Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Hrvatske šume jedan od sponzora međunarodnog simpozija „Protuminsko djelovanje 2022.“

zajedno do eu fondova europska unija

Ministarstvo unutarnjih poslova i HCR-Centar za testiranje, razvoj i obuku bili su organizatori 18. međunarodnog simpozija „Protuminsko djelovanje 2022.“, koji se održao od 02. do 04. svibnja 2022. godine u Vodicama.

Ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite dr. sc. Damir Trut je u ime potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova, kao resornog ministra za poslove civilne zaštite i razminiranje te u svoje osobno ime pozdravio prisutne i izrazio važnost održavanja ovog simpozija koji će svim dionicima pružiti priliku za razmjenu znanja i iskustva, a s ciljem zajedničke borbe protiv mina. Kazao je kako je vidljivo da je svijest o minskoj opasnosti kao globalnoj sigurnosnoj, gospodarskoj i ekološkoj problematici i nadalje prisutna, jednako kao i potreba za razvijanjem partnerskih i prijateljskih odnosa te daljnje razmjene stručnih znanja i iskustava na području sustava protuminskog djelovanja.

Tom prilikom, istaknuo je važnost kontinuirane i ciljane edukacije o minskoj opasnosti kao i potrebe podizanja svjesnosti o opasnostima od mina i angažmana svih dionika sustava u cilju sprečavanja stradavanja, a koje će prestati tek onog trenutka kada se teritorij u potpunosti očisti od minske opasnosti.

„Ovim 18. po redu simpozijem protuminskog djelovanja nastojali smo odabirom tema i moderatora, uz predstavljanje renomiranih proizvođača opreme za razminiranje, spojiti operativu, znanost, industriju, donatore pa i politiku, s ciljem unapređivanja vaših profesionalnih kompetencija i u konačnici napretka protuminskog sustava“ zaključio je ravnatelj.“

Uz ravnatelja Ravnateljstva civilne zaštite, otvorenju su nazočili direktorica HCR-Centra za testiranje, razvoj i obuku Katarina Markt, izaslanik Hrvatskog Sabora Ante Bačić, veleposlanik Francuske Republike u Republici Hrvatskoj H.E Gaël Veyssierej, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Ukrajine Nj.E. Vasilj Kirilić, predstavnik Ženevskog centra za humanitarno razminiranje Valon Kumnova, gradonačelnik Vodica Ante Cukrov, koordinatori za poslove civilne zaštite Marijana Klanac i Neven Karas te brojni drugi strani i domaći visoki dužnosnici.
Na ovogodišnjem simpoziju sudjelovalo je više od 150 sudionika iz 27 zemalja, a jedan od sponzora bile su Hrvatske šume.

Treći dan konferencije prezentaciju o tri strateška projekta Hrvatskih šuma sufinancirana sredstvima EU fondova „Uz pomoć EU fondova do šuma bez mina“ održao je Blaž Štefanek, rukovoditelj Službe za projekte sufinancirane sredstvima EU fondova i međunarodne projekte.
Ovom prezentacijom predstavljeni su projekti Naturavita, Fearless Velebit i Karlovac Karst čiji su korisnik Hrvatske šume.

protuminsko djelovanje 2022 1 bacic

protuminsko djelovanje 2022 2 stefanek

protuminsko djelovanje 2022 3 krupni kadar