Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

 fsc04

Hrvatsku su sredinom srpnja posjetili auditori Soil Association Woodmarka koji su za potrebe recertificiranja proveli cijeli tjedan na području UŠP Osijek, UŠP Vinkovci te UŠP Nova Gradiška te još jednom zaključili kako se državnim šumama u Republici Hrvatskoj gospodari na stručan i održiv način.

ecoman02

Ulaskom u Europsku uniju, Republika Hrvatska je preuzela upravljanje ekološkom mrežom koja pokriva gotovo 37 % kopnene površine te 15 % morskog dobra. Upravljanje tim površinama integrirano je u područje Natura 2000 među kojima su i šume kojima upravljaju Hrvatske šume d.o.o. Kako bi se izbjeglo dvostruko planiranje upravljanja, sva načela zaštite biodiverziteta i staništa ugrađena su u nove programe gospodarenja.

esp02

U ponedjeljak, 13. lipnja Hrvatske šume d.o.o. posjetila je delegacija Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te regionalnog Ministarstva održivog razvoja španjolske pokrajine Castilla - La Mancha na čelu s predsjednikom pokrajine Castilla - La Mancha, Emilianom Garcíjom-Page Sánchezom.

 

BV Cert ISO 37001 01

Uprava Hrvatskih šuma d.o.o. jednoglasno je donijela odluku o uvođenju ISO 37001, Sustava upravljanja za suzbijanje podmićivanja, čime se jasno i odlučno pokazuje nulta stopa tolerancije prema korupciji.

medvednica2

Zajedničkom akcijom Hrvatskih šuma, Javne ustanove Parka prirode Medvednica, Zagrebačkog holdinga i drugih dionika, u subotu 26. ožujka je s područja parka prirode Medvednica uklonjeno cca 30 tona raznog građevinskog i drugog otpada kojeg su nesavjesni pojedinci i tvrtke olako odbacili u okoliš.

 

video02

Europska udruga tvrtki koje se brinu o šumama u državnom vlasništvu – EUSTAFOR pokrenula je, uoči Svjetskog dana šuma 21. ožujka novu kampanju pod nazivom #ResponsibleForestry. Na slijedećem linku dostupan je video „Održivo gospodarenje šumama 101“ s hrvatskim titlom...

 djeca podravlje05

U Hrvatskoj su u sklopu projekta Erasmus+ KA2 Eco-Herit@ge Matters početkom ožujka boravili osnovnoškolci iz nekoliko europskih zemalja te su u sklopu svoga posjeta boravili u Edukacijsko-posjetiteljskom centru Podravlje izgrađenom u sklopu projekta Naturavita gdje su učili o opasnostima od minsko eksplozivnih sredstava te o važnosti zaštite prirode.

opatija2

U organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca - Udruge drvne i papirne industrije, uz pokroviteljstvo Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, u ime kojeg je skupu nazočio ministar Darko Horvat,  te suorganizatore Fakultet šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu

kosovo2

Ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Republike Kosovo g. Faton Peci i izvršni šef Agencije šumarstva Republike Kosova g. Bekim Hoxha nalaze se su u službenom posjetu Republici Hrvatskoj od 7. do 9. veljače 2022. godine. Prvi službeni posjet upriličen je u lugarnici Krušak Hrvatskih šuma, na području šumarije Velika Gorica

Potkategorije

The latest news from the Joomla! Team