Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Hrvatske šume u kampanji LET US DO IT - ZELENA ČISTKA

Udruga Žmergo, koja u Hrvatskoj provodi svjetski priznatu kampanju za čišćenje divljih deponija Zelena čistka sastala se danas sa Upravom Hrvatskih šuma u čije ime ih je primio član Uprave Ivan Ištok. Hrvatske šume aktivno su se uključile u kampanju i jedan su od važnijih suradnika na projektu, kojem je svrha podići ekološku svijest građana prema prirodi te očistiti što je moguće više divljih deponija čiji smo, na žalost svjedoci diljem zemlje. Prva faza u kojoj sudjeluju Hrvatske šume već je u tijeku, a radi se o izradi interaktivne karte divljih odlagališta smeća za područje cijele države, u kojoj sudjeluje i naša Služba za uređivanje te Služba za ekologiju, uz potporu radnika s terena. Nakon toga slijedi dogovor i preciziranje odlagališta koja će se sanirati na sami dan akcije 21. travnja 2012. koji je ujedno i Svjetski dan planeta Zemlje. Sukladno dogovoru, Hrvatske šume će raditi na saniranju 20 divljih odlagališta za potrebe akcije na području cijele. Osim u Hrvatskoj, akcija će se na isti dan održati i u Latviji, Španjolskoj, Austriji i Kaliforniji. (gv)

okozme_800