Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

POSLJEDICE OLUJNOG NEVREMENA

Prošli tjedan, točnije u utorak 4. kolovoza u popodnevnim satima olujno nevrijeme ponegdje praćeno tučom zahvatilo je veći dio Slavonije. Prema prvim procjenama, najveće su štete u UŠP Osijek, osobito na području Šumarije Batina, te u UŠP Našice i UŠP Požega (cijelo područje šumarije Čaglin i dio područja šumarije Pleternica). Vjetar i led polomili su brojna stabla, građevinske i lovno-gospodarske objekte, a mjestimične bujice oštetile su šumsku infrastrukturu. Na terenu je u tijeku izvid štete, procjene stanja i sanacija šumskih cesta i prosjeka, a procjenjuje se da će obilazak šumskih površina zahvaćenih vremenskim nepogodama trajati još neko vrijeme. Ostale Podružnice prijavile su manje štete od vjetra, uglavnom pojedinačna izvaljena ili polomljena stabla i štete u vidu popucalih staklenika u rasadnicima (RJ Rasadnik Frančeskija i Gajić).

olujno nevrijeme1

olujno nevrijeme2

olujno nevrijeme3

olujno nevrijeme4