Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

U Karlovcu održana pressica uoči obnove GJ Kozjača

Gospodarska jedinica Kozjača koja se nalazi nadomak Karlovca i mnogi je smatraju plućima grada prezrela je i potrebno ju je obnoviti – izjavio je Marin Svetić, voditelj karlovačke podružnice Hrvatskih šuma na press konferenciji u srijedu 16. listopada. Zajedno sa svojim suradnicima, rukovoditeljem odjela za uređivanje Tomislavom Katićem, upraviteljem šumarije Karlovac Željkom Šimunovićem te revirnicom Mirnom Sertić pojasnio je pred novinarima proces pomlađivanja sastojina, razloge pomlađivanja, zakonske regulative koje proizlaze iz osnove gospodarenja te je zamolio građane za razumijevanje dok god traju radovi.
Svetić je dodatno pojasnio kako će se upravo zbog građana radovi raditi na manjim površinama na ukupnoj površini od 80 hektara kako bi šok za građane bio što manji.
Također su novinarima pokazali primjer mlade šume na terenu, stare do 10 godina koja mnogima izgleda kao šikara, no riječ je o izvrsno pomlađenoj mladoj površini bogatoj mladim biljkama bukve, kitnjaka, graba i kestena.
Na presici je sudjelovao i predsjednik Hrvatskog šumarskog društva Oliver Vlainić koji je novinarima pojasnio kako je bitno da se šume prirodno pomlađuju autohtonim vrstama jer su takve sastojine najotpornije na stresove uzrokovane klimatskim promjenama ili napadima štetnih vrsta.

kozjaca01

kozjaca02

kozjaca03

kozjaca04