Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Olujno nevrijeme u Zagrebu

Olujno nevrijeme s olujnim udarima koje je danas pogodilo Zagreb u jutarnjim satima uzrokovalo je velike probleme u prijevozu i oštećenja materijalnih dobara (dva osobna automobila i garaža). Radnici Hrvatskih šuma RJ Hortikultura i šumarije Zagreb su od jutra na terenu i rade na oslobađanju prometnica od drvnog materijala da bi se ljudima omogućio prolaz. Prva intervencija bila je na cesti Gornji Kraljevec gdje je jedno stablo prepriječilo prolaz, a drugo se naslonilo na električne vodove pod naponom. Sljemenska cesta je zatvorena za sav promet, a prema dojavi iz šumarije Zagreb je palo preko 100 kubika drvne mase na Sljemenu. U Gradu Zagrebu su ugrožene lokacije (osim prije spomenutog Kraljevca), na linijama autobusnog prijevoza od Britanskog trga prema Kraljevcu, od Britanskog trga prema Zelengaju, od Britanskog trga preko Tuškanca na Gornje Prekrižje i od Britanskog trga prema Mihaljevcu. Kod hotela AS je stablo zamalo palo na kombi u kojemu su bili radnici RJ Hortikultura.
Daljnji ugroženi prometni pravci u gradu Zagrebu su kroz park šumu Jelenovac (od Reljkovićeve do Šercerove), ulica Šestinski dol od Vrhovca i od Mandalićine, sa Cmroka kroz Jurjevsku u Gornji grad, Jandrićeva – Orlovac (stablo je palo u Mlinarskoj), linija Črnomerec-Graberje, Svetice-Čret, Gorice-Kozjak-Rim i na jednom dijelu linija od Dubrave za Jalševac odnosno Vidovec i Grad Mladih. Policija i vatrogasci su također na terenu i rade na uklanjanju prepreka. U ZET-u su već preusmjerili neke autobusne linije (po dojavi vozača), a Hrvatske šume mole građane za strpljenje i razumjevanje, jer ne mogu istovremeno reagirati na svim lokacijama, te ukazuju na veći broj srušenih stabala iz privatnih šuma na području grada. (tđk)

nevrijeme