Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Što se radi u šumi tijekom travnja

Početkom travnja naši šumari započinju sa rušenjem stabala u proredima i pripremnim sijekovima. To se mora izvršiti do početka vegetacije odnosno do sredine mjeseca. Srušena stabla se izrađuju debalnom, poludebalnom i sortimentnom metodom, a drvni  sortimenti se  izvoze na stovarište.

Nakon toga slijedi privlačenje i otprema trupaca na stovarište. Radi lakšeg snalaženja u velikim odsjecima se obilježavaju linije za doznaku. Kada se svi ti radovi izvrše potrebno je uspostaviti šumski red do početka vegetacije.

Od uzgojnih radova šumari provode čišćenje koljika te izrađuju i održavaju uzgojne staze.

Od zaštitnih radova vrši se premazivanje trupaca sredstvom protiv mušice, trasiranje prohoda za tretiranje trupaca, dok protupožarna služba vrši opažanja po terenu.

Do jeseni se moraju izvršiti svi popravci i radovi na lovnotehničkim i lovnogospodarskim objektima. Također se vrši sjetva remiza i popunjavanje solišta. Nakon završetka prihrane nužno je dezinficirati sva hranilišta.

 

travanj_460