Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Hrvatske šume sudjeluju na izložbi lova i prirode u Budimpešti

Hrvatske šume s Ministarstvom poljoprivrede sudjeluju na izložbi lova i prirode u Budimpešti. Ministrica Marija Vučković je s državnim tajnikom Šimom Mršićem, ravnateljicom Uprave šumarstva, lovstva i drvne industrije Renatom Ojurović, članom Uprave Hrvatskih šuma Igorom Fazekašem i suradnicima sudjelovala na samom otvorenju najveće svjetske izložbe lova i prirode „One With Nature“. Izložba se održava od 25. rujna do 14. listopada 2021. godine u Budimpešti, a na kojoj Hrvatska nastupa u suradnji s Hrvatskim šumama, Hrvatskom gospodarskom komorom i Hrvatskom turističkom zajednicom.

Riječ je o jednoj od najreprezentativnijih specijaliziranih međunarodnih izložba u svijetu ove godine obuhvaća teme lovstva, vodenih staništa, sokolarstva, krivolova, gastronomije, inovacija očuvanja i budućnosti prirode, bioraznolikosti i održivog korištenja prirodnih dobara. Fokus nastupa i izložbenog prostora Hrvatske je na prezentaciji nacionalne prirodne baštine i jedinstvene raznolikosti staništa divljih životinja, s naglaskom na jedinstvene geo-prirodne cjeline Hrvatske. Na izložbi sudjeluje i Hrvatski lovački savez, kao krovna organizacija hrvatskog lovstva, s konceptom prikaza vlastite iznimne povijesne linije razvoja organiziranog lovstva duge 140 godina. Osim lovstva, Hrvatska će staviti naglasak i na svoje šumarstvo, temeljeno na više od 250 godina stručnog gospodarenja, te biološku raznolikost.

budempesta 1

budempesta 2