Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Hrvatske šume na sajmu Loreko

2. Loreko nastojao je objediniti  najznačajnije gospodarske djelatnosti koje čine okosnicu ukupnog razvoja Hrvatske. To su ruralni turizam odnosno razvoj turizma na selu sa svojom najatraktivnijom ponudom lova i ribolova, ekološkom proizvodnjom i ponudom izvornih hrvatskih proizvoda kao i korištenja obnovljivih izvora energije. Pored opreme za lov i ribolov,  tijekom tri dana trajanja sajma (7.,8. i 9. svibanj) predstavljena je najsuvremenija oprema za zaštitu okoliša i gospodarenju otpadom kao i terenska vozila. Osim razgledavanje ponude na izložbenim prostorima, posjetitelji su mogli vidjeti natjecanje u off - roadu, streljaštvu i streličarstvu, natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića i ribljeg paprikaša. Jednako zanimljiva bila je i izložba žive divljači i konja. U službi promocije biciklističkih staza u turističkoj ponudi Bjelovarsko-bilogorske županije održana je i biciklijada koja je počela u središtu Bjelovara. U ponudi Loreka dio je bio usmjeren stručnoj publici te je održano nekoliko okruglih stolova i predavanja iz lovstva, ekološke proizvodnje i šumske biomase.

Hrvatska šume - UŠP Bjelovar na svom izložbenom prostoru predstavile su lovno - turističku i ugostiteljsku ponudu (Lovačka kuća Babinac sa lovištima Pisanička Bilogora i Žabljački lug - Česma). Poseban naglasak stavljen je na ekologiju i zaštitu okoliša te ulogu Nadzornu stanicu u proizvodnji eko hrane.

Sajam lova, ribolova, ekologije i ruralnog turizma svečano je otvorio ministar turizma Damir Bajs.

 

lor6

lor7

lor4