Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Hrvatske šume na Floraart-u


Na 30 ha otvorenog i 2000 m2 zatvorenog prostora na jezeru Bundek, predstavlja se 148 izlagača ih Hrvatske i 15 Austrije, Belgije, Danske, Francuske, Italije, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, SAD-a i Slovenije. Zbog recesije nešto manji broj izlagača, svojim je inovacijama i maštovitošću jezero Bundek pretvorio u pravi praznik za oči koji je za posjetitelje otvoren do 31. svibnja. Svečanost otvorenja uljepšao je spletom pjesama i plesova i ansambl Lado. Osim proizvodnje rezanog cvijeća i fantastičnih cvjetnih aranžmana, ukrasnog grmlja i drveća, posjetitelji mogu vidjeti i kupiti opremu za za uređivanje vrta. Floraart nudi i niz popratnih sadržaja, stručnih predavanja, prezentacija, nastupe pjevačkih zvijezda, izvođenje kazališnih predstava za djecu. I Hrvatske šume su tradicionalnlo predstavile svoje proizvode na maštovito uređenom prostoru između južnog savskog nasipa i velikog jezera. Sadnice, ukrasno grmlje te znatno veći izbor svih vrsta drvne galanterije, što sugerira da se s proizvodnjom ovog traženog artikla misli ozbiljno, te prikazom rada pilane na vodu, kao nekad, izazvali su veliko zanimanje posjetitelja. U uređenju izložbenog prostora je pod kordinacijom dipl.ing. Milana Žgele sudjelovalo sedam uprava (Vinkovci, Požega, Bjelovar, Koprivnica, Zagreb, Ogulin, Buzet), a najveći teret podnijeli su domaćini, zagrebačka Uprava šuma.

 

Floraart_2010_-_1