Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Suradnja DHL-a i HŠ u sklopu Dana volontera

Vodeća tvrtka na globalnom tržištu međunarodne ekspresne dostave pošiljaka i logistike DHL International već treću godinu zaredom u suradnji s Hrvatskim šumama provodi volonterske aktivnosti u prirodi, pridonoseći na taj način čišćem i zdravijem okolišu. Tijekom 2010. sudjelovali su u pošumljavanju Činovničke livade na Sljemenu, 2011. čistili su park šumu Maksimir, dok su ove godine, 15. 09., preko sto zaposlenika DHL Express-a i DHL Freight-a čistilo park-šumu Šijana na području šumarije Pula, istarske Podružnice HŠ-a. Akcija koja se održavala u sklopu Dana volontera, koji se održava u cijelom svijetu, sastojala se u uklanjanju odnosno izvlačenju sanitara, grana i ostalog drvnog otpada iz šume do glavnih staza. Akcijom je koordinirao upravitelj šumarije Pula Valter Buršić.

Prije akcije pozdravio je nazočne, upoznao ih s ljepotama i prirodnim bogatstvom Šijanske šume te podijelio materijale u kojima je ova zelena oaza grada Pule i detaljnije opisana.

Predstavljen 2008. godine u Aziji, Dan volontera se tijekom godina proširio na cijeli svijet te nastavlja rasti i uključivati sve više zaposlenika. Prošle je godine, primjerice, u ovoj inicijativi kroz više od 600 društvenih aktivnosti sudjelovalo čak 60 tisuća ljudi u više od 130 zemalja.

parksijana_460

DHL_RGB