Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Predstavljena knjiga "Park šume Grada Zagreba"

Monografiju je izdala Akademija šumarskih znanosti, a uz akademika Matića glavni urednik je Igor Anić. Akademik Matić istaknuo je na promociji  važne povijesne događaje i osobe koje su doprinijele održavanju i uređivanju zagrebačkih park šuma. Igor Anić je detaljno je po poglavljima (ukupno sedam) i autorima predstavio monografiju naglasivši kako ona ima i edukativni značaj. Posebnu vrijednost, rekao je, monografiji daju izvrsne fotografije, djelo 15 autora. Brojnim šumarima i njihovim gostima u Novinarskom domu obratio se Krunoslav Jakupčić , voditelj  zagrebačke Uprave, jednoga od suizdavača, koji je u istaknuo kako svaka nova knjiga, “posebno znanstvena, ostavlja neizbrisiv trag, poruku, naslijeđe koje mogu i trebaju koristiti svi“. S tim se složila i zagrebačka dogradonačelnica Vlasta Pavić kao predstavnica još jednog suizdavača (Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo), koja je naglasila da su park šume Zagreba jedno od najvažnijih prirodnih obilježja grada „na koje su Zagrepčani posebno ponosni“. Recenzenti ove 200 stranične monografije su Milan Glavaš i Šime Meštrović, a tiskana je u 1000 primjeraka.

 

Promocija_knjige_Park_sume_Zagreba_1