Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Snažan potres oštetio zgradu Direkcije u Zagrebu

Snažan potres koji je u nedjelju 22. ožujka pogodio Zagreb i okolicu oštetio je i zgradu Direkcije Hrvatskih šuma. Prema fotografijama koje smo dobili, vidljivo je da je žbuka popadala sa stropova te da je na određenim mjestima došlo do puknuća.

U ponedjeljak 23. ožujka zgradu direkcije, zajedno sa sudskim vještakom i ovlaštenim statičarom obišao je i predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić zajedno s direktorom Sektora za šumarstvo Krešimirom Žagarom. Ovlašteni statičar je pregledao sva oštećenja te je zaključio kako su pukotine koje su se pojavile nalaze u žbuki. Osnovno je da su konstruktivni dijelovi ostali na mjestu, cigle nisu ispale niti na jednom mjestu, sva vrata se normalno otvaraju te se objekt, po procjeni vještaka, smatra sigurnim za rad.

Zgrada Direkcije nalazi se na samome početku Branimirove ulice na uglu s Trgom kralja Tomislava i izgrađena je 1901. godine. Prvu rekonstrukciju doživjela je 1937. godine a drugu 60-ih godina 20 stoljeća. Iako nije zaštićena kao objekt kulturne baštine, nalazi se u dijelu grada koji je zaštićena kulturna cjelina grada Zagreba.

potres direkcija

potres direkcija1

potres direkcija2