Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Priznanje Hrvatskim šumama d.o.o. za društveno odgovorno poslovanje

Hrvatske šume d.o.o. korisnici su zelene energije i kao takve nagrađene su znakom ZelEn, koji potvrđuje da je električna energija koju koristimo u sustavu HŠ d.o.o. proizvedena iz obnovljivih izvora energije. Znak ZelEn nastao je kombinacijom riječi Zelena Energija, a to je proizvod s dodanom vrijednošću kojim HEP i potrošači u Hrvatskoj odgovaraju na zadaću ispunjenja ciljeva energetske i klimatske politike Europske unije. Certifikat TUV SUD Renewable Unitt, izdan HEP-u, potvrđuje da isporučena električna energija ima porijeklo iz obnovljivih izvora energije prema standardu "Generation EE".

Hrvatske šume d.o.o. jedan su od prvih korisnika zelene energije među trgovačkim društvima u vlasništvu središnje države te predvodnik takvih društveno odgovornih praksi u javnom sektoru u Republici Hrvatskoj, a ovime iskazuje i svoja buduća nastojanja te strateški smjer u području odgovornoga poslovanja i očuvanja okoliša. Nastavak korištenja obnovljivih izvora energije proizlazi iz naših smjernica društvene odgovornosti. Kao javni subjekt svojim poslovnim praksama i odlukama želimo davati najbolji primjer te postavljati visoke standarde u svim segmentima, pa tako i u odgovornome poslovanju i zaštiti okoliša, te je izbor zelene energije logičan nastavak suradnje i smjer kojim želimo ići i dalje.

Društveno odgovorno partnerstvo HEP-a i HŠ-a očituje u namjeni sredstava prikupljenih prodajom zelene električne energije. Sva sredstva prikupljena prodajom proizvoda ZelEn, HEP će koristiti isključivo za financiranje projekata iz područja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti, i to za potrebe socijalno osjetljivih korisnika usluga javnog sektora, kao što su dječji domovi, domovi umirovljenika, bolnice, vrtići, škole i slično. U tu svrhu u 2018. godini HEP OPSKRBA d.o.o. isporučila je HŠ d.o.o. 5209 megavatsati električne energije iz 100% obnovljivih izvora.

Važno je napomenuti da HŠ d.o.o. kao korisnik mogu isticati zaštićeni žig s natpisom Prijatelj prirode na svojim proizvodima i komunikacijskim materijalima i time svojim kupcima i klijentima jamčiti da u svom poslovanju koriste zelenu električnu energiju. Tako će građani znati da je za proizvodnju kupljenog proizvoda korištena energija dobivena isključivo iz obnovljivih izvora. ZelEn nije samo odabir zelene energije, već i odgovornost prema okolišu i budućim naraštajima.