Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Pridružite se svi Zelenoj čistki!

Što ste učinili danas za svoj planet? Ako je odgovor ništa, još uvijek nije kasno! Ovim putem vas pozivamo da se priključite našim šumarima u ekološkoj akciji „Zelena čistka“. „Zelena čistka“ je ekološka akcija s ciljem čišćenja divljih odlagališta otpada diljem Lijepe naše, a održava se pod pokroviteljstvom Ureda Predsjednika RH i Ministarstva zaštite okoliša te je dio međunarodne kampanje Let's do it – World cleanup 2012.


Uprave šuma podružnice HŠ izvršile su kartiranje divljih odlagališta diljem zemlje, dok će se akcija čišćenja održati u subotu, 21. travnja, uoči Dana planeta Zemlje, na cijelom području Hrvatske.

U daljnjem dijelu teksta navest ćemo lokacije na kojima će se vršiti akcija čišćenja.

UŠP Vinkovci, u suradnji s gradom Vukovarom, na području šumarije Vukovar vršiti će čišćenje u gospodarskoj jedinici Jelaš na pet lokacija s obzirom da se radi o dugačkoj cesti s više odlagališta. Čistiti će se i na području šumarije Ilok, u gospodarskoj jedinici Iločke šume.

UŠP Osijek čistiti će na dvije lokacije. Prva lokacija je u sklopu šumarije Valpovo, u gospodarskoj jedinici Valpovačke nizinske šume, dok je druga lokacija na području šumarije Tkiveš, u gospodarskoj jedinici Dvorac Siget.

UŠP Našice vršiti će čišćenje na području šumarije Našice u gospodarskoj jedinici Krndija Našićka i na području šumarije Slatina u gospodarskoj jedinici Slatinske prigorske šume.

UŠP Nova Gradiška čistiti će na području šumarije Nova Gradiška u gospodarskoj jedinici Gradiška brda, te na području šumarije Slavonski Brod u gospodarskoj jedinici Južni Dilj.

UŠP Požega će čistiti na području šumarije Požega u gospodarskoj jedinici Poljadijske šume.

Na području UŠP Bjelovar čistiti će se u gospodarskoj jedinici Bedenik koja je u sklopu bjelovarske šumarije, te će se također vršiti čišćenje na području grada Daruvara u gospodarskoj jedinici Vrana Kamen.

UŠP Koprivnica će čistiti gospodarsku jedinicu Dugačko brdo. Također će na području križevačke šumarije čistiti u Svetom Martinu kod groblja u suradnji s mještanima i ostalim volonterima.

UŠP Sisak će čistiti na području šumarije Sisak u šumskom predjelu Kljuka i Letovanički lug, dok će se u šumariji Lekenik čišćenje odvijati na šumskom predjelu Jurjevac i Burdelj.

UŠP Zagreb na području šumarije Velika Gorica organizira čišćenje u gospodarskoj jedinici Savski vrbaci u kojem će sudjelovati i Uprava HŠ-a na čelu s predsjednikom Ivanom Pavelićom. Druga lokacija je na području šumarije Kutina u gospodarskoj jedinici Kutinske nizinske šume.

UŠP Karlovac čišćenje će obaviti na području šumarije Karlovac u gospodarskoj jedinici Veliko Brdo i u Pisarovini u gospodarskoj jedinici Gračec Lučelnica.

UŠP Delnice djelovati će na dvije lokacije u sklopu gospodarske jedinice Delnice, gdje će se očistiti šumski predjeli Javornik i Sović Laz.

UŠP Ogulin planira očistiti gospodarske jedinice Bukovača i Zagorska kosa na području svoje šumarije.

UŠP Senj očistiti će dvije lokacije na području šumarije Senj, i to predjele Hrmotina i Jasenje koji se nalaze u zaleđu grada. Također se planira čistiti i na području šumarije Crikvenica u gospodarskoj jedinici Kotor Planina.

UŠP Split organizira čišćenje na području šumarije Zadar u gospodarskoj jedinici Musapstan, te na području šumarije Metković u gospodarskoj jedinici Šibovnica.

Svi zainteresirani za detalje se mogu javiti nadležnoj Upravi šuma ili šumariji. Kontakti se nalaze na našem portalu.

Radujemo se vašem odazivu u što većem broju. Pomozite nam u ovoj hvalevrijednoj akciji i učinite Hrvatsku ljepšim mjestom za život!

ZelenaCistka2012_460