Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Najava zajedničke sadnje

Izazovna i po svemu neobična godina odgodila je, ali ne i zaustavila planiranu zajedničku akciju pošumljavanja Hrvatskih šuma d.o.o. Zagreb sa svom zainteresiranom javnošću. Tako je proljetna sadnju prebačena za ovu nadolazeću jesen, a upiti građana koji žele sudjelovati već nam stižu iz svih dijelova Hrvatske. Društveno odgovorno poslovanje važna je komponenta u gospodarenju našim šumama, pa nas sve veća zainteresiranost društva za osobnim doprinosom u zaštiti ovog važnog prirodnog resursa iznimno veseli. Svijet se mijenja i to užurbano, a šume, kao pluća Planete, moraju opstati. Iako se u Hrvatskoj šumama upravlja na prirodan i održiv način, odnosno na način da one ostanu sačuvane kako za ove, tako i buduće generacije, zbog sve ekstremnijih vremenskih uvjeta i naglih klimatskih promjena sudbina mnogih vrsta drveća postala je neizvjesna. Ipak, stanje šumskih površina u Republici Hrvatskoj mnogo je bolje nego u brojnim drugim zemljama diljem svijeta jer prema Eurostatu - statističkom uredu Europske Unije, pošumljenost u Hrvatskoj je od 1990. godine porasla za 17%, a u svijetu je smanjena za 3,1%. To je činjenica na koju smo ponosni, ali ne želimo na njoj stati. Niz zajedničkih akcija na inicijativu građana i uz pomoć i podršku Hrvatskih šuma d.o.o. već su uspješno odrađene proteklih godina. U njima su sudjelovali i oni najmanji sa svojim vrtićima i školama, brojne udruge, tvrtke, ali i građani pojedinci. Kroz te akcije nije se samo pošumljavalo, već se i družilo, a stečena su i temeljna znanja iz područja šumarstva. Hrvatske šume d.o.o. Zagreb omogućit će zainteresiranim građanima sadnju sadnica šumskih vrsta drveća na površinama državnih šuma. Zajednička sadnja u 2020. godini održat će se početkom studenog, u terminima i na površinama koji će uskoro biti objavljeni. Prijave se dostavljaju na e-adresu : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U prijavi, koja može biti pojedinačna ili grupna, treba navesti imena i prezimena sudionika, e-adresu, područje na kojem bi sadili, posjedovanje ili ne posjedovanje alata za sadnju. Sudionici se trebaju obući u odgovarajuću obuću i odjeću i ponijeti rukavice. Tijekom sadnje poštivat će se epidemiološke mjere, o kojima će svi sudionici na vrijeme biti obaviješteni.

O detaljima akcije svi prijavljeni će biti povratno obavješteni e-poštom.

Osobni podaci sudionika koristiti će se isključivo u svrhu u koju su prikupljeni. Više o zaštiti osobnih podataka u HŠ d.o.o. možete pronaći na našem web-u www.hrsume.hr . Događaj „Dani zajedničke sadnje“, javne je prirode te će biti sniman/fotografiran. Ako ne želite da koristimo Vaše fotografije/snimke u sklopu promotivnih aktivnosti (uključujući objave na Internet stranicama, društvenim mrežama i časopisu Hrvatske šume) molimo javite se našim zaposlenicima na događaju, kako bi uvažili Vaš zahtjev.

najava zajednicke sadnje 1

najava zajednicke sadnje 2