Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Nove poplave na novogradiškom području

U šumariji Jasenovac poplavljene su sve tri gospodarske jedinice (Grede kamare, Žabarski bok, Krapje đol), retencije su pune već mjesec dana i neizvjesno je kada će se ovaj vodni val povući. Prijeti opasnost da voda svojom brzinom i silinom značajno ošteti dijelove pojedinih cesta. U samo dva dana vodostaj rijeke Save povećao se za gotovo pet metara (od 240 cm do 729 cm). Nastaju problemi zbog nemogućnosti izvršavanja planiranih šumskih radova. Na području šumarije Novska poplavljeni su dijelovi gospodarskih jedinica Zelenika(oko 1200 ha) i Trstika(oko 300 ha), a očekuju se novi porast poplavnih voda. U problemima su i zaposlenici šumarije Stara Gradiška, koji su suočeni sa činjenicom da Sava već četvrti put plavi površine g.j.Međustrugovi i Podložje, a zaobalne vode djelomice g.j. Ljeskovaču i Prašnik. Stoga, iako je početak ljeta, na navedenim površinama ne mogu se obavljati uzgojni radovi pa se oni obavljaju u odsjecima gdje je to moguće.

 

poplava_nova_gradiska_0610