Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Maslinovo ulje proizvedeno u rasadniku i maslinicima Frančeskija osvojilo je srebrnu medalju na 19. izložbi maslinovih ulja Rovinjštine

maslinovo ulje franceskija

Hrvatske šume d.o.o., odnosno rasadnik Frančeskija koji djeluje na području šumarije Rovinj, UŠP Buzet i ove je godine sudjelovao na tradicionalnoj manifestaciji te osvojio srebrnu medalju za ekstra djevičansko maslinovo ulje. U Rovinjskom Selu je 15. siječnja održana 31. po redu Antonja i u sklopu nje 19. izložba maslinovih ulja. Izložbu i ocjenjivanje organizira udruga Agrorovinj u suradnji sa MO Rovinjsko Selo i Udruženjem obrtnika Rovinj s ciljem predstavljanja i unapređenja vinarske i maslinarske proizvodnje. Ove je godine predan 41 uzorak maslinovog ulja, a ono iz Frančeskije je osvojenom medaljom potvrdilo kvalitetu koju već niz godina zadržava i unapređuje.

Godinu su obilježile vremenske neprilike početkom vegetacije, posebice hladnoća u travnju koja je utjecala na smrzavanje pupova što je rezultiralo smanjenim urodom maslina, osobito ranijih sorata na cijelom području Istre. No uvjeti tijekom dozrijevanja su bili gotovo idealne temperature i sa dovoljno vlage u tlu što je rezultiralo izuzetnom kakvoćom plodova.

maslinovo ulje franceskija diploma