Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

PD Grafičar u sklopu planinarske škole sadio šumske sadnice

U nedjelju, zadnjeg dana ožujka djelatnici UŠP Zagreb Dalibor Babić, revirnik u šumariji Zagreb te Damir Pavelić, stručni suradnik za uzgajanje šuma podučavali su sadnju šumskih sadnica na Medvednici u sklopu planinarske škole PD Grafičar.

Tom prilikom posađeno je nešto više od 250 sadnica u g.j. Sljeme Medvedgradske šume, 31e.

Kolege Babić i Pavelić tom su prilikom uputili mlade planinare u osnovne principe gospodarenja državnim šumama, pojasnili aktualnu problematiku Medvednice i gospodarenje šumama na Medvednici, a potom im dali odgovore na sva pitanja koja su iz zanimala. Navedeni odsjek je izuzetno dobar primjer na kojem se može dobro objasniti sve što javnost zanima a vezano je za gospodarenje šumama Medvednice.

Prema riječima planinara, pomogli smo im da šumu i aktualnu problematiku oko šuma dožive sada u sasvim drugom, pozitivnom svjetlu.

- Veliko hvala, prije svega vama koji ste podržali našu inicijativu o suradnji. Hvala i gospodi Daliboru Babiću i Roku Samaržiji ali i Upravi. Akciji se odazvalo 50 planinara, od toga svih 42 polaznica/ka planinarske škole PD Grafičar što je najbolji početak planinarske škole, - izjavio je voditelj planinarske škole PD Grafičar Damir Gross.

Planinari su iskazali zadovoljstvo jer su imali priliku čuti struku zaduženu za brigu nad našim šumama, a zatim su prionuli sađenju. Svih svega 250 mladica posađeno je prema uputama stručnjaka sa puno ljubavi što je prisutne ispunilo posebnim zadovoljstvom.

pd graficar