Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

JYSK i Hrvatske šume zajedno organizirali sadnju na Sljemenu

Danska tvrtka JYSK je u suradnji s Hrvatskim šumama protekloga vikenda organizirala sadnju bukovih sadnica u blizini planinarskoga doma Risnjak na Medvednici. Volonterskoj akciji pod nazivom „Ne štedi na šumi“ odazvalo se 70-ak volontera većinom zaposlenika JYSK-a ali i ostalih građana kojoj su se pridružili i slučajni prolaznici – planinari. U vrlo dobro organiziranoj akciji posađeno je gotovo dvije tisuće sadnica bukve, na predjelu na kojem prirodno pomlađivanje nije uspjelo. Akciji se odazvao i poznati časopis National Geographic koji su za potrebe ove akcije snimili i poseban film koji će biti objavljen na njihovim kanalima.

Voditelj UŠP Zagreb Damir Miškulin pozdravio je sve prisutne i zahvalio im se na odazivu unatoč lošoj vremenskoj prognozi.

- Drago nam je što je JYSK prepoznao važnost brige o šumama u Hrvatskoj. Sadnja na površine koje su stradale u nekoliko navrata nakon olujnog nevremena ključno je za vraćanje ravnoteže prirodi. Nadamo se da će ovo potaknuti i druge kompanije na pokretanje sličnih inicijativa - izjavio je Damir Miškulin, voditelj Uprave zagrebačke podružnice Hrvatskih šuma.

- Kao velika međunarodna tvrtka koja je u svakodnevnom kontaktu s tisućama kupaca, dobavljača i suradnika svjesni smo svoje uloge u razvoju društveno odgovornog poslovanja kojim stvaramo novu vrijednost za sve sudionike. Projektom „Ne štedi na šumi!“ želimo podići svijest javnosti o bitnim pitanjima te smo sigurni da ćemo potaknuti mnoge na savjesnije ponašanje prema prirodi - izjavila je Vesna Kukić-Lončarić, country managerica JYSK-a za Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Srbiju.

jysk01

jysk02

jysk03