Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Izabrani pobjednici salona fotografije "Šuma okom šumara"

 

Odluku je donio peteročlani žiri koji je u nedjelju 9. svibnja, u lovačkoj kući Babinac (Bjelovar) imao zadatak da iz mnoštva iznimno kvalitetnih umjetničkih uradaka (464) izabere one za izložbu te proglasi pobjednike. Izabrane su 252 fotografije od 46 autora, od čega 26 serija i 157 pojedinačnih. Žiri je radio u sastavu Zvonimir Ištvan prošlogodišnji laureat Salona, predsjednik žirija Berislav Rupčić, Antun Krešić, Danko Horvat i Miroslav Mrkobrad.

Prva nagrada u kategoriji serija pripala je Goranu Doriću za četiri fotografije nazvane "U boji"; drugu nagradu dobio je još jedan gost iz Slovenije, Stanko Pelc ("Barve gozda"), a treću Jerko Gudac za seriju fotografija s radilišta „Pod kišobranom".
Pohvale su za serije dobili (opet!) Miran Orožim ("Drevo)"), Goran Cajzek ("Poplava u turopoljskom lugu") i gost iz Mađarske Valenz Sandor ("Kernholz lebt wieder, Kern opet živi").
Nakon drugog mjesta za seriju, slovenski šumar Stanko Pelc dobitnik je 1.nagrade za pojedinačnu fotografiju „Srednji detelj“, Marina Dragaš nosi 2. nagradu za fotografiju „Šumski letač, a Goran Cajzek 3.nagradu s fotogrqafijom „I drvo ima lice.
Tri pohvale za pojedinačne fotografije dobili su Boris Sontacci ("Dekolte I“), Dubravko Stipaniček ("Puzzla ") i Miran Orožim ("Tri").
Plakat izložbe, odlučio je žiri, predstavljat će fotografija "Šumski konjic", autora Željka Gubijana.
Izložba odabranih fotografija 7.bjelovarskog salona sastavni je dio obilježavanja Dana hrvatskog šumarstva, a bit će postavljena u galeriji „Nasta Rojc“ Gradskog muzeja u Bjelovaru, od 10.lipnja do 11.srpnja ove godine.

Salon_suma_okom_sumara_2010