Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Naturavita na 9. Simpoziju Kopački rit jučer, danas, sutra

 

naturavita id1114 logo

 

Simpozij s međunarodnim sudjelovanjem Kopački rit jučer, danas, sutra održava se već devetu godinu, no ove je godine zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa organiziran u virtualnoj stvarnosti, objavom snimljenih usmenih priopćenja i virtualne posterske sekcije na mrežnim stranicama PP Kopački rit https://pp-kopacki-rit/simpozij/ .

Simpozij su organizirali: Javna ustanova „Park prirode Kopački rit“, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Odjel za biologiju i Odjel za kemiju, sastavnice Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Javna ustanova Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije. Međunarodnu potporu organizaciji simpozija dali su međunarodna udruga zaštićenih područja uz rijeku Dunav (DANUBEPARKS) i međunarodna znanstvena udruga Balkan Environmental Association (B.E.N.A.).

Program simpozija donio je 63 priopćenja, 12 usmenih i 51 postersko.

Autori i koautori usmeni i posterskih priopćenja su predstavnici su 47 obrazovnih, znanstvenih, javnih zdravstvenih ustanova, instituta, tvrtki, javnih poduzeća, stručnih i znanstvenih udruga iz Hrvatske i inozemstva.

Iako je simpozij usmjeren na bioraznolikost, ekologiju i stanje okoliša u „Parku prirode Kopački rit“, promiče i širi multidisciplinarni pristup u obradi tema iz obrazovanja, povijesti, jezikoslovlja i održivog razvoja.

Dio projektnog tima Naturavita iz Hrvatskih šuma sudjelovao je na simpoziju posterskim priopćenjem Obnova šuma i šumskog zemljišta kroz projekt Naturavita.

naturavita juppkr jds 2020 th