Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Počinje obnova Kopike u Osijeku

Sa 6 000 sadnica uzgojenih u rasadnicima Hrvatskih šuma bit će pošumljeno područje na lijevoj obali Drave u Osijeku. Na 9,5 hektara između pješačkog mosta sve do ŠRC Kopika proljetos su uklonjena sva stara i bolesna stabla. Osim zbog starosti i lošeg stanja, uglavnom euroameričke topole, stabla su prije svega uklonjena kako bi se osigurala sigurnost brojnih građana koji koriste trim stazu i šetnicu, što je ujedno bila i prva faza sanacije.

Kao što je i najavljeno, Hrvatske šume od danas kreću u drugu fazu sanacije, a to je pošumljavanje na cijeloj površini od 9,50 hektara.
Pošumljavanje će se, sukladno izdanim uvjetima zaštite prirode, obaviti autohtonim vrstama: jasenom, hrastom, trešnjom, te ostalom mekom bjelogoricom, uz očuvanje postojećeg pomlatka. Ukupno će biti posađeno oko 6000 sadnica autohtonih vrsta koje su uzgojene u rasadnicima Hrvatskih šuma.
Cijela pak, mlada šuma podiže se po obrascu park - šume kako bi se pospješilo očuvanje bioraznolikosti, a ujedno sačuvala krajobrazna ljepota šireg gradskog područja.

kopika