NEBLJUŠKA GORA. Program je izrađen za razdoblje od 10 godina (01.01.2015.- 31.12.2024.).

Gospodarska jedinica KESTENOVAC-NEBLJUŠKA GORA nalazi se u Ličko-senjskoj županiji, na području katastarskih općina Boričevac, Bušević, Kestenovac, Kruge, Nebljusi, Seoce i Štrbci.

Javni uvid u Program gospodarenja moguć je u razdoblju od 26. 8. 2015. do 11 . 9. 2015. godine u prostorijama Šumarije Donji Lapac, radnim danom od 9,00 do 13,00 sati.   Javna rasprava održat će se dana 23. 9. 2015. godine u prostorijama Šumarije Donji Lapac, s početkom u 11 sati.

U slučaju potrebe za dodatnim pojašnjenjima, obratiti se dr.sc. Daliboru Štorgi (tel. 048/250-904 ili 098/451-641).


Obavijest o javnom uvidu i javnoj raspravi za g.j. LIM

Hrvatske šume d.o.o Zagreb, Uprava šuma Podružnica Buzet, Šumarija Poreč obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma da je u fazi odobravanja Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu LIM. Program je izrađen za razdoblje od 10 godina (01.01.2015.- 31.12.2024.).

Gospodarska jedinica LIM nalazi se u Istarskoj županiji, na području katastarskih općina Baderna, Gradina, Lim, Lovreč, Dračevac, Fuškulin, Mugeba, Musalež, Poreč, Žbandaj, Funtana, Vrsar.

Javni uvid u Program moguć je u razdoblju od 24. 8. 2015. do 10 . 9. 2015. godine u prostorijama Šumarije Poreč, radnim danom od 9,00 do 13,00 sati.   Javna rasprava održat će se dana 15. 9. 2015. godine u prostorijama Šumarije Poreč, u 11 sati.

U slučaju potrebe za dodatnim pojašnjenjima, obratiti se dr.sc. Daliboru Štorgi (tel. 048/250-904 ili 098/451-641).

 


 

JAVNA  RASPRAVA ZA  G.J. GLINICA - OTMIĆ

Hrvatske šume Uprava šuma Podružnica Karlovac, daje na uvid i poziva na javnu raspravu o prijedlogu Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Glinica - Otmić“ kojom gospodari Šumarija Cetingrad. Konzultiranjem javnosti, zainteresiranih strana, kao bitnim elementom FSC certifikacije šuma, želimo integrirati šumarstvo u društvenu okolinu te omogućiti vanjski utjecaj na pitanja gospodarenja šumama. Uvid u prijedlog elaborata Osnove gospodarenja, s važnošću u gospodarskom polurazdoblju od 01. siječnja 2015. – 31. prosinca 2024. godine može se obaviti u Šumariji Cetingrad, Cetingrad bb. , od 10. kolovoza -  24. kolovoza   2015. godine, od  9.00 do 12.00 sati.  Javna rasprava održati će se u Šumariji Cetingrad  24. kolovoza  2015. godine  od 10.00 do 12.00 sati.

 

 

JAVNA  RASPRAVA   ZA  G.J. KOMESARSKA KOSA - TRNOVI

Hrvatske šume Uprava šuma Podružnica Karlovac, daje na uvid i poziva na javnu raspravu o prijedlogu Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Komesarska kosa – Trnovi“ kojom gospodari Šumarija Cetingrad. Konzultiranjem javnosti, zainteresiranih strana, kao bitnim elementom FSC certifikacije šuma, želimo integrirati šumarstvo u društvenu okolinu te omogućiti vanjski utjecaj na pitanja gospodarenja šumama. Uvid u prijedlog elaborata Osnove gospodarenja, s važnošću u gospodarskom polurazdoblju od 01. siječnja 2015. – 31. prosinca 2024. godine može se obaviti u Šumariji Cetingrad, Cetingrad bb. , od 10. kolovoza -  24. kolovoza   2015. godine, od  9.00 do 12.00 sati.  Javna rasprava održati će se u Šumariji Cetingrad  24. kolovoza  2015. godine  od 10.00 do 12.00 sati.

 

Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu " Sveto brdo - Crveni potoci " na području šumarije Sveti Rok

Uprava šuma Podružnica Gospić obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da je u fazi izrade šumskogospodarski plan (Program gospodarenja šumama s važnošću od 2015. do 2024. godine) za gospodarsku jedinicu " Sveto brdo - Crveni potoci " na području šumarije Sveti Rok.
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog uređajnih elaborata za navedenu gospodarsku jedinicu pogledati u razdoblju od 03.08.2015. do 28.08.2015. godine, radnim danom od 8 do 14 sati, u Odjelu za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnica Gospić, Budačka 23. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida.
 

Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu " Javornik - Tisov vrh" na području šumarije Korenica

Uprava šuma Podružnica Gospić obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da je u fazi izrade šumskogospodarski plan (Osnova gospodarenja šuma s važnošću od 2015. do 2024. godine) za gospodarsku jedinicu " Javornik - Tisov vrh " na području šumarije Korenica.
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog uređajnih elaborata za navedenu gospodarsku jedinicu pogledati u razdoblju od 03.08.2015. do 28.08.2015. godine, radnim danom od 8 do 14 sati, u Odjelu za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnica Gospić, Budačka 23. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida. 
 

 
Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu " Kriva draga - Baćinovac " na području šumarije Vrhovine

Uprava šuma Podružnica Gospić obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da je u fazi izrade šumskogospodarski plan (Osnova gospodarenja šuma s važnošću od 2015. do 2024. godine) za gospodarsku jedinicu " Kriva draga - Baćinovac " na području šumarije Vrhovine.
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog uređajnih elaborata za navedenu gospodarsku jedinicu pogledati u razdoblju od 27.07.2015. do 14.08.2015. godine, radnim danom od 8 do 14 sati, u Odjelu za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnica Gospić, Budačka 23. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida.
 

 
Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu " Stajnička Kapela " na području šumarije Brinje

Uprava šuma Podružnica Gospić obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da je u fazi izrade šumskogospodarski plan (Osnova gospodarenja šuma s važnošću od 2015. do 2024. godine) za gospodarsku jedinicu " Stajnička Kapela " na području šumarije Brinje.
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog uređajnih elaborata za navedenu gospodarsku jedinicu pogledati u razdoblju od 27.07.2015. do 14.08.2015. godine, radnim danom od 8 do 14 sati, u Odjelu za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnica Gospić, Budačka 23. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida.

 


  

Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu "Medačke borove kulture" na području šumarije Gospić


Uprava šuma Podružnica Gospić obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da je u fazi izrade šumskogospodarski plan (Program gospodarenja šuma s važnošću od 2015. do 2024. godine) za gospodarsku jedinicu " Medačke borove kulture " na području šumarije Gospić.
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog uređajnih elaborata za navedenu gospodarsku jedinicu pogledati u razdoblju od 27.07.2015. do 14.08.2015. godine, radnim danom od 8 do 14 sati, u Odjelu za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnica Gospić, Budačka 23. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida.

 


 

JAVNI UVID U OSNOVU GOSPODARENJA ZA G.J. „Kozjak-Zagora“

Hrvatske šume, d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Split, Šumarija Split obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma da je u fazi odobravanja Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Kozjak-Zagora“. Program je izrađena za razdoblje od 10 godina (01.01.2015. - 31.12.2024.). Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu Program gospodarenja pogledati u prostorijama Šumarije Split, Kralja Zvonimira 35/II 21000 Split, od 27. srpnja do 07. kolovoza 2015. godine, u vremenu od 8:00 do 12:00 sati, radnim danom. Javna rasprava održat će se u petak, 07. kolovoza 2015. godine u 9 sati u prostorijama Šumarije Split. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u Šumariji Split.


 

Obavijest o javnom uvidu i javnoj raspravi za g.j. Svibovica

Hrvatske šume d.o.o Zagreb, Uprava šuma Podružnica Koprivnica, Šumarija Kloštar Podravski obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma da je u fazi odobravanja Osnove gospodarenja šumom i šumskim zemljištem za gospodarsku jedinicu Svibovica. Osnova gospodarenja je izrađena za razdoblje od 10 godina (01.01.2015.- 31.12.2024.).

Gospodarska jedinica Svibovica nalazi se u Koprivničko-križevačkoj i Virovitičko-podravskoj županiji, na području 4 općine: Ferdinandovac, Kloštar Podravski, Podravske Sesvete i Pitomača; odnosno na području katastarskih općina Ferdinandovac, Kloštar Podravski, Podravske Sesvete i Kladare.

Javni uvid u Osnovu gospodarenja bit će u razdoblju od 10. do 24. 7. 2015. godine u prostorijama Šumarije Kloštar Podravski, radnim danom od 9,00 do 13,00 sati.   Javna rasprava održat će se dana 27. 7. 2015. godine (ponedjeljak) u prostorijama Šumarije Kloštar Podravski, u 10,00 sati.

U slučaju potrebe za dodatnim pojašnjenjima, obratiti se dr.sc. Daliboru Štorgi (tel. 048/250-904 ili 098/451-641). 

 


Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu "Krekovača - Vrbovice"

 Uprava šuma Podružnica Gospić obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da je u fazi izrade šumskogospodarski plan (Osnova gospodarenja šuma s važnošću od 2015. do 2024. godine) za gospodarsku jedinicu " Krekovača - Vrbovice " na području šumarije Otočac.
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog uređajnih elaborata za navedenu gospodarsku jedinicu pogledati u razdoblju od 10.07.2015. do 31.07.2015. godine, radnim danom od 8 do 14 sati, u Odjelu za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnica Gospić, Budačka 23. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida.

 

Javni uvid za GJ „Josip Kozarac“

Uprava šuma Podružnica Zagreb obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma i Zakonu o šumama, da je pri kraju izrada uređajnog elaborata za gospodarsku jedinicu „Josip Kozarac“ s važnošću od 2015. do 2024. godine. Uvid u prijedlog elaborata moći će se izvršiti od ponedjeljka 13. srpnja do petka 31. srpnja, svakim radnim danom u vremenu od 8 do 14 sati u prostorijama Šumarije Lipovljani. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u Šumariji Lipovljani na adresi Trg hrvatskih branitelja 5, 44322 Lipovljani, ili poštom na adresu UŠP Zagreb, Nazorova 7, 10000 Zagreb. Javna rasprava će se održati u četvrtak, 30. srpnja 2015. godine s početkom u 10 sati u prostorijama Narodne knjižnice i čitaonice Lipovljani.

 


Javni uvid za GJ „Vukomeričke gorice“

Uprava šuma Podružnica Zagreb obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma i Zakonu o šumama, da je pri kraju izrada uređajnog elaborata za gospodarsku jedinicu „Vukomeričke gorice“ s važnošću od 2015. do 2024. godine. Uvid u prijedlog elaborata moći će se izvršiti od srijede 8. srpnja do petka 24. srpnja, svakim radnim danom u vremenu od 8 do 14 sati u prostorijama Šumarije Velika Gorica. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u Šumariji Velika Gorica na adresi Kneza Branimira 1, 10410 Velika Gorica, ili poštom na adresu UŠP Zagreb, Nazorova 7, 10000 Zagreb.

 


 

Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu "Ričičko bilo" šumarije Novi Vinodolski

Uprava šuma Podružnica Senj obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da je izrađena nova Osnova gospodarenja za gospodarsku jedinicu "Ričičko bilo" na području šumarije Novi Vinodolski s važnošću od 2015. - 2024. godine. Javni uvid u Program gospodarenja gospodarskom jedinicom  moći će se izvršiti od 13. srpnja do 24. srpnja 2015. godine u prostorijama Šumarije Novi Vinodolski; Korzo Vinodolskog zakona 25;  radnim danom u vremenu od 8 do 14 sati.

Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida ili poštom na adresu UŠP Senj, N.Suzana 27, 53270 Senj.

 


Javni uvid u Program gospodarenja za G.J. "RAVNA GORA"
 
Uprava šuma Podružnica Koprivnica obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC standardu certifikacije šuma,  da je u fazi izrade Osnova gospodarenja za gospodarsku jedinicu "RAVNA GORA", Šumarije Ivanec, za razdoblje od 1.1.2015. do 31.12. 2024. godine.
Javni uvid u prijedlog uređajnog elaborata za navedenu gospodarsku jedinicu državnih šuma moguć je od 3. do 17. srpnja 2015. godine u prostorijama Šumarije Ivanec, radnim danom od 8.00 do 11,00 sati. Pismena očitovanja, prijedlozi i primjedbe mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida ili poštom na adresu: Odjel za uređivanje šuma UŠP Koprivnica, I. Meštrovića 28, 48000 Koprivnica odnosno na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Javna rasprava održat će se dana 20. srpnja 2015. godine (ponedjeljak) u prostorijama Šumarije Ivanec, u 9,00 sati.
 

 

Javni uvid u Program gospodarenja za G.J. "KIJEVO - GLAVAŠ"

Sukladno FSC standardu certifikacije šuma „Hrvatske šume" d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Split, Šumarija Knin pozivaju vas na Javni uvid i Javnu raspravu prijedloga Revizije Programa gospodarenja za G.J."Kijevo-Glavaš". Javni uvid traje od 23.06. - 07.07. 2015. god od 09 do 11 sati radnim danom u prostorijama Šumarije Knin, a javna rasprava će se održati 07. srpnja (utorak) 2015. godine s početkom u 09.00 sati u prostorijama Šumarije Knin, Kralja Tomislava 32, 22 300 Knin.
Pisana očitovanja, prijedloge i primjedbe možete dostaviti Šumariji Knin do 07. srpnja 2015. godine.
Gospodarska jedinica „Kijevo-Glavaš" obuhvaća površine šuma i šumskog zemljišta u K.O. Kijevo, K.O. Cetina i K.O. Civljane.
Raspravu će voditi predstavnik Odjela za Uređivanje šuma UŠP Split koji je izradio predmetne programe gospodarenja.

 


 

Javni uvid u Program gospodarenja za G.J. "SUKOŠAN"

Sukladno FSC standardu certifikacije šuma „Hrvatske šume" d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Split, Šumarija Zadar poziva sve zainteresirane građane, udruge, ustanove... na javni uvid i javnu raspravu prijedloga revizije Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu "Sukošan". Uvid u prijedlog Programa gospodarenja moguć je u uredskim prostorijama Šumarije Zadar u Zadru, ul. Vjekoslava Maštrovića br. 12, u razdoblju od 01.07.2015. do 15.07.2015. godine, radnim danom od 12,oo-14,oo sati.
Gospodarskom jedinicom „Sukošan" obuhvaćene su katastarske općine: Bibinje, Gorica i Sukošan.
Pisana očitovanja, prijedloge i primjedbe možete dostaviti u Šumariju Zadar do 15.07.2015. godine.
Javna rasprava održati će se 15.07.2015. godine (srijeda) u prostorijama Šumarije Zadar u vremenu od 10:00 -12:00 sati.
Raspravu će voditi predstavnik Odjela za Uređivanje šuma UŠP Split koji je izradio predmetni programe gospodarenja.

 


 

Javni uvid u Program gospodarenja za G.J. "POSEDARJE"

Sukladno FSC standardu certifikacije šuma „Hrvatske šume" d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Split, Šumarija Zadar poziva sve zainteresirane građane, udruge, ustanove... na javni uvid i javnu raspravu prijedloga revizije Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu "Posedarje". Uvid u prijedlog Programa gospodarenja moguć je u uredskim prostorijama Šumarije Zadar u Zadru, ul. Vjekoslava Maštrovića br. 12, u razdoblju od 01.07.2015. do 15.07.2015. godine, radnim danom od 12,oo-14,oo sati.
Pisana očitovanja, prijedloge i primjedbe možete dostaviti u Šumariju Zadar do 15.07.2015. godine.
Gospodarskom jedinicom "Posedarje" obuhvaćene su katastarske općine: Ražanac, Slivnica, Vinjerac i Posedarje.
Javna rasprava održati će se 15.07.2015. godine (srijeda)u prostorijama Šumarije Zadar u vremenu od 12:00 -14:00 sati.
Raspravu će voditi predstavnik Odjela za Uređivanje šuma UŠP Split koji je izradio predmetni programe gospodarenja.

 


 

Javni uvid u Program gospodarenja za G.J. "SENJSKO BILO"

Hrvatske šume, d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Senj, Šumarija Senj obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma da je u fazi odobravanja Program gospodarenja za gospodarsku jedinicu "Senjsko bilo".
Program je izrađen za razdoblje od 10 godina (01.01.2015. - 31.12.2024.).
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu Program gospodarenja pogledati u prostorijama UŠP SENJ ODJEL ZA UREĐIVANJE ŠUMA, , od 06.srpnja do 17 srpnja 2015. godine, u vremenu od 8:00 do 12:00 sati, radnim danom.
Javna rasprava održat će se u srijedu , 15. srpnja 2015. godine u 11 sati u prostorijama UŠP Senj. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u UŠP Senj Odjel za Uređivanje šuma.

 


 

JAVNI UVID U PROGRAM GOSPODARENJA ZA G.J. „KIJEVO - GLAVAŠ"

Sukladno FSC standardu certifikacije šuma „Hrvatske šume" d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Split, Šumarija Knin pozivaju vas na Javni uvid i Javnu raspravu prijedloga Revizije Programa gospodarenja za G.J."Kijevo-Glavaš". Javni uvid traje od 23.06. - 07.07. 2015. god od 09 do 11 sati radnim danom u prostorijama Šumarije Knin, a javna rasprava će se održati 07. srpnja (utorak) 2015. godine s početkom u 09.00 sati u prostorijama Šumarije Knin, Kralja Tomislava 32, 22 300 Knin.
Pisana očitovanja, prijedloge i primjedbe možete dostaviti Šumariji Knin do 07. srpnja 2015. godine.
Gospodarska jedinica „Kijevo-Glavaš" obuhvaća površine šuma i šumskog zemljišta u K.O. Kijevo, K.O. Cetina i K.O. Civljane.
Raspravu će voditi predstavnik Odjela za Uređivanje šuma UŠP Split koji je izradio predmetne programe gospodarenja.

 


 

JAVNI UVID U PROGRAM GOSPODARENJA ZA G.J. „BROĆANAC"

Hrvatske šume, d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Split, Šumarija Split obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma da je u fazi odobravanja Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Broćanac".
Program je izrađena za razdoblje od 10 godina (01.01.2015. - 31.12.2024.).
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Program gospodarenja pogledati u prostorijama Šumarije Split, od 13.07. do 24.07 u vremenu od 8:00 do 12:00 sati.
Javna rasprava održat će se u 24.07. 2015. godine u 9 sati u prostorijama Šumarije Split. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u Šumariji Split.

 


 

JAVNI UVID U PROGRAM GOSPODARENJA ZA G.J. „BLATO NA CETINI"

Hrvatske šume, d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Split, Šumarija Split obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma da je u fazi odobravanja Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Blato na Cetini".
Program je izrađena za razdoblje od 10 godina (01.01.2015. - 31.12.2024.).
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Program gospodarenja pogledati u prostorijama Šumarije Split, od 13. srpnja do 24. srpnja 2015. godine, u vremenu od 8:00 do 12:00 sati, radnim danom.
Javna rasprava održat će se u petak, 24. srpnja 2015. godine u 11 sati u prostorijama Šumarije Split. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u Šumariji Split.

 


 

Javni uvid za gospodarsku jedinicu „Velikogorička posavina"

Uprava šuma Podružnica Zagreb obavještava sve zainteresirane strane da je pri kraju izrada Programa gospodarenja za šume privatnih šumoposjednika gospodarske jedinice „Velikogorička posavina" s važnošću od 2014. do 2023. godine. Ovaj Program obuhvaća katastarske općine Bukevje, Buševec, Čička Lazina, Črnkovec, Donje Podotočje, Drnek, Gornje Podotočje, Kosnica, Kuče, Lekneno, Mičevec, Novo Čiče, Obrezina, Pleso, Poljana Čička, Ribnica, Ruča, Šćitarjevo, Staro Čiče, Strmec Bukevski, Turopoljski Lug, Veleševec i Velika Mlaka. Uvid u prijedlog Programa može se izvršiti od utorka 16. lipnja do petka 3. srpnja, svakim radnim danom u vremenu od 8 do 14 sati u prostorijama Šumarije Velika Gorica. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u Šumariji Velika Gorica ili poštom na adresu UŠP Zagreb, Nazorova 7, 10000 Zagreb.

Javna rasprava će se održati u četvrtak, 2. srpnja 2015. godine s početkom u 10 sati u prostorijama lugarnice Krušak. Program će predstaviti diplomirani inženjer šumarstva Marko Partalo pod rukovođenjem mr. sc. Ivice Milkovića, dipl.ing.šum.

 


 

Javni uvid u Program gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Badnjevica"

Hrvatske šume, d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Split, Šumarija Imotski, obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma da je u fazi odobravanja Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Badnjevica".
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Programa gospodarenja pogledati u prostorijama Šumarije Imotski, Put Gaja 22, 21 260 Imotski od 23. lipnja do 06. srpnja 2015. godine, u vremenu od 10:00 do 12:00 sati, radnim danom.
Javna rasprava održat će se u ponedjeljak , 06. srpnja 2015. godine u 10.00 sati u prostorijama Šumarije Imotski. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u Šumariji Imotski.

 


 

JAVNI UVID U PLAN GOSPODARENJA ZA GOSPODARSKU JEDINICU „VRANI KAMEN"

Uprava šuma Podružnica Bjelovar obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC standardu za certifikaciju šuma, da je izrađen prvi prijedlog uređajnog elaborata za gospodarsku jedinicu „Vrani kamen" koja se nalazi na području Šumarije Đulovac i Šumarije Daruvar. Javnom uvidu u spomenut elaborat moguće je pristupiti od 10.06. do 10.07.2015.godine, radnim danom od 10 do 12 sati u prostorijama Odjela za uređivanje šuma UŠP Bjelovar, Matošev trg 4, Bjelovar.
Javno predstavljanje osnove gospodarenja navedene jedinice održat će se u ponedjeljak, 29. lipnja 2015.godine u 13 sati u prostoru sale za sastanke Šumarije Daruvar, Ul. Petra Zrinskog 1, Daruvar.

 


 

JAVNI UVID U PLAN GOSPODARENJA ZA GOSPODARSKU JEDINICU „SJEVERNI PSUNJ-JAVOROVICA"

Sukladno FSC standardu za certifikaciju šuma, Uprava šuma Podružnica Bjelovar obavještava sve zainteresirane strane da je izrađen prvi prijedlog uređajnog elaborata za gospodarsku jedinicu „Sjeverni Psunj-Javorovica" koja se nalazi na području Šumarije Pakrac. Javnom uvidu u spomenut elaborat moguće je pristupiti od 10.06. do 10.07.2015.godine, radnim danom od 10 do 12 sati u prostorijama Odjela za uređivanje šuma UŠP Bjelovar, Matošev trg 4, Bjelovar.
Javno predstavljanje osnove gospodarenja navedene jedinice održat će se u utorak, 30. lipnja 2015.godine u 13 sati u prostoru sale za sastanke Šumarije Pakrac, Ul. Križnog puta 20, Pakrac.

 


 

Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu "Medačka staza" na području šumarija Gospić i Sveti Rok

Uprava šuma Podružnica Gospić obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da je u fazi izrade šumskogospodarski plan (Program gospodarenja šumama s važnošću od 2015. do 2024. godine) za gospodarsku jedinicu "Medačka staza" na području šumarija Gospić i Sveti Rok.
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog uređajnih elaborata za navedenu gospodarsku jedinicu pogledati u razdoblju od 08.06.2015. do 30.06.2015. godine, radnim danom od 8 do 14 sati, u Odjelu za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnica Gospić, Budačka 23. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida.

 


 

Obavijest o javnom uvidu u prijedlog osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu "Pokupske šume" šumarije Pokupsko

Uprava šuma Podružnica Sisak obavještava sve zainteresirane, da je izrađen prijedlog nove Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu "Pokupske šume", na području šumarije Pokupsko s važnošću od 1.1.2015. do 31.12.2024. godine.
Uvid u Osnovu gospodarenja gospodarskom jedinicom "Pokupske šume" može se izvršiti od 3. lipnja do 17. lipnja 2015. godine u Šumariji Pokupsko u Pokupskom, radnim danom u vremenu od 7 do 15 sati. Primjedbe i prijedlozi mogu se dati prilikom uvida ili poslati poštom na adresu šumarije Pokupsko ili Odjela za uređivanje šuma, J. Runjanina 12, 44000 Sisak.
Javna rasprava će se održati u četvrtak, 18. lipnja 2015. u 10.00 sati u zgradi Šumarije Pokupsko u Pokupskom bb, 10414 Pokupsko.

 


 

Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu "Jelinak - Tovarnica" na području šumarije Sinj

Uprava šuma Podružnica Split obavještava sve zainteresirane (sukladno FSC – standardu certifikacije šuma) da je u tijeku revizija Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Jelinak -Tovarnica" na području Šumarije Sinj.
Uvid u prijedlog Programa gospodarenja s važnošću 01.01.2015. do 31.12.2024. godine može se obaviti od 08.06. – 18.06.2015. god. u vremenu od 08 – 12 sati u prostorijama Šumarije Sinj u Sinju, Glavice 2.
Pisana očitovanja, prijedloge i primjedbe na prijedlog Programa gospodarenja mogu se dostaviti u Šumariju Sinj zaključno s 18.06.2015. god.
Javno predstavljanje i prijedlog Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Kamešnica" održat će se 18.06.2015. u 10 h u prostorijama Šumarije Sinj u Sinju, Glavice 2.

 


 

Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu "Kamešnica" na području Šumarije Sinj

Uprava šuma Podružnica Split obavještava sve zainteresirane (sukladno FSC – standardu certifikacije šuma) da je u tijeku revizija Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Kamešnica" na području Šumarije Sinj.
Uvid u prijedlog Programa gospodarenja s važnošću 01.01.2015. do 31.12.2024. godine može se obaviti od 01.06. – 12.06.2015. god. u vremenu od 08 – 12 sati u prostorijama Šumarije Sinj u Sinju, Glavice 2.
Pisana očitovanja, prijedloge i primjedbe na prijedlog Programa gospodarenja mogu se dostaviti u Šumariju Sinj zaključno s 12.06.2015. god.
Javno predstavljanje i prijedlog Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Kamešnica" održat će se 12.06.2015. u 10 h u prostorijama Šumarije Sinj u Sinju, Glavice 2.

 


 

Obavijest o javnom uvidu u prijedlog osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu "Pešćenica - Cerje" šumarije Lekenik

Uprava šuma Podružnica Sisak obavještava sve zainteresirane, da je izrađen prijedlog nove Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu "Pešćenica - Cerje", na području šumarije Lekenik s važnošću od 1.1.2015. do 31.12.2024. godine.
Uvid u Osnovu gospodarenja gospodarskom jedinicom "Pešćenica - Cerje" može se izvršiti od 29. svibnja do 15. lipnja 2015. godine u Šumariji Lekenik u Lekeniku, radnim danom u vremenu od 7 do 15 sati. Primjedbe i prijedlozi mogu se dati prilikom uvida ili poslati poštom na adresu šumarije Lekenik ili Odjela za uređivanje šuma, J. Runjanina 12, 44000 Sisak.
Javna rasprava će se održati u utorak 16. lipnja 2015. u 10.00 sati u zgradi Šumarije Lekenik, Zagrebačka 87, 44272 Lekenik.

 


 

Obavijest o Javnom uvidu i prijedlogu Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „VRBANJSKE ŠUME" Šumarije VRBANJA

„Hrvatske šume" d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Vinkovci, Šumarija VRBANJA obavještava sve zainteresirane građane, udruge i ustanove da mogu pogledati prijedlog Osnove gospodarenja za g.j. VRBANJSKE ŠUME u vremenu od 21. svibnja do 27. svibnja 2014. od 8:00 do 14:00 sati u prostorijama Uprave šuma Podružnica Vinkovci, Odjel za uređivanje šuma, Trg bana J.Šokčevića 20, Vinkovci. Pisana očitovanja, prijedloge i primjedbe mogu se dostaviti do 28. svibnja 2014. godine, na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Javna rasprava na prijedlog Osnove gospodarenja za g.j. VRBANJSKE ŠUME održat će se 28. svibnja (četvrtak) 2014. godine s početkom u 11.00 sati u prostorijama Šumarije VRBANJA, Kneza Lj. Posavskog 14, Vrbanja.

 


 

Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu "Ljubovo" na području šumarije Korenica

Uprava šuma Podružnica Gospić obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da je u fazi izrade šumskogospodarski plan (Program gospodarenja šumama s važnošću od 2015. do 2024. godine) za gospodarsku jedinicu " Ljubovo " na području šumarije Korenica.
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog uređajnih elaborata za navedenu gospodarsku jedinicu pogledati u razdoblju od 19.05.2015. do 26.06.2015. godine, radnim danom od 8 do 14 sati, u Odjelu za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnica Gospić, Budačka 23. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida.

 


 

Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu "Crni vrh" na području šumarije Korenica

Uprava šuma Podružnica Gospić obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da je u fazi izrade šumskogospodarski plan (Program gospodarenja šumama s važnošću od 2015. do 2024. godine) za gospodarsku jedinicu "Crni vrh" na području šumarije Korenica.
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog uređajnih elaborata za navedenu gospodarsku jedinicu pogledati u razdoblju od 19.05.2015. do 26.06.2015. godine, radnim danom od 8 do 14 sati, u Odjelu za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnica Gospić, Budačka 23. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida.

 


 

Obavijest o Javnom uvidu u prijedlog Programa gospodarenja za šume šumoposjednika za gospodarsku jedinicu „Privatne šume Kutjevo"

Uprava šuma Podružnica Požega obavještava sve zainteresirane da je izrađen prijedlog Programa gospodarenja za šume šumoposjednika za gospodarsku jedinicu „Privatne šume Kutjevo", s važnošću od 2015. do 2024. godine. Gospodarska jedinica „Privatne šume Kutjevo" obuhvaća područje katastarskih općina: Doljanovci, Podgorje, Vetovo, Lukač, Venje, Mitrovac, Kutjevo, Bektež, Tominovac, Kula, Poreč, te dio k.o. Gradište.
Uvid u predloženi Program gospodarenja može se izvršiti radnim danom od 8 do 14 sati u Šumariji Kutjevo, Republike Hrvatske 75, Kutjevo te u Upravi šuma podružnica Požega, Odjel za uređivanje šuma, Milke Trnine 2, Požega do 9.6.2015. godine. Javna rasprava održat će se dana 10.6.2015. godine u gradskoj vijećnici grada Kutjeva s početkom u 10 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se dati za vrijeme trajanja Javnog uvida.

 


 

JAVNI UVID I RASPRAVA ZA PROGRAM GOSPODARENJA ZA G.J."ZRINSKE ŠUME"

Uprava šuma Podružnica Sisak obavještava sve zainteresirane, da je u izrađen prijedlog Programa gospodarenja za šume šumoposjednika za gospodarsku jedinicu "Zrinske šume", s važnošću od 2015. do 2024.godine.
Gospodarska jedinica „Zrinske šume" obuhvaća područje katastarskih općina: Brđani, Bujinja, Draga, Gage, Glavičani, Gorička, Grabovica, Kozibrod, Kuljani, Lotine, Oraovica, Pedalj, Rogulje, Stupnica, Šakanlije, Šegestin, Švrakarica, Udetin, Volinja, Vrpolje i Zrin.
Uvid u predloženi Program za gospodarenje može se izvršiti do 8. svibnja 2015. u šumariji Dvor i UŠP Sisak, Odjelu za uređivanje šuma, J. Runjanina 12 u Sisku radnim danom od 7 do 15 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se dostaviti u UŠP Sisak, Odjelu za uređivanje šuma. Javna rasprava biti će održana 8. svibnja 2015. godine u 9 sati u prostorijama šumarije Dvor.

 


 

JAVNI UVID I RASPRAVA ZA PROGRAM GOSPODARENJA ZA G.J."ŽIROVAC - JAVORNIK"

Uprava šuma Podružnica Sisak obavještava sve zainteresirane, da je u izrađen prijedlog Programa gospodarenja za šume šumoposjednika za gospodarsku jedinicu "Žirovac Javornik", s važnošću od 2015. do 2024.godine.
Gospodarska jedinica „Žirovac - Javornik" obuhvaća područje katastarskih općina: Čavlovica, Ćore, Dobretin, Dvor, Grmušani, Gvozdansko, Javnica, Javornik, Komora, Kosna, Ljeskovac, Ljubina, Majdan, Matijevići, Rujevac, Sočanica, Stanić-Polje, Zakopa, Zut i Žirovac.
Uvid u predloženi Program za gospodarenje može se izvršiti do 8.svibnja 2015. u šumariji Rujevac i UŠP Sisak, Odjelu za uređivanje šuma, J. Runjanina 12 u Sisku radnim danom od 7 do 15 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se dostaviti u UŠP Sisak, Odjelu za uređivanje šuma. Javna rasprava biti će održana 8. svibnja 2015. godine u 11 sati u prostorijama šumarije Rujevac.

 


 

Javni uvid za gospodarsku jedinicu „Rude – Galgovo“

Uprava šuma Podružnica Zagreb obavještava sve zainteresirane strane da je pri kraju izrada Programa gospodarenja za šume privatnih šumoposjednika gospodarske jedinice „Rude - Galgovo“ s važnošću od 2014. do 2023. godine. Javni uvid u prijedlog Programa može se izvršiti od ponedjeljka 27. travnja do petka 15. svibnja, svakim radnim danom u vremenu od 8 do 14 sati u prostorijama Šumarije Samobor. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u Šumariji Samobor ili poštom na adresu UŠP Zagreb, Nazorova 7, 10000 Zagreb odnosno e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Javna rasprava će se održati u četvrtak, 14. svibnja 2015. godine s početkom u 10 sati u prostorijama mjesnog odbora Galgovo – Vatrogasni dom. Program će predstaviti diplomirani inženjer šumarstva Marko Mičija pod rukovođenjem mr. sc. Ivice Milkovića, dipl.ing.šum.

 


 

Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu "Svilaja I" na području šumarije Drniš

Uprava šuma Podružnica Split obavještava sve zainteresirane (sukladno FSC – standardu certifikacije šuma) da je u tijeku revizija Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Svilaja I“ na području Šumarije Drniš.
Uvid u prijedlog Programa gospodarenja s važnošću 01.01.2015. do 31.12.2024. godine može se obaviti od 27.04. – 08.05.2015. god. u vremenu od 09 – 12 sati u prostorijama Šumarije Drniš u Drnišu, 142. brigade 37.
Pisana očitovanja, prijedloge i primjedbe na prijedlog Programa gospodarenja mogu se dostaviti u Šumariju Drniš zaključno s 08.05.2015. god.
Javno predstavljanje i prijedlog Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Svilaja I“ u prostorijama Šumarije Drniš u Drnišu, 142. brigade 37.

 


 

Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu "Božin vrh" na području šumarije Otočac

Uprava šuma Podružnica Gospić obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da je u fazi izrade šumskogospodarski plan (Osnova gospodarenja šuma s važnošću od 2015. do 2024. godine) za gospodarsku jedinicu "Božin vrh" na području šumarije Otočac.
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog uređajnih elaborata za navedenu gospodarsku jedinicu pogledati u razdoblju od 10.04.2015. do 30.04.2015. godine, radnim danom od 8 do 14 sati, u Odjelu za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnica Gospić, Budačka 23. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida.

 


 

Javni uvid za GJ „Turopoljski lug“

Uprava šuma Podružnica Zagreb obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma i Zakonu o šumama, da je u tijeku izrada uređajnog elaborata za gospodarsku jedinicu „Turopoljski lug“ s važnošću od 2015. do 2024. godine. Javni uvid u prijedlog elaborata moći će se izvršiti od ponedjeljka 13. travnja do 30. travnja, svakim radnim danom u vremenu od 8 do 14 sati u prostorijama Šumarije Velika Gorica. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u Šumariji Velika Gorica na adresi Kneza Branimira 1, 10410 Velika Gorica, ili poštom na adresu UŠP Zagreb, Nazorova 7, 10000 Zagreb odnosno e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Javna rasprava će se održati u utorak, 28. travnja 2015. godine s početkom u 10 sati u prostorijama lugarnice Krušak. Program će predstaviti samostalni taksator Davor Bilović, dipl.ing.šum. i stručni tim UŠP Zagreb.

 


 

Javni uvid za GJ „Ivanske prigorske šume"

Uprava šuma Podružnica Bjelovar obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC standardu certifikacije šuma, da je izrađen prvi prijedlog uređajnog elaborata za GJ „Ivanske prigorske šume", Šumarija Ivanska.
Javni uvid u elaborat moguć je od dana 30. 3. 2015. do 30. 4. 2015. godine radnim danom od 10 do 12 sati u prostorijama Odjela za uređivanje šuma, UŠP Bjelovar, Matošev trg 3.
Javno predstavljanje osnove gospodarenja održat će se dana 07. travnja 2015. godine, utorak, u 13 sati u prostoru sale za sastanke UŠP Bjelovar, Matošev trg 3, Bjelovar.

 


 

Javni uvid za GJ „Dugački gaj-Jasenova-Drljež"

Uprava šuma Podružnica Bjelovar obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC standardu certifikacije šuma, da je izrađen prvi prijedlog uređajnog elaborata za GJ „Dugački gaj-Jasenova-Drljež", Šumarije V. Pisanica, V. Grđevac, Ivanska.
Javni uvid u elaborat moguć je od dana 30. 3. 2015. do 30. 4. 2015. godine radnim danom od 10 do 12 sati u prostorijama Odjela za uređivanje šuma, UŠP Bjelovar, Matošev trg 3.
Javno predstavljanje osnove gospodarenja održat će se dana 07. travnja 2015. godine, utorak, u 13 sati u prostoru sale za sastanke UŠP Bjelovar, Matošev trg 3, Bjelovar.

 


 

Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu "Ivčević kosa" na području šumarije Perušić

Uprava šuma Podružnica Gospić obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da je u fazi izrade šumskogospodarski plan (Program gospodarenja šuma s važnošću od 2015. do 2024. godine) za gospodarsku jedinicu "Ivčević kosa" na području šumarije Perušić.
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog uređajnih elaborata za navedenu gospodarsku jedinicu pogledati u razdoblju od 09.03.2015. do 27.03.2015. godine, radnim danom od 8 do 14 sati, u Odjelu za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnica Gospić, Budačka 23. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida.

 


 

Obavijest o Javnom uvidu u u prijedlog programa gospodarenja za GJ Zapadni Papuk kamenski

Uprava šuma Podružnica Požega obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC standardu certifikacije suma, da je u tijeku odobrenje uređajnog elaborata za gospodarsku jedinicu "Zapadni Papuk kamenski" na području šumarija Kamenska i općina Brestovac i Pakrac.
Svim zainteresiranim građanima, udrugama i ustanovama dajemo na uvid uređajni zapisnik i kartografski materijal za navedenu gospodarsku jedinicu u prostorijama Općine Brestovac od 23.03. do 07.04.2015. god. u vremenu od 7-15 sati.
Prezentacija i javna rasprava održat će se 08.04.2015. god. s početkom u 9 sati u prostorijama Općine Brestovac. Svi korisni prijedlozi koji nisu u suprotnosti sa ciljevima gospodarenja, zakonima i ostalim propisima bit će razmotreni.

 


 

Obavijest o Javnom uvidu u prijedlog Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu Vrgoračke šume

Uprava šuma Podružnica Split obavještava sve zainteresirane da je izrađen prijedlog elaborata za Program gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarsku jedinicu " Vrgoračke šume".
Gospodarskom jedinicom obuhvaćene su katastarske općine:
Dusina, Orah, Stilja, Vrgorac I, Ravča, Dragljane, Zavojane, Vrgorac, Poljica i Kozica.

Svi zainteresirani šumoposjednici, građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Programa gospodarenja za navedenu gospodarsku jedinicu šuma šumoposjednika pogledati u prostorijama Šumarije Vrgorac, Škulja b.b.,  u Vrgorcu, u vremenu od 02.03. do 16.03. 2015. godine, radnim danom od 12 do 14 sati.

Pismena očitovanja, prijedlozi i primjedbe mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida ili poštom na adresu: Šumarija Vrgorac, Škulja b.b., Vrgorac.

Javna rasprava održati će se dana 16.03.2015. godine ( ponedjeljak ) od 10 do 12 sati u prostorijama Šumarije Vrgorac.

 


 

PROGRAM GOSPODARENJA ZA PARK-ŠUMU gj „TEPEC-PALAČNIK-STRAŽNIK“

Uprava šuma Podružnica Zagreb obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, Zakonu o zaštiti prirode i Zakonu o šumama, da je u tijeku izrada Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Tepec – Palačnik - Stražnik“ s važnošću od 2015. do 2024. godine. Uvid u prijedlog Programa može se izvršiti od ponedjeljka 2., do 20. ožujka, svakim radnim danom u vremenu od 8 do 14 sati u prostorijama Šumarije Samobor. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u Šumariji Samobor na adresi Žumberačka 7, 10430 Samobor, poštom na adresu UŠP Zagreb, Nazorova 7, 10 000 Zagreb ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Javna rasprava će se održati u utorak, 17. ožujka 2015. godine s početkom u 10 sati u prostorijama Župnog dvora (u dvorištu) na adresi Sv. Ane 2, 10430 Samobor. Program će predstaviti diplomirani inženjer šumarstva Goran Sertić i stručni tim UŠP Zagreb.

 


 

Obavijest o Javnom uvidu u prijedlog Programa gospodarenja za šume šumoposjednika za gospodarsku jedinicu "Biogradsko - benkovačke  šume"

Uprava šuma Podružnica Split obavještava sve zainteresirane da je izrađen uređajni elaborat za gospodarsku jedinicu "Biogradsko - benkovačke  šume".
Gospodarskom jedinicom obuhvaćene su katastarske općine: Banjevci, Benkovac, Biograd, Bjelina, Brgud, Bruška, Buković, Ceranje, Dobropoljci, Donja Jagodnja, Gornja Jagodnja, Donje Biljane, Gornje Biljane, Filip i Jakov, Islam Grčki, Kolarina, Korlat, Kula Atlagić, Lepuri, Lišane Oštrovičke, Lisičić, Nadin, Pakoštane, Parčić, Perušić, Polača, Popovići, Priseg, Radošinovci, Raštane, Raštević, Smilčić, Šopot, Stankovci, Tinj, Turanj, Velim, Vrana i  Vukšić.

Svi zainteresirani šumoposjednici, građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Programa gospodarenja za navedenu gospodarsku jedinicu šuma šumoposjednika pogledati u prostorijama Šumarije Zadar, Vjekoslava Maštrovića 12 u Zadru u razdoblju od 25.02. do 11.03. 2015. godine, radnim danom od 12 do 14 sati.

Pismena očitovanja, prijedlozi i primjedbe mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida ili poštom na adresu: Šumarija Zadar Vjekoslava Maštrovića 12 u Zadru.

Javna rasprava održati će se dana 11.03.2015. godine ( srijeda ) od 10 do 12 sati u prostorijama Šumarije Zadar.

 


 

Obavijest o Javnom uvidu u prijedlog Programa gospodarenja za šume šumoposjednika za gospodarsku jedinicu "Zadarske šume"

Uprava šuma Podružnica Split obavještava sve zainteresirane da je izrađen uređajni elaborat za gospodarsku jedinicu "Zadarske šume".
Gospodarskom jedinicom obuhvaćene su katastarske općine: Bibinje, Bokinjac, Briševo, Galovac, Gorica, Poličnik, Suhovare, Smoković, Murvica, Zemunik Donji, Škabrnja, Sukošan, Islam Latinski i Crno.

Svi zainteresirani šumoposjednici, građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Programa gospodarenja za navedenu gospodarsku jedinicu šuma šumoposjednika pogledati u prostorijama Šumarije Zadar, Vjekoslava Meštrovića broj 12,  u Zadru, u razdoblju od 25.02. do 11.03. 2015. godine, radnim danom od 12 do 14 sati.

Pismena očitovanja, prijedlozi i primjedbe mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida ili poštom na adresu: Šumarija Zadar, Vjekoslava Meštrovića 12, 23 000 Zadar.

Javna rasprava održati će se dana 11.03.2015. godine ( srijeda ) od 12 do 14 sati u prostorijama Šumarije Zadar.

 


 

JAVNI UVID I JAVNA RASPRAVA ZA PROGRAM GOSPODARENJA „BREGANA – LUČKO“

Uprava šuma Podružnica Zagreb obavještava sve zainteresirane strane da su u tijeku radovi na izradi Programa gospodarenja za šume privatnih šumoposjednika za gospodarsku jedinicu „Bregana-Lučko“ s važnosti 2013. – 2022. godina. Gospodarska jedinica „Bregana-Lučko“ obuhvaća šume privatnih šumoposjednika na području katastarskih općina Domaslovec, Kerestinec, Klokočevec Samoborski, Sveta Nedelja, Otruševec, Podvrh, Rakitje, Samobor, Strmec Samoborski, Vrbovec, Vrhovčak, Perivoj, Jazbina i Bregana. Uvid u Program se može izvršiti od ponedjeljka 23. veljače do 13. ožujka 2015. godine u prostorijama Šumarije Samobor svakim radnim danom u vremenu od 8 do 14 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Samobor na adresi Žumberačka 7, 10430 Samobor, poštom na adresu UŠP Zagreb, Nazorova 7, 10000 Zagreb, ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Javna rasprava će se održati u utorak, 10. ožujka 2015. godine s početkom u 10 sati u prostorijama Javne ustanove Parka prirode „Žumberak – Samoborsko gorje“, na adresi Grdanjci 57, Bregana. Program će predstaviti diplomirani inženjer šumarstva taksator Dinko Klarić i stručni tim UŠP Zagreb.

 


 

Obavijest o Javnom uvidu u prijedlog Programa gospodarenja za šume šumoposjednika za gospodarsku jedinicu "Metkovićke šume"

 
Uprava šuma Podružnica Split obavještava sve zainteresirane da je izrađen uređajni elaborat za gospodarsku jedinicu "Metkovićke šume". Svi zainteresirani šumoposjednici, građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Programa gospodarenja za navedenu gospodarsku jedinicu šuma šumoposjednika pogledati u prostorijama šumarije Metković, Splitska 44, 20350 Metković, u razdoblju od 02.02. do 16.02. 2015. godine, radnim danom od 11 do 13 sati.
Pismena očitovanja, prijedlozi i primjedbe mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida ili poštom na adresu: Šumarija Metković, Splitska 44, 20350 Metković.
Javna rasprava održati će se dana 16.02.2015. godine ( ponedjeljak )od 11 do 13 sati u prostoru šumarije Metković.

 


 

JAVNA RASPRAVA ZA G.J. ŠAKNJA RAT

Hrvatske šume Uprava šuma Podružnica Split daje na uvid i poziva na javnu raspravu o prijedlogu Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Šaknja rat“ kojom gospodari Šumarija Korčula. Konzultiranjem javnosti, zainteresiranih strana, kao bitnim elementom FSC certifikacije šuma, želimo integrirati šumarstvo u društvenu okolinu te omogućiti vanjski utjecaj na pitanja gospodarenja šumama.

Uvid u prijedlog elaborata Programa gospodarenja, s važnošću u gospodarskom polurazdoblju od 01. siječnja 2014. – 31. prosinca 2023. godine može se obaviti u Šumariji Korčula, Blato  Ulica 32, od 23. siječnja - 6. veljače 2015. godine, od  9.00 do 12.00 sati.  Javna rasprava održati će se u Šumariji Korčula,  6. veljače  2015. godine  od 10.00 do 12.00 sati.

 


 

JAVNA RASPRAVA ZA G.J. TIJARICA

Hrvatske šume Uprava šuma Podružnica Split daje na uvid i poziva na javnu raspravu o prijedlogu Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Tijarica“ kojom gospodari Šumarija Sinj i Šumarija Imotski. Konzultiranjem javnosti, zainteresiranih strana, kao bitnim elementom FSC certifikacije šuma, želimo integrirati šumarstvo u društvenu okolinu te omogućiti vanjski utjecaj na pitanja gospodarenja šumama.

Uvid u prijedlog elaborata Programa gospodarenja, s važnošću u gospodarskom polurazdoblju od 01. siječnja 2014. – 31. prosinca 2023. godine može se obaviti u Šumariji Sinj, Glavice 7, od 19. siječnja -  2. veljače   2015. godine, od  9.00 do 12.00 sati.  Javna rasprava održat će se u Šumariji Sinj  2. veljače  2015. godine  od 10.00 do 12.00 sati. 

 


 

Obavijest o Javnom uvidu u prijedlog Programa gospodarenja za šume šumoposjednika za gospodarsku jedinicu "Okučanske šume"

Uprava šuma Podružnica Nova Gradiška obavještava sve zainteresirane da je izrađen uređajni elaborat za gospodarsku jedinicu "Okučanske šume". Svi zainteresirani šumoposjednici, građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Programa gospodarenja za navedenu gospodarsku jedinicu šuma šumoposjednika pogledati u prostorijama Odjela za uređivanje šuma UŠP Nova Gradiška, J. J. Strossmayera 11, Nova Gradiška, u razdoblju od 26.1. do 6.2. 2015. godine, radnim danom od 11 do 13 sati.
Pismena očitovanja, prijedlozi i primjedbe mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida ili poštom na adresu: Odjel za uređivanje šuma UŠP Nova Gradiška, J.J. Strossmayera 11, 35400 Nova Gradiška.
Javna rasprava održati će se dana 9.2.2015. godine ( ponedjeljak ) od 10 do 12 sati u prostoru Šumarije Okučani, Kardinala Alojzija Stepinca 44.

 


 

JAVNI UVID ZA OSNOVE GOSPODARENJA VRŠICE, LAZAC, RUDNIK, PODVODENJAK, JASLE I PETEHOVAC

Uprava šuma Podružnica Delnice obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC standardu certifikacije šuma, da je u tijeku izrada Osnova gospodarenja za: GJ „Vršice" i GJ „Lazac“ (šumarija Gerovo), GJ "Rudnik“ (šumarija Tršće), GJ „Jasle„ (šumarija Skrad), GJ „Podvodenjak“ (šumarija Delnice) i Program za šume šumoposjednika GJ „Petehovac“ (šumarija Delnice). Sve Osnove gospodarenja i Program važnošću su od 2015. do 2024.
Uvidi u navedene Osnove gospodarenja i Program mogu se izvršiti u prostorijama Odjela za uređivanje šuma Delnice, radnim danom od 8 do 13 sati, sve do 15. travnja 2015. Primjedbe i prijedlozi mogu se u pisanom obliku dostaviti na adresu: UŠP Delnice, Odjel za uređivanje šuma, Supilova 32, 51300 Delnice.
Javna rasprava za navedene Osnove gospodarenja i Program bit će održana naknadno.

 


 

OBAVIJEST O JAVNOM UVIDU ZA G.J. VUKOMERIČKE GORICE - HORVATI

Uprava šuma Podružnica Zagreb obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da je u tijeku izrada Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Vukomeričke gorice - Horvati“ s važnošću od 2014. do 2023. godine. Uvid u Osnovu gospodarenja može se izvršiti od srijede, od 20. studenog do 6. prosinca 2013. godine u prostorijama šumarije Remetinec, svakim radnim danom u vremenu od 7 do 15 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Remetinec na adresi Luje Naletilića 18, 10020 Novi Zagreb ili poštom na adresu UŠP Zagreb, Nazorova 7, 10 000 Zagreb.

 


 

JAVNA  RASPRAVA   ZA  G.J. KOZJAČA  

Uprava šuma podružnica Karlovac daje na uvid i poziva na javnu raspravu o prijedlogu Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Kozjača“ kojom gospodari Šumarija Karlovac. Konzultiranjem javnosti, zainteresiranih strana, kao bitnim elementom FSC certifikacije šuma, želimo integrirati šumarstvo u društvenu okolinu te omogućiti vanjski utjecaj na pitanja gospodarenja šumama.
Uvid u prijedlog elaborata Osnove gospodarenja, s važnošću u gospodarskom polurazdoblju od 01. siječnja 2013. – 31. prosinca 2022. godine može se obaviti u Šumariji Karlovac, Karlovac Put Davorina Trstenjaka 1, od 22. listopada do  5. studenog  2013. godine, od  9.00 do 12.00 sati.  Javna rasprava održat će se u Šumariji Karlovac  5. studenog 2013. godine od 10.00 do 12.00 sati.

 


 

OBAVIJEST O JAVNOM UVIDU ZA GOSPODARSKU JEDINICU "UČKA - LABIN"

Uprava šuma Podružnica Buzet obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da su radovi na izradi Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Učka-Labin“, s važnošću od 2013. – 2022. godine, na području šumarije Labin pri kraju. Uvid u Program gospodarenja gospodarskom jedinicom  „Učka-Labin“ moći će se izvršiti od 17. listopada do 31. listopada 2013. godine u prostorijama šumarije Labin, svakim radnim danom u vremenu od 9 do 13 sati.
Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Labin na adresi: Zelenice 40, 52220 Labin, poštom na adresu: UŠP Buzet, Naselje Goričica 2, 52420 Buzet.

 


 

JAVNA  RASPRAVA  ZA  GJ „LOVIĆ PREKRIŠKI – BUBNJARCI – BREZNIK“ 

Hrvatske šume - Uprava šuma Podružnica Karlovac daje na uvid i poziva na javnu raspravu o prijedlogu Programa gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarsku jedinicu „Lović Prekriški – Bubnjarci - Breznik“ (izvršitelj radova „SALIX PLAN“ d.o.o.) koja se prostire na području općina Kamanje, Žakanje i grada Ozlja. Konzultiranjem javnosti, zainteresiranih strana, kao bitnim elementom FSC certifikacije šuma, želimo integrirati šumarstvo u društvenu okolinu te omogućiti vanjski utjecaj na pitanja gospodarenja šumama.

Uvid u prijedlog elaborata Programa gospodarenja, s važnošću u gospodarskom polurazdoblju od 01. siječnja 2012. – 31. prosinca 2021. godine može se obaviti u Šumariji Ozalj u Ozlju, Zrinskih i Frankopana 20,  od 30. rujna  -  15. listopada  2013. godine, od  10.00 do 12.00 sati.  Javna rasprava održati će se u Ozaljskoj vijećnici  15.  listopada 2013. godine  od 8.00 do 10.00 sati.

 


 

JAVNA  RASPRAVA   ZA  G.J. SLAPNICA 

Hrvatske šume - Uprava šuma Podružnica Karlovac, daje na uvid i poziva na javnu raspravu o prijedlogu Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Slapnica“ kojom gospodari Šumarija Krašić. Konzultiranjem javnosti, zainteresiranih strana, kao bitnim elementom FSC certifikacije šuma, želimo integrirati šumarstvo u društvenu okolinu te omogućiti vanjski utjecaj na pitanja gospodarenja šumama.
Uvid u prijedlog elaborata Osnove gospodarenja, s važnošću u gospodarskom polurazdoblju od 01. siječnja 2013. – 31. prosinca 2022. godine može se obaviti u Šumariji Krašić, Krašić bb, od 25. rujna -  9. listopada  2013. godine, od  9.00 do 12.00 sati.  Javna rasprava održati će se u Šumariji Krašić 9. listopada 2013. godine  od 10.00 do 12.00 sati.  


 

Javni uvid u Osnovu gospodarenja za gospodarsku jedinicu "KAPELAČKI LUG – KARAŠ"

Uprava šuma podružnica Našice obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da je u tijeku izrada Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu "Kapelački lug - Karaš" na području šumarije Donji Miholjac. Uvid u Osnovu gospodarenja moći će se izvršiti od ponedjeljka 16. rujna do petka 27. rujna 2013. godine u prostorijama Odjela za uređivanje šuma UŠP Našice, svakim radnim danom u vremenu od 8 do 14 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u Odjelu za uređivanje šuma UŠP Našice na adresi Trg Isidora Kršnjavoga 2, 31500 Našice.


 

Javna rasprava za Osnovu gospodarenja - gospodarska jedinica Kalnik – Kolačka

Hrvatske šume, d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Koprivnica, Šumarija Križevci obavještava sve zainteresirane da je u fazi odobravanja Osnova gospodarenja za gospodarsku jedinicu Kalnik – Kolačka.
Osnova je izrađena za razdoblje od 10 godina (1. I. 2013. - 31. XII. 2022).
Gospodarska jedinica Kalnik – Kolačka nalazi se na području Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije. Šume navedene gospodarske jedinice prostiru se na području Uprave šuma Podružnica Koprivnica kojima gospodari Šumarija Križevci. 
Šume gospodarske jedinice Kalnik – Kolačka obrastaju područja katastarskih općina: Apatovec, Borje, Carevdar, Gornja Rijeka, Helena, Kalnik, Ljubelj Kalnički, Marinovec, Osijek Vojakovački, Sudovec, Vojakovac i Vojnovec Kalnički.
Gospodarska jedinica Kalnik – Kolačka zauzima područje Kalničkog gorja od Gabrinovca na sjeveroistoku, preko Ludbreškog Ivanca i Velikog Poganca do Donjare gdje južnu granicu čini cesta Koprivnica – Križevci. Zapadna granica se proteže od Vojakovca, Čabraja i Glogovnice, preko Žibrinovca do Kamešnice, Kalnika, Obreža, Vojnovca i Gornje Rijeke te se spušta prema Fodrovcu gdje graniči s gospodarskom jedinicom Križevačke prigorske šume dok sjeverna granica ide grebenom Kalničkog gorja. Nadmorska visina jedinice kreće od 140 metara kod Brezovog mosta do 643 metra na Vranilcu, najvišem vrhu Kalnika.
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu Osnovu gospodarenja pogledati u prostorijama Šumarije Križevci, Tomislavova 114, Križevci, od 9. do 23. rujna 2013. godine, u vremenu od 8:00 do 12:00 sati, radnim danom.

Javna rasprava održat će se u utorak, 24. rujna 2013. godine u 10 sati u prostorijama šumskog objekta Vratno.


 

Obavijest o Javnom uvidu u prijedlog Programa gospodarenja za šume šumoposjednika za Gospodarsku jedinicu „Štefanje - Miklouš“
(šume šumoposjednika)

 

Uprava šuma Podružnica Bjelovar obavještava sve zainteresirane da je izrađen uređajni elaborat za gospodarsku jedinicu „Štefanje - Miklouš“.
Svi zainteresirani šumoposjednici, građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Programa gospodarenja za navedenu gospodarsku jedinicu šuma šumoposjednika pogledati u Šumariji Čazma, na adresi M. Novačića 48, Čazma, u razdoblju od 09.09. do 23.09.2013. godine, radnim danom od 8:00 do 14:00 sati.
Javna rasprava održati će se dana 24.09.2013. godine u Vijećnici Općine Štefanje, Štefanje 61, s početkom u  10:00 sati.
Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se dati za vrijeme trajanja Javnog uvida.

 


 

Javni uvid u Programe gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarske jedinice „Gazije Silva „ i  „Seona Silva“


Obavještavamo sve zainteresirane da je u toku izrada Programa za gospodarenje šumama šumoposjednika na području grada Našica i općina Đurđenovac, Donja Motičina i Podgorač.
Javni uvid u Programe  organizira se u privremenom uredu u Našicama,  ulica Kralja Tomislava 28 u vremenu od 2. rujna do 13. rujna 2013. godine svaki radni dan od 7 do 10 sati.
Primjedbe i prijedloge moguće je dati na licu mjesta ili u pisanom obliku, na adresu: Hrvatske šume d.o.o. UŠP Našice, 31500 Našice, J.J. Strossmayera 1.
Javna rasprava za navedene Programe, uz sudjelovanje izvođača Programa, tvrtke Salix plan d.o.o. održati će se u gradskoj vijećnici u Našicama, Trg dr. Franje Tuđmana 7  u srijedu 25. rujna 2013. u 10.00 sati.

 


 

Javna rasprava i uvid u Osnovu gospodarenja za gospodarsku jedinicu "Mesarica Plavo"

Hrvatske šume, d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Koprivnica, Šumarija Sokolovac sve zainteresirane obavještava da je u izradi Osnova gospodarenja za gospodarsku jedinicu MESARICA - PLAVO.
Gospodarska jedinica MESARICA - PLAVO nalazi se unutar granica Koprivničko-križevačke županije, na području administrativnih općina Koprivnica i Sokolovac te katastarskih općina Branjska, Hudovljani, Jagnjedovac, Jagnjedovac-grad, Lepavina, Mala Mučna, Reka, Sokolovac, Srijem i Velika Mučna. Gospodarsku jedinicu MESARICA - PLAVO čine državne šume južno od željezničke pruge Koprivnica – Zagreb. S istočne strane gospodarsku jedinicu omeđuje cesta Koprivnica – Jagnjedovac – Hudovljani. Sa zapadne strane gospodarska jedinica MESARICA – PLAVO graniči s državnim šumama gospodarske jedinice JAZMAK KOSTURAČ BUK DROBNA, Šumarije Križevci, dok s južne stane seže do granica Koprivničko-križevačke županije.
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove pozvani su na uvid u Osnovu gospodarenja, te ju mogu pogledati u prostorijama Šumarije Sokolovac, Trg Dr. T. Brdeka 6, Sokolovac, svakim radnim danom od 19. kolovoza do 2. rujna 2013. godine, u vremenu od 8 do 12 sati.
Javna rasprava održat će se u ponedjeljak, 2. rujna 2013. godine u 10 sati u prostorijama Šumarije Sokolovac.

 


 

Javna rasprava i uvid u Osnovu gospodarenja za gospodarsku jedinicu "Varaždinske Podravske Šume"

Hrvatske šume, d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Koprivnica, Šumarija Varaždin sve zainteresirane obavještava da je u izradi Osnova gospodarenja za gospodarsku jedinicu VARAŽDINSKE PODRAVSKE ŠUME.
Gospodarska jedinica VARAŽDINSKE PODRAVSKE ŠUME nalazi se unutar granica Varaždinske te malim dijelom u Međimurskoj županiji, na području administrativnih općina Cestica, Petrijanec, Sračinec, Trnovec Bartolovečki, Nedelišće i grada Varaždina te katastarskih općina Dubrava Križovljanska, Babinec, Radovec, Vratno, Družbinec, Petrijanec, Sračinec, Gornji Hrašćan (Međimurska županija), Varaždin i Trnovec Bartolovečki. Gospodarsku jedinicu VARAŽDINSKE PODRAVSKE ŠUME čine državne šume sjeverozapadnog dijela Varaždinske županije i manje površine istočno od grada Varaždina u predjelu zvanom Motičnjak i Črne jame (Trnovec Bartolovečki). To su pretežno ritske šume uz rijeku Dravu od graničnog prijelaza Dubrava Križovljanska prema Republici Sloveniji do grada Varaždina na istoku. Južnu granicu čini magistralna cesta (Dubrava-Zagreb), a zapadnu i sjevernu, državna granica prema Republici Sloveniji. Idući na istok, šume se protežu s lijeve i desne obale rijeke djelomično uz državnu granicu na sjever, sve do akumulacijskog jezera HE Varaždin kod mjesta Ormož u Republici Sloveniji.
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove pozvani su na uvid u Osnovu gospodarenja, te ju mogu pogledati u prostorijama Šumarije Varaždin, A. Šenoe 2, Varaždin, svakim radnim danom od 19. kolovoza do 5. rujna 2013. godine, u vremenu od 8 do 12 sati.
Javna rasprava održat će se u utorak, 10. rujna 2013. godine u 10 sati u prostorijama Šumarije Varaždin.


 

Javna rasprava i uvid u Program gospodarenja za gospodarske jedinice "Punta Križa" i "Vrana"

Hrvatske šume, d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Buzet, Šumarija Cres-Lošinj obavještava sve zainteresirane da su u izradi Programi gospodarenja za gospodarske jedinice PUNTA KRIŽA i VRANA.
Gospodarska jedinica PUNTA KRIŽA nalazi se unutar granica Primorsko-goranske županije, na području katastarskih općina Nerezine i Punta Križa. Šume Gospodarske jedinice PUNTA KRIŽA zauzimaju ravnice i pobrežje najistočnijeg dijela otoka Cresa, od mora pa sve do 154 m nadmorske visine. Gospodarskom jedinicom gospodari Uprava šuma Podružnica Buzet, Šumarija Cres-Lošinj.
Gospodarska jedinica VRANA nalazi se unutar granica Primorsko-goranske županije, na području katastarskih općina Martinšćica, Lubenice, Stivan, Belej, Ustrine, Cres, Cres-grad, Orlec, Osor, Valun i Vrana. Šume gospodarske jedinice zauzimaju prostor središnjeg dijela otoka Cresa, od Grada Cresa do mjesta Osor. Gospodarskom jedinicom gospodari Uprava šuma Podružnica Buzet, Šumarija Cres-Lošinj.
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove pozvani su na uvid u Program gospodarenja, te ga mogu pogledati u prostorijama Šumarije Cres-Lošinj, Čikat 15, Mali Lošinj, svakim radnim danom od 19. kolovoza do 2. rujna 2013. godine, u vremenu od 8 do 12 sati.
Javna rasprava održat će se u utorak, 3. rujna 2013. godine u 10 sati u prostorijama Šumarije Cres-Lošinj.


 

Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu „Šolta"

Hrvatske šume, d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Split, Šumarija Split obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma da je u fazi odobravanja Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Šolta".
Program je izrađena za razdoblje od 10 godina (01.01.2013. - 31.12.2022.).
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu Program gospodarenja pogledati u prostorijama Šumarije Split, Kralja Zvonimira 35/II 21000 Split, od 26. kolovoza do 04. rujna 2013. godine, u vremenu od 8:00 do 12:00 sati, radnim danom.
Javna rasprava održat će se u srijedu, 04. rujna 2013. godine u 9 sati u prostorijama Doma kulture u Grohotama. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u Šumariji Split.


 

Obavijest o javnom uvidu za gospodarske jedinice „Bijeli vrh - Dolac“, „Komarnica“, „Kokirna – Mila ljut“, „Srednja gora“, „Svilaruša - Kalčevac“, „Mrsinj“ i „Kalčić vrh - Obljaj“

Uprava šuma Podružnica Gospić obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da su u fazi izrade šumskogospodarski planovi s važnošću od 2013. do 2022. godine za slijedeće gospodarske jedinice:
- „Bijeli vrh - Dolac“ i „Komarnica“ na području šumarije Vrhovine
- „Kokirna – Mila ljut“ na području šumarije Gračac
- „Srednja gora“ na području šumarije Udbina
- „Svilaruša - Kalčevac“ na području šumarije Otočac
- „Mrsinj“ na području šumarije Korenica
- „Kalčić vrh - Obljaj“ na području šumarije Perušić

Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog uređajnih elaborata za navedene gospodarske jedinice pogledati u razdoblju od 25.07.2013. do 23.08.2013. godine, radnim danom od 8 do 14 sati, u Odjelu za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnica Gospić, Budačka 23. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida.

 


 

Obavijest o javnom uvidu u Program gospodarenja za gospodarske jedinicu „Jasenice“

Sukladno FSC standardu, Uprava šuma Podružnica Split, Šumarija Obrovac obavještava sve zainteresirane strane da je izrađen prijedlog uređajnog elaborata za gospodarsku jedinicu  „Jasenice“,  koja se nalazi na području Šumarije Obrovac. Javnom uvidu u elaborat  moguće je pristupiti od 15.07. - 26.07. 2013.godine, radnim danom od 08 - 12 sati u prostorijama Šumarije Obrovac, ul. Stjepana Radića bb.
Javna rasprava prijedloga revizije Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Jasenice“,  održati će se 30. 07. 2013.godine s početkom u 10 sati u prostorijama Općine Jasenice.
Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida u Šumariji Obrovac. 


 

Javni uvid u Programe gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarske jedinice „Šume gospodarstva Fatuus Selva „ i  „Šume gospodarstva Adamovich“

Obavještavamo sve zainteresirane da je u toku izrada Programa za gospodarenje šumama šumoposjednika na području grada Našica i općina Đurđenovac i Donja Motičina.
Javni uvid u Programe  organizira se u privremenom uredu u Našicama,  ulica Kralja Tomislava 28 u vremenu od 29. srpnja do 9. kolovoza 2013. godine svaki radni dan od 7 do 10 sati.
Primjedbe i prijedloge moguće je dati na licu mjesta ili u pisanom obliku, na adresu: Hrvatske šume d.o.o. UŠP Našice, 31500 Našice, J.J. Strossmayera 1.
Javna rasprava za navedene Programe, uz sudjelovanje izvođača Programa, tvrtke Salix plan d.o.o. održati će se u gradskoj vijećnici u Našicama, Trg dr. Franje Tuđmana 7  u srijedu 21. kolovoza 2013. u 10.00 sati


 

Obavijest o javnom uvidu i raspravi za gospodarsku jedinicu „Kotar-Stari gaj" šumarije Petrinja

Uprava šuma Podružnica Sisak obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da je izrađena nova Osnova gospodarenja za gospodarsku jedinicu "Kotar – Stari gaj", na području šumarije Petrinja s važnošću od 1.1.2013. do 31.12.2022. godine. Uvid u Osnovu gospodarenja gospodarskom jedinicom "Kotar – Stari gaj" može se izvršiti od 11. do 25. srpnja 2013. godine u Šumariji Petrinja, ul. M. Gupca 31 ili u Upravi šuma Podružnici Sisak u Sisku, Odjel za uređivanje šuma, J. Runjanina 12, radnim danom u vremenu od 7 do 15 sati.
Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida ili poštom na adresu UŠP Sisak, J. Runjanina 12, 44000 Sisak.
Javna rasprava održat će se 26. srpnja 2013. u 11.00 sati u zgradi šumarije Petrinja u Petrinji.

 


 

Obavijest o javnom uvidu u Program gospodarenja za gospodarske jedinicu „Prominski plato" i „Mideno brdo"

Hrvatske šume, d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Split, Šumarija Drniš obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma da je u fazi odobravanja Programa gospodarenja za gospodarske jedinicu „Prominski plato" i „Mideno brdo".
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu Programe gospodarenja pogledati u prostorijama Šumarije Drniš, Kralja Zvonimira 67; 22320 Drniš od 01. do 15. srpnja 2013. godine, u vremenu od 9:00 do 12:00 sati, radnim danom.
Javna rasprava održat će se u ponedjeljak , 15. srpnja 2013. godine u 9.00 sati u prostorijama Šumarije Drniš.
Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u Šumariji Drniš.


 

Javni uvid za gospodarske jedinice „Bjelovarska Bilogora" i „Pisanička Bilogora"

Uprava šuma Podružnica Bjelovar obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC standardu certifikacije šuma, da je izrađen prvi prijedlog uređajnih elaborata za GJ „Bjelovarska Bilogora" i „Pisanička Bilogora", Šumarije Bjelovar i Šumarije Velika Pisanica.
Javni uvid u elaborat moguć je od dana 01. 7. 2013. do 02. 8. 2013. godine radnim danom od 10 do 12 sati u prostorijama Odjela za uređivanje šuma, UŠP Bjelovar, Matošev trg 1, te prostorijama Šumarije Bjelovar i Šumarije Velika Pisanica.
Javno predstavljanje osnove gospodarenja održat će se dana 15. srpnja 2013. godine, ponedjeljak, u 13 sati u prostoru sale UŠP Bjelovar, Matošev trg 1.


 

Javni uvid za gospodarske jedinice „Zdenački gaj-Prespinjača" i „Suhopoljske dravske šume"

Uprava šuma Podružnica Bjelovar obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC standardu certifikacije šuma, da je izrađen prvi prijedlog uređajnih elaborata za GJ „Zdenački gaj-Prespinjača" i „Suhopoljske dravske šume", Šumarija Grubišno Polje i Šumarije Suhopolje.
Javni uvid u elaborat moguć je od dana 01. 7. 2013. do 02. 8. 2013. godine radnim danom od 10 do 12 sati u prostorijama Odjela za uređivanje šuma, UŠP Bjelovar, Matošev trg 1, te prostorijama Šumarije Grubišno Polje i Šumarije Suhopolje.
Javno predstavljanje osnova gospodarenja održat će se dana 22. srpnja 2013. godine, ponedjeljak, u 13 sati u prostoru sale UŠP Bjelovar, Šumarija Grubišno Polje, ul. Ivana Nepomuka Jemeršića br. 12. 


 

Javni uvid u Program gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarske jedinice "Cres" - "Lubenice" - "Vrana"

Obavještavamo šumoposjednike i ostale zainteresirane da je u toku izrada PROGRAMA ZA GOSPODARENJE ŠUMAMA ŠUMOPOSJEDNIKA, i to za privatne šume na području Grada Cresa, za katastarske općine Cres, Cres- grad, Lubenice, Orlec, Pernat, Podol, Valun i Vrana.
Kako bi šumoposjednici dobili uvid u Programe, organizira se javni uvid Programa koji će biti izložen u prostorijama zgrade gradske uprave Grada Cresa, Creskog statuta 15, u vremenu od 04. srpnja do 25. srpnja 2013. godine, svaki radni dan od 8 do 14 sati. Primjedbe i prijedloge je moguće dati na licu mjesta ili naknadno u pisanom obliku, na adresu : Hrvatske šume d.o.o., UŠP Buzet, 52420 Buzet, Goričica 2.
Javna rasprava za navedene Programe, uz sudjelovanje izrađivača Programa, tvrtke OIKON d.o.o., održat će se u gradskoj vijećnici u petak 26.07.2013. u 10.00 sati. Pojašnjenja vezana uz Program gospodarenja mogu se dobiti u Šumariji Cres- Lošinj, Čikat 15, Mali Lošinj ili u Upravi šuma Podružnici Buzet, Naselje Goričica 2, Buzet.


 

Javni uvid u Program gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarske jedinice "Sutivanac" - "Šajini" - "Prnjani"

Obavještavamo šumoposjednike i ostale zainteresirane da je u toku izrada PROGRAMA ZA GOSPODARENJE ŠUMAMA ŠUMOPOSJEDNIKA, i to za privatne šume na području Općine Barban, za katastarske općine Barban, Gočan, Prnjani, Sutivanac i Šajini.
Kako bi šumoposjednici dobili uvid u Programe, organizira se javni uvid Programa koji će biti izložen u prostorijama Općine Barban, u vremenu od 20. lipnja do 12. srpnja 2013. godine, svaki radni dan od 7 do 15 sati. Primjedbe i prijedloge je moguće dati na licu mjesta ili naknadno u pisanom obliku, na adresu : Hrvatske šume d.o.o., UŠP Buzet, 52420 Buzet, Goričica 2.
Javna rasprava za navedene Programe, uz sudjelovanje izrađivača Programa, tvrtke OIKON d.o.o., održat će se u prostorijama zgrade stare škole u petak 12.07.2013. u 19.30 sati. Pojašnjenja vezana uz Program gospodarenja mogu se dobiti u Šumariji Pula, Šijanska cesta 12, Pula ili u Upravi šuma Podružnici Buzet, Naselje Goričica 2, Buzet.

 


 

 Obavijest o javnom uvidu u Program gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Bukovac"

Hrvatske šume, d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Split, Šumarija Makarska obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma da je u fazi odobravanja Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Bukovac".
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu Program gospodarenja pogledati u prostorijama Šumarije Makarska, Kralja Petra Krešimira IV 36 1; 21 300 Makarska od 08. do 23. srpnja 2013. godine, u vremenu od 8:00 do 12:00 sati, radnim danom.
Javna rasprava održat će se u ponedjeljak , 23. srpnja 2013. godine u 9.00 sati u prostorijama Šumarije Makarska. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u Šumariji Makarska.


 

Javni uvid u Osnovu gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Brušljan"

Uprava šuma Podružnica Senj obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC - standardu certifikacije šuma, da je u tijeku izrada Osnove gospodarenja za g.j. „Brušljan" na području šumarije Senj. Javni uvid u Osnovu gospodarenja moći će se izvršiti od 01. srpnja - 15. srpnja 2013. godine u prostorijama UŠP Senj u Odjelu za uređivanje šuma, svakim radnim danom od 7 do 15 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u UŠP Senj, Odjel za uređivanje šuma na adresi Nikole Suzana 27, 53270 Senj.


 

Obavijest o javnom uvidu i javnoj prezentaciji za gospodarske jedinice „Volarice" i „Grabarje - Brisnice" šumarije Senj

Uprava šuma Podružnica Senj obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da su izrađeni novi Programi gospodarenja za gospodarske jedinice „Volarice" i „Grabarje - Brisnice" na području šumarije Senj s važnošću od 2013. – 2022. godine. Javni uvid u Programe gospodarenja gospodarskim jedinicama moći će se izvršiti od 01. srpnja do 15. srpnja 2013. godine u prostorijama Uprave šuma Senj, Odjel za uređivanje šuma Senj, N. Suzana 27. Senj radnim danom u vremenu od 8 do 14 sati, dok će se javna prezentacija održati 15.07.2013. godine u Društvenoj prostoriji UŠP Senj, N. Suzana 27. Senj u 9,00 sati.
Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida ili poštom na adresu UŠP Senj, N.Suzana 27, 53270 Senj

 


 

 

Obavijest o javnom uvidu za katastarske općine "Barban", "Gočan", "Prnjani", "Sutivanac" i "Šajini" (šume šumoposjednika)

Obavještavamo šumoposjednike i ostale zainteresirane da je u toku izrada PROGRAMA ZA GOSPODARENJE ŠUMAMA ŠUMOPOSJEDNIKA, i to za privatne šume na području Općine Barban, za katastarske općine Barban, Gočan, Prnjani, Sutivanac i Šajini.
Kako bi šumoposjednici dobili uvid u Programe, organizira se javni uvid Programa koji će biti izložen u prostorijama Općine Barban, u vremenu od 20. lipnja do 12. srpnja 2013. godine, svaki radni dan od 7 do 15 sati. Primjedbe i prijedloge je moguće dati na licu mjesta ili naknadno u pisanom obliku, na adresu Hrvatske šume d.o.o., UŠP Buzet, 52420 Buzet, Goričica 2.


 

Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu „Radučić"

Sukladno FSC standardu certifikacije šuma „Hrvatske šume" d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Split, Šumarija Knin pozivaju vas na Javni uvid i Javnu raspravu prijedloga Revizije Programa gospodarenja za G.J."Radučić". Javni uvid traje od 26.07. - 10.07.2013. god. od 08 do 10 sati radnim danom u prostorijama Šumarije Knin, a javna rasprava će se održati 10. srpnja (srijeda) 2013. godine s početkom u 09.00 sati u prostorijama Šumarije Knin, Kralja Tomislava 32, 22 300 Knin. Pisana očitovanja, prijedloge i primjedbe možete dostaviti Šumariji Knin do 10.srpnja 2013. godine.


 

Javna rasprava za gospodarsku jedinicu „Malička – Crni Potok" (šume šumoposjednika)

Hrvatske šume Uprava šuma Podružnica Karlovac, daje na uvid i poziva na javnu raspravu o prijedlogu Programa gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarsku jedinicu „Malička – Crni Potok" koja se prostire na području Topuskog. Konzultiranjem javnosti, zainteresiranih strana, kao bitnim elementom FSC certifikacije šuma, želimo integrirati šumarstvo u društvenu okolinu te omogućiti vanjski utjecaj na pitanja gospodarenja šumama.
Uvid u prijedlog elaborata Programa gospodarenja, s važnošću u gospodarskom polurazdoblju od 01. siječnja 2012. – 31. prosinca 2021. godine može se obaviti u Šumariji Topusko u Gvozdu, Kralja Petra Svačića 5, od 21. lipnja - 10. srpnja 2013. godine, od 9.00 do 12.00 sati. Javna rasprava održati će se u Gvozdu 10. srpnja 2013. godine od 11.00 do 13.00 sati.


 

Obavijest o Javnom uvidu u prijedlog Programa gospodarenja za šume šumoposjednika za Gospodarsku jedinicu „Dubravsko – Dunjarske šume" (šume šumoposjednika)

Uprava šuma Podružnica Bjelovar obavještava sve zainteresirane da je izrađen uređajni elaborat za gospodarsku jedinicu „Dubravsko – Dunjarske šume". Svi zainteresirani šumoposjednici, građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Programa gospodarenja za navedenu gospodarsku jedinicu šuma šumoposjednika pogledati u Šumariji Vrbovec, na adresi Kolodvorska 26, Vrbovec u razdoblju od 17.06. do 02.07.2013. godine, radnim danom od 8:00 do 14:00 sati.
Javna rasprava održat će se dana 04.07.2013. godine u Vijećnici Općine Dubrava s početkom u 10:00 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se dati za vrijeme trajanja Javnog uvida.

 


 

 

Obavijest o javnom uvidu za gospodarske jedinice „Pišćetak", „Golosmreke – Jelavlje", „Senjsko bilo", „Velika Plješivica – Drenovača" i „Trovrh - Mirkača"

Uprava šuma Podružnica Gospić obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da su u fazi izrade šumskogospodarski planovi s važnošću od 2013. do 2022. godine za slijedeće gospodarske jedinice:
- „Pišćetak" i „Golosmreke – Jelavlje" na području šumarije Brinje
- „Senjsko bilo" na području šumarije Otočac
- „Velika Plješivica – Drenovača" na području šumarije Donji Lapac
- „Trovrh - Mirkača" na području šumarije Udbina
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog uređajnih elaborata za navedene gospodarske jedinice pogledati u razdoblju od 10.06.2013. do 05.07.2013. godine, radnim danom od 8 do 15 sati, u Odjelu za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnica Gospić, Budačka 23. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida.


 

Obavijest o javnom uvidu za gospodarske jedinice „Drivenik" i „Treskavac"šumarije Crikvenica

Uprava šuma Podružnica Senj obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da su izrađene nove Osnove gospodarenja za gospodarske jedinice „Drivenik" i „Treskavac",na području šumarije Crikvenica s važnošću od 2013. – 2022. godine. Uvid u Osnove gospodarenja gospodarskim jedinicama moći će se izvršiti od 12.lipnja do 27. lipnja 2013. godine u Šumariji Crikvenica, ul. Kotorska 48 radnim danom u vremenu od 8 do 14 sati.
Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida ili poštom na adresu UŠP Senj, N.Suzana 27, 53270 Senj 


 

Obavijest o Javnom uvidu i prijedlogu Osnova gospodarenja za gospodarske jedinice „Kusare" i „Kragujna" Šumarije Županja

„Hrvatske šume" d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Vinkovci, Šumarija Županja obavještava sve zainteresirane građane, udruge i ustanove da mogu pogledati prijedloge Osnova gospodarenja za g.j. KUSARE i KRAGUJNA u vremenu od 06. lipnja do 14. lipnja 2013. od 8:00 do 14:00 sati u prostorijama Uprave šuma Podružnica Vinkovci, Odjel za uređivanje šuma, Trg bana J.Šokčevića 20, Vinkovci. Pisana očitovanja, prijedloge i primjedbe mogu se dostaviti do 13. lipnja 2013. godine, na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Javna rasprava na prijedloge Osnova gospodarenja za g.j. KUSARE i KRAGUJNA održat će se 14. lipnja (petak) 2013. godine s početkom u 11.00 sati u prostorijama Šumarije Županja, Dr. Franje Račkog 36, Županja.

 


 

 

Obavijest o Javnom uvidu i prijedlogu Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Narače" Šumarije Lipovac

„Hrvatske šume" d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Vinkovci, Šumarija Lipovac obavještava sve zainteresirane građane, udruge i ustanove da mogu pogledati prijedlog Osnove gospodarenja za g.j. NARAČE u vremenu od 04. lipnja do 11. lipnja 2013. od 8:00 do 14:00 sati u prostorijama Uprave šuma Podružnica Vinkovci, Odjel za uređivanje šuma, Trg bana J.Šokčevića 20, Vinkovci. Pisana očitovanja, prijedloge i primjedbe mogu se dostaviti do 11. lipnja 2013. godine, na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Javna rasprava na prijedlog Osnove gospodarenja za g.j. NARAČE održat će se 12. lipnja (srijeda) 2013. godine s početkom u 11.00 sati u prostorijama Šumarije Lipovac, Matije Gupca 5, Lipovac.

 


 

 

Obavijest o Javnom uvidu u prijedlog Programa gospodarenja za šume šumoposjednika za gospodarsku jedinicu „Veličke šume"

Uprava šuma Podružnica Požega obavještava sve zainteresirane da je izrađen uređajni elaborat za gospodarsku jedinicu „Veličke šume" koja obuhvaća katastarske općine: Gornji Vrhovci, Stražeman, Draga, Radovanci, Velika, Trenkovo, Toranj, Oljasi, Poljanska, Bratuljevci, Vranić, Podsreće, Sloboština, Češljakovci, Kaptol, Alilovci, Šeovci, Mihaljevci, Štitnjak i Ugarci.
Svi zainteresirani šumoposjednici, posjednici poljoprivrednog zemljišta, građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Programa gospodarenja za navedenu gospodarsku jedinicu šuma šumoposjednika pogledati radnim danom od 8 do 14 sati u Šumariji Velika, Trg Svetog Augustina 16, Velika te u Upravi šuma podružnica Požega, Odjel za uređivanje šuma, Milke Trnine 2, Požega u razdoblju od 27.5.2013. do 13.6.2013. godine. Javna rasprava održat će se dana 14.6.2013. godine u općinskoj vijećnici općine Velika s početkom u 10 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se dati za vrijeme trajanja Javnog uvida.

 


 

 

Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu „Petrinjski lug - Piškornjač" šumarije Petrinja

Uprava šuma Podružnica Sisak obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da je izrađena nova Osnova gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Petrinjski lug - Piškornjač",na području šumarije Petrinja s važnošću od 2013. – 2022. godine. Uvid u Osnovu gospodarenja gospodarskom jedinicom „Petrinjski lug - Piškornjač" moći će se izvršiti od 23.svibnja do 7. lipnja 2013. godine u Šumariji Petrinja, ul. M. Gupca 31 ili u Upravi šuma Podružnici Sisak u Sisku, Odjel za uređivanje šuma, J. Runjanina 12, radnim danom u vremenu od 7 do 15 sati.
Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida ili poštom na adresu UŠP Sisak, J. Runjanina 12, 44000 Sisak.

 


 

Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu „Vučjak-Tješnjak" šumarije Petrinja

Uprava šuma Podružnica Sisak obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da je izrađena nova Osnova gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Vučjak-Tješnjak",na području šumarije Petrinja s važnošću od 2013. – 2022. godine. Uvid u Osnovu gospodarenja gospodarskom jedinicom „Vučjak-Tješnjak" moći će se izvršiti od 6. lipnja do 20. lipnja 2013. godine u Šumariji Petrinja, ul. M. Gupca 31 ili u Upravi šuma Podružnici Sisak u Sisku, Odjel za uređivanje šuma, J. Runjanina 12, radnim danom u vremenu od 7 do 15 sati.
Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida ili poštom na adresu UŠP Sisak, J. Runjanina 12, 44000 Sisak.

 


 

Javna rasprava o prijedlogu Programa gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarsku jedinicu „Sekulići-Malinci-Brašljevica"

Hrvatske šume Uprava šuma Podružnica Karlovac, daje na uvid i poziva na javnu raspravu o prijedlogu Programa gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarsku jedinicu „Sekulići-Malinci-Brašljevica" koja se prostire na području grada Ozlja. Konzultiranjem javnosti, zainteresiranih strana, kao bitnim elementom FSC certifikacije šuma, želimo integrirati šumarstvo u društvenu okolinu te omogućiti vanjski utjecaj na pitanja gospodarenja šumama.
Uvid u prijedlog elaborata Programa gospodarenja, s važnošću u gospodarskom polurazdoblju od 01. siječnja 2012. – 31. prosinca 2021. godine može se obaviti u Šumariji Ozalj, Zrinskih i Frankopana 20 - Ozalj , od 29. svibnja - 11. lipnja 2013. godine, od 9.00 do 12.00 sati. Javna rasprava održati će se u Radatovićima 12. lipnja 2013. godine od 11.00 do 13.00 sati.

 


 

Javna rasprava za gospodarsku jedinicu "Bršljanovica"

Hrvatske šume Uprava šuma Podružnica Karlovac, daje na uvid i poziva na javnu raspravu o prijedlogu Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „BRŠLJANOVICA" kojom gospodari Šumarija Rakovica. Konzultiranjem javnosti, zainteresiranih strana, kao bitnim elementom FSC certifikacije šuma, želimo integrirati šumarstvo u društvenu okolinu te omogućiti vanjski utjecaj na pitanja gospodarenja šumama.
Uvid u prijedlog elaborata Osnove gospodarenja, s važnošću u gospodarskom polurazdoblju od 01. siječnja 2013. – 31. prosinca 2022. godine može se obaviti u Šumariji Rakovica, Rakovica bb, od 29. svibnja - 12. lipnja 2013. godine, od 9.00 do 12.00 sati. Javna rasprava održati će se u Šumariji Rakovica 12. lipnja 2013. godine od 10.00 do 12.00 sati.

 


 

Javna rasprava o prijedlogu Programa gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarsku jedinicu „Draganići-Karlovac"

Hrvatske šume Uprava šuma Podružnica Karlovac, daje na uvid i poziva na javnu raspravu o prijedlogu Programa gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarsku jedinicu „Draganići-Karlovac" koja se prostire na području grada Karlovca i općine Draganić. Konzultiranjem javnosti, zainteresiranih strana, kao bitnim elementom FSC certifikacije šuma, želimo integrirati šumarstvo u društvenu okolinu te omogućiti vanjski utjecaj na pitanja gospodarenja šumama.
Uvid u prijedlog elaborata Programa gospodarenja, s važnošću u gospodarskom polurazdoblju od 01. siječnja 2012. – 31. prosinca 2021. godine može se obaviti u Šumariji Karlovac, Put Davorina Trstenjaka 1 (zgrada UŠP-e Karlovac), od 28. svibnja - 10. lipnja 2013. godine, od 9.00 do 12.00 sati. Javna rasprava održati će se u Šumariji Karlovac 11. lipnja 2013. godine od 10.00 do 12.00 sati.

 


 

Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu „Kras"

Uprava šuma Podružnica Buzet obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da su radovi na izradi Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Kras", s važnošću od 2013. – 2022. godine, na području šumarije Buzet pri kraju. Uvid u Program gospodarenja gospodarskom jedinicom „Kras" moći će se izvršiti od 24. svibnja do 07. lipnja 2013. godine u prostorijama šumarije Buzet, svakim radnim danom u vremenu od 9 do 13 sati.
Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Buzet na adresi: Goričica 6, 52420 Buzet, poštom na adresu UŠP Buzet – Naselje Goričica 2, 52420 Buzet.

 


 

Javni uvid u Program gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Jamina"

Hrvatske šume, d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Split, Šumarija Šibenik obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma da je u fazi odobravanja Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Jamina".
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu Program gospodarenja pogledati u prostorijama Šumarije Šibenik, Bana Josipa Jelačića 1; 22 000 Šibenik od 17. do 27. svibnja 2013. godine, u vremenu od 8:00 do 12:00 sati, radnim danom.
Javna rasprava održat će se u ponedjeljak , 27. svibnja 2013. godine u 9.00 sati u prostorijama Šumarije Šibenik. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Šibenik.

 


 

Obavijest o Javnom uvidu u prijedlog Programa gospodarenja za šume šumoposjednika za gospodarsku jedinicu „Josipdolske šume"

Uprava šuma Podružnica Ogulin obavještava sve zainteresirane da je izrađen uređajni elaborat za gospodarsku jedinicu „Josipdolske šume" koja obuhvaća katastarske općine: Cerovnik,Josipdol, Trojvrh, Vajin Vrh, Modruš, Kunić i Zagorje.
Svi zainteresirani šumoposjednici, posjednici poljoprivrednog zemljišta, građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Programa gospodarenja za navedenu gospodarsku jedinicu šuma šumoposjednika pogledati radnim danom od 8 do 14 sati u Upravi šuma Podružnica Ogulin, Odjel za uređivanje šuma, B.Frankopana br 2, Ogulin u razdoblju od 22.5.2013. do 6.6.2013. godine.
Javna prezentacija i rasprava održat će se dana 7.6.2013. godine u prostorijama šumarije Josipdol Karlovačka 8. 47303 Josipdol, s početkom u 9 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se dati za vrijeme trajanja Javnog uvida.

 


 

Javna rasprava za gospodarsku jedinicu „Pištenica"

Hrvatske šume Uprava šuma Podružnica Karlovac, daje na uvid i poziva na javnu raspravu o prijedlogu Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „PIŠTENICA" kojom gospodari Šumarija Rakovica. Konzultiranjem javnosti, zainteresiranih strana, kao bitnim elementom FSC certifikacije šuma, želimo integrirati šumarstvo u društvenu okolinu te omogućiti vanjski utjecaj na pitanja gospodarenja šumama.
Uvid u prijedlog elaborata Osnove gospodarenja, s važnošću u gospodarskom polurazdoblju od 01. siječnja 2013. – 31. prosinca 2022. godine može se obaviti u Šumariji Rakovica, Rakovica bb, od 22. svibnja - 5. lipnja 2013. godine, od 9.00 do 12.00 sati. Javna rasprava održati će se u Šumariji Rakovica 5. lipnja 2013. godine od 10.00 do 12.00 sati.

 


 

Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu „Žumberak- Novoselska gora"

Uprava šuma Podružnica Zagreb obavještava sve zainteresirane da su završeni radovi na izradi osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Žumberak- Novoselska gora" s važnosti 2013 -2022. godina.
Glavnina šuma ove gospodarske jedinice nalazi se na području Parka prirode Žumberak-Samoborsko gorje. Uvid u osnovu gospodarenja može se obaviti od 23.05. do 14.06. 2013. godine u prostorijama Šumarije Samobor, svakim radnim danom u vremenu od 7.00 do 15.00 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Samobor na adresi Žumberačka ulica 7, 10430 Samobor, poštom na adresu UŠP Zagreb - Nazorova 7, 10000 Zagreb, ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Javna rasprava o Osnovi gospodarenja održat će se dana 03.06.2013. godine u prostorijama Javne ustanove Park prirode „Žumberak-Samoborsko gorje", Eko- centar Slani Dol, Slani Dol 1, Samobor, s početkom u 10.00 sati.

 


 

Obavijest o Javnom uvidu u prijedlog Programa gospodarenja za šume šumoposjednika za gospodarsku jedinicu „Veličke šume"

Uprava šuma Podružnica Požega obavještava sve zainteresirane da je izrađen uređajni elaborat za gospodarsku jedinicu „Veličke šume" koja obuhvaća katastarske općine: Gornji Vrhovci, Stražeman, Draga, Radovanci, Velika, Trenkovo, Toranj, Oljasi, Poljanska, Bratuljevci, Vranić, Podsreće, Sloboština, Češljakovci, Kaptol, Alilovci, Šeovci, Mihaljevci, Štitnjak i Ugarci.
Svi zainteresirani šumoposjednici, posjednici poljoprivrednog zemljišta, građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Programa gospodarenja za navedenu gospodarsku jedinicu šuma šumoposjednika pogledati radnim danom od 8 do 14 sati u Šumariji Velika, Trg Svetog Augustina 16, Velika te u Upravi šuma podružnica Požega, Odjel za uređivanje šuma, Milke Trnine 2, Požega u razdoblju od 27.5.2013. do 13.6.2013. godine.

Javna rasprava održat će se dana 14.6.2013. godine u općinskoj vijećnici općine Velika s početkom u 10 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se dati za vrijeme trajanja Javnog uvida.

 


 

 Obavijest o Javnom uvidu i prijedlogu Programa gospodarenja za šume šumoposjednika za gospodarsku jedinicu „LIPA-GENERALSKI STOL"

Uprava šuma Podružnica KARLOVAC obavještava sve zainteresirane da je izrađen uređajni elaborat za gospodarsku jedinicu „LIPA – GENERALSKI STOL" (Izvoditelj radova Silva – Plan d.o.o. Jelenovac 30 Zagreb. Svi zainteresirani šumoposjednici, građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Programa za navedenu gospodarsku jedinicu šuma šumoposjednika pogledati u ŠUMARIJI DUGA RESA, na adresi Jozefinska cesta 64 u razdoblju od 16.05. do 31.05. 2013. godine, radnim danom od 12–14 sati. Javna rasprava održat će se dana 31.05.2013. godine u ŠUMARIJI DUGA RESA u vremenu od 10,00 do 12,00 sati.
Primjedbe i prijedloge u pisanom obliku mogu se dati za vrijeme trajanja Javnog uvida.
U gospodarsku jedinicu uključene su K.O. Erdelj; K.O. Generalski stol; K.O. Gornji Zvečaj; K.O. Lipa

 


 

Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu „Budinjak - Noršić Selo" u šumama šumoposjednika

Uprava šuma Podružnica Zagreb obavještava sve zainteresirane da su završeni radovi na izradi Programa gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarsku jedinicu „Budinjak - Noršić Selo" s važnosti 2012 -2021. godina.
Program obuhvaća šume privatnih šumoposjednika na području katastarskih općina: Budinjak, Grabar, Noršić Selo i Poklek. Uvid u Program gospodarenja može se obaviti od 20.05. do 06.06. 2013. godine u prostorijama Šumarije Samobor, svakim radnim danom u vremenu od 7.00 do 15.00 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Samobor na adresi Žumberačka ulica 7, 10430 Samobor, poštom na adresu UŠP Zagreb - Nazorova 7, 10 000 Zagreb, ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Javna rasprava o Programu gospodarenja održat će se dana 07.06.2013. godine u dvorani Društvenog doma Grdanjci, na adresi Grdanjci bb,s početkom u 10.00 sati.

 


 

Javna rasprava za gospodarsku jedinicu "Blaževa gora"

Hrvatske šume Uprava šuma Podružnica Karlovac, daje na uvid i poziva na javnu raspravu o prijedlogu Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Blaževa gora" kojom gospodari Šumarija Krašić. Konzultiranjem javnosti, zainteresiranih strana, kao bitnim elementom FSC certifikacije šuma, želimo integrirati šumarstvo u društvenu okolinu te omogućiti vanjski utjecaj na pitanja gospodarenja šumama.
Uvid u prijedlog elaborata Osnove gospodarenja, s važnošću u gospodarskom polurazdoblju od 01. siječnja 2013. – 31. prosinca 2022. godine može se obaviti u Šumariji Krašić, Krašić bb, od 15. svibnja - 29. svibnja 2013. godine, od 9.00 do 12.00 sati. Javna rasprava održati će se u Šumariji Krašić 29. svibnja 2013. godine od 11.00 do 13.00 sati.

 


 

Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu „Bale" u šumama šumoposjednika

Uprava šuma Podružnica Buzet obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da su radovi na izradi Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Bale" u šumama šumoposjednika, s važnošću od 2013. – 2022., na području šumarije Rovinj pri kraju. Uvid u Program gospodarenja gospodarskom jedinicom „Bale" moguć je u zgradi Općine Bale od 29. travnja, a javno predstavljanje održati će se u ponedjeljak 13. svibnja u 12 sati u dvorani lovačkog doma u Balama.
Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Opatija-Matulji na adresi Kružni put 3, 52211 Matulji, poštom na adresu UŠP Buzet – Naselje Goričica 2, 52420 Buzet.

 


 

Javni uvid uređajnog elaborata za gospodarsku jedinicu „Sjeverni Dilj čaglinski"

Uprava šuma Podružnica Požega obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da je u tijeku postupak odobrenja uređajnog elaborata za gospodarsku jedinicu „Sjeverni Dilj čaglinski" na području Šumarije Čaglin i Općine Čaglin. Svim zainteresiranim građanima, udrugama i ustanovama dajemo na uvid uređajni zapisnik i kartografski materijal za navedenu gospodarsku jedinicu u prostorijama Općine Čaglin od 11. 3. do 24. 4. 2013. od 7-15 sati.

Prezentacija i javna rasprava održat će se 25. 4. 2013. s početkom u 9 sati u prostorijama Općine Čaglin. Svi korisni prijedlozi koji nisu u suprotnosti sa ciljevima gospodarenja, zakonima i ostalim propisima bit će razmotreni.

 


 

Javna rasprava za gospodarsku jedinicu "Jazbina Vučjak"

Hrvatske šume Uprava šuma Podružnica Karlovac, daje na uvid i poziva na javnu raspravu o prijedlogu Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Jazbina Vučjak" kojom gospodari Šumarija Krašić. Konzultiranjem javnosti, zainteresiranih strana, kao bitnim elementom FSC certifikacije šuma, želimo integrirati šumarstvo u društvenu okolinu te omogućiti vanjski utjecaj na pitanja gospodarenja šumama.

Uvid u prijedlog elaborata Osnove gospodarenja, s važnošću u gospodarskom polurazdoblju od 01. siječnja 2013. – 31. prosinca 2022. godine može se obaviti u Šumariji Krašić, Krašić bb, od 8. travnja - 23. travnja 2013. godine, od 9.00 do 12.00 sati. Javna rasprava održati će se u Šumariji Krašić 23. travnja 2013. godine od 10.00 do 12.00 sati.

 


 

Obavijest o javnom uvidu za gospodarske jedinice „Pokupsko - Bućica" i "Hruševec – Brkiševina" (šume šumoposjednika)

Uprava šuma Podružnica Zagreb obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da su radovi na izradi Programa gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarske jedinice „Pokupsko - Bućica" i "Hruševec – Brkiševina" na području UŠP Sisak, šumarija Pokupsko (općine Pokupsko, Kravarsko, Lekenik), pri kraju. Uvid u navedene Programe gospodarenja moći će se izvršiti od 25.03. do 10.04. 2013. godine u prostorijama šumarije Pokupsko, svakim radnim danom u vremenu od 7.00 do 15.00 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Pokupsko na adresi Pokupsko bb, 10414 Pokupsko, poštom na adresu UŠP Zagreb - Nazorova 7, 10 000 Zagreb, ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Javna rasprava o odobrenju Programa gospodarenja održat će se dana 11.04.2012. godine u prostorijama šumarije Pokupsko, na adresi Pokupsko bb, s početkom u 10.00 sati.

 


 

 Javni uvid u Program gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarsku jedinicu „Varaždinskotoplička gora"

Obavještavamo Vas da će se održati Javna rasprava povodom izrade Programa gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarsku jedinicu Varaždinskotoplička gora. Javna rasprava održat će se dana 4. travnja 2013. godine (četvrtak) u prostorijama Lovačkog doma u Varaždinskim toplicama, Piketi b.b., u 10 sati.

Program gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarsku jedinicu Varaždinsko toplička gora obuhvaća područje Varaždinske županije i to područje Grada Novog Marofa, Grada Varaždinske Toplice i Općine Gornji Kneginec i Općine Jalžabet, odnosno slijedećih katastarskih općina: Jakopovec, Jalžabet, Kaštelanec, Kelemen, Novakovec, Varaždinbreg, Ključ, Hrastovec Toplički, Varaždinske toplice, Tuhovec i Poljana.

Prilikom Javne rasprave zainteresirani će se upoznati s gospodarenjem u šumama šumoposjednika (privatnim šumama). Javni uvid u Program gospodarenja bit će u razdoblju od 20. ožujka do 3. travnja 2013. godine u prostorijama Šumarije Varaždin, Šenoina 2, radnim danom od 9 do 13 sati. U slučaju potrebe za dodatnim pojašnjenjima, molimo Vas da se obratite na dr.sc. Dalibor Štorga (tel. 048/250-904 ili 098/451-641).

 


 

Obavijest o javnom uvidu za gospodarske jedinice „Lisac - Staparuša“ i „Škamnica“

Uprava šuma Podružnica Gospić obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da su u fazi izrade šumskogospodarski planovi s važnošću od 2013. do 2022. godine za gospodarsku jedinicu „Lisac - Staparuša“ na području šumarije Otočac i gospodarsku jedinicu „Škamnica“ na području šumarije Brinje.

Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog uređajnih elaborata za navedene gospodarske jedinice pogledati u razdoblju od 18.03.2013. do 12.04.2013. godine, radnim danom od 7 do 15 sati, u Odjelu za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnica Gospić, Budačka 23. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida.


 

 Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu „Leklan“ šumarije Sisak

Uprava šuma Podružnica Sisak obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da je izrađena nova Osnova gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Leklan“,na području šumarije Sisak s važnošću od 2013. – 2022. godine. Uvid u Osnovu gospodarenja gospodarskom jedinicom „Leklan“ moći će se izvršiti od 7. do 21. ožujka 2013. godine u Šumariji Sisak i Upravi šuma Podružnici Sisak u Sisku, Odjel za uređivanje šuma, J. Runjanina 12, radnim danom u vremenu od 7 do 15 sati.

Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Sisak ili poštom na adresu UŠP Sisak, J. Runjanina 12, 44000 Sisak.

 


 

 Javni uvid za gospodarske jedinice Golubinjak, Špićunak, Brod na kupi, Jelenje velo, Jarki, Bakarske šume, Smrekova draga, Suha rečina, Čedanj te za privatne šume Nacionalnog parka Risnjak

Uprava šuma podružnica Delnice obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC standardu certifikacije šuma, da su pri dovršetku radovi na izradi Osnova gospodarenja i Program gospodarenja za gospodarske jedinice: Golubinjak i Špićunak (šumarija Lokve), Brod na kupi (šumarija Delnice), Jelenje velo A i B, Jarki i Bakarske šume (šumarija Rijeka), Smrekova draga (šumarija Tršće), Suha rečina (šumarija Crni lug), Čedanj (šumarija Skrad), te Program gospodarenja za privatne šume Nacionalnog parka Risnjak.
Uvid u navedene Osnove i Program gospodarenja , kao i davanje određenih primjedbi i prijedloga mogu se izvršiti od 1. ožujka do 3. svibnja 2013. u prostorijama Odjela za uređivanje šuma Delnice, radnim danom od 8 do 13 sati.
Javne rasprave za navedene osnove i program gospodarenja bit će održane naknadno po šumarijama.

 


 

 Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu „Zelinske šume"

Uprava šuma Podružnica Zagreb obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da su radovi na izradi Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Zelinske šume", s važnošću od 2013. – 2022., na području šumarije Dugo Selo pri kraju. Uvid u Osnovu gospodarenja gospodarskom jedinicom „Zelinske šume" moći će se izvršiti od 05. do 27. ožujka 2013. godine, u prostorijama šumarije Dugo Selo, svakim radnim danom u vremenu od 7 do 15 sati. 

Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Dugo Selo na adresi Antuna Mihanovića 3, 10370 Dugo Selo, poštom na adresu UŠP Zagreb - Nazorova 7, 10 000 Zagreb, ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 


 

Javni uvid u Program gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarsku jedinicu „Novogradiške šume"

Uprava šuma Podružnica Nova Gradiška obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da su radovi na izradi Programa gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarsku jedinicu Novogradiške šume, a s važnošću od 2012. do 2021., na području šumarije Nova Gradiška. Uvid u navedeni Program gospodarenja moći će se izvršiti od 18.02. do 1.03.2013. godine u prostorijama Odjela za Uređivanje šuma Nova Gradiška svakim radnim danom u vremenu od 7 do 15 sati.

Javna rasprava o odobrenju Programa gospodarenja šuma šumoposjednika za gospodarsku jedinicu „Novogradiške šume" održat će se u ponedjeljsk 04.03.2013. godine u Odjelu za Uređivanje šuma Nova Gradiška od 9 do 12 sati.

Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u Odjelu za Uređivanje šuma Podružnica Nova Gradiška, poštom na adresu Nova Gradiška – Strossmayerova 11, 35 000 Nova Gradiška ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 


  

Javni uvid za G.J. „ŽABARSKI BOK"

Uprava šuma Podružnica Nova Gradiška obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da je u fazi izrade uređajni elaborat za gospodarsku jedinicu „ŽABARSKI BOK" kojom gospodari Šumarija Jasenovac.
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog programa za navedenu gospodarsku jedinicu pogledati u Odjelu za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnica Nova Gradiška, Štrosmajerova 11 u razdoblju od 14.01. – 18.01.2013. godine, radnim danom od 07 – 15 sati.

Javna rasprava održat će se u ponedjeljak 21.01.2013. godine u prostorijama Šumarije Jasenovac od 9-12 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u Šumariji Jasenovac.

 


 

Zakon o šumama

1. http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/290164.html

2. http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2006_07_82_1964.html

3. http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2008_11_129_3681.html

4. http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2010_11_124_3211.html

5. http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2012_02_25_638.html

Zakon o šumskom reprodukcijskom materijalu

1. http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2009_06_75_1784.html

Zakon o Hrvatskoj komori inženjera šumarstva i drvne tehnologije

1. http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2006_02_22_528.html

Zakon o priznavanju svojti šumskog drveća i grmlja

1. http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2003_07_113_1550.html

Pravilnik o uređivanju šuma

1. http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2006_10_111_2462.html

2. http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2008_12_141_3935.html

Pravilnik o čuvanju šuma

1. http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2006_11_121_2691.html

2. http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2011_02_25_529.html

Pravilnik o doznaci stabala, obilježavanju drvnih sortimenata, popratnici i šumskom redu

1.http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2006_10_116_2588.html

2.http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2007_07_74_2324.html

3.http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2009_05_55_1278.html

4.http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2011_02_25_530.html

Pravilnik o Upisniku šumoposjednika

1.http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2006_06_69_1658.html

2.http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2008_07_84_2724.html

Pravilnik o načinu obračuna, obrascima i rokovima uplate naknade za korištenje općekorisnih funkcija šuma

1.http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2007_02_22_825.html

2.http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2012_04_39_1014.html

Pravilnik o zaštiti šuma od požara

1.http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2003_02_26_382.html

Pravilnik o načinu prikupljanja podataka, vođenju registra te uvjetima korištenja podataka o šumskim požarima

1.http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2006_11_126_2777.html

2.http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2007_10_101_2981.html

3.http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2008_06_74_2462.html

4.http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2009_01_10_234.html

Pravilnik o sadržaju i načinu polaganja stručnih ispita za ovlaštene inženjere šumarstva i drvne tehnologije

1.http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2007_07_74_2322.html

Pravilnik o područjima provenijencija svojti šumskog drveća od gospodarskog značaja

1.http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2008_09_107_3185.html

Pravilnik o izradi nacionalnog popisa šumskih sjemenskih objekata

1.http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2009_07_91_2299.html

Nacionalna šumarska politika i strategija

1.http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2003_07_120_1663.html

Šumsko odštetni cjenik

1.http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2008_12_145_3997.html

2.http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2011_02_25_532.html

Zakon o javnoj nabavi

1.http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2011_08_90_1919.html

Zakon o zaštiti na radu

1.http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/1996_07_59_1183.html

2.http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/1996_11_94_1877.html

3.http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2003_07_114_1575.html

Zakon o zaštiti prirode

1.http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2005_06_70_1370.html

2.http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2008_12_139_3887.html

3.http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2011_05_57_1262.html

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o pravu na pristup informacijama

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2015_08_85_1649.html

Zakon o pravu na pristup informacijama

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2013_02_25_403.html

Krunoslav Jakupčić, predsjednik Uprave,

tel: 01/4804 111; fax:01/4826 075;

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Ante Sabljić, član Uprave,

tel: 01/4804 111; fax:01/4826 075;

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Igor Fazekaš, član Uprave,

tel: 01/4804 111; fax:01/4826 075;

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Krešimir Žagar, direktor Sektora za šumarstvo,

tel: 01/4804 111; fax:01/4826 075;

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Ankica Šipuš, direktorica Sektora za unutanju reviziju i nadzor,

tel: 01/4804 111; fax:01/4826 075;

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Ivana Mezak, direktor Sektora komercijalnih poslova,

tel: 01/4804 111; fax:01/4826 075;

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Ivica Milković, direktor Sektora plana, analize i informatike,

tel: 01/4804 111; fax:01/4826 075;

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Mario Novogradec, direktor Sektora za financije i računovodstvo,

tel: 01/4804 111; fax:01/4826 075;

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Javni uvid u Program gospodarenja šumama šumoposjednika  za gospodarsku jedinicu „Zaprešićke šume“

Uprava šuma Podružnica Zagreb obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da su radovi na izradi Programa gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarske jedinice „Zaprešićke šume“ (k.o. Brdovec, Laduč, Zaprešić, Pušća, Kraj, Dubravica) i „Lužnica“ (šume u vlasništvu Sestara milosrdnica na području k.o. Brdovec), a s važnošću od 2012. do 2021., na području šumarije Zagreb pri kraju. Uvid u navedene Programe gospodarenja moći će se izvršiti od 10. do  21. prosinca, 2012. godine u prostorijama šumarije Zagreb (Kosirnikova 35b, 10000 Zagreb), svakim radnim danom u vremenu od 7 do 15 sati.

Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Zagreb, poštom na adresu UŠP Zagreb - Nazorova 7, 10 000 Zagreb, ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Javna rasprava o odobrenju Programa gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarske jedinice „Zaprešićke šume“ i „Lužnica“ održat će se u ponedjeljak, 17.12.2012. godine u Lovačkom domu Zaprešić, na adresi Bana Josipa Jelačića 169, 10290 Zaprešić s početkom u 10:00 sati.

 


  

Javni uvid u Program gospodarenja šumama šumoposjednika  za gospodarsku jedinicu „Ljubitovica – Kaštel Lukšić“
 
Hrvatske šume d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Split, Šumarija Split obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma da je u fazi odobravanja Program gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarsku jedinicu „Ljubitovica – Kaštel Lukšić“.
Program je izrađen za razdoblje od 10 godina (01.01.2012. - 31.12.2021.).
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu Program gospodarenja pogledati u prostorijama Šumarije Split od 27. studenog do 11. prosinca 2012. godine, radnim danom u vremenu od 8:00 do 12:00 sati.
Javna rasprava održat će se u utorak, 11. prosinca 2012. godine u 11 sati u prostorijama DVD-a Kaštel Gomilica, Obala Kralja Tomislava bb.

Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida.

 


 

Javni uvid u Program gospodarenja šumama šumoposjednika za G.J. „KUNA PELJEŠKA - BROCE"

Pozivaju se zainteresirane strane na javni uvid Programa gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarsku jedinicu Kuna Pelješka-Broce sa rokom važenja od 01.01.2012 do 31.12.2021. godine, koji će biti moguć svakim radnim danom od 26.11.2012. godine do 11.12.2012. godine u vremenu od 10 do 12 sati u prizemlju zgrade Općine Ston na adresi Trg Kralja Tomislava 1, 20230 Ston.

Takođe Vas pozivamo na javnu raspravu za gore navedeni Program gospodarenja koji će se održati 11.12.2012. godine u 11 sati u prizemlju zgrade Općine Ston.

Pisana očitovanja, prijedloge i primjedbe na Program gospodarenja mogu se dostaviti izrađivaču Programa tvrtki OIKON d.o.o., Trg senjskih uskoka 1-2, 10 000 Zagreb, zaključno s danom 17.12.2012. godine.

 


Javni uvid u Program gospodarenja šumama šumoposjednika za G.J. „NAKOVANJ-PRIZDRINA"

Hrvatske šume, d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Split, Šumarija Korčula obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma da je u fazi odobravanja Program gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarsku jedinicu „Nakovanj-Prizdrina".
Program je izrađen za razdoblje od 10 godina (01.01.2012. - 31.12.2021.).
Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu Program gospodarenja pogledati u prostorijama Šumarije Korčula u Blatu od 14. studenog do 28. studenog. 2012. godine, radnim danom u vremenu od 8:00 do 12:00 sati.
Javna rasprava održat će se u srijedu, 28. studenog. 2012. godine u 12 sati u Vijećnici općine Orebić. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u Šumariji Korčula ili dostaviti izrađivaču Programa, tvrtki OIKON d.o.o. Trg senjskih uskoka 1-2, 10 000 Zagreb.

 


 

Obavijest o Javnom uvidu u prijedlog Programa gospodarenja za šume šumoposjednika za Gospodarsku jedinicu „Crikvenica".

Uprava šuma Podružnica Senj obavještava sve zainteresirane da je izrađen Uređajni elaborat za gospodarsku jedinicu „Crikvenica". Svi zainteresirani šumoposjednici, građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Programa za navedenu Gospodarsku jedinicu šuma šumoposjednika pogledati u Šumariji Crikvenica na adresi Kotorska 48, Crikvenica u razdoblju od 19.11.2012. do 03.12.2012., radnim danom od 8 do 12 sati.
Javna rasprava održat će se dana 04.12.2012.godine u Domu kulture u Grižanama s početkom u 10,00 sati.
Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se dati za vrijeme trajanja Javnog uvida.

 


 

Javni uvid u program gospodarenja za G.J. „OBZOVA" i „KRAS GABONJIN"

Uprava šuma Podružnica Senj obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC - standardu certifikacije šuma, da je u tijeku izrada Programa gospodarenja za g.j. "Obzova" i „Kras gabonjin" na području šumarije Krk.
Javni uvid u Programe gospodarenja moći će se izvršiti od 19. studenog - 23. studenog 2012. godine u prostorijama šumarije Krk na adresi Plavnička bb u Krku, svakim radnim danom od 7 do 14 sati, uz prethodnu najavu Upravitelju šumarije Krk dr. sc. Petru Vrgoču, dipl. ing. šum., na broj mobitela 098/446-935.
Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u UŠP Senj, Odjel za uređivanje šuma na adresi Nikole Suzana 27, 53270 Senj.

 


 

Obavijest o Javnom uvidu i prijedlogu Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu "GRAČAC – OSREDCI - Pribudić" (šume šumoposjednika)

Pozivaju se zainteresirane strane na javni uvid Programa gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarsku jedinicu „Gračac – Osredci - Pribudić" sa rokom važenja od 01.01.2012 do 31.12.2021. godine, koji će biti moguć svakim radnim danom od 05.11.2012. godine do 22.11.2012. godine u vremenu od 11 do 13 sati u prostorijama Šumarije Gračac, Nikole Tesle 21., Gračac.
Javna rasprava za gore navedeni Program gospodarenja će se održati 23.11.2012. godine u 12 sati u prostorijama Šumarije Gračac.

 


 

JAVNI UVID U OSNOVU GOSPODARENJA ZA G.J. „Crni vrh-Rasova“

Hrvatske šume d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Ogulin,  obavještava sve zainteresirane strane da je u tijeku izrada osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Crni vrh-Rasova“ šumarije Drežnica.

Osnova je izrađena  za razdoblje od  01.01.2012. do 31.12.2021.

Svi zainteresirani građani  mogu Osnovu gospodarenja pogledati u prostorijama  Odjela za uređivanje šuma UŠP Ogulin, od 5. studenog do 9.studenog  2012. godine, svaki radni dan od 8 do 12 sati. Javna rasprava održat će se u petak, 9. studenog 2012. godine u 9 sati u prostorijama Šumarije Drežnica. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u UŠP Ogulin.

 


Javni  uvid i prijedlog Osnove gospodarenja za Gospodarsku jedinicu „Mala Javornica“

Uprava šuma Podružnica Ogulin obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da je izrađen prijedlog uređajnog elaborata za gospodarsku jedinicu „Mala Javornica„ kojom gospodari Šumarija Drežnica.

Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog osnove za navedenu gospodarsku jedinicu pogledati u Odjelu za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnica Ogulin, B. Frankopana 12 u razdoblju od 5.11.2012 do 9.11.2012. godine, radnim danom od 7 do 15 sati. Javna rasprava  održat će se u petak 9.11.2012. godine u prostorijama Šumarije Drežnica od 11 do13 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u Šumariji Drežnica.

 


 

Poziv na javnu raspravu prijedloga Programa gospodarenja G.J. Žegar“ 

Oglas o uvidu u prijedlog Programa gospodarenja  G.J. „Žegar“  bio je  objavljen u Zadarskom listu od 26. srpnja 2012. (javni uvid u vremenu od 6. 8. 2012. do 17. 8. 2012. u prostorijama šumarije Obrovac).

Pozivamo sve zainteresirane na predstavljanje prijedloga Programa  te javnu raspravu o istome dana 19. 10. 2012. g. (petak) u 9 sati, u prostorijama „Hrvatskih šuma“ d. o. o., šumarije Obrovac u Obrovcu, ul. Stjepana Radića bb.


Javni uvid za G.J. „Čungar„

Uprava šuma Podružnica Ogulin obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da je u fazi izrade uređajni elaborat za gospodarsku jedinicu „Čungar„ kojom gospodari šumarija Drežnica. 

Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog osnove za navedenu gospodarsku jedinicu pogledati u Odjelu za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnica Ogulin, B. Frankopana 12 u razdoblju od 3.10.2012 do 17.10.2012 godine, radnim danom od 7 do 15 sati. Javna rasprava  održat će se u utorak 19.10.2012 godine u prostorijama šumarije Drežnica od 9 do12 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Drežnica.


Javni uvid u plan gospodarenja za gospodarsku jedinicu  "MIHOLJAČKE PODRAVSKE ŠUME"

Uprava šuma podružnica Našice obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da je u tijeku izrada Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu "Miholjačke podravske šume" na području šumarije Donji Miholjac.

Uvid u Program gospodarenja moći će se izvršiti od ponedjeljka 1. listopada do ponedjeljka 15. listopada 2012. godine u prostorijama Odjela za uređivanje šuma UŠP Našice, svakim radnim danom u vremenu od 8 do 14 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u Odjelu za uređivanje šuma UŠP Našice na adresi Trg Isidora Kršnjavoga 2, 31500 Našice.

 


  

Javni uvid za gospodarsku jedinicu „Dubrava“

Uprava šuma Podružnica Buzet obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da su pri  kraju radovi na izradi Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Dubrava“, s važnošću od 2012. – 2021. godine, na području šumarije Poreč.

Uvid u Program gospodarenja gospodarskom jedinicom  „Dubrava“ moći će se izvršiti od 27. rujna do 11. listopada 2012. u prostorijama šumarije, svakim radnim danom u vremenu od 9 do 13 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u porečkoj šumariji na adresu: Tina Ujevića 6a, 52440 Poreč, odnosno na adresu UŠP Buzet – Naselje Goričica 2, 52420 Buzet.

 


  

Javni uvid za Gospodarsku jedinicu „Udovičići – Čaporice - Tijarica“ (šume šumoposjednika)

Uprava šuma Podružnica Split obavještava sve zainteresirane da je izrađen Uređajni elaborat za Gospodarsku jedinicu „Udovičići – Čaporice - Tijarica“ . Svi zainteresirani  šumoposjednici, građani, udruge i ustanove mogu  prijedlog Programa za navedenu Gospodarsku jedinicu šuma šumoposjednika  pogledati u Šumariji Sinj na adresi Glavice 7,Sinj u razdoblju od 24.09.2012. do 10.10.2012., radnim danom od 8 do 12 sati. Javna rasprava održat će se 10.10.2012.  godine u Šumariji Sinj s početkom u 10 sati.

Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se dati za vrijeme trajanja Javnog uvida.

 


  

JAVNI UVID U PROGRAM GOSPODARENJA ZA G.J. „Kozica“

Hrvatske šume, d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Split, Šumarija Vrgorac obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma da je u fazi odobravanja Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Kozica“. 

Program je izrađen za razdoblje od 10 godina (01.01.2012. - 31.12.2021.). 

Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu Program gospodarenja pogledati u prostorijama Šumarije Vrgorac, Škulja b.b. 21276 Vrgorac od 24. rujna do 5. listopada, 2012. godine, u vremenu od 8 do 12 sati, radnim danom. 

Javna rasprava održat će se u petak, 5. listopada, 2012. godine u 12 sati u prostorijama Šumarije Vrgorac. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Vrgorac.

 


  

Javni uvid u planove gospodarenja za gospodarske jedinice „KRNJAČA-GRADINA-SJEČA“ i „TRUPINSKI-PAŠIJANSKI GAJ“

Sukladno FSC standardu za certifikaciju šuma, Uprava šuma Podružnica Bjelovar obavještava sve zainteresirane strane da je izrađen prvi prijedlog uređajnih elaborata za gospodarske jedinice „Krnjača-Gradina-Sječa“ i „Trupinski-Pašijanski gaj“ koje se nalaze na području šumarija Garešnica i Veliki Grđevac. Javnom uvidu u spomenute elaborate moguće je pristupiti od 10. do 24. rujna 2012.godine, radnim danom od 10 do 12 sati u prostorijama Odjela za uređivanje šuma UŠP Bjelovar, Matošev trg 1 u Bjelovaru, te u prostorijama šumarija Garešnica i Veliki Grđevac.

Javno predstavljanje osnova gospodarenja  navedenih jedinica održat će se u ponedjeljak, 24. rujna 2012.godine u 13 sati u prostoru kino sale Šumarije Veliki Grđevac.

 


  

Javni uvid u plan gospodarenja za gospodarsku jedinicu „SUHOPOLJSKO-VIROVITIČKE NIZINSKE ŠUME“

Sukladno FSC standardu za certifikaciju šuma, Uprava šuma Podružnica Bjelovar obavještava sve zainteresirane strane da je izrađen prvi prijedlog uređajnog elaborata za gospodarsku jedinicu „Suhopoljsko-Virovitičke nizinske šume“ koja se nalazi na području šumarija Suhopolje i Virovitica. Javnom uvidu u spomenuti elaborat moguće je pristupiti od 10. do 26. rujna 2012.godine, radnim danom od 10 do 12 sati u prostorijama Odjela za uređivanje šuma UŠP Bjelovar, Matošev trg 1 u Bjelovaru, te u prostorijama šumarija Suhopolje i Virovitica.

Javno predstavljanje osnove gospodarenja  navedene jedinice održat će se u srijedu, 26. rujna  2012.godine u 13 sati u prostoru Šumarije Virovitica.

 


  

Javni uvid u plan gospodarenja za gospodarsku jedinicu „SUHOPOLJSKO-VIROVITIČKE NIZINSKE ŠUME“

Sukladno FSC standardu za certifikaciju šuma, Uprava šuma Podružnica Bjelovar obavještava sve zainteresirane strane da je izrađen prvi prijedlog uređajnog elaborata za gospodarsku jedinicu „Suhopoljsko-Virovitičke nizinske šume“ koja se nalazi na području šumarija Suhopolje i Virovitica. Javnom uvidu u spomenuti elaborat moguće je pristupiti od 10. do 26. rujna 2012.godine, radnim danom od 10 do 12 sati u prostorijama Odjela za uređivanje šuma UŠP Bjelovar, Matošev trg 1 u Bjelovaru, te u prostorijama šumarija Suhopolje i Virovitica.

Javno predstavljanje osnove gospodarenja  navedene jedinice održat će se u srijedu, 26. rujna  2012.godine u 13 sati u prostoru Šumarije Virovitica.

 


  

Obavijest o Javnom uvidu i prijedlogu Programa gospodarenja za Gospodarsku jedinicu „Varoški lug“

Sukladno FSC standardu za certifikaciju šuma, Uprava šuma Podružnica Bjelovar obavještava sve zainteresirane strane da je izrađen prvi prijedlog uređajnog elaborata za gospodarsku jedinicu „Varoški lug“ Šumarije koja se nalazi na području Šumarije Vrbovec. Javnom uvidu u spomenuti elaborat moguće je pristupiti od 10. do 25. rujna 2012.godine, radnim danom od 10 do 12 sati u prostorijama Odjela za uređivanje šuma UŠP Bjelovar, Matošev trg 1 u Bjelovaru, te u prostorijama Šumarije Vrbovec.

Javno predstavljanje Programa gospodarenja  navedene jedinice održat će se u utorak, 25. rujna  2012.godine u 10 sati u prostoru Općine Dubrava.

 


  

Obavijest o Javnom uvidu i prijedlogu Programa gospodarenja za Gospodarsku jedinicu „Pisaničke šume“ (šume šumoposjednika)

Uprava šuma Podružnica Bjelovar obavještava sve zainteresirane da su radovi na izradi Programa gospodarenja u šumama šumoposjednika za Gospodarsku jedinicu „Pisaničke šume“, na području šumarije Velika Pisanica pri kraju. Uvid u Program gospodarenja šuma šumoposjednika „Pisaničke šume“ moći će se izvršiti od 3. rujna do 18. rujna, 2012. godine u prostorijama šumarije Velika Pisanica, svakim radnim danom u vremenu od 8 do 14 sati.

Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Velika Pisanica na adresi Hrvatskih mučenika 148, Velika Pisanica, poštom na adresu UŠP Bjelovar, Matošev trg 1, 43000 Bjelovar ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Javna rasprava o odobrenju Programa gospodarenja šuma šumoposjednika za navedenu gospodarsku jedinicu održat će se u četvrtak, 20.09.2012. godine u 10:00 sati u Općinskoj vijećnici Općine Velika Pisanica, Trg hrvatskih branitelja 3, Velika Pisanica.


 

 

 Obavijest o Javnom uvidu i prijedlogu Programa gospodarenja za Gospodarsku jedinicu „Bilogorske šume“ (šume šumoposjednika)

Uprava šuma Podružnica Bjelovar obavještava sve zainteresirane da su radovi na izradi Programa gospodarenja u šumama šumoposjednika za Gospodarsku jedinicu „Bilogorske šume“, na području šumarije Bjelovar pri kraju. Uvid u Program gospodarenja šuma šumoposjednika „Bilogorske šume“ moći će se izvršiti od 3. rujna do 18. rujna, 2012. godine u prostorijama šumarije Bjelovar, svakim radnim danom u vremenu od 8 do 14 sati.

Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Bjelovar na adresi J. Haulika 23a, Bjelovar, poštom na adresu UŠP Bjelovar, Matošev trg 1, 43000 Bjelovar ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Javna rasprava o odobrenju Programa gospodarenja šuma šumoposjednika za navedenu gospodarsku jedinicu održat će se u srijedu, 19.09.2012. godine u 10:00 sati u vatrogasnom domu Babotok, Babotok 21.


 

Obavijest o Javnom uvidu i prijedlogu Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu "BRINJSKE ŠUME" (šume šumoposjednika) 

Pozivaju se zainteresirane strane na javni uvid Programa gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarsku jedinicu „Brinjske šume“ sa rokom važenja od 01.01.2012 do 31.12.2021. godine, koji će biti moguć svakim radnim danom od 03.09.2012. godine do 20.09.2012. godine u vremenu od 11 do 13 sati u prostorijama Šumarije Brinje, Trg Adm. J. V. Podkapelskog 4, Brinje.

Javna rasprava za gore navedeni Program gospodarenja će se održati 21.09.2012. godine u 12 sati u prostorijama Općine Brinje.

 


 

JAVNI UVID U OSNOVU GOSPODARENJA ZA GOSPODARSKU JEDINICU "ČAĐAVAČKI LUG – JELAS – ĐOL"

Uprava šuma podružnica Našice obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da je u tijeku izrada Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu "Čađavački lug – Jelas - Đol" na području šumarije Donji Miholjac.

Uvid u Osnove gospodarenja moći će se izvršiti od ponedjeljka 3. rujna do petka 14. rujna 2012. godine u prostorijama Odjela za uređivanje šuma UŠP Našice, svakim radnim danom u vremenu od 8 do 14 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u Odjelu za uređivanje šuma UŠP Našice na adresi Trg Isidora Kršnjavoga 2, 31500 Našice.

 


 

JAVNI UVID U PROGRAM GOSPODARENJA ŠUMAMA ŠUMOPOSJEDNIKA  ZA GOSPODARSKU JEDINICU "TRUMBETAŠ" (šume šumoposjednika)

Uprava šuma podružnica Našice obavještava sve zainteresirane, da je u tijeku izrada Programa za gospodarenje šumama šumoposjednika za gospodarsku jedinicu "Trumbetaš".

Uvid u Program gospodarenja moći će se izvršiti od ponedjeljka 3. rujna do petka 14. rujna 2012. godine u prostorijama Odjela za uređivanje šuma UŠP Našice, svakim radnim danom u vremenu od 8 do 14 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u Odjelu za uređivanje šuma UŠP Našice na adresi Trg Isidora Kršnjavoga 2, 31500 Našice.

 


 

Obavijest o Javnom uvidu i prijedlogu Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu "HARTIĆ" 

Sukladno FSC standardu certifikacije šuma „Hrvatske šume“ d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Split, Šumarija Šibenik poziva vas na Javni uvid i Javnu raspravu  prijedloga Revizije Programa gospodarenja za G.J.“Hartić“. Javni uvid traje od 20.08. do 31.08.2012. od 8 do 10 sati radnim danom u prostorijama Šumarije Šibenik, a javna rasprava će se održati 31. kolovoza (petak) 2012. godine s početkom u 9 sati u prostorijama Šumarije Šibenik, Bana Josipa Jelačića 1, 22000 Šibenik. Pisana očitovanja, prijedloge i primjedbe možete dostaviti Šumariji Šibenik do 20. kolovoza 2012. godine.

Gospodarska jedinica ''Hartić'' obuhvaća  površine šuma i šumskog zemljišta u k.o. Čista, k.o. Jezera, k.o. Murter-Betina, k.o. Pirovac, k.o Tribunj, k.o. Vodice, k.o. Zaton-Raslina i k.o. Tisno.

 


 

Obavijest o Javnom uvidu i prijedlogu Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu "KONAVLI" (šume šumoposjednika) 

Pozivaju se zainteresirane strane na javni uvid Programa gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarsku jedinicu Konavli sa rokom važenja od 01.01.2012 do 31.12.2021. godine, koji će biti moguć svakim radnim danom od 20.08.2012. godine do 05.09.2012. godine u vremenu od 10 do 12 sati u prostorijama Šumarije Dubrovnik, Miha Pracata 7/II, 20 000 Dubrovnik.

Javna rasprava za gore navedeni Program gospodarenja će se održati 05.09.2012. godine u 19 sati u Domu kulture Grud.

  


Obavijest o Javnom uvidu i prijedlogu Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Biskupija“

Sukladno FSC standardu certifikacije šuma „Hrvatske šume“ d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Split, Šumarija Knin pozivaju vas na Javni uvid i Javnu raspravu prijedloga Revizije Programa gospodarenja za G.J.“Biskupija“. Javni uvid traje od 27.08. do 07.09. 2012. god od 8 do 10 sati radnim danom u prostorijama Šumarije Knin, a javna rasprava će se održati  7. rujna (petak) 2012. godine s početkom u 9 sati u prostorijama Šumarije Knin, Kralja Tomislava 32, 22 300 Knin. Pisana očitovanja, prijedloge i primjedbe možete dostaviti Šumariji Knin do 7.rujna 2012. godine.

Gospodarska jedinica „Biskupija“ obuhvaća  površine šuma i šumskog zemljišta u k.o. Vrbnik, k.o. Polača, k.o. Ramljane, k.o. Turić, k.o. Zvjerinac, k.o. Riđane, k.o. Kninsko Polje, k.o. Orlić, k.o. Biskupija i k.o. Uzdolje.

 


 

Obavijest o Javnom uvidu i prijedlogu Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Orlovica“ i „Vrbnik“

Sukladno FSC standardu certifikacije šuma „Hrvatske šume“ d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Split, Šumarija Knin pozivaju vas na Javni uvid i Javnu raspravu  prijedloga Revizije Programa gospodarenja za G.J.“Orlovica“   i G.J.“Vrbnik“.Javni uvid traje od 03.09. do 14.09. 2012 god od 8 do 10 sati radnim danom u prostorijama Šumarije Knin, a javna rasprava će se održati 14. rujna (petak) 2012. godine s početkom u 9:00 sati u prostorijama Šumarije Knin, Kralja Tomislava 32, 22 300 Knin. Pisana očitovanja, prijedloge i primjedbe  možete dostaviti Šumariji Knin do 14. rujna 2012.godine.

Gospodarska jedinica „Orlovica“ obuhvaća  površine šuma i šumskog zemljišta u  k.o. Strmica i k.o.Plavno. Gospodarska jedinica „Vrbnik“ obuhvaća  površine šuma i šumskog zemljišta u  k.o. Vrbnik, k.o. Ramljane, k.o. Zvjerinac i k.o. Uzdolje.


 

Obavijest o Javnom uvidu i prijedlogu Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu "Radonić - Kremenovo"

Uprava šuma Podružnica Split obavještava sve zainteresirane (sukladno FSC-standardu certifikacije šuma)  da je u tijeku Revizija Programa  gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Radonić - Kremenovo“ na području Šumarije Drniš.

Uvid u prijedlog Programa gospodarenja, s važnošću od 1. siječnja 2012. do 31. prosinca 2021. godine, može se obaviti od 02.08. do 16.08.2012. god. u vremenu od 9 do 12 sati u prostorijama Šumarije Drniš u Drnišu, 142. brigade 37 .

Pisana očitovanja, prijedloge i primjedbe za prijedlog Programa gospodarenja mogu se dostaviti u Šumariju Drniš  zaključno s 16.08.2012. god.

Javno predstavljanje i rasprava će se održati  16. kolovoza  2012. god. s početkom u 9:00 sati za  prijedlog Programa  gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Radonić - Kremenovo“ u prostoriji Šumarije Drniš, 142. brigade 37.

 


 

Obavijest o Javnom uvidu i prijedlogu Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu "HVAR - STARI GRAD" ume šumoposjednika)

HŠ d.o.o. Zg, UŠPSplit, Šumarija Hvar obavještava sve šumoposjednike Grada Starog Grada i Grada Hvara i ostale zainteresirane  da mogu obaviti javni uvid u  prijedlog Programa gospodarenja šuma šumoposjednika  za g.j. „Hvar- Stari Grad“, u periodu od 13. 08.2012.do 03.09.2012.,  svakim radnim danom, u vremenu od 9 do 12 sati, u prostorijama Šumarije Hvar u Jelsi, predjel Lučica.

Pisana očitovanja, prijedloge i primjedbe možete dostaviti u Šumariju Hvar do 03. 09.2012. na adresu: Šumarija Hvar, Lučica 810, 21465 Jelsa, ili e-mal: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Javna rasprava na prijedlog Programa gospodarenja šuma šumoposjednika za g.j. „Hvar-Stari Grad“ održati će se u prostorijama Gradske čitaonice u Gradu Starog Grada, 03.09.2012. u 10:30 do 13:30 sati.

 


 

Obavijest o Javnom uvidu i prijedlogu Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu "VEPRINAČKE ŠUME"

Uprava šuma Podružnica Buzet obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da su pri kraju radovi na izradi Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Veprinačke šume“, s važnošću od 2012.do 2021. godine, na području šumarije Opatija - Matulji.

Uvid u Program gospodarenja ovom gospodarskom jedinicom   moći će se izvršiti od 12. do 26. srpnja 2012. u prostorijama šumarije Opatija - Matulji, svakim radnim danom u vremenu od 7 do 15 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Opatija-Matulji na adresu: Kružni put 3, 52211 Matulji, a poštom na adresu: UŠP Buzet – Naselje Goričica 2, 52420 Buzet.


 

Obavijest o Javnom uvidu i prijedlogu Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu "KUNJEVCI"

„Hrvatske šume“ d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Vinkovci, šumarija Vinkovci obavještava sve zainteresirane građane, udruge i ustanove da mogu pogledati prijedlog Osnove gospodarenja za G.J. KUNJEVCI radnim danom u vremenu od 3. do 10. srpnja 2012. od 8 do 14 sati u prostorijama Uprave šuma Podružnica Vinkovci, Odjel za uređivanje šuma, Trg bana J.Šokčevića 20, Vinkovci. Pisana očitovanja, prijedloge i primjedbe mogu se dostaviti do 10. srpnja 2012.godine, na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Javna rasprava na prijedlog Osnove gospodarenja za G.J. "KUNJEVCI" održat će se 10. srpnja (utorak) 2012.godine s početkom u 9 sati u prostorijama šumarije Vinkovci - lovačka kuća u G.J. Kunjevci (Stari Kunjevci).

 


 

Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu „Kutinske prigorske šume“

Uprava šuma Podružnica Zagreb obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da su radovi na izradi Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Kutinske prigorske šume“, s važnošću od 2012. – 2021. godine, na području šumarije Kutina pri kraju. Uvid u Osnovu gospodarenja gospodarskom jedinicom „Kutinske prigorske šume “moći će se izvršiti od 02. do 20. srpnja 2012. godine u prostorijama šumarije Kutina, svakim radnim danom u vremenu od 7 do 15 sati.

Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Kutina na adresi A. G. Matoša 40, 44320 Kutina, poštom na adresu UŠP Zagreb - Nazorova 7, 10 000 Zagreb, ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 


 

Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu „Sv. Helena - Obreška“ (šume šumoposjednika)

Uprava šuma Podružnica Zagreb obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da su radovi na izradi Programa gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarsku jedinicu „Sv. Helena - Obreška“ na području šumarija Dugo Selo i Novoselec pri kraju. Uvid u Program gospodarenja gospodarskom jedinicom „Sv. Helena - Obreška“ moći će se izvršiti od 02. do 20. srpnja 2012. godine u prostorijama šumarija Dugo Selo i Novoselec, svakim radnim danom od 7 do 15 sati.

Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Dugo Selo na adresi A. Mihanovića 3, 10370 Dugo Selo, u šumariji Novoselec na adresi Kolodvorska 27, 10315 Novoselec, UŠP Zagreb - Nazorova 7, 10 000 Zagreb, ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 


 

Javni uvid za gospodarsku jedinicu „DONJE MEĐIMURJE“

Sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, Uprava šuma Podružnica Koprivnica, Šumarija Čakovec obavještava sve zainteresirane da je u tijeku postupak redovne revizije Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Donje Međimurje“. Osnova se izrađuje za razdoblje od 10 godina (01.01.2012. - 31.12.2021.). Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu uređajni zapisnik i karte, za navedenu gospodarsku jedinicu, dobiti na uvid u prostorijama Šumarije Čakovec (dr. Ante Starčevića 57), od 02. do 13. srpnja 2012. godine, radnim danom u vremenu od 8:00 do 14:00 sati.

Javna rasprava održat će se u ponedjeljak, 16. srpnja 2012. godine u 10 sati u prostorijama Šumarije Čakovec.

 


 

Javni uvid za gospodarsku jedinicu "SJEVERNI DILJ PLETERNIČKI"

Sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, Uprava šuma Podružnica Požega obavještava sve zainteresirane da je u tijeku postupak donošenja uređajnog elaborata za gospodarsku jedinicu “Sjeverni Dilj pleternički”, na području šumarije Pleternica, Grada Pleternice i općine Čaglin. Svim zainteresiranim građanima, udrugama i ustanovama dajemo na uvid uređajni zapisnik i kartografski materijal za navedenu gospodarsku jedinicu u prostorijama Odjela za uređivanje šuma UŠP Požega, od 18. lipnja do 6. srpnja 2012., od 7 do 15 sati.

Prezentacija i javna rasprava održat će se 10. srpnja 2012. u prostorijama šumarije Pleternica, s početkom u 13 sati. Bit će razmotreni svi korisni prijedlozi koji nisu u suprotnosti sa ciljevima gospodarenja, zakonima i ostalim propisima.

 


 

Poziv na javni uvid i raspravu za gospodarsku jedinicu "Ćorkovača-Karlice"

Uprava šuma Podružnica Sisak obavještava sve zainteresirane, da je izrađen elaborat Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu "Ćorkovača-Karlice", Šumarije Rujevac za period od 01.01.2012. do 31.12.2021. Uvid se može izvršiti od 06.06.2012. do 20.06.2012. godine, u Šumariji Rujevac i Upravi šuma Podružnici Sisak u Sisku, Odjel za uređivanje šuma, J. Runjanina 12, radnim danom u vremenu od 7 do 15 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida.

Javna rasprava će se održati 21. lipnja 2011. u 11.00 sati u zgradi Šumarije Rujevac.

 


 

Poziv na javni uvid i raspravu za gospodarsku jedinicu "Zrinska brda"

Uprava šuma Podružnica Sisak obavještava sve zainteresirane, da je izrađen elaborat Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu "Zrinska brda", Šumarije Dvor za period od 01.01.2012. do 31.12.2021. Uvid se može izvršiti od 06.06.2012. do 20.06.2012. godine, u Šumariji Dvor i Upravi šuma Podružnici Sisak u Sisku, Odjel za uređivanje šuma, J. Runjanina 12, radnim danom u vremenu od 7 do 15 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida.

Javna rasprava će se održati 21. lipnja 2011. u 10.00 sati u zgradi Šumarije Dvor.

 


 

Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu „Marča“

Uprava šuma Podružnica Zagreb obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da su radovi na izradi Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Marča“, s važnošću od 2012. – 2021., na području šumarije Novoselec pri kraju. Uvid u Osnovu gospodarenja gospodarskom jedinicom „Marča“moći će se izvršiti od 12. do 29. lipnja 2012. godine u prostorijama šumarije Novoselec, svakim radnim danom u vremenu od 7 do 15 sati.

Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Novoselec na adresi Kolodvorska 27, 10315 Novoselec, poštom na adresu UŠP Zagreb - Nazorova 7, 10 000 Zagreb, ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 


 

Javni uvid za Gospodarske jedinice „Istočni Resnik“, „Smrdljivac - Kom“, „Jadovno - Jazbine“ i „Orlovača“

Uprava šuma Podružnica Gospić obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da su u fazi izrade uređajni elaborati za gospodarske jedinice „Istočni Resnik“ i „Smrdljivac - Kom“ kojima gospodari Šumarija Gračac, „Jadovno - Jazbine“ kojom gospodari Šumarija Gospić i „Orlovača“ kojom gospodari Šumarija Udbina.

Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog uređajnih elaborata za navedene gospodarske jedinice pogledati u Odjelu za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnica Gospić, Budačka 23 u razdoblju od 11.06.2012. do 16.07.2012. godine, radnim danom od 7 do 15 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida.

 


 

Poziv na javnu raspravu za gospodarsku jedinicu "Blaškovec - Trnjanec" (šume šumoposjednika)

Uprava šuma Podružnica Zagreb, Šumarija Dugo Selo, poziva Vas na javnu raspravu vezanu za odobrenje Programa gospodarenja šumama šumoposjednika za područje gospodarske jedinice “Blaškovec - Trnjanec”, s važnošću od 2011. do 2020. godine.

Rasprava će se održati u petak, 15. lipnja, 2012. godine u dvorani Društvenog doma Blaškovec, na adresi Blaškovečka 28, 10382 Donja Zelina, s početkom u 10.00 sati. Prezentaciju svih terenskih i uredskih radova vezanih uz odobrenje navedenog Programa gospodarenja šumama šumoposjednika održat će Ivana Žagar, dipl.ing.šum. iz Uprave šuma Podružnice Zagreb.

 


 

Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu "Blaškovec - Trnjanec" (šume šumoposjednika)

Uprava šuma Podružnica Zagreb obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da su radovi na izradi Programa gospodarenja privatnim šumama za gospodarsku jedinicu „Blaškovec - Trnjanec“ na području šumarije Dugo Selo, pri kraju. Uvid u Program gospodarenja gospodarskom jedinicom „Blaškovec - Trnjanec“ moći će se izvršiti od 1. do 15. lipnja, 2012. godine u prostorijama šumarije Dugo Selo, svakim radnim danom u vremenu od 7 do 15 sati.

Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Dugo Selo na adresi A. Mihanovića 3, 10370 Dugo Selo, poštom na adresu UŠP Zagreb - Nazorova 7, 10 000 Zagreb, ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 


 

 

Obavijest o javnom uvidu za gospodarsku jedinicu "Jamaričko brdo"

Uprava šuma Podružnica Zagreb obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da su radovi na izradi Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Jamaričko brdo“, s važnošću od 2012. – 2021., na području šumarije Lipovljani pri kraju. Uvid u Osnovu gospodarenja gospodarskom jedinicom „Jamaričko brdo“ moći će se izvršiti od 1. lipnja do 15. lipnja 2012. godine, u prostorijama šumarije Lipovljani, svakim radnim danom u vremenu od 7 do 15 sati.

Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Lipovljani na adresi Trga hrvatskih branitelja 5, 44322 Lipovljani, poštom na adresu UŠP Zagreb - Nazorova 7, 10 000 Zagreb, ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..


 

Obavijest o Javnom uvidu i prijedlogu Osnove gospodarenja za gospodarske jedinice TOPOLOVAC i DUBOVICA Šumarije Lipovac

„Hrvatske šume“ d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Vinkovci, Šumarija Lipovac obavještava sve zainteresirane građane, udruge i ustanove da mogu pogledati prijedlog Osnove gospodarenja za g.j. TOPOLOVAC i DUBOVICA u vremenu od 18. svibnja do 25. svibnja 2012. od 8:00 do 14:00 sati u prostorijama Uprave šuma Podružnica Vinkovci, Odjel za uređivanje šuma, Trg bana J.Šokčevića 20, Vinkovci. Pisana očitovanja, prijedloge i primjedbe mogu se dostaviti do 25. svibnja 2012.godine, na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Javna rasprava na prijedlog Osnove gospodarenja za g.j. TOPOLOVAC i DUBOVICA održat će se 25. svibnja (petak) 2012. godine s početkom u 11.00 sati u prostorijama Šumarije Lipovac, Matije Gupca 5, Lipovac.


 

Obavijest o Javnom uvidu i prijedlogu Osnove gospodarenja za G.J. ILOČKE ŠUME

„Hrvatske šume“ d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Vinkovci, Šumarija Ilok obavještava sve zainteresirane građane, udruge i ustanove da mogu pogledati prijedlog Osnove gospodarenja za g.j. ILOČKE ŠUME radnim danom u vremenu od 14. svibnja do 21. svibnja 2012. od 8:00 do 14:00 sati u prostorijama Uprave šuma Podružnica Vinkovci, Odjel za uređivanje šuma, Trg bana J.Šokčevića 20, Vinkovci. Pisana očitovanja, prijedloge i primjedbe može se dostaviti do 21. svibnja 2012.godine, na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Javna rasprava na prijedlog Programa gospodarenja za g.j. ILOČKE ŠUME će se održati 22. svibnja (utorak) 2012.godine s početkom u 11.00 sati u prostorijama Šumarije Ilok, J. Benešića 51, Ilok.

 


 

Obavijest o Javnom uvidu i prijedlogu Programa gospodarenja za G.J. "BOSILJEVO-PRIBANJCI" (šume šumoposjednika)

Uprava šuma Podružnica KARLOVAC obavještava sve zainteresirane da je izrađen uređajni elaborat za gospodarsku jedinicu „BOSILJEVO-PRIBANJCI“. Svi zainteresirani šumoposjednici, građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Programa za navedenu gospodarsku jedinicu šuma šumoposjednika pogledati u ŠUMARIJI DUGA RESA, na adresi Jozefinska cesta 64 u razdoblju od 17.05. do 31.05. 2012. godine, radnim danom od 12 – 14 sati. Javna rasprava održat će se dana 31.05. 2012. godine u ŠUMARIJI DUGA RESA u vremenu od 10,00 do 12,00 sati.

Primjedbe i prijedloge u pisanom obliku mogu se dati za vrijeme trajanja Javnog uvida. U gospodarsku jedinicu uključene su K.O. Bosiljevo - Pribanjci; K.O. Hrsina.

 


 

Javna rasprava za G.J. "SKRADSKA GORA"

Hrvatske šume Uprava šuma Podružnica Karlovac, daje na uvid i poziva na javnu raspravu o prijedlogu Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Skradsku goru“ kojom gospodari Šumarija Krnjak. Konzultiranjem javnosti, zainteresiranih strana, kao bitnim elementom FSC certifikacije šuma, želimo integrirati šumarstvo u društvenu okolinu te omogućiti vanjski utjecaj na pitanja gospodarenja šumama.

Uvid u prijedlog elaborata Osnove gospodarenja, s važnošću u gospodarskom polurazdoblju od 01. siječnja 2012. – 31. prosinca 2021. godine može se obaviti u Šumariji Krnjak, Krnjak bb, od 16. svibnja - 30. svibnja 2012. godine, od 9.00 do 12.00 sati. Javna rasprava održati će se u Šumariji Krnjak 30. svibnja 2012. godine od 10.00 do 12.00 sati.

 


 

Javna rasprava za G.J. "PERJASIČKA KOSA"

Hrvatske šume Uprava šuma Podružnica Karlovac, daje na uvid i poziva na javnu raspravu o prijedlogu Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Perjasička kosa“ kojom gospodari Šumarija Duga Resa. Konzultiranjem javnosti, zainteresiranih strana, kao bitnim elementom FSC certifikacije šuma, želimo integrirati šumarstvo u društvenu okolinu te omogućiti vanjski utjecaj na pitanja gospodarenja šumama.

Uvid u prijedlog elaborata Osnove gospodarenja, s važnošću u gospodarskom polurazdoblju od 01. siječnja 2012. – 31. prosinca 2021. godine može se obaviti u Šumariji Duga Resa, Jozefinska cesta 64, od 15. svibnja - 29. svibnja 2012. godine, od 9.00 do 12.00 sati. Javna rasprava održati će se u Šumariji Duga Resa 29. svibnja 2012. godine od 10.00 do 12.00 sati.

 


 

Javni uvid za G.J. "SUNGERSKI LUG" I "KOBILJAK-BITORAJ"

Uprava šuma podružnica Delnice obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC standardu certifikacije šuma, da su u tijeku izrade elaborata Osnova gospodarenja za GJ „Sungerski lug“ kojom gospodari šumarija Mrkopalj i „Kobiljak-Bitoraj“ šumarije Fužine. Osnovom gospodarenja propisano je gospodarenje šumama na spomenutom području (utvrđena je drvna zaliha i prirast,propisana sječiva masa,šumsko uzgojni radovi,izgradnja cesta,gospodarenje s divljači,korištenje nedrvnih proizvoda).

Uvid u prijedlog elaborata Osnove gospodarenja za GJ „Sungerski lug“ i „Kobiljak-Bitoraj“ moći će se obaviti u Odjelu za uređivanje šuma Delnice od 7. svibnja do 1. lipnja 2012. od 8 do 12 sati (radnim danom).

Javna prezentacija i rasprava za GJ „Kobiljak-Bitoraj“ održat će se u 11. svibnja 2012. od 10 do 12 sati u prostorijama šumarije Fužine,a za GJ „Sungerski lug“ 14. svibnja od 10 do 12 sati u prostorijama šumarije Mrkopalj. Primjedbe i prijedlozi na navedene elaborate mogu se u pisanom obliku dostaviti na Odjel za uređivanje šuma Delnice, Supilova 32, 51300 Delnice.

 


 

Javni uvid u Program gospodarenja za G.J. "Šibenik"

Hrvatske šume, d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Split, Šumarija Vrgorac obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma da je u fazi odobravanja Program gospodarenja za gospodarsku jedinicu "Šibenik".

Program je izrađen za razdoblje od 10 godina (01.01.2011. - 31.12.2020.).

Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu Program gospodarenja pogledati u prostorijama Šumarije Vrgorac, Škulja b.b. 21276 Vrgorac, od 07. do 18. svibnja 2012. godine, u vremenu od 8:00 do 12:00 sati, radnim danom.

Javna rasprava održat će se u petak, 18. svibnja 2012. godine u 11 sati u prostorijama Šumarije Vrgorac. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Vrgorac.

 


 

Obavijest o Javnom uvidu i prijedlogu Programa gospodarenja za Gospodarsku jedinicu „Garešničke šume“ (šume šumoposjednika)

Uprava šuma Podružnica Bjelovar obavještava sve zainteresirane da su radovi na izradi Programa gospodarenja u šumama šumoposjednika za Gospodarsku jedinicu „Garešničke šume“, na području šumarije Garešnica pri kraju. Uvid u Program gospodarenja šuma šumoposjednika „Garešničke šume“ moći će se izvršiti od 14. svibnja do 29. svibnja, 2012. godine u prostorijama šumarije Garešnica, svakim radnim danom u vremenu od 8 do 14 sati.

Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Garešnica na adresi P. Svačića 1, 43280 Garešnica, poštom na adresu UŠP Bjelovar, Matošev trg 1, 43000 Bjelovar ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Javna rasprava o odobrenju Programa gospodarenja šuma šumoposjednika za navedenu gospodarsku jedinicu održat će se u srijedu, 30.05.2012. godine u maloj sali Hrvatskog doma Garešnica, Vladimira Nazora 1, Garešnica, s početkom u 10:00 sati.

 


 

Javna rasprava za gospodarsku jedinicu „Lukinić – Pokupska brda“

Uprava šuma Podružnica Zagreb obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da su radovi na izradi Programa gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarsku jedinicu „Lukinić – Pokupska brda“ na području UŠP Karlovac (šumarija Pisarovina, k.o. Lučelnica) i UŠP Sisak (šumarija Pokupsko, k.o. Lukinić brdo, Auguštanovec, Lijevi Štefanki) pri kraju. Uvid u navedeni Program gospodarenja moći će se izvršiti od 14. - 31. svibnja, 2012. godine u prostorijama šumarija Pisarovina i Pokupsko, svakim radnim danom u vremenu od 7.00 do 15.00 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Pisarovina na adresi Trg Stjepana Radića 1, Karlovac, u šumariji Pokupsko na adresi Pokupsko bb, Pokupsko, poštom na adresu UŠP Zagreb - Nazorova 7, 10 000 Zagreb, ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Javna rasprava o odobrenju Programa gospodarenja održat će se dana 31.05.2012. godine u prostorijama šumarije Pokupsko, na adresi Pokupsko bb, s početkom u 10.00 sati.

 


 

Javna rasprava za gospodarsku jedinicu "Plešivicu"

Hrvatske šume Uprava šuma Podružnica Karlovac, daje na uvid i poziva na javnu raspravu o prijedlogu Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Plešivica“ kojom gospodari Šumarija Jastrebarsko. Konzultiranjem javnosti, zainteresiranih strana, kao bitnim elementom FSC certifikacije šuma, želimo integrirati šumarstvo u društvenu okolinu te omogućiti vanjski utjecaj na pitanja gospodarenja šumama.

Uvid u prijedlog elaborata Osnove gospodarenja, s važnošću u gospodarskom polurazdoblju od 01. siječnja 2012. – 31. prosinca 2021. godine može se obaviti u Šumariji Jastrebarsko, I.B. Mažuranić 2, od 11. travnja - 25. travnja 2012. godine, od 9.00 do 12.00 sati. Javna rasprava održati će se u Šumariji Jastrebarsko 25. travanj 2012. godine od 10.00 do 12.00 sati.

 


 

Obavijest o Javnom uvidu za gospodarsku jedinicu „Gornji Macelj – Jesenje“ (šume šumoposjednika)

Uprava šuma Podružnica Zagreb obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da su radovi na izradi Programa gospodarenja šumama šumoposjednika za gospodarsku jedinicu „Gornji Macelj – Jesenje“, s važnošću od 2011.-2020., na području šumarije Krapina pri kraju. Uvid u Program gospodarenja šumama šumoposjednika za „Gornji Macelj – Jesenje“ moći će se izvršiti od 23. ožujka do 12. travnja, 2012. godine u prostorijama šumarije Krapina, svakim radnim danom u vremenu od 7 do 15 sati.

Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Krapina na adresi Gajeva 37, 49000 Krapina, poštom na adresu UŠP Zagreb - Nazorova 7, 10 000 Zagreb, ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Javna rasprava o odobrenju Programa gospodarenja šumama šumoposjednika za navedenu gospodarsku jedinicu održat će se u četvrtak, 12.04.2012. godine u dvorani općine Jesenje, Gornje Jesenje br. 103, s početkom u 16.00 sati.

 


 

Obavijest o Javnom uvidu i prijedlogu Programa gospodarenja za Gospodarsku jedinicu „KRNJAČKE ŠUME“ (šume šumoposjednika)

Uprava šuma Podružnica KARLOVAC obavještava sve zainteresirane da je izrađen uređajni elaborat za gospodarsku jedinicu „KRNJAČKE ŠUME“ Svi zainteresirani šumoposjednici, građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Programa za navedenu gospodarsku jedinicu šuma šumoposjednika pogledati u ŠUMARIJI KRNJAK, na adresi Krnjak 6, u razdoblju od 29.03. do 12.04. 2012. godine, radnim danom od 8 – 14 sati.

Javna rasprava održat će se dana 12.04. 2012. godine u Šumariji Krnjak od 10 do 12 sati.

Primjedbe i prijedloge u pisanom obliku mogu se dati za vrijeme trajanja Javnog uvida.

U gospodarsku jedinicu uključene su K.O. Budačka Rijeka, K.O. Burić Selo, K.O. Donji Budački, K.O. Donji Skrad, K.O. Gornji Budački, K.O. Gornji Skrad, K.O. Kolarić, K.O. Kosijersko selo, K.O. Krnjak, K.O. Kuplensko, K.O. Poljana Vojnićka, K.O. Velika Crkvina, K.O. Zagorja, K.O. Zimić

 


 

Javni uvid za gospodarsku jedinicu „Strahinjčica - Trnovec“

Uprava šuma Podružnica Zagreb obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da su radovi na izradi Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Strahinjčica - Trnovec“ na području šumarije Krapina pri kraju. Uvid u Osnovu gospodarenja gospodarskom jedinicom „Strahinjčica - Trnovec“ moći će se izvršiti od 19. ožujka do 30. ožujka 2012. godine u prostorijama šumarije Krapina, svakim radnim danom u vremenu od 7.00 do 15.00 sati.

Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Krapina na adresi Ljudevita Gaja 37, 49000 Krapina, poštom na adresu UŠP Zagreb - Nazorova 7, 10 000 Zagreb, ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 


 

Javna rasprava za G.J. Mašvina i G.J. Kremenita glavica

Hrvatske šume Uprava šuma Podružnica Karlovac, daje na uvid i poziva na javnu raspravu o prijedlogu Osnove gospodarenja za gospodarske jedinice „Mašvina“ i „Kremenita glavica“ kojom gospodari Šumarija Slunj. Konzultiranjem javnosti, zainteresiranih strana, kao bitnim elementom FSC certifikacije šuma, želimo integrirati šumarstvo u društvenu okolinu te omogućiti vanjski utjecaj na pitanja gospodarenja šumama.

Uvid u prijedlog elaborata Osnove gospodarenja, s važnošću u gospodarskom polurazdoblju od 01. siječnja 2012. – 31. prosinca 2021. godine može se obaviti u Šumariji Slunj, Stara cesta 4, od 14. ožujka - 28. ožujka 2012. godine, od 9.00 do 12.00 sati. Javna rasprava održati će se u Šumariji Slunj 28. ožujka 2012. godine s početkom u od 9.00 do 12.00 sati.

 


 

Obavijest o Javnom uvidu i prijedlogu Osnove gospodarenja šumama za Gospodarsku jedinicu „Surdup“

„Hrvatske šume“ d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Split, Šumarija Knin obavještava sve zainteresirane građane, udruge i ustanove da mogu pogledati prijedlog Programa gospodarenja za G.J.“Surdup“ radnim danom u vremenu od 13. ožujka do 27. ožujka 2012. od 8:00 do 12:00 sati u prostorijama Šumarije Knin, a pisana očitovanja, prijedloge i primjedbe možetu dostaviti Šumariji Knin do 27.ožujka 2012.godine.

Javna rasprava na prijedlog Programa gospodarenja za G.J.“Surdup“ će se održati 27. ožujka (utorak) 2012.godine s početkom u 10.00 sati u prostorijama Šumarije Knin, Kralja Tomislava 32, Knin.

 


 

Obavijest o Javnom uvidu i prijedlogu Osnove gospodarenja šumama za Gospodarsku jedinicu „Zlatarske prigorske šume“

Uprava šuma Podružnica Zagreb obavještava sve zainteresirane da je izrađen uređajni elaborat za gospodarsku jedinicu „Zlatarske prigorske šume“, sa važnošću od 2012. – 2021. godine. Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Osnove gospodarenja za navedenu gospodarsku jedinicu pogledati u ŠUMARIJI ZLATAR, na adresi Zagrebačka 6, 49250 Zlatar, u razdoblju od 13.03. do 23.03. 2012. godine, radnim danom od 7 – 15 sati.

Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Zlatar na adresi Zagrebačka 6, 49250 Zlatar, poštom na adresu UŠP Zagreb - Nazorova 7, 10 000 Zagreb, ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 


 

Obavijest o Javnom uvidu i prijedlogu Programa gospodarenja za šume šumoposjednika za Gospodarsku jedinicu „VIVODINA“

 

Uprava šuma Podružnica KARLOVAC obavještava sve zainteresirane da je izrađen uređajni elaborat za gospodarsku jedinicu „VIVODINA“ Svi zainteresirani šumoposjednici, građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Programa za navedenu gospodarsku jedinicu šuma šumoposjednika pogledati u ŠUMARIJI KRAŠIĆ, na adresi Krašić bb u razdoblju od 23.02. do 8.03. 2012. godine, radnim danom od 12 – 14 sati. Javna rasprava održat će se dana 8.03. 2012. godine u VJEČNICI OPĆINE KRAŠIĆ s vremenom od 18,30 do 20 sati.

Primjedbe i prijedloge u pisanom obliku mogu se dati za vrijeme trajanja Javnog uvida.

U gospodarsku jedinicu uključene su K.O. Dvorište Vivodinsko; K.O. Vivodina

 


 

Obavijest o Javnom uvidu i prijedlogu Programa gospodarenja za šume šumoposjednika za Gospodarsku jedinicu „MAHOVLJIĆ – PREKRIŽJE“

Uprava šuma Podružnica KARLOVAC obavještava sve zainteresirane da je izrađen uređajni elaborat za gospodarsku jedinicu „MAHOVLJIĆ – PREKRIŽJE“ Svi zainteresirani šumoposjednici, građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Programa za navedenu gospodarsku jedinicu šuma šumoposjednika pogledati u ŠUMARIJI KRAŠIĆ, na adresi Krašić bb u razdoblju od 23.02. do 8.03. 2012. godine, radnim danom od 12 – 14 sati. Javna rasprava održat će se dana 8.03. 2012. godine u VJEČNICI OPĆINE KRAŠIĆ s vremenom od 18,30 do 20 sati.

Primjedbe i prijedloge u pisanom obliku mogu se dati za vrijeme trajanja Javnog uvida.

U gospodarsku jedinicu uključene su K.O. Mahovljić ; K.O. Prekrižje

 


 

Obavijest o Javnom uvidu i prijedlogu Programa gospodarenja za šume šumoposjednika za Gospodarsku jedinicu „KRAŠIĆ – DOMAGOVIĆ“

Uprava šuma Podružnica KARLOVAC obavještava sve zainteresirane da je izrađen uređajni elaborat za gospodarsku jedinicu „KRAŠIĆ – DOMAGOVIĆ“. Svi zainteresirani šumoposjednici, građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Programa za navedenu gospodarsku jedinicu šuma šumoposjednika pogledati u ŠUMARIJI KRAŠIĆ, na adresi Krašić bb u razdoblju od 23.02. do 8.03. 2012. godine, radnim danom od 12 – 14 sati.

Javna rasprava održat će se dana 8.03. 2012. godine u VJEČNICI OPĆINE KRAŠIĆ s vremenom od 18,30 do 20 sati. Primjedbe i prijedloge u pisanom obliku mogu se dati za vrijeme trajanja Javnog uvida. U gospodarsku jedinicu uključene su K.O. Brlenić ; K.O. Cvetković; K.O. Čeglje; K.O. Domagović; K.O. Gornja Kupčina; K.O. Mirkopolje: Krašić II.

 


 

Javni uvid za Gospodarsku jedinicu „SKRAD-RUDAČ“

Uprava šuma podružnica Delnice obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC standardu certifikacije šuma, da je u tijeku izrada elaborata Osnova gospodarenja za GJ „Skrad-Rudač“ kojom gospodari šumarija Skrad. Osnovom gospodarenja propisano je gospodarenje šumama na spomenutom području (utvrđena je drvna zaliha i prirast,propisana sječiva masa,šumsko uzgojni radovi,izgradnja cesta,gospodarenje s divljači,korištenje nedrvnih proizvoda).

Uvid u prijedlog elaborata Osnove gospodarenja za GJ „Skrad-Rudač“ moći će se obaviti u Odjelu za uređivanje šuma Delnice od 24. veljače do 9. ožujka 2012. od 8 do 12 sati (radnim danom).

Javna prezentacija i rasprava održat će se u 2. ožujka 2012. od 10 do 12 sati u prostorijama šumarije Skrad. Primjedbe i prijedlozi na navedeni elaborat mogu se u pisanom obliku dostaviti na Odjel za uređivanje šuma Delnice, Supilova 32, 51300 Delnice.

 


 

Obavijest o Javnom uvidu u prijedlog Programa gospodarenja za Gospodarsku jedinicu „Pleterničke šume“ (šume šumoposjednika)

Uprava šuma Podružnica Požega obavještava sve zainteresirane da je izrađen uređajni elaborat za gospodarsku jedinicu „Pleterničke šume“.

Svi zainteresirani šumoposjednici, posjednici poljoprivrednog zemljišta, građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Programa gospodarenja za navedenu gospodarsku jedinicu šuma šumoposjednika pogledati u Šumariji Pleternica na adresi Vinogradska 1, Pleternica u razdoblju od 20.2.2012. do 8.3.2012. godine, radnim danom od 8 do 14 sati.

Javna rasprava održat će se dana 9.3.2012. godine u gradskoj vijećnici grada Pleternice s početkom u 10 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se dati za vrijeme trajanja Javnog uvida.

 


 

 

Obavijest o Javnom uvidu za Gospodarskujedinicu „Crni lazi“

Uprava šuma podružnica Delnice obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC standardu certifikacije šuma, da je u tijeku izrada elaborata Osnova gospodarenja za GJ „Crni lazi“ kojom gospodari šumarija Tršće. Osnovom gospodarenja propisano je gospodarenje šumama na spomenutom području (utvrđena je drvna zaliha i prirast,propisana sječiva masa,šumsko uzgojni radovi,izgradnja cesta,gospodarenje s divljači,korištenje nedrvnih proizvoda).

Uvid u prijedlog elaborata Osnove gospodarenja za GJ „Crni lazi“ moći će se obaviti u Odjelu za uređivanje šuma Delnice od 28. siječnja do 10. veljače 2012. od 8 do 12 sati (radnim danom).

Javna prezentacija i rasprava održat će se u petak 3. veljače 2012. od 10 do 12 sati u prostorijama šumarije Tršće. Primjedbe i prijedloge na navedeni elaborat možete u pisanom obliku dostaviti na Odjel za uređivanje šuma Delnice, Supilova 32, 51300 Delnice.


 

Obavijest o Javnom uvidu za Gospodarsku jedinicu „Visoka“

 

Uvid u prijedlog elaborata za Program gospodarenja za gospodarske jedinice: „Visoka“, može se obaviti od 19.01. do 30.01.2012. god., u vremenu od 8 do 12 sati u Šumariji Sinj.

Javno predstavljanje Programa i rasprava održati će se 30. siječnja 2012. god. s početkom u 10 sati, u Šumariji Sinj.

Pisana očitovanja, prijedloge i primjedbe mogu se dostaviti u Šumariju Sinj do 30.01.2012. god.

 


 

Javni uvid za G.J. „ Zavižan“ i G.J. „Štokić Duliba“

Uprava šuma Podružnica Senj obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da je u fazi izrade uređajni elaborat za gospodarske jedinice „ ZAVIŽAN „ i „ŠTOKIĆ DULIBA“ kojom gospodari šumarija Krasno. Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Programa za navedene gospodarske jedinice pogledati u Odjelu za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnica Senj, Nikole Suzana 25 u razdoblju od 16.01. – 27.01.2012. godine, radnim danom od 07 – 15 sati.

Javna prezentacija i rasprava održat će se u četvrtak 26.01.2012. godine u prostorijama Uprave šuma Senj u 9 sati .


 

Javni uvid za Gospodarsku jedinicu „Čiovo - Drvenik“ (šume šumoposjednika)

Obavijest o Javnom uvidu u prijedlog Programa gospodarenja za šume šumoposjednika za Gospodarsku jedinicu „Čiovo - Drvenik“.

Uprava šuma Podružnica Split obavještava sve zainteresirane da je izrađen Uređajni elaborat za Gospodarsku jedinicu „Čiovo - Drvenik“. Svi zainteresirani šumoposjednici, građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Programa za navedenu Gospodarsku jedinicu šuma šumoposjednika pogledati u Šumariji Split na adresi Kralja Zvonimira 35, Split, u razdoblju od 03. 01. 2012. do 17.01.2012., radnim danom od 8 do 12 sati. Javna rasprava održat će se dana 17.01.2012. godine u gradskoj vijećnici grada Trogira s početkom u 10 sati.

Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se dati za vrijeme trajanja Javnog uvida.


 

Javni uvid za Gospodarske jedinice „Duman“, „Maslovara“ i „Mala Plješivica“

Uprava šuma Podružnica Gospić obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da su u fazi izrade uređajni elaborati za gospodarske jedinice „Duman“ kojom gospodari Šumarija Otočac, „Maslovara“ kojom gospodari Šumarija Gračac i „Mala Plješivica“ kojom gospodari Šumarija Korenica.

Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog uređajnih elaborata za navedene gospodarske jedinice pogledati u Odjelu za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnica Gospić, Budačka 23 u razdoblju od 02.01.2012. do 03.02.2012. godine, radnim danom od 7 do 15 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida.


 

Javni uvid za Gospodarsku jedinicu „Nerežišća“ (šume šumoposjednika)

Uprava šuma Podružnica Split obavještava sve zainteresirane da je izrađen Uređajni elaborat za Gospodarsku jedinicu „Nerežišća“.

Svi zainteresirani šumoposjednici, građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Programa za navedenu Gospodarsku jedinicu šuma šumoposjednika pogledati u prostorijama Šumarije Brač na adresi V.Nazora 2, Supetar u razdoblju od 9.1.2012. do 23.1.2012., radnim danom od 10 do 14 sati.

Javna rasprava održat će se dana 23.1.2012. godine u općinskoj vijećnici Općine Nerežišća, Trg Sv.Petra 5 u Nerežišćima s početkom u 12 sati.

Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se dati za vrijeme trajanja Javnog uvida.

 


 

Javni uvid za Gospodarsku jedinicu „Lećevica - Kladnjice“ (šume šumoposjednika)

Uprava šuma Podružnica Split obavještava sve zainteresirane da je izrađen Uređajni elaborat za Gospodarsku jedinicu „Lećevica - Kladnjice“. Svi zainteresirani šumoposjednici, građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Programa za navedenu Gospodarsku jedinicu šuma šumoposjednika pogledati u Šumariji Split na adresi Kralja Zvonimira 35,Split u razdoblju od 29. 11. 2011. do 13.12.2011., radnim danom od 08 do 12 sati. Javna rasprava održat će se dana 13.12.2011. godine u Općinskom domu u Kladnjicama s početkom u 10 sati.

Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se dati za vrijeme trajanja Javnog uvida.


 

Javni uvid za Gospodarsku jedinicu „Budimir-Ugljane“ (šume šumoposjednika)

Uprava šuma Podružnica Split obavještava sve zainteresirane da je izrađen Uređajni elaborat za Gospodarsku jedinicu „Budimir-Ugljane“. Svi zainteresirani šumoposjednici, građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Programa za navedenu Gospodarsku jedinicu šuma šumoposjednika pogledati u Šumariji Sinj na adresi Glavice 1, Sinj u razdoblju od 24. 11. 2011. do 02.12.2011., radnim danom od 08 do 12 sati. Javna rasprava održat će se dana 02.12.2011. godine u Šumariji Sinj s početkom u 10 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se dati za vrijeme trajanja Javnog uvida.

 


 

Javni uvid za Gospodarsku jedinicu „Bribir“ (šume šumoposjednika)

Obavijest o Javnom uvidu u prijedlog Programa gospodarenja za šume šumoposjednika za Gospodarsku jedinicu „Bribir“. Uprava šuma Podružnica Senj obavještava sve zainteresirane da je izrađen Uređajni elaborat za gospodarsku jedinicu „Bribir “. Svi zainteresirani šumoposjednici, građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Programa za navedenu Gospodarsku jedinicu šuma šumoposjednika pogledati u Šumariji Crikvenica na adresi Kotorska 48, Crikvenica u razdoblju od 09.11.2011. do 23.11.2011., radnim danom od 8 do 14 sati. Javna rasprava održat će se dana 24.11.2011.godine u općinskoj vijećnici u Bribiru s početkom u 10,00 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se dati za vrijeme trajanja Javnog uvida.

 


 

Javni uvid za Gospodarsku jedinicu „Lužani -Kobaš“(šume šumoposjednika)

Uprava šuma Podružnica Nova Gradiška obavještava sve zainteresirane da je izrađen Uređajni elaborat za gospodarsku jedinicu „Lužani -Kobaš“. Svi zainteresirani šumoposjednici, građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Programa za navedenu Gospodarsku jedinicu šuma šumoposjednika pogledati u Šumariji Oriovac na adresi Kolodvorska 1, Oriovac u razdoblju od 20.10.2011. do 03.11.2011., radnim danom od 8 do 14 sati. Javna rasprava održat će se dana 04.11.2011.godine u u Vijećnici u Oriovcu s početkom u 10 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se dati za vrijeme trajanja Javnog uvida.

 


 

Javni uvid za Gospodarsku jedinicu „Bebrina -Šumeće“ (šume šumoposjednika)

Uprava šuma Podružnica Nova Gradiška obavještava sve zainteresirane da je izrađen Uređajni elaborat za gospodarsku jedinicu „Bebrina -Šumeće“. Svi zainteresirani šumoposjednici, građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Programa za navedenu Gospodarsku jedinicu šuma šumoposjednika pogledati u Šumariji Oriovac na adresi Kolodvorska 1, Oriovac u razdoblju od 20.10.2011. do 03.11.2011., radnim danom od 8 do 14 sati. Javna rasprava održat će se dana 04.11.2011.godine u u domu u Bebrini s početkom u 13 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se dati za vrijeme trajanja Javnog uvida.

 


 

Javni uvid za Gospodarsku jedinicu „Dubrave“

Uprava šuma Podružnica Gospić obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da je u fazi izrade uređajni elaborat za gospodarsku jedinicu „Dubrave“ kojom gospodari šumarija Korenica.

Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Programa za navedenu gospodarsku jedinicu pogledati u Odjelu za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnica Gospić, Budačka 23 u razdoblju od 17. 10. 2011 – 18. 11. 2011. godine, radnim danom od 7 do 15 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja javnog uvida.

 


 

Obavijest o Javnom uvidu za Gospodarske jedinice „Lupoglav“, „Sinjsko Debelo brdo“, „Vrdovo“ i „Peruća“

Uprava šuma Podružnica Split obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC - standardu certifikacije šuma da se javni uvid u prijedloge elaborata za Programe gospodarenja za gospodarske jedinice: „Lupoglav“, „Sinjsko Debelo brdo“, „Vrdovo“ i „Peruća“, može obaviti od 10.10 do 18.10.2011 god., u vremenu od 8 do 12 sati u Šumariji Sinj, u Sinju, Glavice 7.

Javno predstavljanje navedenih Programa i rasprava održati će se 18. listopada 2011. god. s početkom u 10 sati u Šumariji Sinj.

 


 

Obavijest o Javnom uvidu za Gospodarske jedinice „Plišivica“ i „Čemernica“

Uvid u prijedloge elaborata za Programe gospodarenja za gospodarske jedinice: „Plišivica“ i „Čemernica“, može se obaviti od 11.10. do 19.10.2011 god., u vremenu od 8 do 12 sati u Šumariji Sinj.

Javno predstavljanje Programa i rasprava održati će se 19. listopada 2011. god. s početkom u 10 sati, u Šumariji Sinj.

Pisana očitovanja, prijedloge i primjedbe mogu se dostaviti u Šumariju Sinj do 19.10.2011. god.

 


 

Obavijest o Javnom uvidu u prijedlog Programa gospodarenja za šume šumoposjednika za Gospodarsku jedinicu „Suhopoljsko prigorje“(šume šumoposjednika)

Uprava šuma Podružnica Bjelovar obavještava sve zainteresirane da je izrađen uređajni elaborat za gospodarsku jedinicu „Suhopoljsko prigorje“. Svi zainteresirani šumoposjednici, građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Programa gospodarenja za navedenu gospodarsku jedinicu šuma šumoposjednika pogledati u Šumariji Suhopolje na adresi Tomaša Masaryka 5, Virovitica u razdoblju od 26.9.2011. do 10.10.2011. godine, radnim danom od 8 do 14 sati.

Javna rasprava održat će se dana 12.10.2011. godine u Društvenom domu Borova, Trg Kralja Tomislava 9, Borova, s početkom u 10 sati.
Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se dati za vrijeme trajanja Javnog uvida.

 


 

Obavijest o Javnom uvidu u prijedlog Programa gospodarenja za šume šumoposjednika za Gospodarsku jedinicu „Carev hrast - Žirovnjak“ (šume šumoposjednika)

Uprava šuma Podružnica Bjelovar obavještava sve zainteresirane da je izrađen uređajni elaborat za gospodarsku jedinicu „Carev hrast - Žirovnjak“. Svi zainteresirani šumoposjednici, građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Programa gospodarenja za navedenu gospodarsku jedinicu šuma šumoposjednika pogledati u Šumariji Lipik na adresi Matije Gupca 103, Lipik u razdoblju od 26.9.2011. do 10.10.2011. godine, radnim danom od 8 do 14 sati.

Javna rasprava održat će se dana 13.10.2011. godine u gradskoj vjećnici grada Lipika, Marije Terezije 27, Lipik, s početkom u 10 sati.
Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se dati za vrijeme trajanja Javnog uvida.

 


 

Obavijest o Javnom uvidu u prijedlog Programa gospodarenja za šume šumoposjednika za Gospodarsku jedinicu „Južna Bilogora“ (šume šumoposjednika)

Uprava šuma Podružnica Bjelovar obavještava sve zainteresirane da je izrađen uređajni elaborat za gospodarsku jedinicu „Južna Bilogora“. Svi zainteresirani šumoposjednici, građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Programa gospodarenja za navedenu gospodarsku jedinicu šuma šumoposjednika pogledati u Šumariji Veliki Grđevac na adresi Trg Mate Lovraka 1, Veliki Grđevac u razdoblju od 26.9.2011. do 10.10.2011. godine, radnim danom od 8 do 14 sati.

Javna rasprava održat će se dana 11.10.2011. godine u Domu kulture Mato Lovrak, Trg Mate Lovraka 1, Veliki Grđevac, s početkom u 10 sati.
Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se dati za vrijeme trajanja Javnog uvida.

 


 

Poziv na javni uvid u prijedlog programa gospodarenja za šume šumoposjednika za Gospodarsku jedinicu „Vrbovečko – Lonjičke šume“ (šume šumoposjednika)

Uprava šuma Podružnica Bjelovar obavještava sve zainteresirane da je izrađen prijedlog uređajnog elaborata za gospodarsku jedinicu „Vrbovečko – Lonjičke šume“. Svi zainteresirani šumoposjednici, građani, udruge i ustanove mogu pogledati prijedlog Programa gospodarenja za navedenu gospodarsku jedinicu šuma šumoposjednika u prostorijama Šumarije Vrbovec, na adresi Kolodvorska 26, Vrbovec, u razdoblju od 26.9.2011. do 10.10.2011. godine, radnim danom od 8 do 14 sati.

Javna rasprava održat će se dana 10. listopada 2011. godine u Gradskoj vijećnici Grada Vrbovca s početkom u 10 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se dati za vrijeme trajanja Javnog uvida.

 


 

Obavijest o Javnom uvidu u prijedlog Programa gospodarenja za šume šumoposjednika za Gospodarsku jedinicu „Srednji Lipovac“ (šume šumoposjednika)

Uprava šuma Podružnica Nova Gradiška obavještava sve zainteresirane da je izrađen Uređajni elaborat za gospodarsku jedinicu „Srednji Lipovac “. Svi zainteresirani šumoposjednici,građani,udruge i ustanove mogu prijedlog Programa za navedenu Gospodarsku jedinicu šuma šumoposjednika pogledati u Šumariji Nova Kapela na adresi Kralja Tomislava 19,Nova Kapela u razdoblju od 26.09.2011. do 11.10.2011.,radnim danom od 8 do 14 sati. Javna rasprava održat će se dana 19.10.2011.godine u u domu u Srednjem Lipovcu s početkom u 13 sati.

Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se dati za vrijeme trajanja Javnog uvida.

 


 

Obavijest o Javnom uvidu u prijedlog Programa gospodarenja za šume šumoposjednika za Gospodarsku jedinicu „Tisovac-Blažević Dol“ (šume šumoposjednika)

Uprava šuma Podružnica Nova Gradiška obavještava sve zainteresirane da je izrađen Uređajni elaborat za gospodarsku jedinicu „Tisovac-Blažević Dol“. Svi zainteresirani šumoposjednici,građani,udruge i ustanove mogu prijedlog Programa za navedenu Gospodarsku jedinicu šuma šumoposjednika pogledati u Šumariji Nova Kapela na adresi Kralja Tomislava 19, Nova Kapela u razdoblju od 26.09.2011. do 11.10.2011., radnim danom od 8 do 14 sati. Javna rasprava održat će se dana 19.10.2011.godine u u domu u Tisovcu s početkom u 10 sati.

Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se dati za vrijeme trajanja Javnog uvida.

 


 

Obavijest o Javnom uvidu u prijedlog Programa gospodarenja za šume šumoposjednika za Gospodarsku jedinicu „Zapadni Dilj“ (šume šumoposjednika)

Uprava šuma Podružnica Požega obavještava sve zainteresirane da je izrađen uređajni elaborat za gospodarsku jedinicu „Zapadni Dilj“. Svi zainteresirani šumoposjednici, građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Programa gospodarenja za navedenu gospodarsku jedinicu šuma šumoposjednika pogledati u Šumariji Pleternica na adresi Vinogradska 1, Pleternica u razdoblju od 14.9.2011. do 30.9.2011. godine, radnim danom od 8 do 14 sati.

Javna rasprava održat će se dana 30.9.2011. godine u gradskoj vijećnici grada Pleternice s početkom u 13 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se dati za vrijeme trajanja Javnog uvida.

 


 

Obavijest o Javnom uvidu u prijedlog Programa gospodarenja za šume šumoposjednika za Gospodarsku jedinicu „Čučevo – Ravna Gora“ (šume šumoposjednika)

Uprava šuma Podružnica Požega obavještava sve zainteresirane da je izrađen uređajni elaborat za gospodarsku jedinicu „Čučevo – Ravna Gora“. Svi zainteresirani šumoposjednici, građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Programa gospodarenja za navedenu gospodarsku jedinicu šuma šumoposjednika pogledati u Šumariji Kamenska na adresi Milke Trnine 5, Požega u razdoblju od 14.9.2011. do 30.9. 2011. godine, radnim danom od 8 do 14 sati.

Javna rasprava održat će se dana 30.9.2011. godine u Šumariji Kamenska s početkom u 10 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se dati za vrijeme trajanja Javnog uvida.

 


 

Obavijest o Javnom uvidu u prijedlog Programa gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Kompolje-Švica-Kuterevo“ (šume šumoposjednika)

Uprava šuma Podružnica Gospić obaviještava sve zainteresirane da je izrađen uređajni elaborat za gospodarsku jedinicu: „Kompolje-Švica-Kuterevo“. Svi zainteresirani šumoposjednici, građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Programa za navedenu gospodarsku jedinicu šuma šumoposjednika pogledati u šumariji Otočac, na adresi Kralja Zvonimira 60, u razdoblju od 5. rujna do 21.rujna 2011. godine, radnim danom od 8:00 sati.

Javna rasprava održati će se dana 21.rujna u Otočcu, u maloj dvorani „Gackog pučkog otvorenog učilišta“ s početkom u 12:00 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se dati za vrijeme trajanja Javnog uvida.

 


 

Javni uvid u osnove gospodarenja za G.J "ĐURĐENOVAČKE NIZINSKE ŠUME" i G.J. "SLATINSKE PRIGORSKE ŠUME"

Uprava šuma podružnica Našice obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da je u tijeku izrada Osnova gospodarenja za gospodarsku jedinicu "Đurđenovačke nizinske šume" na području šumarije Đurđenovac i gospodarsku jedinicu "Slatinske prigorske šume" na području šumarije Slatina.

Uvid u Osnove gospodarenja moći će se izvršiti od četvrtka 1. rujna do četvrtka 15. rujna 2011. godine u prostorijama Odjela za uređivanje šuma UŠP Našice, svakim radnim danom u vremenu od 8 do 13 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u Odjelu za uređivanje šuma UŠP Našice na adresi Trg Isidora Kršnjavoga 2, 31500 Našice.

 


 

Javni uvid za G.J. „BUBINKA-MARIČIĆA VRH“

Uprava šuma Podružnica Gospić obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da je u fazi izrade uređajni elaborat za gospodarsku jedinicu „Bubinka-Maričića vrh“ kojom gospodari šumarija Korenica.

Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog Programa za navedenu gospodarsku jedinicu pogledati u Odjelu za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnica Gospić, Budačka 23 u razdoblju od 16. 08. 2011 – 29. 08. 2011. godine, radnim danom od 7 – 15 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida.

 


 

Javna rasprava prijedloga programa gospodarenja za G.J. "UGLJAN-PAŠMAN" (šume šumoposjednika)

„Hrvatske šume“ d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Split, pozivaju vas na javnu raspravu prijedloga Programa gospodarenja za G.J "Ugljan-Pašman" šume šumoposjednika koja će se održati 8. rujna (četvrtak) 2011.godine s početkom u 12.30 sati u prostorijama Multimedijalnog centra Općine Kukljica na otoku Ugljanu.
Raspravu će voditi predstavnik Salix d.o.o., koji je izradio predmetni program gospodarenja.

Uvid se može obaviti radnim danom u vremenu od 23. kolovoza do 8. rujna 2011. u nadležnim jedinicama lokalne samouprave Općine: Preko, Kali, Kukljica, Tkon i Pašman, i pisana očitovanja, prijedloge i primjedbe možete dostaviti na mjestima uvida do 8. rujna 2011 godine.

 


 

Javna rasprava prijedloga programa gospodarenja za G.J. "OLIB-SILBA" (šume šumoposjednika)

„Hrvatske šume“ d.o.o. Zagreb, Uprava šuma Podružnica Split, pozivaju vas na javnu raspravu prijedloga Programa gospodarenja za G.J. "Olib-Silba" šume šumoposjednika koja će se održati 7. rujna (srijeda) 2011.godine s početkom u 11:00 sati u prostorijama Šumarije Zadar – prizemlje.
Raspravu će voditi predstavnik Salix d.o.o., koji je izradio predmetni program gospodarenja.

Uvid se može obaviti radnim danom u vremenu od 22. kolovoza do 7. rujna 2011. u nadležnim jedinicama lokalne samouprave Mjesnim Odborima: Olib i Silba, i pisana očitovanja, prijedloge i primjedbe možete dostaviti na mjestima uvida do 07. rujna 2011 godine.

 


 

Javni uvid za G.J. „KRAPJE ĐOL“

Uprava šuma Podružnica Nova Gradiška obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da je u fazi izrade uređajni elaborat za gospodarsku jedinicu „ KRAPJE ĐOL „ kojom gospodari šumarija Jasenovac. Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog osnove za navedenu gospodarsku jedinicu pogledati u Odjelu za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnica Nova Gradiška, Štrosmajerova 11 u razdoblju od 14.06. – 27.06.2011. godine, radnim danom od 7 – 15 sati.

Javna rasprava održat će se u utorak 28.06.2011. godine u prostorijama šumarije Jasenovac od 9-12 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Jasenovac.

 


 

Javna rasprava za G.J. „ZVJERINJAK-BROĆANSKA KOSA“

Hrvatske šume, Uprava šuma Podružnica Karlovac, daje na uvid i poziva na javnu raspravu o prijedlogu Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „ZVJERINJAK-BROĆANSKA KOSA“ kojom gospodari šumarija Rakovica. Konzultiranjem javnosti, zainteresiranih strana, kao bitnim elementom FSC certifikacije šuma, želimo integrirati šumarstvo u društvenu okolinu te omogućiti vanjski utjecaj na pitanja gospodarenja šumama.

Uvid u prijedlog elaborata Osnove gospodarenja, s važnošću u gospodarskom polurazdoblju od 01. siječnja 2011. – 31. prosinca 2020. godine može se obaviti u Šumariji Rakovica, Rakovica bb. od 23. svibnja - 03. lipnja 2011. godine, od 8.00 do 14.00 sati, a rasprava će se održati u Šumariji Rakovica 09. lipnja 2011. godine s početkom u 8.00 sati.

 


 

Javna rasprava za G.J. „ORLOVA“

Hrvatske šume, Uprava šuma Podružnica Karlovac, daje na uvid i poziva na javnu raspravu o prijedlogu Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „ORLOVA“ kojom gospodari šumarija Topusko. Konzultiranjem javnosti, zainteresiranih strana, kao bitnim elementom FSC certifikacije šuma, želimo integrirati šumarstvo u društvenu okolinu te omogućiti vanjski utjecaj na pitanja gospodarenja šumama.

Uvid u prijedlog elaborata Osnove gospodarenja, s važnošću u gospodarskom polurazdoblju od 01. siječnja 2011. – 31. prosinca 2020. godine može se obaviti u Šumariji Topusko, Vranovinska cesta bb. od 23. svibnja - 03. lipnja 2011. godine, od 8.00 do 14.00 sati, a rasprava će se održati u Šumariji Topusko 07. lipnja 2011. godine s početkom u 8.00 sati.

 


 

Javna rasprava za G.J. „DOBRA“

Hrvatske šume, Uprava šuma Podružnica Karlovac, daje na uvid i poziva na javnu raspravu o prijedlogu Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „DOBRA“ kojom gospodari šumarija Duga Resa. Konzultiranjem javnosti, zainteresiranih strana, kao bitnim elementom FSC certifikacije šuma, želimo integrirati šumarstvo u društvenu okolinu te omogućiti vanjski utjecaj na pitanja gospodarenja šumama.

Uvid u prijedlog elaborata Osnove gospodarenja, s važnošću u gospodarskom polurazdoblju od 01. siječnja 2011. – 31. prosinca 2020. godine može se obaviti u Šumariji Duga Resa, Jozefinska cesta 64. od 23. svibnja - 03. lipnja 2011. godine, od 8.00 do 14.00 sati, a rasprava će se održati u Šumariji Duga Resa 06. lipnja 2011. godine s početkom u 8.00 sati.

 


 

Javna rasprava za G.J. „CRNA DRAGA“

Hrvatske šume, Uprava šuma Podružnica Karlovac, daje na uvid i poziva na javnu raspravu o prijedlogu Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „CRNA DRAGA“ kojom gospodari šumarija Pisarovina. Konzultiranjem javnosti, zainteresiranih strana, kao bitnim elementom FSC certifikacije šuma, želimo integrirati šumarstvo u društvenu okolinu te omogućiti vanjski utjecaj na pitanja gospodarenja šumama.

Uvid u prijedlog elaborata Osnove gospodarenja, s važnošću u gospodarskom polurazdoblju od 1. siječnja 2011. – 31. prosinca 2020. godine može se obaviti u Šumariji Pisarovina, Trg Stjepana Radića 1. od 23. svibnja - 0. lipnja 2011. godine, od 8.00 do 14.00 sati, a rasprava će se održati u Šumariji Pisarovina 08. lipnja 2011. godine s početkom u 8.00 sati.

 


 

Javni uvid za G.J. „TRSTENIK“ i „ORLJAK“

Uprava šuma Podružnica Vinkovci obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da je u tijeku izrada Osnova gospodarenja za gospodarske jedinice „Trstenik“ i „Orljak“ na području Šumarije Strizivojna. Uvid u Osnove gospodarenja moći će se izvršiti od dana objave do 7. lipnja 2011. godine u prostorijama Uprava šuma Podružnica Vinkovci – Odjel za uređivanje šuma, svakim radnim danom u vremenu od 7 do 15 sati.
 

Javna rasprava održati će se u Lovačkoj kući Guševac dana 8. lipnja 2011. godine u 10:00 sati.

 

 

Javni uvid za G.J. „BRŠLJANOVICA“

Uprava šuma Podružnica Ogulin obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da je u fazi izrade uredajni elaborat za gospodarsku jedinicu „ Bršljanovica „ kojom gospodari šumarija Saborsko-Plaški. Svi zainteresirani gradani, udruge i ustanove mogu prijedlog osnove za navedenu gospodarsku jedinicu pogledati u Odjelu za uredivanje šuma Uprave šuma Podružnica Ogulin, B.Frankopana 12 u razdoblju od 25.05. – 06.06.2011. godine, radnim danom od 07 – 15 sati.

 

Javna rasprava održat ce se u utorak 07.06.2011. godine u prostorijama šumarije Saborsko-Plaški od 9-12 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Saborsko-Plaški.

 

 

Javni uvid za G.J. „TRSTIKA“

Uprava šuma Podružnica Nova Gradiška obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da je u fazi izrade uređajni elaborat za gospodarsku jedinicu „ TRSTIKA „ kojom gospodari šumarija Novska. Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog osnove za navedenu gospodarsku jedinicu pogledati u Odjelu za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnica Nova Gradiška, Štrosmajerova 11 u razdoblju od 23.05. – 03.06.2011. godine, radnim danom od 07 – 15 sati.

 

Javna rasprava održat će se u ponedjeljak 06.06.2011. godine u prostorijama šumarije Novska od 9-12 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Novska.

 

 

Javni uvid za G.J. „OKUČANSKA BRDA“

Uprava šuma Podružnica Nova Gradiška obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da je u fazi izrade uređajni elaborat za gospodarsku jedinicu „ OKUČANSKA BRDA „ kojom gospodari šumarija Okučani. Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog osnove za navedenu gospodarsku jedinicu pogledati u Odjelu za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnica Nova Gradiška, Štrosmajerova 11 u razdoblju od 23.05. – 06.06.2011. godine, radnim danom od 07 – 15 sati.

 

Javna rasprava održat će se u utorak 07.06.2011. godine u prostorijama šumarije Okučani od 9-12 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Okučani.

 

 

POZIV NA JAVNI UVID U OSNOVU GOSPODARENJA ZA GOSPODARSKU JEDINICU "LIMBUŠ SAVA"

Uprava šuma Podružnica Zagreb obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da je u tijeku izrada Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Limbuš - Sava“ na području šumarije Zagreb. Uvid u Osnovu gospodarenja gospodarskom jedinicom „Limbuš - Sava“ moći će se izvršiti od 23. svibnja do 03. lipnja 2011. godine u prostorijama šumarije Zagreb, svakim radnim danom u vremenu od 7 do 15 sati.

Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Zagreb na adresi Kosirnikova 35b, 10000 Zagreb, poštom na adresu UŠP Zagreb - Nazorova 7, 10 000 Zagreb, ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 


 

POZIV NA JAVNI UVID U OSNOVU GOSPODARENJA ZA GOSPODARSKU JEDINICU "KUTINSKE NIZINSKE ŠUME"

Uprava šuma Podružnica Zagreb obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da je u tijeku izrada Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Kutinske nizinske šume“ na području šumarije Kutina. Uvid u Osnovu gospodarenja gospodarskom jedinicom „Kutinske nizinske šume“ moći će se izvršiti od 19. svibnja do 03. lipnja 2011. godine u prostorijama šumarije Kutina, svakim radnim danom u vremenu od 7 do 15 sati.

Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Kutina na adresi A.G. Matoša 40, 44320 Kutina, poštom na adresu UŠP Zagreb - Nazorova 7, 10 000 Zagreb, ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 


 

POZIV NA JAVNI UVID U OSNOVU GOSPODARENJA ZA GOSPODARSKU JEDINICU "JUŽNA IVANČICA"

Uprava šuma Podružnica Zagreb obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da je u tijeku izrada Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Južna Ivančica“ na području šumarije Zlatar. Uvid u Osnovu gospodarenja gospodarskom jedinicom „Južna Ivančica“ moći će se izvršiti od 23. svibnja do 03. lipnja 2011. godine u prostorijama šumarije Zlatar, svakim radnim danom u vremenu od 7 do 15 sati.

Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Zlatar na adresi Zagrebačka 6, 49250 Zlatar, poštom na adresu UŠP Zagreb - Nazorova 7, 10 000 Zagreb, ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 


 

POZIV NA JAVNI UVID U OSNOVU GOSPODARENJA ZA GOSPODARSKU JEDINICU "KAL - JAVORAC"

Uprava šuma Podružnica Zagreb obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da je u tijeku izrada Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Kal – Javorac“ na području šumarije Samobor. Uvid u Osnovu gospodarenja gospodarskom jedinicom „Kal - Javorac“ moći će se izvršiti od 23. svibnja do 03. lipnja 2011. godine u prostorijama šumarije Samobor, svakim radnim danom u vremenu od 7 do 15 sati.

Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Samobor na adresi Žumberačka 7, 10430 Samobor, poštom na adresu UŠP Zagreb - Nazorova 7, 10 000 Zagreb, ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 


 

POZIV NA JAVNI UVID U OSNOVU GOSPODARENJA ZA GOSPODARSKU JEDINICU "ČRET - VAROŠKI LUG"

Uprava šuma Podružnica Zagreb obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da je u tijeku izrada Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Čret – Varoški lug“ na području šumarije Novoselec. Uvid u Osnovu gospodarenja gospodarskom jedinicom „Čret – Varoški lug“ već je započeo i moći će se izvršiti do 27. svibnja 2011. godine u prostorijama šumarije Novoselec, svakim radnim danom u vremenu od 7 do 15 sati.

Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Novoselec na adresi Kolodvorska 27, 10315 Novoselec, poštom na adresu UŠP Zagreb - Nazorova 7, 10 000 Zagreb, ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 


 

POZIV NA JAVNI UVID U OSNOVU GOSPODARENJA ZA GOSPODARSKU JEDINICU „VRBOVEČKE PRIGORSKE ŠUME“

Uprava šuma Podružnica Bjelovar obavještava sve zainteresirane strane da je sukladno FSC standardu za certifikaciju šuma, izrađen prvi prijedlog uređajnog elaborata za gospodarsku jedinicu „Vrbovečke prigorske šume“ koja se proteže na području Šumarije Vrbovec.


Uvid u navedeni elaborat moguć je od dana 26.svibnja 2011.godine, radnim danom od 10 do 12 sati u prostorijama Odjela za uređivanje šuma UŠP Bjelovar, Matošev trg 1 u Bjelovaru, te u prostorijama Šumarija Vrbovec. Javno predstavljanje osnove gospodarenja spomenute jedinice održat će se u ponedjeljak, 9.svibnja 2011.godine u 13 sati u prostorijama Općine Rakovec.

 


 

JAVNI UVID I RASPRAVA U OSNOVU GOSPODARENJA "OTOČKE ŠUME"

 Uprava šuma Podružnica Vinkovci obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da je u tijeku izrada Osnove gospodarenja za gospodarsku jedinicu „Otočke šume“ na području Šumarije Otok.

Uvid u Osnovu gospodarenja moći će se izvršiti od dana objave do 20. svibnja 2011. godine u prostorijama Uprava šuma Podružnica Vinkovci – Odjel za uređivanje šuma, svakim radnim danom u vremenu od 7 do 15 sati. Javna rasprava održati će se u Šumariji Otok dana 20. svibnja 2011. godine u 10:00 sati.

 


 

Javni uvid u planove gospodarenja za gospodarske jedinice „MILETINA RIJEKA“ i „PAKRAČKA GORA-ZAPADNI PAPUK“

Sukladno FSC standardu za certifikaciju šuma, Uprava šuma Podružnica Bjelovar obavještava sve zainteresirane strane da je izrađen prvi prijedlog uređajnih elaborata za gospodarsku jedinicu „Miletina Rijeka“ Šumarije Lipik i gospodarsku jedinicu „Pakračka gora-Zapadni Papuk“ koja se nalazi na području Šumarije Pakrac.

Javnom uvidu u spomenute elaborate moguće je pristupiti od dana 26.svibnja 2011.godine, radnim danom od 10 do 12 sati u prostorijama Odjela za uređivanje šuma UŠP Bjelovar - Matošev trg 1 u Bjelovaru, te u prostorijama šumarija Lipik i Pakrac. *RJavno predstavljanje osnove gospodarenja navedenih jedinica održat će se u ponedjeljak, 10.svibnja 2011.godine u 13 sati u Šumariji Pakrac.

 


 

Javni uvid za G.J. „Titra-Javornik“

Uprava šuma Podružnica Ogulin obavještava sve zainteresirane strane sukladno FSC standardu certifikacije šuma da je u tijeku izrada osnove gospodarenja za GJ“Titra – Javornik“ šumarije Saborsko-Plaški.

Javni uvid moći će se izvršiti od 26. travnja – 06. svibnja 2011. godine u prostorijama UŠP Ogulin, odjelu za uređivanje šuma, svaki radni dan od 7-15 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u UŠP Ogulin, Odjel za uređivanje šuma, na adresi Bernardina Frankopana 12, Ogulin. Javna rasprava održat će se u petak 06.05.2011. godine u prostorijama šumarije Saborsko - Plaški u vremenu od 9-12 sati.

 


 

Javni uvid za G.J. „RADINJE“

Uprava šuma Podružnica Nova Gradiška obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da je u fazi izrade uređajni elaborat za gospodarsku jedinicu „ RADINJE „ kojom gospodari šumarija Nova Kapela.

Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog osnove za navedenu gospodarsku jedinicu pogledati u Odjelu za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnica Nova Gradiška, Štrosmajerova 11 u razdoblju od 27.04. – 11.05.2011. godine, radnim danom od 07 – 15 sati. Javna rasprava održat će se u četvrtak 12.05.2011. godine u prostorijama šumarije Nova Kapela od 9-12 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Nova Kapela.

 


 

Javni uvid u osnovu gospodarenja za G.J. "VIŠEVICA"

Uprava šuma Podružnica Senj obavještava sve zainteresirane, sukladno FSC-standardu certifikacije šuma, da je u tijeku izrada Osnove gospodarenja za g.j.“Viševica“ na području šumarije Crikvenica.

Javni uvid u Osnovu gospodarenja moći će se izvršiti od ponedjeljka 18. travnja - 29. travnja 2011. godine u prostorijama UŠP Senj u odjelu za Uređivanje šuma svakim radnim danom od 7 do 15 sati, te u prostorijama Šumarije Crikvenica na adresi Kotorska 48 u Crikvenici, svakim radnim danom od 7 do 14 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u UŠP Senj, odjel za Uređivanje šuma na adresi Nikole Suzana 27,53270 Senj.

 


 

Javni uvid za G.J. „ ILIJANSKA - JELAS“

Uprava šuma Podružnica Nova Gradiška obavještava sve zainteresirane strane, sukladno FSC – standardu certifikacije šuma, da je u fazi izrade uređajni laborat za gospodarsku jedinicu „ ILIJANSKA - JELAS „ kojom gospodari šumarija Trnjani.

Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove mogu prijedlog osnove za navedenu gospodarsku jedinicu pogledati u Odjelu za uređivanje šuma Uprave šuma Podružnica Nova Gradiška, Štrosmajerova 11 u razdoblju od 30.03. – 15.04.2011. godine, radnim danom od 07 – 15 sati. Javna rasprava održat će se u ponedjeljak 18.04.2011. godine u prostorijama šumarije Trnjani od 9-12 sati. Primjedbe i prijedlozi u pisanom obliku mogu se predati za vrijeme trajanja uvida u šumariji Trnjani.