Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

“Noć muzeja” u šumarskom muzeju Bošnjaci

 noc muzeja head

I ove godine Uprava šuma podružnica Vinkovci točnije Šumarski muzej u Bošnjacima otvara svoja vrata i pridružuje se manifestaciji Noći muzeja na radost i veselje velikog broja posjetitelja.

Muzej vas ugošćuje od 18 sati do 01 sat iza ponoći i svi bogati muzejski sadržaji su besplatni.

Uz stalni postav muzeja u Noći možete prisustvovati i otvorenju izložbi fotografija „Šuma okom šumara“ nastale nama šumarima na domaćem terenu -šumi uz pomoć digitalnih tehnologija.

U organizaciji općine Bošnjaci, Uprave šuma podružnice Vinkovci i Hrvatskog šumarskog društva ogranak Vinkovci otvorit će se izložba fotografija „Šuma okom šumara“ 14. bjelovarskog salona fotografije kojeg je organizator HŠD Ogranak Bjelovar. Hrvatsko šumarsko društvo ogranak Bjelovar već niz godina organizira izložbu fotografija pod nazivom “Šuma okom šumara” koja se svake godine povodom Dana hrvatskog šumarstva - održava u Gradskom muzeju u Bjelovaru s ciljem predstavljanja i popularizacije šumarske struke, a time i osviještenosti cijele javnosti prema šumi, njenoj okolini i prirodi uopće. Nakon Bjelovara izložba putuje cijelom Hrvatskom i tradicionalno dolazi i u Vukovarsko srijemsku županiju gostujući svake godine u drugim mjestima; Ilok, Vinkovci, Vukovar, Županja, Bošnjaci...

Fotografije su snimili šumari koji žele ovjekovječiti nezaboravne doživljaje čarobnog svijeta šume. Važno je spomenuti da će biti izložene i fotografije djelatnika matične Uprave a to su: Darko Posarić, Vesna Ančić Tunuković, Dražen Čurdinjaković i Ana Bašić.
U prigodnom bogatom glazbenom programu nastupiti će tamburaški sastavi i Kulturno umjetničko društvo „Branimir“ iz Bošnjaka (Tamburaši, Samica, Gajde, MPS Baće, ŽPS Snaše).

Druženje se nastavlja na poznati slavonski način u dvorištu Muzeja uz mašćenje slanine i pečenje kobasice uz vatru, glazbu, pjesmu i ples. Svi ste sa veseljem pozvani!

bosnjaci01 web

bosnjaci06 web