Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Akcija pošumljavanja s Hrvatskim Telekomom

Projekt je započet početkom protupožarne sezone  jer mu je istodobno cilj privući pažnju javnosti na nužnost savjesnog ponašanja u zaštititi od požara te podsjetiti na važnost zdravih i zelenih šuma koje, ispuštajući kisik i upijajući ugljični dioksid, pridonose kvaliteti života ove i budućih generacija. Ovaj ekološki projekt HT donatorski provodi u suradnji s Hrvatskim šumama kako bi se mladim biljkama zasadilo ukupno dvadeset hektara šumskoga područja koje je proteklih godina izgorjelo u ljetnim šumskim požarima. Kulturama alepskoga bora i čempresa bit će pošumljene lokacije na području šumarija Benkovac, Hvar, Makarska i Metković. HT će u projekt uložiti pola milijuna kuna. Predsjednici Uprava Hrvatskih šuma i Hrvatskog telekoma o tome su izvijestili na današnjoj konferenciji za medije.

 

„Najveća opasnost za naše šume su požari. Hrvatske šume svake godine ulažu oko 100 milijuna kuna za protupožarnu zaštitu. Grade se i održavaju protupožarne prosjeke, ceste i promatračnice. Sve to doprinosi bržem uočavanju i gašenju požara. Uz to Hrvatske šume godišnje ulažu oko 30 milijuna kuna za razminiranje. Iznimno nam je drago da su važnost ulaganja u obnovu opožarenih područja prepoznali naši partneri u HT-u  i da su nam se priključili u poslovima na obnovi šuma“, izjavio je Darko Vuletić, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma.   

"Pitanje zaštite okoliša prisutno je u samoj strategiji Hrvatskog Telekoma. Ovom gestom željeli bismo potaknuti građane na drugačiji odnos prema okolišu i šumama“, izjavio je Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma.

Prošle godine u Hrvatskoj je u 140 požara izgorjelo oko 2 200 hektara šuma i šumskog zemljišta u vlasništvu RH. Broj požara u 2009. bio je dvostruko manji nego prethodne godine.

HT_posumljavanje_pressica_080610