Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Zagreb: upozorenje građanima

Obavještavamo Vas da su stručne ekipe Hrvatskih šuma UŠP Zagreb svakodnevno na terenu i rade na sanaciji područja na kojima je nevrijeme ostavilo velike posljedice. Naši djelatnici u svakodnevnom su kontaktu sa drugim gradskim službama ali prije svega su dužne sanirati područja koja su u ingerenciji Hrvatskih šuma.

 

Kao što je javnosti poznato nevrijeme je oštetilo veliku količinu stabala na brojnim lokacijama u Zagrebu, a posebno ističemo Sljeme i Maksimir. Iako su ceste na Sljemenu prohodne, kao i većina prometnica u gradu, još uvijek je veliki broj oštećenih stabala koja su prijetnja građanima jer bi se mogla u svakom trenutku srušiti.
Čim su to vremenske prilike dozvolile naše ekipe su krenule u obilazak i sanaciju terena ali s obzirom na teške posljedice na velikom broju lokaliteta nismo u mogućnosti sve sanirati istovremeno.

Stoga apeliramo na građane da tijekom vikenda, ako su u mogućnosti, izbjegavaju odlazak u šumska područja grada Zagreba, prije svega podsljemensku zonu, Maksimir i Sljeme. Ovom prilikom zahvaljujemo svim našim sugrađanima koji nam se javljaju i informiraju o lokacijama na kojima oštećena stabla prijete sigurnosti građana.

 

rasc1

rasc2

rasc3

rasc4

rasc5

rasc6