Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Pošumljavajte s nama!

letak1

Svjesni trenutka u kojem živimo i globalne ekološke krize, sve većeg zagađenja okoliša kao i ubrzanih klimatskih promjena koje mogu ugroziti opstanak čovječanstva, a potaknuti velikom željom građana da se osobno, kroz sadnju drveća uključe u rješavanje dijela problema s kojima se susreće cijela planeta, Hrvatske šume d.o.o. Zagreb će omogućiti zainteresiranim građanima sadnju sadnica šumskih vrsta drveća na površinama državnih šuma.
Važno je spomenuti da je stanje šumskih površina u Republici Hrvatskoj mnogo bolje nego u velikom dijelu svijeta jer prema Eurostatu - statističkom uredu Europske Unije, pošumljenost u Hrvatskoj je od 1990. godine porasla za 17%, a u svijetu je smanjena za 3,1%.
To je činjenica na koju smo ponosni, ali ne želimo na njoj stati. Tako je prošle godine na inicijativu građana i uz pomoć i podršku Hrvatskih šuma d.o.o. uspješno provedena akcija sadnje : „Posadi drvo ne budi panj“.
Želja nam je da suradnja sa građanstvom postane tradicionalna pa će zajednička sadnja u 2020. godini biti omogućena u dva termina :
1. termin - 20. i 21.03.2020. na prvi dan proljeća i Svjetski dan šuma
Rok prijave do 28.02.2020.
2. Jesenska sadnja u mjesecu studenom o kojoj će javnost biti na vrijeme obaviještena.
Prijave se dostavljaju na e-adresu : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
U prijavi koja može biti pojedinačna ili grupna treba navesti imena i prezimena sudionika,
e-adresa, poželjni datum za sudjelovanje u akciji, naziv lokalne šumarije u sklopu koje se želi provesti akcija, posjedovanje ili ne posjedovanje alata za sadnju.
Sudionici se trebaju obući u odgovarajuću obuću i odjeću. Rukavice nisu nužne, ali ih mogu ponijeti.
O detaljima akcije svi prijavljeni će biti povratno obavješteni e-poštom.

Osobni podaci sudionika koristiti će se isključivo u svrhu u koju su prikupljeni. Više o zaštiti osobnih podataka u HŠ d.o.o. možete pronaći na našem web-u www.hrsume.hr . Događaj „Dani zajedničke sadnje“, javne je prirode te će biti sniman/fotografiran. Ako ne želite da koristimo Vaše fotografije/snimke u sklopu promotivnih aktivnosti (uključujući objave na Internet stranicama i časopisu Hrvatske šume) molimo javite se našim zaposlenicima na događaju, kako bi uvažili Vaš zahtjev.