Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

12. Državno natjecanje šumarskih radnika sjekača

Krajem kolovoza, u Lipovljanima će se održati 12. državno natjecanje šumarskih radnika sjekača. Lipovljanske šume, toliko opjevane u Kozarčevim knjigama, tako će ponovno doći u fokus javnosti, a njihove će čari posjetitelji moći osjetiti od 23. do 25. kolovoza u velikom broju manifestacija koje će se održati u organizaciji općine Lipovljani i Hrvatskih šuma.

Natjecanje koje će se održati u sklopu manifestacije Lipovljanski susreti predstavlja kvalifikacije za slijedeće Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Beogradu, Srbija, iduće godine. Prilika je to za ponajbolje sjekače iz svih podružnica Hrvatskih šuma da pokažu svoj talent i vještine te izbore odlazak na svjetsko prvenstvo. Sjekači će se natjecati u 5 tradicionalnih disciplina: okretanje vodilice, kombinirani prerez, točni prerez na podlozi, podsijecanje stabla (zasjek) i definitivni prerez stabla, te kresanje grana, a bodovanje će biti pod budnim okom ocjenjivačkog i disciplinskog suda. Sjekačko natjecanje na programu će biti u subotu 24. kolovoza nakon što se dan prije izvuku brojevi za startne pozicije.

Kako to već priliči, natjecanje će se održati u sklopu manifestacije Lipovljanskih susreta koji traju od 23. do 25. kolovoza. Osim bogatog kulturno-umjetničko-sportskih sadržaja u subotu će se održati i okrugli stol s aktualnom temom u šumarstvu, a cijeli događaj bit će popraćen likovnim kolonijama, prezentacijom tradicijskih obrta i sajmom rukotvorina, prezentacijom narodnih nošnja i gastronomijom nacionalnih manjina. Uz navedeno, bit će održani brojni koncerti, sportski susreti te natjecanja u kuhanju.

Atrakcija neće nedostajati, stoga vas pozivamo da krajem kolovoza posjetite Općinu Lipovljani, uživate u brojnim događanjima i upoznate naše dečke koji će nas predstavljati na predstojećem Svjetskom prvenstvu.

12natjecanjesjekaca