Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Informacije za prodavatelje

Tijekom jeseni i zime prodavatelji koji žele nastupiti na licitaciji trebaju se obratiti djelatniku Hrvatskih šuma u šumariji na području gdje se nalazi njihovo zemljište na kojem raste stablo/a, kandidat/i za licitaciju. Prodavatelj mora biti vlasnik/posjednik tog zemljišta, a na licitaciji ne može nastupiti u ime druge fizičke ili pravne osobe.

S obzirom da se licitacija održava krajem siječnja 2014. stablo bi bilo dobro posjeći što kasnije odnosno što bliže terminu dovoza drvnih sortimenata koje će se vršiti u razdoblju od 7. do 17. siječnja 2014.

Drvne sortimente potrebno je dopremiti u Vrbovec na sajmište , Celine 8, gdje će biti izloženi. Pojedine Udruge privatnih šumovlasnika organizirano će vršiti dovoz drvnih sortimenata, pa se šumoposjednici koji imaju malu količinu drvnih sortimenata mogu javiti tajniku Hrvatskog saveza udruga privatnih šumovlasnika vezano za organizaciju zajedničkog dovoza na broj 098 604 739, gospodin Miljenko Županić.

Da bi se prijavio na licitaciju šumoposjednik mora ispuniti sljedeći obrazac:

Fizičke osobe: Obrazac za prijavu na licitaciju osobito vrijednih drvnih sortimenata iz privatnih šuma Republike Hrvatske za prodavatelje (fizičke osobe),

Pravne osobe: Obrazac za prijavu na licitaciju osobito vrijednih drvnih sortimenata iz privatnih šuma Republike Hrvatske za prodavatelje (pravne osobe)

te isti ispunjeni poslati na mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript.

Navedeni obrasci nalaze se i pod Šumoposjednici-dokumentacija.

Na navedenim obrascima šumoposjednik sam određuje početnu cijenu drvnog sortimenta koji prodaje, a drvni sortimenti koji neće biti prodani otkupiti će Hrvatski savez udruga privatnih šumovlasnika po cijenama trenutno važećeg cjenika Hrvatskih šuma.

Prodavatelj koji na licitaciji sudjeluje sa više od 1 m3 drvne mase ili dva i više trupaca dužan je uplatiti naknadu za sudjelovanje u iznosu od 75,00 kuna na broj računa

IBAN: HR58 2484 0081 1009 2020 5.