Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Dani zajedničke sadnje - jesen 2021.

Ove jeseni sadite s nama!

Akcija Hrvatskih šuma d.o.o. pod nazivom „Dani zajedničke sadnje“ nastavlja se i ove jeseni! Proljetna sadnja sa svom zainteresiranom javnosti održala se u nešto manjem obimu, sukladno epidemiološkoj situaciji, ali nije zbog toga bila manje uspješna. Osim toga, glavni cilj svakako je ostvaren, a to je kontinuirana komunikacija sa svim ljubiteljima šume te druženje uz ostvarivanje edukativne uloge i poticanje ljudi da se brinu o prirodi i shvate značaj njezinog očuvanja.

Podsjetimo, Hrvatske šume d.o.o. prosječno zasade oko 9 milijuna sadnica na godinu, pri čemu se ne uračunavaju površine na koje se unosi sjemenski materijal. Broj sadnica posađen kroz različite akcije s vanjskim sudionicima je daleko manji, ali cilj koji ostvarujemo je značajno veći jer nam je dragocjena svaka biljka koju posadi netko iz redova građanstva.

Niz zajedničkih akcija na inicijativu građana i uz pomoć i podršku Hrvatskih šuma d.o.o. već su uspješno odrađene brojnih proteklih godina. U njima su sudjelovali i oni najmanji sa svojim vrtićima i školama, brojne udruge, tvrtke, ali i građani pojedinci. Kroz te akcije nije se samo pošumljavalo, već se i družilo, a stečena su i temeljna znanja iz područja šumarstva. Hrvatske šume d.o.o. Zagreb omogućit će zainteresiranim građanima sadnju sadnica šumskih vrsta drveća na površinama državnih šuma i ove jeseni.

dani zajednicke sadnje 2021 1

Upiti zainteresiranih građana, udruga i poduzeća već nam pristižu.

Zajednička sadnja u jesen 2021. godine predviđena je za dane petak i subotu 5. i 6. studenog 2021. godine te petak i subotu 12. i 13. studenog 2021. godine. Rok za prijavu je do 22. listopada 2021. godine, kako bismo na vrijeme mogli organizirati i pripremiti površine i uvjete za sadnju. Broj prijavljenih biti će ograničen, ovisno o važećim epidemiološkim mjerama.

Prijave se dostavljaju na e-adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. U prijavi, koja može biti pojedinačna ili grupna, treba navesti imena i prezimena sudionika, e-adresu, posjedovanje ili ne posjedovanje alata za sadnju te županiju u kojoj bi sadili kako bismo lakše napravili raspored. Sudionici se trebaju obući u odgovarajuću terensku obuću i odjeću i ponijeti rukavice. Tijekom sadnje poštivat će se epidemiološke mjere. O detaljima akcije svi prijavljeni će biti povratno obavješteni e-poštom.

Osobni podaci sudionika koristit će se isključivo u svrhu za koju su prikupljeni. Više o zaštiti osobnih podataka u HŠ d.o.o. možete pronaći na našem web-u www.hrsume.hr . Događaj „Dani zajedničke sadnje“, javne je prirode te će biti sniman/fotografiran. Ukoliko ne želite da koristimo Vaše fotografije/snimke u sklopu promotivnih aktivnosti (uključujući objave na Internet stranicama, društvenim mrežama i časopisu Hrvatske šume) molimo javite se našim zaposlenicima na događaju, kako bi uvažili Vaš zahtjev. Veselimo se susretu!

dani zajednicke sadnje 2021 2