Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Volonterska akcija premašila sva očekivanja

zdusno

Akcija Zelena čistka u potpunosti je uspjela! Veliki obol akciji dale su Hrvatske šume u suradnji sa Hrvatskim šumarskim društvom i Hrvatskim lovačkim savezom. Čistilo se diljem Lijepe naše, na svih 16 uprava od Dalmacije do Slavonije, a svaka uprava je na dan akcije očistila minimalno dva deponija. Odlična suradnja potpomognuta je sa lokalnim samoupravama i njihovim komunalnim poduzećima, a svoju nesebičnu pomoć iskazala su i neka privatna poduzeća. Iako službeni podaci još nisu objavljeni, procjena je da su samo radnici Hrvatskih šuma uspjeli zbrinuti oko 3.000 kubika otpada sa divljih deponija. U akciji su sudjelovali i predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Ivan Pavelić, koji je zajedno sa članom Uprave Ivanom Ištokom sudjelovao u akciji na divljem deponiju Savski Vrbaci, šumarija Velika Gorica, UŠP Zagreb, dok je članica Uprave Marija Vekić pomogla svojim Bjelovarcima da očiste šumu Bedenik. Potporu hrvatskim šumarima dali su i slovenske kolege, pa je u akciji sudjelovao i Jakša Jošt, ravnatelj slovenskog šumarskog zavoda, zajedno sa nekolicinom volontera. Rezultati akcije su fenomenalni, i svi radnici Hrvatskih šuma koji su sudjelovali u akciji mogu biti ponosni na učinjeno. Lijep je osjećaj probuditi se na Dan planeta Zemlje sa mišlju kako je učinjeno barem nešto za spas našeg planeta. (gv)

Galerija slika