Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Započeo projekt Škola u šumi, šuma u školi

 Zbog velikog interesa koje u zadnje vrijeme vlada za edukacijom na područjima ekologije i zaštite prirode, Hrvatske šume d.o.o. su ove školske godine pokrenule edukativni projekt Šuma u školi, škola u šumi kojemu je cilj najmlađima približiti šumarstvo, te ih naučiti kako postupati sa jednim od najvećih bogatstava koje posjeduje Republika Hrvatska.
Projekt je namijenjen osnovnoškolcima koji se kroz redovnu nastavu upoznaju sa prirodom i njenim djelovanjem, okolišem i zavičajem te nadopunjuje teoretsku naobrazbu stečenu na razrednoj nastavi kroz praktične igre i predavanja. Zbog svega navedenog, važno je djeci osnovnoškolskog uzrasta na interdisciplinaran način približiti šumu, život u šumi i važnost gospodarenja šumama, a kroz to i posao šumara te naglasiti njegovu važnost u održavanju stabilnih šumskih ekosustava.
Glavni ciljevi projekta su:
• Naglašavanje važnosti očuvanja okoliša i stvaranje ekološki educirane, svjesne i savjesne djece kao zalog za budućnost
• Približavanje šume i šumarske struke djeci
• Integriranje spoznaja stečenih na terenu, u šumi, u cjelokupni odgojno – obrazovni proces
• Upoznavanje šumskih biljaka i životinja
• Podučavanje djece važnosti sprječavanja požara i posljedica požara
• Spoznaja da šuma može biti nadahnuće za likovne i literarne radove (integracija u obrazovni proces)

Projekt vode gosti predavači, šumarski inženjeri s bogatim teoretskim i praktičnim znanjem iz područja zaštite prirode i uzgajanja šuma.
Projekt je dobio suglasnost za provođenje od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta kao i od Agencije za odgoj i obrazovanje.

skolausumi1

skolausumi2jpg

Pogledajte prilog na HTV