Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Hrvatska se s 44. EFNS-a vratila sa zlatnom medaljom!

Netom završen 44. EFNS (Europsko prvenstvo šumara u nordijskim disciplinama), održan od 27. 02. – 04. 03. 2012. g. u njemačkom gradu Todtnau, za hrvatske šumare bio je i više nego uspješan – po prvi se put hrvatska ekipa s natjecanja vratila sa zlatnom medaljom! Osvojio ju je Alen Abramović iz UŠP Delnice, u kategoriji M31, u utrci klasičnim stilom na 10 km. Bio je to najljepši mogući uvod u pripreme za 45.-o Europsko prvenstvo šumara u nordijskim disciplinama, koje će se sljedeće godine održati u Hrvatskoj, u Gorskom kotru. Hrvatske šume iskoristile su priliku da se predstave kao sljedeći domaćin prvenstva, te su na natjecatelištu postavile štand s promotivnim materijalima i gastronomskim specijalitetima Gorskoga kotra. Zanimanje za Hrvatsku nadmašilo je sva očekivanja, a naša je ekipa uložila veliki trud da dostojno predstavi svoju zemlju i tvrtku. Sve je to nagrađeno velikim pljeskom i priznanjem na završnoj ceremoniji, kad je g. Željko Ledinski u ime sljedećeg domaćina prvenstva, Hrvatskih šuma, preuzeo zastavu EFNS-a i pozvao prisutne da se u jednakom broju (čak 936 natjecatelja!) pojave na 45. EFNS-u u Hrvatskoj. Spomenimo i ostale rezultate: U klasičnoj tehnici na 10 km, osim zlatnog Alena Abramovića, natjecali su se i Franjo Jakovac iz UŠP Delnice, koji je u kategoriji M51 osvojio 12. mjesto, zatim Denis Štimac (UŠP Delnice), koji je u jakoj konkurenciji od 126 natjecatelja u kategoriji M41 bio 49.-i, a Damir Trnski 116.-i, te Hranislav Jakovac iz HŠD koji je u kategoriji M71 osvojio 20. mjesto. Ženske natjecateljice u klasičnoj tehnici bile su Tijana Grgurić (21.-a u kategoriji Ž41) i Marija Gubić (15.-a u kategoriji Ž51). U utrci slobodnim stilom na 10 km rezultati su bili sljedeći: Blažimir Crnković iz UŠP Delnice u kategoriji M21 osvojio je 6. mjesto, dok su u kategoriji M41 nastupilii Mladen Šporer (9. mjesto), Neven Vukonić (43. mjesto), Andrija Crnković (51. mjesto), Klaudio Lisac (54. mjesto), Goran Prelac (55. mjesto), Tomislav Kranjčević (65. mjesto). Trčale su se i štafete. Od ukupno 82 prijavljene muške štafete, Hrvatska je prijavila dvije ekipe, od kojih je “Hrvatska 1“ u sastavu Alen Abramović, Franjo Jakovac, Blažimir Crnković i Mladen Šporer zauzela odlično 8. mjesto, dok je „Hrvatska 2“ u sastavu Denis Štimac, Goran Prelac, Andrija Crnković i Neven Vukonić osvojila 43.-e mjesto. Ženska štafeta, gdje se Tijani Grgurić i Mariji Gubić iz UŠP Delnice kao treća članica pridružila slovenska natjecateljica Janja Lukac, stigla je na cilj 24.-a. Neskromno se nadamo da će se naši natjecatelji potruditi da nas još više razvesele rezultatima na sljedećem, 45. EFNS-u, gdje će trčati na domaćem terenu. (ajm)

natger_800