Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Hrvatske šume pružit će pomoć u smještaju i ogrjevu za pogođeno stanovništvo

Nakon razornih potresa koji su 28. i 29. prosinca pogodili Petrinju i okolicu, možemo izvijestiti da među našim zaposlenicima na navedenom području srećom nema stradalih. Svim zaposlenicima koji žive na pogođenom području, a kojima su oštećeni domovi, bit će pružen smještaj u objektima Hrvatskih šuma (neoštećeni lovački domovi i lugarnice). Zasad je jedna osoba zatražila smještaj, no prijave su u tijeku i očekujemo ih još, a vrijede i za sve ostale pogođene osobe kojima je potreban smještaj sve dok se ne popune svi postojeći kapaciteti, što će se dogovarati s kriznim stožerom na terenu.

Hrvatske šume će također u koordinaciji s kriznim stožerom donirati ogrjev svima kojima je potreban.

Što se tiče poslovnih objekata Hrvatskih šuma, zasada je situacija takva da je najteže pogođena zgrada Šumarije Glina, te ćemo je privremeno preseliti u susjednu Šumariju Topusko. Znatno je oštećena i Šumarija Petrinja, kao i Šumarija Lekenik. Ostale šumarije uglavnom su bez oštećenja.

Iskreno suosjećamo sa svima pogođenima te ćemo u narednim danima razraditi plan i pružiti svu potrebnu logistiku i pomoć kriznom stožeru i pogođenom stanovništvu.

petrinja potres