Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Što se radi u šumi tijekom ožujka


Uskoro nam stiže proljeće, a s njime i ljepše vrijeme te pregršt radova za naše vrijedne šumare. Još dok je vegetacija u fazi mirovanja moraju se privesti kraju svi naplodni i dovršni sjekovi. Kada se taj posao obavi slijedi privlačenje i otprema trupaca. Kako je ovo vrijeme hrastove mušice mora se osigurati potrebna zaštita na stovarištima. Potrebno je označiti i sve linije stabala koji su predviđeni za doznaku. U oplodnim sječama uspostavlja se šumski red. Važno je i pripremiti tlo za naplođivanje novim sadnicama. Nužno je i obaviti čišćenje koljika kako bi se uklonila sva nekvalitetna i deformirana stabla i oslobodio prostor za nove sastojine. Nakon toga šumari izrađuju uzgojne staze koje moraju pažljivo i brižno održavati u nadolazećem razdoblju.

sto-se-radi-u-ozujku