Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja zaključila da nema uvjeta za pokretanje postupka protiv HŠ d.o.o.

Nakon provedenog istraživanja tržišta prodaje drvne sječke, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja nedvojbeno je zaključila da nema uvjeta za pokretanje postupka protiv Hrvatskih šuma d.o.o. Povod za postupanje AZTN-a bila je anonimna prijava protiv Hrvatskih šuma u pogledu ugovora o prodaji drvne sječke ili ogrjevnog drva za proizvodnju električne i/ili toplinske energije, koje Hrvatske šume sklapaju s kogeneracijama, a koji prema navodima anonimnog prijavitelja imaju diskriminatoran karakter. Iz dostavljene dokumentacije, međutim, kao i anonimne prijave, ne proizlazi da su Hrvatske šume postupale na nejednak način vezano uz raskid ugovora te da bi neosnovano raskidale ugovore. Dokumentacija pokazuje kako su svi ugovori koje su Hrvatske šume raskinule tijekom godina raskinuti zbog nedostave uporabne dozvole.

Posebno je istaknuto kako, na temelju zadnja dva provedena javna poziva, Hrvatske šume po prvi put mogu sustavno pratiti izvršenje ugovornih obveza kroz odredbe Ugovora o prodaji drvne sječke ili ogrjevnog drva za proizvodnju električne i/ili toplinske energije. Članak možete pročitati ovdje.

aztn 1