Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Posljednje pripreme za SP

Deset šumarskih radnika, sjekača, članova dviju ekipa Hrvatskih šuma koje će nastupiti na predstojećem Svjetskom prvenstvu sjekača (23.-27. rujna u Zagrebu), završilo je drugi krug priprema za to natjecanje. Na borilištu karlovačke Šumarske škole, prije tjedan dana,  pod nadzorom voditelja ekipe Željka Stipanovića marljivo su vježbali skidanje i stavljanje lanca i vodilice, obaranje na balon, presjek, i ostale discipline. Trener Stipanović najavio je da im predstoji još završni krug priprema koji će se obaviti na Jarunu od 13.-18. rujna. Na pripremama su (prva ekipa): Ilija Lukić, Ilija Šarić, Niko Lukač, junior Ante Zadro te Siniša Varga kao pričuva, te (druga ekipa) Ante Kaurin, Marijan Ruškan, Dragan Dobenko, junior Davor Ivanković, te kao pričuva Milan Ćorković.

Prvo Svjetsko prvenstvo šumarskih radnika su održale zajednički Mađarska i Jugoslavija 1970. godine. Glavne discipline do danas su ostale iste uz neke manje izmjene koje su uvođene s vremenom. Od 1996. godine prvenstva se održavaju svake druge godine.

prikal_800