Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Šumari obilježili Vinkovačke jeseni

Jedan od najvećih folklornih festivala u Hrvatskoj Vinkovačke jeseni otvara svoja vrata po 57. put a šumari koji iznimno cijene tradiciju i ove su godine obilježili ovu manifestaciju na upečatljiv način. Djelatnici UŠP Vinkovci i ogranak HŠD Vinkovci uložili su golem trud kako Šumarski objekti dobili dašak povijesti i tradicije koji se može osjetiti na svakom koraku u Vinkovcima. Mi smo ovaj puta posjetili rasadnik Zalužje čiji su djelatnici uložili veliki napor i s puno ukusa uredili prostor oko upravne zgrade. Svo glasnici jeseni bili su prisutni, od kukuruza, bundeva, oraha, grožđa ali i tradicionalni okusi i kapljice koje svi volimo i zbog kojih rado svraćamo u Vinkovce i Slavoniju.

vinkovacke jeseni 1

Posjetili smo i Šumarski dom gdje je u dvorištu uređen prostor u skladu s tradicijom uz prekrasnu klupu i stol uređen kako i priliči poljoprivredno-šumarskom kraju na kraju ljeta.

vinkovacke jeseni 2  vinkovacke jeseni 4

U Bošnjacima, mjestu bogate šumarske tradicije gdje se nalazi i poznati Šumarski muzej, održano je otvorenje izložbe – retrospektiva slikarske kolonije Rabra. Retrospektiva od 48 slika naslikanih u sklopu te cijenjene slikarske kolonije čiji korijeni sežu u 1989. godinu a čiji fundus sadržava više od 400 slika raznih umjetnika koji su koristili prirodu kao svoj motiv.

vinkovacke jeseni 3

- Imamo želju i volju a imamo i ljude koji su spremni očuvati našu šumarsku tradiciju kroz razne oblike a umjetnost i slikarstvo svakako spadaju među najznačajnije, - rekao je na otvorenju Krasnodar Sabljić, voditelj UŠP Vinkovci.

vinkovacke jeseni 5

Otvorenje izložbe pomogli su ostvariti Marica Žagar te Nikola Batarilo, mladi revirnik – slikar koji su osmislili zanimljive podloške za slike napravljene od prutova dobivenih proredom.

vinkovacke jeseni 6