Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Hrvatske šume daruju Udruge za Down sindrom diljem Hrvatske

Hrvatske šume ovih su dana razdijelile božićne poklon paketiće djeci s Down sindromom. U Hrvatskoj djeluje osam udruga koje okupljaju djecu s Down sindromom i njihove obitelji.

I šumari i djeca s Down sindromom slave „svoj“ dan prvoga dana proljeća, 21. ožujka, kad se uobičajeno organiziraju zajedničke radionice i druženja. Kako su ove godine zbog pandemije takvi susreti bili onemogućeni, a i božićno druženje se mora ograničiti radi zaštite ove djece koja su posebno ugrožena, šumari su djeci darovali božićna drvca i paketiće sa slatkišima i to na prvi dan zime.

Predsjednica Udruge za sindrom Down Natalija Belošević izjavila je: Jako smo sretni što su Hrvatske šume i ove godine uz nas i što su nas darivali poklon paketima za sve naše članove u vrijeme božićnih blagdana. Kako nismo u mogućnosti s njima organizirati blagdansko druženje, Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma g. Jakupčić donio je u udrugu paketiće te će djeca sama doći ovih dana po njih.

Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić rekao je: Imamo posebnu vezu s ovom posebnom djecom. Veseli nas svaki njihov osmijeh i nadamo se da ćemo na idući Svjetski dan šuma i Dan osoba s Downovim sindromom imati pravu proslavu i sadržajno druženje uz posebno za njih kreirane edukativne igračke izrađene iz drva.

down pokloni2

down pokloni1